Allmänt

Idag har jag gått i skolan:)

Och nu är jag supertrött 😉  Haha, jag är inte ämnad att gå i skolan tydligen.

Fast jag hade ju inte de mest optimala förutsättningarna kanske…. Somnade vid 01, vaknade vi 03 av att jag var täppt som tusan i näsan, och hostade. Vid 04 kom Corrinda in och sa att hon mådde dåligt, ont i magen och mådde illa.

Ja men sen kunde ju inte jag somna om. Corrinda låg och läste i soffan  i vardagsrummet och somnade sen vid 06 tiden och då slumrade jag till jag med, bara för att väckas av mobilen 06.50….gäsp.

Upp med barnen, de som skulle iväg. Novalie, Lovelia, Robban, Janelle och Patricia. Gjorde mig själv i ordning och åt frukost, och sen hade vi minsan lite tid över så jag fixade lite hår på Novalie och Lovelia.

Jag och Loppan skulle vara med i skolan idag 🙂 Egentligen Perra med, men eftersom han är sjuk så fick han vara hemma med Jordan och skjutsa Trixie fram och tillbaka till kyrkis.

Corrinda mår bättre, men har ont i huvudet nu.

Perra har ju halsfluss, och feber och ja just det ja…jag sa att han var man va? Fyyy vad less jag blir varje gång som han är sjuk!  Då stänger han in sig i sovrummet, ska sova hela dagen och går runt och ynkar.

Ja han är är sjuk, på riktigt, men vad fan, när JAG är sjuk så åker ju han och jobbar!  Då är det bara att ro runt allt här hemma ändå, och ingen jäkel tycker synd om en. …

.

Skit samma:) Jag skjutsade Robban och Novalie till skolan först, så körde jag vidare till Patricias skola och släppte av henne, och sen tillbaka till R+N, och Lovelia och jag smög in lite försent på Novalies lektion….Fast flera av eleverna kom efter oss så jag skämdes bara lite 😉

Det är så mysigt att vara med i skolan! De bjuder in till föräldraveckor när man är extra välkommen, för att puffa oss att komma dit, och utan det skulle vi nog aldrig komma iväg. Inte för att vi inte har tid, snarare tvärtom, vi har gott om tid att välja ochvraka och så blir det inte av ändå.. 😉

Idag var kompis J där med W åxå, och då hade Lovelia en kompis att leka med. De båda skötte sig utmärkt, målade lite, spelade spel på sina mammors mobiler, och Lovelia visade foton från min mobil:) Tur att alla finns på datorn redan, det trycks lite som det vill på knapparna, och hon ringde tex upp Patricia . Som smsade tillbaka : Jag har lektion.

Jaha ? tänkte jag, varför smsar du det??? 

Men sen smsade hon senare och frågade vad jag ville, och då fattade jag ju.

Vi var med på lunchen och fick nån vegetarisk tacosoppa med quorn. Jag är lite tveksam till sånt som låtsats vara nåt det inte är, quorn är ju en svamp?? eller nåt som låtsas vara köttfärs….njä. Lovelia ville smaka på soppan så det fick hon, men gillade den inte, men den var riktigt god. Vi tog räksallad ist, men det hade varit en fördel om de kokat riset…det var väldigt hårt 😉  Det brukar vara så himla fin mat i deras skola, så vi blev lite besvikna, men tröstade oss med den smaskiga semlan som var efterrätt. Tills nåt barn upplyste oss om att det inte var mandelmassa som såg så delikat ut, det var äppelmos!?  Den kombon var ingen hit, jag skrapade bort moset och sen var den helt ok 🙂

Men äppelmos på semla?  Mandelmassan var ju borta pga allergirisk, såklart, men att ersätta den sådär…?

Nej, idag var inte maten god, men det har den varit alla andra gånger, så de är förlåtna:)

De två sista lektionerna gick jag till Robban istället, och där blev Lovelia påpassad som en prinsessa:)

Det finns några av Robbans kompisar som avgudar henne, och mer än gärna leker med henne, och pysslar med henne, så gulligt! Idag var det nästan hela klassen som ägnade sig åt henne och hon höll hov i mitten.

Kul att hänga med fyrorna åxå, de är så stora jämfört med ettorna, och det blir på en helt annan nivå. I ettan försökte jag få Novalies bänkgranne att åtminstone börja med sin tankekarta och skriva Blåsippa i mitten, men det tog säkert 35minuter innan h*n satte fart, satt bara och tittade på Novalie 🙂

I Robbans klass fick jag snabbt fundera ut via kartboken om man kan åka tåg till Sälen:) och vad ett sund är ..osv.

Kul 🙂

.

Robban slutade halv tre så då åkte vi och handlade lite och sen hem.Lovelia var så trött! Hon är ju inte heller van att vara i skolan en hel dag, men inte minsta pip eller gnäll på hela dagen.  Hemma ville hon ha välling och napp och sen jäste hon på soffan:)

Trixie har gjort en raket på kyrkis, den som Lajka åkte i, ni vet – första hunden i rymden. De har rymdtema och jisses vad de lär sig saker! Hon har berättat massor om den där hunden, som dog….hm..

Jag är som alltid imponerad av kyrkis:)

.

Jag hämtade Novalies kompis V och körde de två till gympan vid 17, och sen hem och laga middag, äta och utfodra barn:) och sen hämtade jag dem vid 18 igen.

Försökte få upp Perra som låg och frös så han skakade i sovrummet, för jag var tvungen att åka på tennis med Robban sen, och ingen tonåring som var barnvaktsvillig, men det var svårt. Jag tycker såklart åxå att det är himla nice att stänga in mig och vira in mig i täcket när jag är sjuk , men faktiskt, så blir man ju ändå lite piggare av att vara uppe. Man kan ju inte ligga hela dagen, liksom.  Till slut masade han sig upp, medan jag röjde köket på tio sekunder innan vi åkte, vispade grädde och ställde fram vaniljsockret och sikten så ungarna skulle kunna göra semlor när jag var borta. Hade köpt de där färdiga semmelbullarna på Ica:)

.

Iväg på tennis, och handlade lite först och sen läste jag min pocket bok som jag brukar ha med mig dit, nu är den snart slut och sååå spännande!  Ville inte alls att tennisen skulle ta slut 😉

.

Hemma sov Jordan, men övriga var uppe, men på väg i säng. Jag har röjt det sista i köket, diskmaskinen är igång. Corrinda ligger här på soffan och har ont i huvudet så jag ska hämta alvedon till henne och sen ska jag gå och sova.

Japp nu, före 23 till och med 🙂

Skolan är jobbig  , hihi.

Ha det gott, natti natti:)

Kommentarer

  1. mysan

    Blir så glad av att läsa din blogg! Har flyttat ifrån min stora knasiga familj för cirka ett år sedan när det var dags att plugga och ta sig ifrån den lille ort jag e uppvuxen i och jag saknar min familj varje dag men när jag läser din blogg får jag lite familje känsla och somnar sen sött iaf! 🙂
    Så tack för en bra blogg! Kram

  2. Viktoria

    Känner igen det där med sjuka män: När JAG är sjuk så är jag så illa tvungen att vara uppe och även om maken sköter markservicen med att handla, laga mat, skjutsa etc etc så förväntas jag hjälpa till med barnen oavsett hur sjuk jag är. När HAN är sjuk så lämnar han inte sängen och får absolut inte störas. Konstigt.

    Kul att vara med i skolan och se vad de gör på dagarna. Egentligen borde man gå dit oftare, men som du säger så blir det liksom aldrig av.

  3. Michaela Lejonberg

    Mysigt att få va med i skolan:)
    Jag väntar på att de ska ha dropinfika på sonens dagis… de hade ett i höstas som jag glatt mig åt, men då vart jag inlagd på sjukhus och missade det!

    Äppelmos på semla? Det jag hört är vanligast att byta ut mandelmassa mot är vaniljkräm eller hallonsylt! Tur att ni gjorde egna semlor sen då så ni fick som ni ville ha;) Hemgjorda är nästan goast! Blev bjuden på en semla idag och jag dumpade… men gött så länge det varade!!

    Krya på er! Här är en till som behöver göra det (jag)!

    Kram på er!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting