Allmänt

Kyrkisdag

Tisdag idag då, och det innebär aktiveringsdagen:)  Trixie har kyrkis på fm, Lovelia på em, Novalie gympa på kvällen och Robban tennis lite senare.

Idag var Robban sjuk, så det blev ju ingen tennis, men däremot en barnvaktande storebror hemma så Jordan kunde sova middag hemma:) Patricia är hemma och sjuk hon med, så han hade backup. Inte för att det behövs för Robban är jätteduktig på att ta hand om Jordan, han gillar det 🙂   Nu sov ju lillprinsen hela tiden vi var borta så det var ju allt annat än betungande.

Novalie åkte med kompis V hem och så utfodrar J dem och kör dem till gympan, och sen hämtar jag dem efteråt och kör hem  V, funkar finfint.

På lördag ska Novalie och V och övriga tjejer i gympagruppen tävla i Busam!!

Det är en gympatävling för de som tränar  mindre än 2 timmar per vecka. Spännande!  Fast det är rätt trist när man väl är där, jag har suttit på säkert 7-8 sådana här tävlingar, och det är samma lika hela tiden 😉 Gymnasterna gör ett fristående, och sen en del med plint och matta. Alla grupper gör lika, förutom att friståendet är lite olika…suck efter ett tag. Självklart så är det superkul att titta på MINA barn, men alla andras är rätt trist 😉

Nu är Perra hemma så vi behöver inte ta med alla syskonen direkt  på morgonen vid 8, när de lämnas och sen ska de öva innan tävlingen. Flera år har jag suttit med alla små där i typ fem timmar, och de ledsnar rätt bra efter ett tag…Många mutor blir det , haha.

.

Efter Busan ska vi hem till min syster som fyller år, och tänker bjuda oss på sju sorters kakor (hoppas jag).

Nu sa hon att hennes köksassistent stod i den krockade bilen…men det får hon väl lösa på nåt vis 🙂

.

Idag är det ju som sagt tisdag, och vi har ätit ruskigt dåligt med semlor här hemma i år, så idag köpte jag semmelbullar på Ica, som ungarna sen får fylla som de vill.

Novalie och Trixie vill ha mkt grädde på sina:

       

Medan Robban chockade mig med att vilja ha MKT mandelmassa på sin! Han som inte äter ett dugg?? Mandelmassa är ju rätt speciellt…?

  Här öser han på med grädde över mandelmassan:)

Lovelia lyckades somna efter kyrkis! Vid halv fem kvartade hon in på soffan, och eftersom hon klagat på ont i magen innan så var jag osäker på om hon var på väg att bli sjuk eller bara var trött..Ibland kan hon sova hela natten om hon somnar så där tidigt, och ibland är hon uppe och fjollar flera timmar sen…så valet var inte solklart Väcka, eller låta sova?

Hon fick sova, jag tycker inte om att väcka barn:)

Så hon sov sig igenom både middag och semlor.

Jordan var fin i håret idag:

   Ser ni???

                                                                                Snyggaste hårspännet!

I den här familjen får man ha både hårspänne, nagellack och ballerinaskor om man vill, även om man råkar vara en liten gosse. Jordan har ett par jättesöta tofflor som varit Lovelias, de är vita med ljusrosa hjärtan på och han älskar dem. 

När Robban var tre år och vi skulle döpa Novalie så fick han en ny snygg skjorta och hans tre systrar fick nya klänningar, lika fast olika färg. När Robban insåg att han inte fått nån klänning så storgrät han…

-Var är MIN klänning dåååå?  *snyft*

Han var så ledsen, och den nya skjortan var bara skräp tills han fick ett armband av Patricia:)

Dagen efter fick han låna en av syrrornas klänningar , en gul med stora blommor på, med liv och puffärm och litet skärp….han tyckte han var så fin!

På korten från deras treårsdag så har han ett rosa prinsessnattlinne på sig 🙂

.

Det gick över, och idag har han en rätt normal klädstil för att vara en kille på drygt 10 år – jeans och luvtröja..

Jag har ju handlat rosa, glitter och glamour i så många år, så jag vill ju att de kläder jag köper nya till Jordan ska vara lite mer pojkiga, men när han blir stor nog att välja själv så kanske han blir som Robban . Och jag förstår dem, tjejkläderna är ju oftast finare på alla sätt och vis, med änglavingar och glittriga tryck, medan killarnas är fula fordon i grälla färger…ihh.

Jaja, de gör som de vill, precis som tjejerna.

Våra barn väljer och klär på sig själva från det att de är små, vilket innebär ganska märkliga kreationer ibland, men vad gör det? Trixie och Lovelia har tex ofta klänning OCH kjol  🙂

Bara de är nöjda.  Tänk dig själv att gå runt i en outfit nån annan valt, som man inte trivs i? Den kanske kliar och sticks, eller är bara ful i dina ögon….vilken pina.

Jag styr upp ibland, men oftast inte, och då handlar det mer om att man kanske ska ha strumpor på vintern eller att det är fint om byxorna är hellånga och inte 3/4 dels när det är -24 grader ute   😉

Här är Jordans outfit efter att ha byts ut en del under dagen…han började med nåt helt annat som sen blev nersölat:)

 Haha inget speciellt alls:)  Men han gillade att slicka gräddvispen:)

Nån semla fick han inte för jag var så trött på honom att jag gick och lade honom innan vi åt dem….taskigt va?

.

Han är så makalöst intensiv just nu, och har varit ett tag, så det är inte klokt. Han kryper upp i kökssoffan, äter lite  kattmat(torrfoder, tack och lov!!) ställer sig på armstödet och lutar sig över bänken så han når Nespressomaskinen, stoppar i en kapsel kaffe, men sen kan han inte göra mer ofog för ON knappen sitter så han inte når, men han kan ju alltid möblera om bland alla kapslar – lägga några i kattmaten och andra i blomkrukorna i fönstret…ta lite mer kattmat, klättra ner, klättra upp igen och ställa sig och hoppa på laptopen som ungarna ställer där….Där får jag nog och lyfter ner honom.

Då tar han en kökspall och drar fram till diskbänken, och grejar med all disk som står i hon, eller på bänken, plockar ur besticken ur lådan och kastar på golvet…jag lyfter ner.

Drar kökspallen till micron, slår på den (tom…) och sen av igen, öppnar luckan och drämmer igen den så det skakar i hela huset….Jag lyfter ner.

Klättrar upp igen så fort jag vänder ryggen till och pillar på allt ovanpå micron..Jag lyfter ner.

Drar pallen till skänken, klättrar upp och grejar med posten, frukten och allt annat jox som ligger där…Jag lyfter ner.

Han ilar till diskmaskinen som jag lämnat öppen när jag plockade i, men fick avbryta för att lyfta ner honom, och så börjar han hjälpa till att plocka ur den smutsiga disken…jippie 😉

Ja sådär håller vi på, och till slut är jag så less så han åker i säng 😀

.

Jag längtar efter våren nu, efter barmark och gräs så han kan vara ute och röja, inte instängd inne. Han tycker inte det är kul att vara ute nu, påklädd som en stoppad korv är det svårt att röra sig, men till våren….ÅHHH!  *längtar*

.

Det är tur att han är ungefär det charmigaste som finns, för annars hade jag sålt honom på Blocket 🙂

.

Lovelia då? Jo hon vaknade vid 19.30 och kom ut i köket alldeles yrvaken, jag frågade om hon ville ha välling och sova vidare och det ville hon, men sen kvicknade hon till. Åt välling först, sen lite middag, och sen en semla:)

Nu har hon somnat igen, men det tog sin lilla tid, och ganska många pussel:)

.

Nu är klockan massor, som vanligt, och jag ska väl hoppa i säng jag med. I morgon väntar massa klädsortering nere i gillestugan….jippie…eller nåt, men det blir bra när det är klart:)

 Antagligen borde jag försöka komma iväg på alla de tusen ärenden jag har åxå, så det får bli en åka runt i bilen dag tror jag, och sortera mellan varven. Funkar nog och så avsluta det hela med spinning sen 🙂

Så får det bli!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Anna w

    Hej!
    Vad stora barnen blivit sen man fick se er i familjen annorlunda! kul att se!
    Nyfiken som jag är måste jag fråga; väntar du barn igen? är d isåfall rätt om jag gissar på erat 9;onde busfrö? Å isåfall när är du beräknad?
    Tack för en bra blogg!
    Anna
    Carola Ja de växer som ogräs;) Ja visst är den en bebis på väg igen <3 underbart! Du har helt rätt, den nionde, och bf är mitten på juli:)

  2. Erika

    Hahahaha…
    Var tvungen att läsa högt för sambon om lilla busiga Jordan!!!
    Våran son är nån månad äldre och det låter i princip PRECIS som honom du beskriver!!!!!
    Skjuter runt köksstolarna hela tiden (på dagis också).
    Och ska upp överallt och kasta ALLT på golvet, äta kattmat, hjälpa till att plocka ur den SMUTSIGA disken… osv osv…
    Saken blir ju inte lättare för att jag är superstor (höggravid) och typ blir andfådd bara jag knyter skosnöret och har väl tyvärr inte det bästa tålamodet just nu heller…:(
    Men det är ju som du säger… Tur att dom e så charmiga dom små trollen;)
    Så fort dom smäller av ett solskensleende så har man ju glömt bort det ”lilla” utbrottet som var nyss;)
    Carola Vad skönt att fler har det som vi :/ det är tur att de är underbara:) Tålamod är en bristvara här med, när det ideligen ska busas;) Lycka till med bebisen:)

  3. Ida

    Haha, gud var jag kännerifen det där med buskillen. Jag har en som är bara några veckor yngre och han är likadan. Klättrar gärna in i diskmaskinen och upp på spisen…
    Carola: Ja på de märkligaste ställena….gärna lite svårtillgängliga som upp på bänken och huka under överskåpen…;)

  4. Viktoria

    Jag känner igen det där med aktiv liten kille! Herregud vad ofog de kan hitta på i den här åldern!
    Vår äldste var sådär intensiv också i ett halvår och lilleman har varit det sedan han började gå – de andra var inte alls så vilda i samma ålder.
    Har Jordans syskon också varit så aktiva?
    Carola Ja några, men inte alla tack och lov:) Lovelia var överallt hon med….så vi har ju vanan inne på så vis;) Robban var rätt aktiv han med, medan Corrinda hejade på;)

  5. Michaela Lejonberg

    Jisses va Jordan är aktiv! förstår om du blir trött på han ibland!

    Gött det lät med semla:) Längtar efter det… dock klarar jag bara en halv sen mår jag illa (dumpar).

    Hoppas ni slipper fler sjuka hos er nu!

    Kramelikram
    Carola Ja man blir less, men bara man får vila en sekund, typ gå på toa, så charmar han en totalt igen:) Underbara unge!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting