Allmänt

Jordan är sjuk :(

Stackars min lilla bebis…. 16-månaders bebisen   😉  Han är sjuk, och det har han knappt varit förr.

Jo, innan jul hade han ju en envis skitjobbig hosta som han kräktes av, och lite feber nån dag, men förutom det har han bara varit lite snorig ibland.

Det är ju rätt ok att vara 16 månader och knappt ha varit dålig iofs, men det gör det ju inte roligare att han nu ÄR sjuk.

Jag sa ju redan igår att han hostade illa, och det vidareutvecklade sig till feber , hög feber. Hur hög vet jag inte, jag tempar sällan. Det räcker att veta OM de har feber, och om den är hög, exakta graderna spelar inte så stor roll.

.

Han hostar, och varje gång så gråter han, det låter som det river rejält i halsen:(

Äta vill han inte, och dricka är inte så kul det heller. En del fick han i sig bara för att strax kräkas upp det igen:(

Slemmig i halsen är bara förnamnet. Flera av våra barn kräks av feber, så även den här unge mannen tydligen.

Det fina med det är att då sjunker temperaturen 🙂 Kroppen reglerar själv på nåt vis.

.

Han har varit gnällig, ledsen och orolig hela dagen, somnat korta stunder, ryckt till i hela kroppen och väckt sig själv, slumrat till igen, ryckt och så äntligen somnat djupt en stund, med lite vila.

Han fick alvedon supp vid 18.30 och kräktes precis innan, och sen dess är febern lägre och han har sovit, vaknade till och var ledsen vid 21, bökade runt bredvid mig på soffan där han somnat tidigare, och var ledsen, så till slut bar jag in honom i hans säng och där gosade han in sig och somnade.

Lilla plutten 🙁

.

Janelle vaknade med migrän idag och har legat däckad mer eller mindre hela dagen, inte så kul det heller….Hon skulle åka till Stockholm idag med Justus och hans familj, men det gick ju inte.  Det var ganska länge sen hon hade migrän nu, skönt för henne. Hon blir inte jättedålig i flera dagar, utan det brukar gå över på några timmar om hon får tabletter och sen sova. När hon var liten så fattade jag inte att det var migrän, men i efterhand så ser man ju mönstret ganska tydligt:

Vakna, må dåligt, kräkas, somna, gnällig och ledsen, sova och sen pigg…Hon har haft migrän sen hon var väldigt liten:(

Nu känner hon ju själv igen tecknen och kan ofta mota det innan det bryter ut ordentligt, det bästa att att det funkar med vanliga värktabletter, för det mesta.

.

Övriga barn var friska när de vaknade och friska när de gick och lade sig, och hur det blir framöver visar sig 😀

Jag hoppas på fortsatt friska 🙂

.

Robban och Corrinda var iväg på Trassel och även Perra fick gå med in, det var tydligen inte mkt folk alls..

De gillade den alla tre, även Perra som inte alls gillar tecknade filmer, så den är nog sevärd. Jag funderar på att gå med lilla tjejtrion nån dag, få se hur det blir med det.

.

När de kom hem så packade vi på oss lite kläder, stoppade Jordan i babytravel tvillingvagnen och Lovelia bredvid ( hon älskar att åka vagn, men får oftast gå) bara för att inse att de förbaskade luftdäcken behövdes pumpas och ingen pump vi hittade passade……! Bytte till den gamla hederliga Briovagnen med hårda hjul. Loppan fick åka bob och gå:)

Jag förstår grejen med luftdäck, för det är smidigt att dra och är säkert skönt att åka i en sån vagn, men det där med att pumpa gillar jag inte. Och punktering! Bah.  Jag föredrar den gamla vanliga modellen, eller iaf pumpfria hjul 😀

Tog en härlig promenad i solen, som faktiskt värmde….mmmmmm 🙂

Hemma igen så gjorde jag ett ryck i tvättstugan medan Perra såg på handboll (värdelöst) och Jordan sov  i hans famn.

Maskinen ville inte tappa ur vattnet ordentligt, och eftersom det varit så lite för ofta sista tiden så tömde jag nålfällan, den lilla luckan där diverse skräp fastnar…och resultatet blev en halv pappersulle, såndär som är längst in på toarullen…? och en hårnål. Tacka fasiken för att den inte tappade ur vattnet som den skulle 😀  Hoppas det blir bra nu bara….

Bar upp massa tvätt som jag kan roa mig med i morgon, beroende på status på barnen…idag har Jordan bara velat sitta i knät så då blir man lite låst….

Han är ingen sitta-i-knät-kille annars, så det är lite mysigt…men jag föredrar såklart att han är frisk!

Men att sitta med en sovande liten Jordan i famnen är som sagt mysigt…..:) Nån dag…… 😉

.

Nej, nu ska jag röja bort i köket, och vardagsrummet, så det ser ok ut när man vaknar, och sen hoppa i säng…och hoppas på en god natts sömn….*cross my fingers*

.

Natti natti

Kommentarer

 1. Caroline (mamma till 2 små)

  Hejsan!

  Du som varit med om det mesta med barn och förkylningar..hur länge har dina barn kräkt upp slem när de varit förkylda? Min flicka på 14 månader har varit förkyld o kräkt upp slem vid hostningar i 2 veckor nu..speciellt efter att hon druckit välling, men ingen feber.

  Lycka till med bebisen imagen 🙂

  /Caroline

 2. Jessica

  Hej Carola,
  Jag måste bara skicka en liten hälsning. Jag köpte hjortronsylt av Perra när han var här i Örebro, tyvärr bara en liten burk för det är bara min man som äter, men den var tydligen SUPER god. Nu hoppas vi att Perra kommer tillbaka nästa år igen så att vi kan köpa en stor burk då. 🙂

  Tack för en bra blogg.
  Hoppas att Jordan tillfrisknar snabbt!

  Kram
  Jessica

 3. Viola

  Min son fick migrän när han var 8 år, jag ”mitt pucko” förstod inget alls – trots att jag själv har migrän… Han höll för ögonen – tyckte ljuset var jobbigt och det smakade plåt i munnen..När han väl kräkts och nästan skrek av smärta så trillade poletten ner – migrän! Stackarn, inte begåvad med en speciellt smart mamma han inte 🙁 Men nu känner han igen tecknen och vi kan ”mota Olle i grind ” så att säga och än så länge med receptfria medel..Tack för en skön blogg!

 4. Hedvig

  Hej! Bonniers Konsthall i Stockholm håller på att utveckla vår verksamhet som är riktad till barn, med specialvisningar, aktiviteter och pyssel. Vi gillar din blogg och vill skicka information till dig! Maila gärna dina kontaktuppgifter konsthall1@bonnierskonsthall.se!

  Med vänliga hälsningar,
  Hedvig, Bonniers Konsthall

 5. Carola m 8

  Åsa: Vad skönt att höra att din migrän blivit bättre med åren! Annars verkar det vara tvärtom…Janelle hade mkt mer när hon var mindre, i samband med pubertet och alla hormoner, som jag trodde skulle göra det värre, så glesades det ut:) Våta trasan gillas:)
  Ulle:Blä, hoppas det inte är samma här…Svin är han inte vaccinerad mot, han var för liten då, och sen glömde jag av det..och typ alla andra jag känner, allas barn har bara fått dos ett ;). Jag tror inte det är influensa, han är piggare idag…*hoppas*
  Jag behöver inte tempa för att veta ganska precis vart de ligger, har sällan fel på mer än några decimaler..nej vad säger man?? Menar typ att jag pussar på pannan och säger 38,3 och det är då max 38,5 😀
  Erfarenhet eller känsla, vad vet jag. Enda gången jag tempar är om jag ska kontakta sjukvården.Ett normalfrisk barn spelar det ingen större roll om de har 38,5 eller 39 grader, och man tempar ju oftast för att veta om man ska ge alvedon, och det ger jag sällan, mer än till natten. Feber är BRA, det är kroppens försvar:) Givetvis gäller det här när barnets allmäntillstånd är ok, blir det riktigt riktigt dåliga så både tempar, ger alvedon och ringer jag sjukvården:)
  Krya på dina pojkar!! 🙂
  Kerstin: Ja man får liksom passa på:) Krya på din trio!!
  Michalea;: TAck:)

 6. Åsa

  Åh, vad jag tycker synd om din dotter som har migrän!! Jag vet precis hur hon har det eftersom jag hade migrän under min uppväxt. Det var INTE roligt att bli liggandes och samtidigt höra hur alla andra hade roligt…
  Jag kom på att det var bra att lägga mig på golvet och ha benen i 90-graders vinkel upp på sängen (typ som om man sitter på en stol som ligger ner…). Att dessutom ha en våt, kall trasa (som någon går och sköljer i kallt vatten emellanåt!) liggandes över ögonen brukar underlätta.
  Min migrän ahr lättat under åren och nu är det bara ngn gång/år.

  Hoppas lille sonen kryar på sig och att ni kan få en lugn vecka.

 7. Ulle

  Vet precis hur du har det, varit hemma 2 ve med mina pojkar. Vet inte riktigt vad det varit, hög feber under 1 ve och hosta, dennna jäkla hosta. Nu har båda fått penicillin. Alternativen är mycoplasma (som tydligen går runt på skolorna nu), svinet eller vanlig influensa.

  Hoppas det går över snabbt på Jordan. Ett tipps är nog dock att börja tempa, kan faktiskt vara viktigt ibland.

 8. Kerstin

  Stackars Jordan!!

  Har en trio sjuka barn här hemma, och samma sak med min 2,5-åring som med Jordan, plötsligt vill han sitta i knät! Så jag passar på att mysa. 🙂 (Även om man förstås inte vill att de ska vara sjuka)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing