Allmänt

Såg solen idag :)

Woow, idag var det ju SOL!  Älskar solen 🙂  Nåt som är aningens jobbigt med vintersol är bara att den står så lågt att man får den rakt i ögonen när man kör bil, och blir totalt bländad….Men jag har typ fem par solbrillor i bilen att välja mellan, så vad gör det 😉

.

Nåt jag alltid får i skallen den här tiden på året, när solen liksom återvänder, är den här:

[youtubeplay id=”IrSu2xnphVU” width=”720″ height=”500″]

.

Finner mig själv nynnandes på den flera gånger om dagen, och det spelar ingen som helst roll att den handlar om midvintersolståndet…Spela roll, sol som sol 😀

.

Jag har länkat den förut, men gillar den, så jag upprepar mig gärna .

.

* Whiooo!!!! Ihhhh!*

(Har Bond filmen Quantum of Solace på rakt framför datorn, och det är värsta biljakten…Ooooops, nu åkte boven av vägen..så otippat 😉     )

Jag tror faktiskt att jag gillar den här nya Bond killen! Vad heter han? Daniel Craig eller Craig Daniel??    Spelar ingen roll hur många gånger jag hör det, jag vänder alltid på det….:)

 Men han har en jäkla förmåga att klä upp sig för mkt…Herregud, vi skulle ju bara dricka kaffe! *suck*  😉 

Här låg kaffehaket 😉

                                                               

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

I natt klockan 00.30, jag hade precis lagt mig och snurrat i ordning täcke och kudde så det var PERFEKT, då gick brandvarnaren igång!

Men faaaan!  Första reaktionen är att bli helig förbannad över att behöva kliva upp ur sängvärmen…;)

Upp och hoppa, och leta reda på vilken av de fem brandvarnarna de är som fått spatt..de ska dessutom vara seriekopplade, så när en går igång ska övriga följa efter….gör de det?

Nej.

Var de dyra????   You bet!

Fast just i natt var jag glad att seriekopplingen inte funkade….hade varit drygt för öronen att behöva klättra efter fem stycken och skruva ur batterierna!

Jo, själva vitsen med en brandvarnare är att den ska låta så högt att man vaknar…men när det tjuter så att man bara vill krypa ihop och stoppa fingrarna i öronen, då är det inte kul längre..

Det var den nere i hallen utanför tvättstugan som tjöt.

Janelle kunde inte få ner den, hon var redan på plats när jag kom, så jag fick riva tag i den och ur med batterierna och så äntligen….tystnad 😀 Ahh.

.

Jaha, varför larmade den nu då? Tumlaren var på, men inte igång, och den i tvättstugan var tyst…det fanns inget som på minsta vis indikerade att det brann..

Det känns ju sådär halvbra att bara skita i det och gå och lägga sig 😉 men eftersom jag precis bytt alla batterier på den, efter att den satte igång sin smärtgräns siren för några veckor sen, så var jag ju tämligen säker på att det inte brann eller nåt, utan helt enkelt var fel på den.

Skitgrej. Flera av dem har larmat på det här viset sista året, så nu åker de ner, och sen köper jag nya. Blir lite sur bara för de skulle ju vara så himla bra..och kostade därefter, som sagt, men funkar sämre än Ikeas billiga…:/

Det vore ju himla klämmigt om nån skulle få spunk och börja tjuta när vi inte är hemma, men katterna är inne…..

Eller om seriekopplingen skulle råka funka då….stackars , stackars kissekatterna då 🙁 Ingenstans att ta vägen…

Nej hua, bort med de, de slukar batterier dessutom så det blir en ren besparing , haha.

.

Men även fast jag visste att det var fel på varnaren, så var det lite svårt att somna….Man vet ju aldrig.  😉

.

.

Nog om det nu. Idag hade jag mobilen på 7.00, ungarna är så snabba på morgonen att det inte behövs den extra kvarten jag brukat ha, i morse var det ju bara Novalie som skulle till skolan av de mindre.

Hon var ledsen igår för att hon skulle gå själv, men i morse så var det inget snack alls, så  då fick hon göra det. Vi åt frukost tillsammans, lite dämpad belysning och bara hon och jag, mysigt  <3

Hon travade iväg i svinkylan…nåja, -12, och jag väckte resten av de små.

Tonåringarna klarar sig ju själva, så de bryr jag mig inte om. Väcker Patricia en gång, Janelle går upp tidigare, så henne kollar jag bara till så hon är uppe, och sen går jag inte ner nåt mer.

Tycker inte att man ska behöva tjata på  så stora barn om att kliva upp, skynda sig osv, det är faktiskt deras eget ansvar. Är man  tonåring så får man klara det själv.

Nu delar inte Perra riktigt min åsikt där, utan han väcker Patricia 511 gånger för ” hon somnar alltid om, går aldrig upp…”  Ja det är klart hon gör eftersom hon vet att han återkommer 😉

När jag väcker så kliver hon upp 😀   * slår mig för bröstet* haha.

.

Lämnade Trixie på kyrkis 9.00 och åkte hem igen och gjorde Lovelia och Jordan i ordning.

Musiklek på schemat!  10.30 var vi där, en lite mindre grupp än vanligt då det var många sjuka. Corrinda och Robert var hemma och spelade dator, kollade på film och sånt spännande 😉

Robban var  frisk idag, så händer inget så ska han till skolan i morgon, men Corrinda får ta en extra dag hemma.

Novalie blir hemma hon med, för hon har ont i halsen….säger hon, men det vete tusan om det är så..Men jag känner inte för att hålla på och chansa och skicka henne till skolan, bara för att få ett samtal om att hämta hem henne en stund senare.

De säger sällan att de är sjuka om de inte är det, så klagar de så är det nåt. Kanske inte allvarligt, men tillräckligt.

Det är ju bara att gå till sig själv, vissa dagar är man inte på topp, och då kan det vara skönt med en hemmadag med lite soffhäng!     I bästa fall så motar man bacillen i grind  😀

Novalie fick blåspennor i julklapp:

                                               

 Så de kan hon nog roa sig med i morgon. Jag vet inte om det är så himla kul egentligen`? Jag tycker att man ledsnar rätt fort, det är ju betydligt mkt roligare att måla på fri hand!

Men det blir väldigt läckra bilder:)  Lovelia och jag satt en eftermiddag med dem här när Novalie och Trixie gått till en kompis, och fast hon är så liten så kunde hon göra fina bilder. Jo, men de är nog rätt kul iaf 🙂

.

Annars får vi ta till Mirkas lera,  med lera kan man roa alla hur länge som helst! Men….jag har alldeles nystädat hemma, så jag vet inte om jag vill….*s* Det tenderar ju att bli lera överallt….

.

(Haha, nu kom Robban och ville vara hemma i morgon med….och ja, men var det då. Lika bra kanske. Nej, jag är inte lättlurad….Men återigen, jag chansar inte, finns ingen anledning)

.

Efter musikleken satt vi kvar och babblade en stund, trevlig sällskap säger man inte nej till! Sen åt vi faktiskt lunch på Mac Donalds….Småtjejerna har frågat länge om det, och eftersom torsdagar är en bra dag att göra saker på för oss, så gjorde vi det idag då. Hämtade ett paket på vägen hem innan vi hämtade upp Novalie i skolan så hon slapp gå hem iaf.

.

Hemma ringde jag till Mirka för en stunds tidsfördriv, alltid trevligt:)  innan det var dags att ta itu med lite matlagning.

Novalie, som älskar kokt potatis, sa går att hon så gärna ville att vi skulle äta potatis, sås och köttbullar, så det blev det idag.

Ingen  ska ju tro att mina kids äter hemlagade köttbullar…nejnej, Icas eller Mamma Scans ska det vara….och jag kan inte äta det. Det går bara inte. Jag äter faktist det mesta, om jag måste, men köpta köttbullar….nej huuu.

När man öppnar paketet så luktar det bajsblöja….ledsen, men det är så.

Jag hittade grönsaksbiffar i frysen som jag åt:) med couscos…Jaja ibland lagar man annan mat åt nån unge som inte vill ha, och ibland åt sig själv:D

Hade ingen brunsås på paket, och ingen god sky att göra den av, men det blev bra ändå. Massor av grädde kan göra underverk:)  Det var faktiskt länge sen jag fuskade med pås såser…Jag har alltid trott att det är svårt att göra sås, men det är ju tvärtom skitenkelt. Man lär så länge man lever:)

.

I morgon hade jag tänkt åka till Röda korset och se om vi hittar nåt kul, och sen köpa lite blommor…mina mår ju inte så bra…kanske borde satsa på plastväxter direkt? Fast det är pensionärsvarning på det va?  😉

Nu får vi ju se hur det blir, med sjuklingarna…men de kan ju stanna hemma ensamma förstås, det tar ju inte hela dagen. Sen borde jag släpa med Patricia och köpa skor, för hon hade inget att ta på sig i morse….Hon har ju helst tunna sneakers….med raggsockor i….hm  -12 kräver lite mer än så…. Men, hon är tonåring, och lyssnar inte på goda råd från mamma, även om hon tittade längtansfullt på Novalie igår, och suckade om att vad skönt det vore att ha termobyxor och allvädersstövlar 😀

.

Jaja, nu är det snart sovdags:)

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Annelie Susanna

    Jag älskar blommor/växter men när jag är gravid lr har småbarn så hinner/orkar jag inte ta hand om några krävande så då har jag mest svärmorstunga, ”garderobsväxten” , mönjelilja, zebrakaktus och en sån som har en knöl till fot och massa ”gräs” för dom är lättskötta och det räcker om man vattnar dom 1 ggr i månaden! Och så satsar jag mer på snygga krukor!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Annelie: Jag HAR varit duktig på blommor, kanske inte de mest besvärliga, men haft mkt gröna växter….men nu…suck. Jag ids verkligen inte, jag har såna som du säger, men vattnar inte ens dem … Brukar ta mig i kragen så här års och skaffa nya, och de sköter jag så länge de ser snygga ut…minsta lilla gnäll från deras håll och jag drar in på vattnet 😉
      Viktoria: Min favoritBond är nog Pierce Brosnan, på samma plats som Sean Connery….mmm Hunk:) Daniel är lite vek….Håller med dig om blåspennorna, man vill inte gärna vara sist….hu..
      Zara: Spännande, vad blev det?? Jag älskar drottningsylten och rabarbermarmeladen, och havtorn – hela sortimentet:)
      Jessica: Nej jag tror inte det….Känner inte alls igen det namnet..minns inte våra, men typ Aktiv Brand ellernåt?? Vi köpte svindyrt lås till ytterdörren samtidigt, som skulle vara BÄST, USA använde det på sina fängelser….pytt, det visade sig att man kom in med ett kontokort, haha..;) Men du fattar väl själv att du inte kan ha BÅDE element OCH tv….;)
      Sofia: Ja det är nog så….jag ids inte springa upp och ner i trapporna;)
      Beata: Sådär gjorde våran i tvättstugan med! Vi har duschkabin med tak där och när jag öppnade dörren så satte den igång..*morr*
      Betong och stålblommor kanske är mindre pensionärsvarning?? 😀
      Coquina: Tack:) Jag var Nästan säker, men bara nästan…..:)

  2. Viktoria

    Jag gillar inte Daniel Craig! James Bond ska vara en hunk tycker jag och Daniel Craig kan jag inte placera in i det facket.
    Vi har också blåspennor här hemma och det går inte alls ihop med min bacillskräck! När de små har blåst i dem en gång så kan man ju hälla ut saliven sen, men de bara skickar dem vidare runt bordet. Hu!
    Håller med om köpeköttbullar – näst intill oätliga och de luktar PRUTT.

  3. Jessica Ringdahl

    Hej igen!
    Jag kan inte låta bli att undra om dina brandvarnare kommer från House guard? eller om namnet sitter ihop! Vi har nämligen köpt dyra brandvarnare från det märket, dessutom ska batteriet räcka i 10 år. Ialla fall så fick vi byta batterier efter ett halvt år för den satte igång och tjuta. Seriekopplingen fungerade ibland. Jag hade slängt kvittot, vi har 4 brandvarnare och de är köpta i tvåpack dum som jag var köpte jag likadana igen. För det var säkert bara något fel på just de två av fyra. Samma j*vla skit igen. I tisdagskväll satte de igång igen. Och då de nya! Men man kanske inte kan ha igång en TV och ett element samtidigt?

    Kramar Jessica Ringdahl

  4. Sofia

    Kanske är det något visst med pappor att de väcker sina tonåringar fleeeera gånger jämfört med mamman som kan ropa från köket? 😉
    Åtminstone känner jag igen det där!

  5. Beata

    Hej igen! Värst vad jag är på skrivhumör idag då:).
    Usch vad hemskt då brandvarnaren drog igång, vet ju bara vad jobbigt det var då våran varnare (en alltså) drog igång varje gång vi duschade, trots att det ibland bara var en snabbdusch drog den igång då man öppnade badrumsdörren, alltid lika kul att snabbt kasta sig upp och ta ner den, hm undrar om det är därför grannarna ofta har nerdragna persienner då de annars kunde råka se mig;)., nej nej säkert inte! Numera har vi fått ny och kan känna oss lite lugnare.
    Ha plastblommor har jag verkligen funderat på. Kändes som jag förstod piken då jag fick en betong/stålblomma som prydnad av mina föräldrar med kommentaren; ja den här behöver man inte vattna, ha ha ha.
    Sov gott!!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting