AllmäntHuset

Träna, köket och förkylning:)

Blandat kompott idag 🙂

Första bloggen jag läser idag är Mirkas – hon har börjat sitt nya liv med träning och mathållning 🙂

Andra bloggen är Tina  samma visa där, träning och nyttigheter. 🙂

Själv sitter jag och blir tjockare och rundare…. Ja det har sina naturliga förklaringar såklart, vore ju lite fel annars kanske , om jag var i topptrim efter snart 22 veckors graviditet  🙂

Men jag erkänner att jag är lite avis!  Jag började ju träna  när Jordan var runt 4 månader, men i april förra året körde jag igång på allvar, med tung träning och riktig kost på det. Och – älskar det ! 

Jag har väl tränat en del i mitt liv, spelade fotboll, gått på gym, vi hade ett volleyboll lag ett tag på jobbet, och efter Novalie föddes så har jag gått på vanlig gympa 2-3g/v.  Men jag hade aldrig tränat för att bli stark, mer för att man ”ska” ..”Alla andra” gör det och såvidare.  🙂

.

Men nu längtar jag efter att få ta i riktigt hårt, sådär så man nästan får blodsmak i munnen och känner att ”Fan, jag orkar inte en enda gång till!!” men ändå lyckas.. Jag längtar efter att gå på ett tufft box pass och gå därifrån alldeles skakig av utmattning. Jag längtar efter cirkelfyyyyys! 

Fast jag vågar inte nu. Jag känner att det är riktigt korkat att fortsätta träna på den nivån jag gjorde tills jag blev gravid, med runt 4 tunga pass per vecka och en del crosstraining och hemmaträning på det.

Det får vänta, det kommer en tid till det med 🙂

I höst närmare bestämt!!  Tills dess får jag nöja mig med spinningen ett tag till, och dansen för rörlighetens skull, och sen finns ju crossen och kettlebellen plus lite andra vikter och boll i gillestugan….I love mitt lilla hemmagym 🙂

Men…..jag blir ändå avis på Mirka och Tina  🙂 Jag tror inte det är sant, att JAG har blivit en träningsnörd, det  trodde jag aldrig !

   Så fort den här förbannade förkylningen släpper taget så ska jag ner hit 🙂

Fast först måste jag skicka ner barnen att städa upp, de har använt gillestugan till lekrum….

.

Just idag är det inte aktuellt alls att träna det minsta lilla, jag börjar hosta och känner mig matt av att gå upp för trappan..!!  Måste hämta Jordans nytvättade kläder i tvättstugan så jag måste ner åxå…. 😉

.

Jag gick upp med barnen i morse , och körde Novalie, Robban och Patricia till skolan, och en stund senare Trixie till kyrkis.

Corrinda är piggare, men hade feber i gårkväll så hon blir hemma ett tag till, jag har insett att de här bacillerna gärna stannar ett tag…så lika bra att ta det lugnt med återgången till skolan. Perra har masat sig ur sängen , det gjorde han när jag var och hämtade från kyrkis, och samtidigt passade på att åka till Rusta för att handla Panodil. Ni kommer väl ihåg att det var typ 3 kr billigare där  😉  och så behövde jag  kattsand och tops, och så fanns de där gummerade överdragsbyxorna jag letade förut!!   De hade vanliga täckbyxor för 49kr, om nån  behöver. Just det behöver vi inte..

Lite småhinkar i glada färger blev det , det är så mkt behändigare med de små när ungarna ska hjälpa till, och så var det lite annat som hoppade ner i kundvagnen alldeles av sig själv, typ snacks….Trixie hjälpte till 😉

.

Hemma bytte jag en glödlampa i den fina Maskroslampan, och hittade den optimala varianten i min lamplåda:

Supergamla glödlampor från Ikea, med silikonploppar på 🙂 Passar ju som gjort till den här lampan!! Ikea – ta genast upp produktionen igen tack!

Fast det är ju hederliga vanliga glödlampor så det kommer väl inte att ske, nu ska det ju vara lågenergi och led och halogen… Jag gillar inte det. Jo, att det är mer miljövänligt och energisnålt gillar jag såklart!! men inte själva ljuset…

Jag gillar det hederliga varma skenet.

  Glödlamporna fick jag från nån gammal låda som min kusin plockat ur till loppis:)  Men det är bara tre stycken så vi får snåla på dem…

.

Jamen när vi ändå är inne på Ikea…..Jag borde vara sponsrad av dem så mkt som jag skriver om dem, men nej, tyvärr inte 😉 Det hade varit finfint.

Hur som helst, vi har ju beställt vårt kök därifrån, det blir med Lidingö luckorna. På en vägg ville jag ha bara en massa förvaring från golv till tak, och var helt inne på att ha de rosa luckorna där, men det gick inte att få så som jag ville, och så kände jag att jag nog ändå ville ha den lite mer gammaldags stilen. Vårt hus är från 65 eller nåt…? och ett riktigt trist hus rent arkitekturmässigt.

Soutterängvilla, så från baksidan ser det rätt pampigt ut med sina två våningar, men från framsidan ser det pyttigt ut, med platt tak och fula (om än väldigt bra!) solfångare på taket, och inne är det rätt ordinärt och tråkigt. Absolut inte den sekelskiftesherrgård jag drömt om 😉

Men nu gör jag som jag vill (ja VI då,hihi) och kör på lite äldre stil. På den väggen ville jag då ha nåt liknande gamla tiders serveringsskåp, med en yta att kunna ställa saker på, typ frukostbuffén (haha) och pepparkakshus 😉

Letade på nätet efter inspiration, men hittade inget.

När vi så åkte till Ikea för att titta och välja så bara stod det där, uppbyggt i just Lidingö köket:

 Sorry om det nu är fotoförbud….Men jag knäppte det mitt framför näsan på en personal som inte lyfte på ögonbrynen så det får de bjuda på:)

Öht hade de byggt upp det här köket så som vi ville ha det mesta, med rätt kran, rätt diskho, rätt handtag, köksö som vi tänkt oss osv..

Till och med stolarna är de vi bestämt oss för 🙂

Jag kan se den där duken här hemma med, för den delen och gardinerna. .. *ler*

.

Golvet funderar vi fortfarande på! Rutigt, eller enfärgat grått????

  Med enfärgat riskerar det ju att se ut som en offentlig lokal, och med rutigt kan det ju bli prilligt….? Googlade rutiga golv, för att se hur det ser ut i andras hem, men hittade mest bara svart/vitt och det vill vi absolut inte ha, det blir för prilligt, och ger mig associationer till gamla skurhallar 😉  Ljusblått och vitt är superfint, och jag tror på att det här gråa/ljusgråa skulle funka här hemma.

Men det är svårt att se hur det kommer bli, sånt är inte min bästa sida!

Det blir alltså vita luckor ( Lidingö), svartmarmorfusklaminat bänkskivor (Prägel?)

Mörkt bord med vita stolar , det har Perra bestämt och jag fick ge upp mitt vita bord, men tror att det kan bli fint med tanke på att luckorna är vita och bänkskivorna mörka. Blir liksom samma med bordet pch stolarna.

Vad blir bäst sen då?? Rutigt eller enfägat golv??  Bah, skitsvårt.

Kakel, det vita jag visade förut

Underskåp med lådor, en köksö med lådor och litet överhäng så man kan sitta på ena sidan, ett städskåp, två skafferier – ett 40cm brett som kommer bli kallskafferi för vi har en ventil som ska byggas in 🙂 kommer bli super! och ett 60cm.Plus massa andra skåp såklart.

Det blir mer förvaring än vi haft, på ungefär samma yta som vi bara omfördelar lite.

Kyl och frys och diskmaskin är bara några år gamla så de byter vi inte ut, det känns bara idiotiskt, och spisen blir ju det där monstret från Smeg – 90cm bred – längtar!!  Tänk att kunna ha våra stora stekpannor och kastruller utan att behöva vara rädd att de trillar ner på golvet 😉  Den rackarn är rostfri…..men sånt bryr jag mig inte i om det matchar..

.

Sen tänkte vi som så att vi sätter upp bröstpanel (vit), det verkar smart med små barn och pennor…plus att det är fint.

Tapet ovanför, men det var så svårt att välja så jag tror vi målar ist, enfärgat:) 

.

Det enda jag velat ha, men som inte Ikea kunde bjuda på, var skärbrädor. Ni vet sådan där som man drar ut, under bänkskivan. Jag har idag flera stycken sådana, och i förra huset hade vi ingen och saknade det…men å andra sidan får vi en hel köksö att använda ist.

Ni tipsade om sockellådor, men de kunde man köpa senare så vi avvaktar, det känns inte som vi behöver mer förvaring och risken är ju att det bara blir liggande en massa skit…

.

Massa, massa elurtag ska vi ha åxå, överallt, och bra belysning!

Plus att vi ska tapetsera med radontapet underst. Vi bor ju i ett radonhus 🙁 men har installerat en svindyr ventilation a ´ typ 130 tusen…jippie…så radonvärdena är under gränserna, men med tapet minskar det lite till, och sånt är bara bra!

.

Nå vad tror ni??? Låter det bra? Nåt extremt viktigt jag glömt???  Sista minutentips??

Ni gav massa bra tips som jag har haft i åtanke, och de tackar jag för!

..

..

Fick en inbjudan på mailen idag 🙂

Om att gå på Väskmingel med Maria Montazamis väskkollektion…och jaaaa, kanske att jag verkligen behöver en ny väska??  😉  Det jag har sett av hennes väskor tycker jag ser fint ut!! Nån hund har vi ju inte (än?) så koppel och sånt är ju inte nån idé att shoppa även om de är fina de med. Men en väska kanske?

Perra tyckte att jag skulle åka, han är alltid sån, är det nåt som verkar kul så föser han iväg mig 🙂

Nu har ju han ett sånt jobb att han jobbar mkt helger, och då kan han inte vara hemma oavsett vad jag önskar, så det är ju många saker jag inte kan göra, tyvärr, men är det bara möjligt så hindrar han mig aldrig!

Han har många kompisar med ett eller två barn, som aldrig får göra något för sina fruar, och de ”kan” inte heller vara hemma med barnen ensamma och ta allt ansvar… det är för jobbigt, eller för besvärligt eller nåt.

Perra tycker det är rena semestern att vara hemma med ungarna:)

Nemos problemos, han fattar inte vad som ska vara så svårt?  Jag var ju i London i höstas i fem dygn och han hade ju ordning och reda här hemma, nystädat,adventspyntat och alla ungar hela och rena  😉

.

Jaja, jag ska fundera lite på Väskminglet, men det lät lite spännande, lite lyxigt sådär 🙂

.

Nu är det slut på Fiskedrag, ett av de tråkigaste program jag vet, men som Perra gillar, så nu ska vi se på den där nya serien…Blue blood?? På trean. Tack för den inspelningsbara hårddisken:) sen vi skaffade den har diskussionerna i TV soffan tystnat 🙂

.

Godnatt på er nu:)

Kommentarer

  1. Malin

    Hej!
    Har du kolalt på Marbodal o liknande sidor för inspiration?
    Jag har ett Marbodalkök…
    Kolla gärna in min blogg om du vill. Tror köksbilderna ligger under februari eller mars 2010.
    Malin

  2. Annelie Susanna

    Åhhhhh, så fint köket kommer att bli!! I Love It!! Och så j-vla avis jag blir =) Vi har ett pyttelitet kök som faller i bitar och inte går att göra så mycket åt just nu och vi hyr ju så hyresvärden bestämmer men han har inte råd nu 🙁 Men jag är GLAD för er skull!! Kram

  3. Neta

    Ursnyggt kök, just den kombinationen du fotat blev jag lite sugen på nu isf ett fult vitrinskåp i furu som vi har på en vägg i vårt.
    Skulle det inte funka med rutigt golv i grått och vitt?

  4. Mikaela

    Tycker nog att ni skall ta enfärgat grått golv, har rutigt i hallen och är trött på det. Har Lidingököket men det kaklet, fast vi har svart fog mellan. Sen är det ju vad för handtag eller knoppar man skall ha. vi har svarta knoppar. jättefint. Sen köpte vi 3 Billybokhyllor med glasdörrar och har allt finporslin, finglas med mer i. Man kan ju sätta in spetsgardin i dörrarna om man vill ha mer lantlig känsla.

  5. Johanna

    Åh det köket är mitt favoritkök av ikeas! Såååå fint och precis min stil! Jag hade definitivt inte valt rutigt golv, jag tycker inte riktigt det passar till den typen av kök… Hade jag fått välja golv fritt hade jag valt ett ljust oljat trägolv, men eftersom ni inte vill ha det så får jag rösta på det ljusa golvet 🙂 lycka till!

  6. Maria med 4

    Det köket har vi! Jättefint är det… och samma stolar faktiskt. Vi har dock en valnötsfärgad bänkskiva till, så vi kör mer vitt o brunt än vitt o svart.

    Ang golvet – vi har ett mörkt klinkergolv i badrummet och jag lovar att precis ALLT syns på det. Vartenda lilla dammkorn, tandkrämsspill o tvättmedelsjox. Mitt absoluta råd till dig är att välja det ljusare golvet!

  7. Viktoria

    Till det köket ska ni ha enfärgat golv! Det bara är så 🙂
    Det är ett av mina favoritkök och om jag vann en ansenlig summa pengar i morgon (så att det blev för mycket kvar efter en utbyggnad i miljonklassen) så skulle vårt kök se ut precis så 🙂

  8. Maggda

    Ett tips till er: När vi renoverade vårat kök här hemma så hade dom samma kampanj som nu att man får 1000 kr för varje 10,000 kr man köper kök för.. Så vi handlade luckor och allt, gick ut med det för att få checkarna och sen gick vi in igen och handlade alla gångjärn, handtag småsakerna för dom pengarna man fick.. Tipset fick vi av en i personalen på IKEA och det gjorde att vi sparade några kr..

    Ska bli kul att följa eran renovering..

  9. Jennie

    åhhh det köket vill jag med ha exakt som på ikea,

    angående stolarna så kan jag berätta en lite rolig insedent, jag hade gått över en vecka med vårt 3 barn och under middagen när jag skulle sätta mig så puta jag ut lite x-tra med rumpan och krysset i stolens rygg far ut, jag börjar stört grina talar om att jag e så tjock fet och klumpig min man tar fram en ny stol och när jag sätter mig igen så smäller det lixom till igen, jag vänder mig om och ser att krysset e kvar, inser i samma ögonblick att det va vattnet som gått.

  10. B

    Tycker abslut ni ska ha ett enfärgat golv – rutigt kommer ni ledsna på och det ser alldeles för plottrigt ut. Ljus- eller mörkgrå tycke rjag inte spelar någon roll, ta det ni känner mest för.

  11. maya

    hej

    har stolarna och dom håller sådär…
    lite knarriga o behöver dras ibland
    så kom ihåg att limma alla stolar innan ni skruvar ihop dom så håller dom bättre

    lycka till

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting