AllmäntJulen

Jaha….eh ;)

N ja, jag hade nog hellre levt i ovisshet än googlat ryska översättningar 😀

Bespar er detaljerna, men jag känner mig inte så träffad, känns som att mottagaren av det borde varit en man…Eller vad vet jag, men jag är inte så intresserad av vare sig prostituerade damer, eller deras byst storlek , haha;)

Nu har jag kollat, nu kan jag släppa det, nyfikenheten är stillad 😀

………………………………………………………………………………………………..

Nu ska jag visa vad jag vann för nåt!!  Jag tävlar inte så ofta, eftersom jag så sällan vinner, det känns lite onödigt på nåt vis, why bother…typ.  När jag går med min familj på nöjesfält så kan jag ta hundra lotter och det är nit på alla, men min käre man…han väljer två siffror på chokladhjulet och vinner både högvinst och sidovinst …..:)

Klart man ledsnar.. Men ibland rycks jag med i tävlingar:)

Nu fick jag faktiskt en kommentar med en uppmaning att tävla av bloggerskan, så då gjorde jag det ..och VANN 🙂

Fasiken, man kanske borde testa oftare!  Jag sa att jag aldrig vinner, men kanske att bloggtävling är min grej, för när jag tänkte efter så kom jag på att jag faktiskt vann en (som blev fler) skötväska från Willvin för runt ett år sen:)

Då var jag övertygad om att det var en engångshändelse, ,men nu…En gång är ingen gång, men två gånger en vana 😀

Nå, det var hos Vardagen med Camilla som jag vann denna tjusiga !!

Klänning från Katvig i strl 122.

Jag var lite osäker på vem av tjejerna som skulle få den, men eftersom Novalie bar in posten med det stora kuvertet så fick hon prova, och den sitter som en smäck:)

Ja det är tvättkorgarna med ren tvätt i bakgrunden….de står bra där tydligen…;)

Jag är lite allergisk mot prilliga mönster, blir lite yr av att se småprickiga tyger tex…men den här funkar utmärkt och färgerna gillar jag 🙂

Novalie med tydligen, för hon lade tröjan hon hade på sig i tvätten och föredrog denna 🙂

Tack Camilla:)

………………………………………………………………………………………………

.

Idag vaknade jag av en piggelin Jordan som hojtade i spjälisen redan klockan 8.20!! Va? Sluta genast, unge man och ta upp de härliga sovmorgnarna igen 😉 Men okey då, jag klev väl upp, men inte förrän strax före nio, han slumrade till en stund, men sen bajsade han….bah. God morgon då:)

.

Bytte och klädde på, gav välling och gjorde mig själv färdig. Lovelia satt färdig och påklädd i soffan, hon hade klivit upp med Trixie och hade fått välling och allt. Perra  åkte precis iväg när jag klev upp, måste jag väl tillägga, så ingen tror att Loppan suttit där ensam i flera timmar 😉

.

Jag började  plocka undan julen:) Jag har verkligen inte hunnit ledsna på tomtarna än, men nu var det dags..Och faktiskt så blev jag klar åxå! Brukar ta flera dagar ibland, när man blir avbruten av ungar och ”måsten” som matlagning och skjutsningar…

Jag hade tänkt spara ljusstakarna framme, men de åkte ner de med, det är väl lika bra att ta allt på en gång, så jäkla kul är det ju inte att stå på huvudet i matkällaren där alla julkartonger förvaras.

Jordan och Lovelia lekte superbra på förmiddagen och jag hann plocka i ordning alla kartonger med tomtar edyl innan kyrkis. Hämta där vid halv tolv och så hem och bära ner allt i källaren. Det är där det brukar köra ihop sig. För att allt ska få plats krävs det ett system..och det ändras lite varje gång, för det tillkommer ju några ljusstakar eller tomtar, eller faller ifrån 😉

Nu var jag på helt rätt humör, för jag gick igenom några kartonger där det legat massa ljusslingor som inte funkat….Jag har väl tänkt att jag ska mecka lite…men vad sjutton, de har legat där i flera år nu – omeckade…nu åkte de i soporna!

Carporten fylls på…snart dags för soptippen igen..

Samma med några ljusstakar som inte funkade, jag vet att det säkert, men inte helt, är några lampor som är trasiga, men att hitta rätt lampa är ju som att leta en nål i en höstack…Dessutom är ljusstakarna jättegamla, ganska fula, och stod kvar i huset när vi köpte det….det är OK att kasta dem, faktiskt.  Jag kanske till och med kan köpa en ny nästa jul då:) En snygg!

Nu blev det dessutom plats för de som funkar….:)

.

Hur som helst, massa kastat, kartongerna på plats i matkällaren, julkalendrarna i potatislåren….det är väl det man har den till väl?? Förvara kalendrar i ? 🙂 och det mesta av julen är nu nerpackat.

Kvar är vår stjärna i sovrummet, Jordan låg och sov så jag kunde inte ta den, och kanske finns det en inne hos småtjejerna, men de ska ligga i kartongen som står bäst till, så det är lugnt.

.

De gamla vanliga tråklamporna står på plats, blev genast skittrist ljus…men väggarna är tomma, alla tavlor jag plockat bort för att få rum med kalendrarna ligger kvar där nere. Tar de i morgon.

Jag höll på hela dagen, och ju mer man får i ordning, ju mer vill jag fixa det som inte är i ordning…hoppas det håller i sig, så kanske tvätten kan bli vikt i morgon. Hihi.

.

Spinning på kvällen = nej det är inte kul! Jag försöker verkligen tycka det, men när jag hörde hur de kastade vikter i rummet intill där de körde HögIntensivTräning(HIT) så blev jag avundsjuk på dem som var där 😀

Men, jag tror ju att det är finfint för konditionen så det känns som ett bra komplement till det andra, jag härdar ut ett tag till, om inte annat så för att man borde få rätt snygga lårmuskler 😉

.

Mötte Perra i dörren på väg till träningen och sen möttes vi igen när jag kom hem för då åkte han och tränade 😉

Hade lite tur för Janelle och Justus skulle precis äta när jag kom hem, så då kunde de kika på Jordan medan jag duschade, perfekt.

Röjde efter maten, plockade massa småjox som står överallt…detta eviga! Jag skulle vilja ha en apparat som flyger runt och samlar upp allt smått och lägger det på rätt plats.

Vi är ju rätt lika hela familjen, vi droppar saker där vi står…:) och det blir väldigt mkt när man är så många.

Tog bort vissna amaryllisar som gömt sig bakom kökssoffans rygg och en bunt tulpaner utan blomblad sen Janelles födelsedag…

Sen var Jordan gnetig och maniskt pillig på allt så jag bytte blöja och tog på pyamas:

 Den här fick han av Janelle förra julen. Han växte så fort när han var bebis, och till jul, när han var knappt fyra månader hade han typ 74. Han kunde ha både 56 – 62 och 68 åxå, för storlekarna  varierar ju så enormt. Janelle ringde från Stockholm där hon var och julshoppade och frågade efter hans storlek. Eftersom jag inte visste vilken affär hon skulle till, så drog jag  med strl 80 .:)

Bättre för stort än för litet, för åka och byta i huvudstaden är ju inget man gör för skojs skull, det är ju en bit. (8mil)

Det visade sig att hon köpte den på H&M …haha, det har vi ju här så byta hade inte varit ett problem.

Han kunde inte ha den då, för den är jättestor i storlek, sen blev det sommar och för varmt och den hamnade långt bak i lådan, men nu hittade vi på den, och den passar utmärkt, lite lite kort i benen, men det gör inget.

.

Varför han sitter på bordet?

Jo för att det är enda stället han sitter (nästan ) still på så det hinns med att fota 😀 Annars yr han runt och kameran hinner inte fokusera förrän han är på språng. Det gäller att överlista de små liven.

.

Överlistat är nog ett för starkt ord, men jag har iaf krånglat till det lite för honom idag.

Dörren in till Corrinda och Novalie är konstig, den går inte i lås ordentligt, utan en lätt puff får en att öppnas.

När Robban bodde där så gjorde det inte så mkt, han har inga saker som Jordan kan stöka med, förutom fjärrkontroller och de kunde man lägga upp, så han gick inte in dit.

Tjejerna däremot har massa rör-ej saker. I helgen lyckades han tex. på nåt vis få upp en flaska nagellack, så han blev härligt ljusblå på händerna och kinden…

Han kan inte få gå in där helt enkelt.  En ny dörr ska skaffas, men med vår takt tar det tid, så jag skruvade upp en hasp 😀

Då kan jag ha den stängd på dagarna när ingen är hemma, och är tjejerna där inne så har ju de koll.

Jag var väldigt nöjd med min fiffiga lösning:)

.

Både Novalie och Corrinda tyckte det var bra de med.

När jag lagt Jordan på kvällen så ropade Corrinda på Trixie. Jag ropade tillbaka att hon skulle städa så hon kunde inte komma, och Corrinda ropade nåt som jag inte hörde.

Jag grejade vidare, blev lite sur när jag hörde Novalie gapa på Trixie åxå, och hojtade att de skulle vara tysta.

”Jäkla gapande” tänkte jag ” Gå dit i stället!”

Nu skrek BÅDE Corrind och Novalie på sina småsystrar och de lät allt lite desperata? Vad var det de sa?

”Öppna dörren” ? ”Det är inte kul längre”  ??

Jag fattade ingenting en sekund, men sen insåg jag ju att haspen låg på, det hade jag konstaterat när jag gick förbi för ett tag sen…Men jag visste inte att de var där inne jag trodde de var i gillestugan och kollade på film 😀

.

Hihi, så någon, jag vet inte vem , skulle vara duktig och hindra sin lillebror från att komma in där, och lyckades låsa in sina systrar 😀 som låg där och såg på film, inte i gillestugan..

.

Lite Emil som låser in sin pappa på dass över det hela;)

.

Nja, min fiffiga idé kanske inte var så bra 😉 men man kanske får kolla så det är tomt innan man haspar på 🙂

.

Natti natti!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Camilla: Ja den är mkt finare i verkligheten, vilket inte vill säga lite för den är fin på bild med:) Hon hade den i skolan idag och tyckte hon var så fin:)
      Tror att det blivit en favorit redan, tack:)

  1. Carola m 8

    Beata!! Hoppas jag inte verkade skitdryg när du kom in och berättade om min bil….Jag är verkligen tacksam att du orkar gå tillbaka in! 🙂 Jag är så less på min bil bara, därav den djupa sucken;) Den har massa småfel, bla så funkar inte lyset som det ska, jag måste slå på det manuellt, och…det säger inte till om jag glömmer stänga av det, så jag glömmer det HELA tiden! *arg*
    Förövrigt så hade DU en supersnygg klänning på dig idag:D
    Och ja, jag kom iväg, har ett bra batteri, tack och lov!
    Jenny: Jag tror att man faktiskt måste läsa det för att fatta varför jag blir irriterad på FB, de som tycker att jag är bitter och trist missar dessutom ironin jag skriver med! Tack för du förstår och härligt att höra att du är så mkt mer vuxen än de där inne…:)
    Ulrika: Du fick svar snabbt:) Jag gillar inte nån sport:(
    Tuvaliten: Håller med:)
    Anna: Jahaja, Novalie är på frammarsch:) Spännande!
    Michaela: Rysare att bli instängd så där, tur att din mamma var där!
    Carola: Självklart ska dottern ha lika som kusinerna:)
    Viktoria: Japp:)
    Sofia: Ja du kan ju ha rätt….;) Spelar man inte kan man inte vinna på lotto, det är ju så… Jag ska genast börja tävla i allt på nätet:)

  2. Beata

    Halloj!

    Åh vilken fin klänning, ÄLSKAR danska kläder och då gärna KATVIG!!!
    Hoppas att du kom hem utan problem, såg framför mig att du kanske skulle bli stående med 3 barn, därför ville jag säga till så möjligheten hade funnits att hjälpa dig om det hade varit aktuellt!
    Tjingeling!
    Beata.

  3. Jenny

    ”Råkade” gå in på flashback idag för att kolla hur pass mkt skriverier det är där om Familjen Annorlunda. När jag började läsa kommentarerna därinne,så mådde jag nästan illa! Så mkt skitsnack har jag nog aldrig stött på faktiskt. Jag känner inte dig,och du känner inte mig. Men jag är ett fan av Familjen Annorlunda så jag har följt din blogg,och tycker den är super! Jag läser även de andra familjernas bloggar. Även fast jag inte känner någon av familjerna personligen,så blir jag ändå lite arg när jag läser vad de skriver inne på flashback.
    Jag är ”bara” 23 år gammal,men känner mig mkt äldre än de vuxna inne på det forumet som pratar en massa skit. Det är så lågt av vuxna människor att skriva på det viset de gör. Jag ville ge dem svar på tal,så jag registrerade mig så att jag kunde kommentera jag oxå. Men det tar 3 dagar innan kontot aktiveras så jag kan inte skriva där än:-( Men sen…..då jäklar ska jag ge dem svar på tal:-D

  4. Ulrika

    Men SUUCK.
    Det hade jag noll-koll på, som så mycket annat. 😉
    Tittar inte på handboll.
    Måste man vänta till på måndag nu då? :-S

    Tack för snabbt svar förresten 🙂

  5. Ulrika

    kollar här om någon har koll.
    Jag brukar se familjen annorlunda på datorn men fortfarande har inte nr 3 lagts ut.
    Har det inte sänts ännu? Det bör ju varit i måndags den 17 ju…

  6. Michaela Lejonberg

    Gullig klänning Novalie har fått:) Grattis till den fina vinsten:)

    Att pyjamas är lite korta i armar o ben spelar ju ingen roll, så har vi det här med, Walther har länge haft pyjamas i 98/104 , de har varit riktigt korta i både armar o ben, men passat för övrigt, nåja lite kort på tröjan, men inte så det stör. Han är lång o smal, men för ett par månader sen så satt det som korvskinn på han så då var det bara o lägga undan och slänga en del, han hade bitit stora hål i en del tröjor!

    Stackars tjejerna som vart inlåsta! Ibland kan det bli så fel, men tur man kan skratta lite åt det i efterhand! Här stängde Walther in mig i sovrummet för att tag sen, med påföljden att handtaget lossnade… hade tur i oturen att min mamma var här och lyckades sätta tillbaka handtaget och öppna!! Sen dess har vi en skruvmejsel liggandes väl åtkomligt för oss vuxna ifall handtaget lossnar igen, men skruven som hade lossnat från handtaget är ditsatt igen så det bör inte hända!!
    Kram på er!

  7. Carola Nyström

    Snygga kläder! Min Moa hade stålmannen kallingar när hon var liten, tjej som hon är. Hon skulle ju ha lika som sina kusiner.

    Tycker haspen var jättebra jag 😉 nu kan ni ju välja om ni vill släppa ut dom eller inte 😉 (skoj) Det är inte lätt att hitta en lösning som passar alla åldrar. Om di hade satt den högre, hade dom väl klättrat. Vi kör med grindar vi, men då handlar det om hundar 😀 men kanske ett tips att testa!

    Kommer åter och läser mer om era bravader i morgon!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting