Okategoriserade

Ni är väl försiktiga…

…om ni måste ut och köra bil va??

Vilket jäkla skitväder!!

Började ju lite lätt med bara lite yrsnö, men sen….hohoho..Verkar vara lika över mer eller mindre hela landet.

Nu har vi säkert en 30cm ihoppackad snö, som jag inte har skottat 😉 det överlät jag med varm hand till min äkta man.

Nåt ska man ju ha dem till 😉

Det var HALT när jag var ute och körde idag, inte första vändan, men tredje, vilket var hem från kyrkis vid 15-tiden, väl hemma så hittade jag inte Jordans ena stövel så det var bara till att vända och åka tillbaka, om den legat i snön hade jag ju inte hittat den förrän till våren…

Nu låg den såklart i ett hörn av bilen, lååångt från där han satt så jag vet inte hur den hamnade där..men upphittad är den, trevligt, för jag vill inte köpa nya. Det lär jag bli tvungen till när det gäller de där vinterjackorna till tjejerna, för de är och förblir borta?  Det är så himla konstigt, för Novalies hängde i garaget, och de tre små har alltid likadana kläder på sig. JA  inte lika som i identiska, utan lika som i vinter /sommar  jackor. Men deras är inte någonstans.

Jaja, det är inte hela världen, men det var inget fel på dem så de hade absolut funkat utmärkt i år med, fina var de åxå:)

.

Idag hade både Trixie och Lovelia kyrkis, på fm och sen em, och när det var Loppans tur på em så sitter ju vi kvar där, så Jordan fick sova ute idag.

Av alla dagar:)

Varmt och gott hade han det i sin vagn, med filtar och varma kläder, men nog syns det att han varit ute i kylan allt:

Så här röda om kinderna har de blivit allihopa som små 🙂

.

När jag skulle hämta Novalie hos kompis V och sen köra dem till gympan, så stod det en bil mitt i rondellen hemma, och två stackars poliser med bloss på backen som dirigerade trafiken..det såg inte så mysigt ut.

På väg tillbaka såg jag att det stod en buss i diket, och senare hörde jag att det var tre, alltså TRE bussar efter varandra i diket 😉  Bara här, totalt i stan var det många fler..man undrar ju lite hur säkert det kan vara att åka buss  egentligen..

Till och med jag, med min tunga buss med fina vinterdäck slirade runt som en klick smör på vägen, det är jag INTE van vid, min bil brukar bara köra stadigt och säkert, så nog var det halt allt.

I morgon tror jag att jag ska åka på IKEA!!

AHh, så länge sen jag var där, helt galet, jag är ju där minst en gång i veckan, men nu är det säkert en månad sen om inte mer. Fatta vad dyrt det kommer bli 😉

Ungarna har tjatat om att åka dit!! På allvar alltså 🙂  Corrinda är skitsur för hon kan inte följa med i morgon..Ja, man måste säga att jag har uppfostrat de bra  😀

Vi får väl se hur det blir med det, först ska vi iväg på morgonen och fotas för nåt experiment.

Jag brukar åka med barnen till Spädbarnslab när de behöver forskningsobjekt, och det är såklart aldrig några suspekta experiment 😉  utan det handlar om hur barn uppfattar olika saker. Barns känsla för rätt och fel, barns förmåga att förutse saker osv.

I morgon ska jag och Perra fotas , och sen ska jag dit med Jordan för då ska de visa bilder för honom, på oss och på okända, och se  om han föredrar oss 🙂  Det är egentligen ganska obegripliga grejor de gör ,men det är viktigt.

Tex så trodde man för bara ett tiotal år sen att spädisar inte kände smärta, och alltså opererades spädbarn utan bedövning!!  I Sverige, och övriga världen..

Nu är det inte sådana saker vi gör, men all forskning är viktig, och jag ställer gärna upp om jag kan.

.

Samma med mig själv, jag säger ALLTID okey till läkarkandidater, eller sjuksköterskestuderande edyl, för hur ska de annars kunna lära sig??

Ja, de är ganska ofta skitklantiga och tar lång tid på sig, de är inga stjärnor på att ta blodprov och frågar jättekonstiga frågor 😀 men de är ju nybörjare , och det är de som en gång ska ta hand om mig i ett akut läge , då vill jag att de ska kunna sina saker.  Utan övning ingen färdighet, och, ska man se det positivt, så får man ju två(eller tre, fyra – kandisar kommer ofta i skock*s*) undersökningar för priset av en , haha.

Många är ju tvärtom, vägrar att låta en elev undersöka och känner sig obekväma, och det är ju såklart okey, men de måste ju börja som noviser innan de kan bli erfarna.

Jaja, nu fryser jag om fingrarna, och hela hallen är full med blöta overaller som jag måste försöka hänga upp någonstans så de torkar till i morgon, så jag säger:

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Viktoria

    Vaddå skitväder? Jag vet inte vad du pratar om 🙂
    Här har vi bara haft strålande väder idag. Min far tittade förbi på väg till golfbanan och själv har jag varit på långpromenad.
    Misstänker att vintern kommer till Skåne också snart, men än är det helt ok.

  2. Madde

    De är bra att ställa upp på forskning, vi drog till karolinska sjukhuset med sonen (bor i Falun som ligger i Dalarna) och var med i en studie hur barn påverkas av dataspel för 2 år sedan. Jätte intressant var det, sen tyckte jag den passa eftersom jag är en sån där hemsk mamma som tycker att tv och dataspel är både underhållande och lärorikt samt pedagogiskt för barn och det känns skönt att kunna peka lite med fingret och säga att det är bra för barn. HAHA

  3. trillingmamman

    Skrihejhej!
    Skönt att det finns fler som ÄLSKAR IKEA!!! Brukar oxå dra dit med jämna mellanrum… Brukar ”hota” barnen med att dom inte får följa med om dom inte uppför sig!! Hihii mest på skoj… Älskar din blogg och följer dig dagligen.. Tycker oxå det lät väldigt otäckt det där med bedövningen… USCH!!!v din kommentar här!

  4. jennie

    Usch vad hemskt att de opererade spädbarn utan bedövning… De måste väl ha fattat att de kände smärta, de måste ju ha skrikigt som tusan.. Stackars barn. Tur vi lever på 2000 talet idag 🙂

  5. febelinneabloggar

    att du bara fixar åka till IKEA så ofta?!?har du barnen med dej?!?bevare mig väl jag har IKEA ganska nära men jag är aldrig där…tur för dessa varuhus att de flesta är som dej:)
    ingen snö på vackra Öland i alla fall…..håller med övriga kommentarer det är kul att läsa din vardag….

  6. Caroline

    Jag älskar också IKEA! 😀

    Sen måste jag bara säga att jag är sjuksköterskestudent och vi är så tacksamma att det finns folk som du, som föstår att man inte är bäst på att ta blodprov och sätta nålar från första stund. Allt tar sin tid! All respekt för stickrädda människor, men det är underbart med sådana som inte skräms av att man ibland måste sticka tre gånger innan man får blod 😀

    Din blogg är suverän! Jag har följt den länge! Ha det bra. Kram.

  7. Annelie Susanna

    Åh, ska du till ikea!! Jag kommer bara iväg ca vartannat år, fatta vilken abstinens jag har 😉
    Vi bor för långt ifrån 🙁
    Lycka till med hallen! Det är ju ett sånt ställe som man verkligen behöver ha i ordning när man har stor familj, vi ska också fixa till det här så man hittar det man behöver så man inte går ut med olika vantar på händerna och måste leta efter sina ena stövel så man nästan kommer för sent (vart man nu ska) ;-D
    Kram

  8. Sofie

    Hej Carola.

    Hur har du kontakt med spädbarnslab och vart finns det?

    Är jättenyfiken på sånt och har ju småbarn och en till på väg.

    (bor i uppsala =) )

    Kram Sofie

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting