Allmänt

Corrinda

Corrinda smsade mig häromdagen när jag var på bio med småtjejerna.

Hon var lite deppig, för hon hade varit inne på SCB s hemsida (statistiska centralbyrån) och kollat namn.

Man kan se hur många som heter si och så, och eftersom hon har varit ensam om att heta just Corrinda så har hon tyckt att det varit väldigt kul:)

Nu hade hon varit inne där och kikat, och till sin fasa upptäckt detta:

Klipper från SCB:

Namnstatistik

Hur många finns det som heter som du i Sverige? Välj antingen ett efternamn eller ett förnamn. Förnamn i form av dubbelnamn, med eller utan bindestreck, räknas som ett namn.

I sökningen ingår personer som var folkbokförda i Sverige den 31 december 2010 exklusive de personer som då hade skyddad identitet.

:


Efternamn

  • Det finns ingen person som har efternamnet Corrinda.

Förnamn

  • Det finns 2 kvinnor som har förnamnet Corrinda. Av dessa har 2 namnet Corrinda som tilltalsnamn.
  • Det finns ingen man som har namnet Corrinda som förnamn.

Slutklippt.

.

Corrinda var sur som ättika att någon tagit hennes namn, men jag kände mig snarare lite stolt 🙂

För jag är helt och fullt övertygad om att den flickans mamma sett på Familjen Annorlunda, säsong 2 , och där fått inspiration till namnet 🙂 Innan det sändes var vår Corrinda den enda nämligen..:)

Jag kan ha fel, men väljer att tro att jag har rätt.

Corrinda surade på en stund tills jag faktiskt påpekade att hon var inte ensam om sitt namn längre, men ingen kan ta i från henne att vara FÖRST 🙂  Hela 10år var hon ensam om att heta det i Sverige.

.

Tittar man på Janelle, så var hon helt ensam om sitt namn i ett eller ett par år, men nu när jag kikade in bara för att kunna säga korrekt antal, så är det  49 kvinnor som har förnamnet Janelle. Av dessa har 29 namnet som förnamn, och det finns en enda man som heter det åxå …:)

Hon fick sällskap av några per år, men låg sen rätt stadigt på runt 14 st, men även det har ökat på..hm…  😉

Haha, nej jag har inte storhetsvansinne, jag lovar ,men det är kul med namn 🙂

.

Nu får jag ju läsa det lite här och var att det är White Trash som döper sina barn till ovanliga namn, men det skiter jag högaktningsfullt i, då får jag väl vara det då. Jag tycker det är trist med 3-4 barn i varje klass som heter samma, och än så länge har vi lyckats med att slippa det.

Vad andra döper sina barn till bryr jag mig inte heller om, men ska jag anmärka på något jag inte tycker är så fint, så är det när man ska snajda till ett vanligt namn med en ovanlig stavning.

Tex Olohf, eller Kharrolinha, eller kanske Feliks, Filizia Råbert, alltså helt vanliga namn, som jag tycker är fina i sitt ursprung men med en tillkrånglad stavning bara för att vara udda. Det känns lite osmart, att barnet hela sitt liv ska behöva få sitt namn felstavat.  Alternativt bokstavera det för jämnan..

Däremot är olika varianter av stavning helt i sin ordning, typ Rikard/Rickard/Richard.

Fattar ni hur jag menar?

Sen gör alla precis som de vill!

.

Namn är kul, och vi lägger alltid ner stor möda på att välja ett namn som känns helt rätt för oss. Det ska passa ihop med syskonens, men även funka ensamt, barnen kommer ju inte att bo ihop för alltid får man förutsätta 😉

Det behöver nödvändigtvis inte vara ett namn som väldigt få heter, men vi undviker 10 i topp listorna, så gott vi kan.

Sen har folk åsikter, en del uttrycker de väldigt högljutt…eller nja så kan man inte säga om folk som gapar på internet 😉 , men det är sånt folk som häver ur sig att våra barns namn är så hemska, så white trashiga osv. Face to face är det aldrig någon som vågat säga nåt elakt..

.

Av den anledningen talar vi aldrig om i förväg vad ett väntat barn ska heta, även om vi haft det klart från start, så ni behöver inte fråga nåt mer om vad den lilla nian ska heta, för det får ni inte veta innan:)

Att få namnet dissat i förväg skulle få det att kännas fel, när folk har massa åsikter så kan man inte själv objektivt bedömma det längre, man blir färgad av vad andra tycker.

.

Jaja, namn kan man prata i en evighet om, men nu ska jag gå och sova, är fortfarande löjligt förkyld..

Perra med, och eftersom han är en man, så kan ju alla försöka gissa vem som är sjukast av oss två…?

Annars säger det här youtube klippet det mesta:

http://www.youtube.com/watch?v=Qg-md8geRkU

Inte heller idag funkar min hjärna tillräckligt bra för att lyckas klura ut hur jag får in det snyggt, men jag ska genast lära mig det när jag snutit ur allt snor som sitter i vägen… 😉

.

Perra hade iofs feber, sa han, men han brukar överdriva…Taskig jag är;)

Jag har ingen feber och jag är inte jättesjuk, men redigt förkyld, så jag har tillbringat dagen stillasittande.

Corrinda har varit vår lilla husfru och passopp, hon tycker det är så roligt att få hjälpa till med sånt som hon tycker är ”viktiga” saker, som att helt på eget bevåg dammsuga köket, baka chokladmuffins, städa upp efter sig, koka te till oss, plocka i diskmaskinen, slå igång den och sen plocka ur den när den var klar, leka med Jordan, och nu på kvällen byta blöja, ta på pyamas, göra välling och gå och lägga honom 🙂

.

Hela tiden med ett stort leende  🙂

Underbara unge!

.

Äsch nu går jag och lägger mig och sover bort lite baciller!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Tove Kathrine

    Skriv din kommentar här!
    Blir spennende å høre navnet på bebisen! Alle deres barn har fine navn synes jeg. Liker veldig godt Lovelia og Novalie. De navnene hadde jeg aldri hørt før. Hvordan uttaler dere Novalie! Er det Novaliiiii med trykk på iii eller Novaaaalie mede trykk på a og med ie endingen?

  2. caroline

    Kan du inte lägga in några mer bilder på familjen och så? magbilder också kanske? 🙂

    Förlåt kan verka helt knäppt att kanske lägga upp sånt på en blogg men jag tkr det är intressant 😛 Du behöver inte om du inte vill!

  3. Johanna:)

    Hihi, Men Corrinda är ju ett jättefint namn:)
    Jag gillar också ovanliga namn, och gillar att experimentera med dem.. Jag har ett gosedjur som heter Alvorinda, tíll exempel..hihi:)

  4. Viktoria

    Det är ju jättekul med namn!
    Vi har också valt lite ovanliga namn till våra barn och folk gnällde en massa i början, speciellt släkten. Idag är det ingen som höjer på ögonbrynen det minsta och barnens jämnåriga tycker de har supercoola namn. (snart lär de vara med på top 50 :-/ )

    Vill man vara udda får man kanske slå till med Daniel, Mattias, Kristoffer, Linda, Therese… som ytterst få nyfödda heter idag.
    Eller varför inte dubbelnamn som Ola-Conny eller Ulf-Perry som jag hörde på ”Ullared” häromveckan 😀

  5. Michaela Lejonberg

    Tycker det är coolt med annorlunda namn:)
    Förstår att ni inte vill avslöja namnet i förväg;)

    Jag gillar era namn skarpt även om det är namn somn jag personligen kanske inte skulle döpa min barn till! Kanske som andranamn möjligen. Men inte tilltals, men som sagt jag gillar namnen!

    Det där filmklippet är bara såå bra!

    Jag är också förkyldo ch ligger nerbäddad i soffan med datorn i knäet, glad över att gubben är ledig från jobbet!

    Krya på er!!

  6. Tamagal - Vinn personlig barntavla

    Våra barn heter Mio och Tida.
    Mio föddes 2006 och då var det ett relativt ovanligt namn, medan det nu har skjutit i höjden *tråkigt*

    Tida visste vi inte var ett namn och det har en rolig historia…
    Det visar sig dock vara ett vanligt Thailändskt namn som betyder vacker dotter. Kan ju inte passa bättre?

    Som du vet är det lit klurigt att hitta ex färdiga muggar och sådant när barnet heter något unikt.
    Men i min blogg kan man nu genom ett fint samarbete vinna en unik och personlig barntavla.

    Kanske vore något för dig och/eller dina läsare? 😀

  7. Jennie Östman

    Fantastisk hon är er lilla dotter som hjälper er så mycket! Nästan så man får tårar i ögonen, men jag är ju löjligtgråtmild vad gäller barn jag också!
    Krya på er!
    Jennie

  8. Maria med 4

    Jaha, då ska vi alltså få vänta ända fram till juli innan ni prestenterar namnet på er nye lille familjemedlem…. Jag som undrat enda sen du berättat att du var gravid! Nåväl, jag lugnar mig och den som väntar på något gott *ler*. Är dock fullständigt övertygad om att jag INTE kommer att kunna gissa.

    Eller ve och fasa – ni kanske gör som de danska kungligheterna och håller på namnet hela vägen fram till dopet! Kramar från en annan namngalen mamma (som naturligtvis tycker att ni gör precis som ni vill, även om vi läsare är nyfikna!=)

  9. Anna B

    Jag tycker att en av de mest spännande sakerna med namn är att när man som vi väljer att ta ”vanliga” namn, men ändå de som inte är mest inne just då, upptäcker att typ det året, eller året efter så blir det en explosion av just de namnen. Det är som att man är med i popularitetsvågen, utan att fatta det.
    Jag tyckte du hade jättekonstiga namn på dina barn från början, men jag har vant mig 🙂 och så har man ju ”lärt känna” dig bättre och tycker att de passar ihop med dig och din familj.
    Konstiga stavningar har jag också svårt för. Min mormor tyckte absolut att vi skulle stava Sara med Z, för det hade en vän till henne gjort, men det ville jag absolut inte. Hon är dessutom döpt efter en vän till MIG, så det skulle ju inte funka 😉

  10. Ida

    Jag håller med om att det är roligt med namn.
    Dina barn har ju jättefina namn 🙂
    Tycker det är bra att ni inte talar om namn i förväg, eller hur många barn ni planerar.
    Har sett att många frågar om det, men tycker att vissa saker ska man hålla lite privat.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting