Allmänt

Lite piggare idag

Tack för omtanken 🙂

Jordan sov faktiskt lugnt mer eller mindre hela natten, han hostade ibland, en äcklig slemmig hosta, en gång var jag  snabbt som en iller uppe på benen och stod beredd med en handduk – övertygad om att han kräktes. Men det gjorde han inte 🙂

Klockan 9.00 vaknade jag av att han tyst, väldigt tyst, klagade från sin säng: Mammaaaaaa?

Lyfte över honom till mig och så slumrade han lite till innan vi klev upp. Lovelia och Trixie hade precis vaknat och satt sig framför TV:n, och Lovelia beordrade fram en välling 😉 och då ville Jordan ha han med, så det fick han. Han åt ju knappt nåt igår så det kändes utmärkt att han ville ha. Han gick runt med sin flaska, ville inte släppa den och det tog lång tid innan det var slut  😀

Igår på promenaden:

 Inte direkt sitt vanliga pigga jag…..

.

När han fått i sig det mesta av vällingen så tog han tag i sina sysslor:)

 Man är aldrig för sjuk för att dammsuga 😀

(önskar jag kände likadant… 🙂 )

Han var ganska pigg nån timme på förmiddagen, men sen blev han trött, och ville helst att jag skulle bära honom. Nu är han en ganska stadig gosse, så det orkar jag inte några längre stunder, om jag inte ska knyta in honom i en bärsjal då, så jag satte mig i soffan med honom.

 Flaskan är med, nästan tom, men bäst att inte släppa taget…. 🙂

Jag gick in med honom och lade honom i sängen och han somnade som en stock i några timmar. Jag röjde köket som såg ut som ett bombnedslag, vek tvätt, lagade lunch till tjejerna. Idag blev det fattiga riddare 🙂

Trixie ville ha ”macka i järnet” alltså varma mackor i smörgåsjärn, men de var slut, men vi hittade några surdegsskivor som blev perfekta som riddare. Lovelia klämde i sig två stycken 🙂  Novalie fick det som mellanmål när hon kom hem från skolan och tyckte det var supergott, så hon ville ha det till middag med….men det fick hon inte 🙂

.

Min tvättstuga börjar synas under all tvätt nu 😀 😀

Herrejösses vad mkt tvätt vi har! Det går i perioder, men nu är det verkligen massor… Sen det här med att man inte kan använda en handduk två gånger…..nej, den är smutsig när man duschat en gång, och slängs i smutsen..

Bytt sängkläder har de gjort åxå, alla på en gång 😀 

.

Jordan vaknade efter två timmar, då hade jag inte hunnit dammsuga än, så det fick jag skjuta på några timmar. Han blir ju skitförbannad om han inte får hjälpa till, så det gäller att tajma det 😉 Haha.

Han var ledsen, varm och deppig, så det var verkligen inte läge att jäklas med honom .

.

Trixie och Lovelia lekte på sitt rum, mest hela dagen, de har plockat fram alla små Pet shops djur och radar upp dem i långa rader, gör hus till dem och har hur kul som helst, men Jordan får ju inte komma in och sabba. Ganska självklart.

.

Allt går ju lite på halvfart när man har en (eller flera) sjuklingar, så är det ju bara, men ändå så fick jag det mesta gjort som jag hade tänkt mig. Blommorna är vattnade, Försäkringskassan har fått sina papper som de vill ha, köket städat, tvätten fixad, och så ”pysslade” jag lite 🙂

 Den gamla laminerade uppmaningen på att kasta smutstvätt på rätt ställe satte jag på tvättkorgen 🙂

Den härrör från samma tid som de bilder som satt på Robban&Corrindas byrålådor när de var små, som jag visade för några dagar sen.

                                                                              Budskapet går fram:)

Även om det ser ut som en överkorsad tvättkorg….. 😉 men det är en såndär man viker upp och ihop, från Ikea:)

De fattade DÅ iaf……. 😉

.

Janelle lagade maten, för hennes köttfärssås är mkt godare än min….Fast vi gör lika, men ungarna hävdar det bestämt. Janelle blir ju smickrad och glad, så det är ok med mig. 🙂  Efter middagen så satte jag en lortgris i badet, tänkte han kunde behöva saneras från både det ena och det andra….

 Han plaskade vatten så han fick ögonen fulla 🙂  Tjejerna fick inte bada med honom, men de stod runt badkaret alla tre och underhöll honom så han var i sitt esse . Kröp runt , fram och tillbaka i karet och fjantade sig. Till slut var jag blöt och ledsnade , så då fick han komma upp. Halva badrummet var nedstänkt, men Trixie var snabb och torkade upp medan jag satte på honom blöja och pyamas 😀  Duktiga, hjälpsamma tjejerna!

Jag var tvungen att plocka fram en påse med bullar ur frysen, för att få plats med maten som Perra kom hem med senare, så barnen fick en bulle som efterrrätt.  Jordan ville inte ha, för han var på så rysligt bra humör, och busade mest runt. Kröp ner i den tomma tvättkorgen som ska ner i tvättstugan:

                                                                    

Han sitter där och tror att han inte syns, och så kikar han upp och ropar ”Tittut”  🙂  Sötnosen!

Han är helt underbart söt när han ropar ”Ejääää” åxå…..  Det betyder ”Tjejer” och är så jag ofta ropar på dem när jag vill  alla nåt 😀

.

I morgon hade jag problem med hur jag skulle lösa kyrkis, för med en liten sjuk Jordan kan jag knappast sitta kvar  medan Lovelia är där, och Trixie tycker ju att det är så roligt för det är flera storasyskon som väntar, och de leker så bra. Jag kan chansa på att han sover i vagnen ute, men det blir krångligt om han vaknar….och med feber blir det ju lätt knas på vanorna…så nja.

Jag pratade med Loppan och frågade om det var ok att jag åkte hem, och det var det, men så sa hon ”Pappa stannar med mig” så hon fattade ju inte riktigt. Hon brukar aldrig komma ut och vara ledsen nu för tiden, men man vet ju aldrig. Jaja, det fick bli så iaf.

Men så kom Patricia och sa att hon blir hemma i morgon, hon mådde ju dåligt i fredags, men sen var det bra. Idag kände hon sig inte i form igen så hon gick hem lite tidigare från skolan.  Hon har ont i magen, och jag tror nog att det är lite av magkatarrs liknande besvär, det låter så….Hon har massor av press och stress från skolan, och hemifrån med såklart, hon måste verkligen få upp sina betyg nu….

Hur som helst så löser det mitt problem perfekt 😀  Finns hon i huset så kan jag lämna Jordan hemma. Det är inte förrän 13.oo så hon får sova ut innan hon behöver lyssna på honom, och som sagt så borde han sova.

*hoppas*   🙂

.

Hon ska till Kungsberget på fredag, med skolan, och jag är ganska avis…..:)

Både Janelle och Patricia har gått i skidskola som mindre, och de har varit en vecka i fjällen, plus att de åkt dagsturer till olika skidanläggningar. Ingen av dem tycker det är kul…. Konstiga barn!?  Jag tycker det är superkul att åka slalom!

Det blir ju väldigt sällan nu förtiden, för det är ju inte bara att ge sig iväg direkt, men de gånger jag åker är det såååå kul 🙂

Problemet nu är att hon har inga kläder…..Får hon bestämma så åker hon helst i vindjacka och typ jeansleggings…men det får hon inte 🙂  Jag lägger in mitt veto där. Ska man vara ute en hel dag så lär man vara ordentligt klädd.

Hon har inga täckbyxor, och de som finns här hemma vägrar hon ha, de är skitsnygga, rosa med blommor 🙂 men nope, hon vägrar…. Samma med jacka, finns massor,men ingen som duger….

Om det var så att hon skulle använda det så skulle jag   (försöka, är väl bara vårkläder i butiken nu??)  köpa både jacka och byxor åt henne, men hon fryser ju hellre ihjäl än är praktiskt klädd  😉 så det är bortkastade pengar.

Hon skulle låna av nån…..jaja, får se hur det går.

.

Vi spanade lite extra på Familjen Annorlunda idag, Dingle-familjen var ju på Liseberg 🙂

Ungarna gillade vad de såg, men jag blev skitsur när jag klickade in på Lisebergs hemsida efteråt….Hur jag än letade så hittade jag inga prisuppgifter på vad det kostar att gå in och sen köpa åkband eller vad de nu har där….

*sur*

Inga lediga hotellrum hade de heller….meh?  Suck, jaja, skit samma vi får väl lösa det. Jag kollade inte så noga, känns lite för långt fram än…men man lär ju vara ute i tid, speciellt om man som vi måste ha flera rum.

.

Nu kom Janelle och hittar inte sina skridskor….troligen så har Corrinda dem …Måste ila och se om det går att lösa!

Natti natti 🙂

.

Kommentarer

  1. antonia

    När jag var mindre tyckte jag att Liseberg var bättre än Gröna lund men jag är ingen storåkare så det säger nog inte så mycket 🙂
    Men jag tycker Liseberg har väldigt mkt för barn i Lovelia,trixes och novalies ålder i alla fall 🙂
    Det finns ju massa hotell i Göteborg, finns flera scandic som inte ligger så långt från Liseberg och i övrigt ligger väldigt centralt också. Sedan finns ett supermysigt hotell i centrum som heter Hotell Vanilj som ligger över ett café 🙂
    Andra tips i gbgområdet –
    * Slottsskogen med naturhistoriska museet (massa dinosaurier på museet, stor lekplats utomhus, minigolfbana, säldamm, pingvindamm m.m.)
    * Universeum – tror era barn skulle älska det 🙂 Här finns regnskog, hajar, fiskar av alla dess slag, ormar, två stycken vetenskaps/teknik delar där man får testa på massa saker själv, när jag har varit där så har dte t.ex. varit klättra upp i en lastbil, körsimulator, romaskin, olika speciella pussel, gör din egena väderrapport m.m.
    * Skärgården, åk med kollektivtrafiken och ta med picknick 🙂
    * Maritiman, gå ner i en riktig ubåt m.m.

    Undvik gärna gothia cup och partille cup om ni kan 🙂 Inte ens boende gbgare vill vara i gbg då 🙂
    Att åka under kulturkalaset kan nog vara skojj dock, speciellt för tonårstjejerna. Kanske vill de gå på where the action is eller wayoutwest också?

  2. malin

    Hoppas Patricia och Jordan snart är pigga igen!

    Kul att hon ska till Kungsberg! Där har dom byggt ut och ändrat en hel del det senaste åren (har jag sett i tidningen bara)
    Jag ska dit en gång i vinter har jag tänkt.
    Min gamla arbetplats ju 🙂

    Krya på er!

  3. Mia

    Skriv din kommentar här!
    hej

    Kärralundscamping/stugby är bra och nära och lätta att ta sej in till liseberg.
    Mölndalscamping har vi också hyrt stuga också lätt att ta sej till liseberg och centrum.
    Göteborg är en kanon stad och vi älskar liseberg.
    Vi kanske ses där i sommar.Hälsa patricia att kämpa på , det blir sån skillnad när hon kommer upp i gymnasiet.Min ene dotter fick kämpa för att klara matten och nu går hon 2ndra året på gymnasiet och det går jätte bra./Mia

  4. Jessica

    Hej!

    Va kul att ni tänker komma till Göteborg i sommar.
    Det är en fin stad med mycket att göra och se på. Det är ju havsnära oxå (riktigt saltvatten alltså 😉 )

    Jag var hemma på Göteborgs hemsida och där finns massa tips och prisuppgifter. Det finns ett kort som är perfekt för turister.

    Länkar till dig här. Gå in och spana och lycka till i sommar.

    http://www.goteborg.com/citycard
    /Jessica

  5. Malin med Tilde, Nora o Ellen

    Åh vad kul att ni kommer till ”vÃ¥r” sida av landet!
    Inträdet förra året var 70 kr för alla över 7 år (vill jag minnas). Åkpass går på strax under 300 kr typ 295 eller liknande.
    Är man där i två dagar och köper åkpass för två dagar så går det på typ en 50-lapp mer.

  6. Jessica

    Vi tänkte också åka till Liseberg i sommar. Ville vara ute i god tid och tänkte att de borde ju ha några kombipaket, hotell+inträde+åkband…
    Blev väldigt besviken att man inte hittade något intressant alls på deras hemsida 🙁
    När tänkte ni åka dit??

    Kram

  7. Eva

    Hej hej! Har själv en tonåring som får problem med magkatarr (?) när det blir stressigt runt honom, jag hade det själv oxå i gymnasiet för den delen. Har hon provat sånd där ”magshots”, yoghurt-shots med massa nyttiga baktierier i? Sonen tycker att dom funkar för honom, annars vet jag att det finns tabletter på apoteket med samma tanke liksom men dom har vi inte provat. Hoppas hon kryar på sig! Är så tråkigt o ha strul med magen!!

  8. Viktoria

    Förresten… Ivar ropar ”illaaaa” och det är hans sätt att som jag ropa på ”killarna” 🙂
    Fast jag kommer på mig ibland och lägger till ” ..och tjejen” på slutet eftersom Esme tycker det är rätt viktigt att man vet att hon är tjej (och prinsessa som hon själv alltid tillägger). Ibland ropar jag ”gänget” men det känns lite konstigt det också.

  9. Viktoria

    Tänk att det kan vara så roligt att dammsuga. Om Ivar inte får dammsuga själv så sätter han sig uppe på dammsugaren så han får åka med lite istället, det är tydligen rätt kul det också.

    Jag förstår inte poängen med att gå runt och frysa som man ser att många tonåringar gör. Vår (snart) 11-åring skulle helst skippa täckbyxorna om han fick och han påstår att han inte behöver vinterjacka eftersom de leker och blir varma nog ändå utan jacka. Kommer aldrig på fråga – är det vinter ska man ha vinterkläder! Jag förstår ju att det är svårare att tvinga äldre barn så jag undrar hur det ska gå hos oss vintrarna framöver.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting