Allmänt

Torsdag hos oss

Jahaja, okey då, jag tror att ni har rätt:) Vi lutar åt ett ickerutigt golv.  Tack för input!

Men nu måste vi åka och titta IGEN…bah. Jooobbigt, men det är mest beslutsångest.

Beställde våran Smeg spis idag, fast lyckades strula till det så jag fick makulera hela beställningen, haha. På det i morgon igen!! 

.

Idag klev jag upp med kidsen igen, och måste säga att det är väldigt mkt enklare att vakna när solen skiner 🙂

Det blåste ju halv storm så det var inte skönt ute, men det såg fint ut. Höll på att frysa ihjäl när jag gick ut för att sätta i motorvärmaren, men det beror kanske på att jag hade bara en tunn  kofta på mig och var precis nyduschad?  *s*

Skjutsade Novalie och Robban och Patricia, same procedure as every day … Corrinda är hemma fortfarande. Blir hemma i morgon med, så kanske hon blir pigg ordentligt.

Sen hem och gjorde iordning Jordan, Lovelia och Trixie. Åt frukost och sen iväg till kyrkis vid 9.00

Idag stannade jag kvar för det är musiklek för J (och L) och satt först och babblade med en annan mamma innan det började.  I gruppen före oss var det massor sjuka och i vår grupp var vi 4 musiklekbarn + 2 syskon varav en alldeles nyfödd så hon sjöng inte så mkt;) Så ett stort manfall.

Verkar vara ett normalt tillstånd i hela Sverige just nu, alla är sjuka. På Facebook så tycker jag att allas statusar handlar om sjukdomar…Inte kul, nu får våren gärna komma! Sol och värme och bort med baciller och virus och skit.

.

Åkte hem efter musiken, kyrkis slutar samtidigt och gav barnen lite lunch och sen åkte Jordan i säng , och somnade gott. Det gjorde jag med, på soffan 🙂  Trixie och Lovelia åkte rutschkana på en liten madrass de lade på fotpallen och ner på golvet, så de roade sig bra, och sen gick de ner och spelade dator, klädde ut sig, sprang massa varv i huset och lekte att de var Lajka i rymdraketen 🙂

Perra åkte och ombesiktade våran bil, den fick körförbud idag….men nu är det upphävt.  Fint det.

Sen sov han middag på soffan i gillestugan 🙂  Corrinda var vaken iaf 😉  Den här förkylningen är inte nådigt långdragen!

Jag är rätt less på att vara stentrött, snora och hosta nu.

.

När jag var i London så köpte jag åtta stycken fiffiga värmeflaskor som är utmärkta att ha i dessa tider:

  Lovelia fick apan, Jordan hunden och Trixie katten.  Janelle, Patricia, Robban, Corrinda och Novalie fick några som ser ut ungefär som den vita och den röda  på bilden, fast en är rosa, en vit, en engelska flaggan, och en rosarandig stickad.

Supersöta!! Inuti  är det en såndär flaska man fyller hett vatten i och så blir det en värmedyna av det hela…ljuvlig!

Det fanns fler:

  Fatta vilken PLATS de tog i resväskan!!  Jag har haft en som ser ut som en tiger i massor av år, och den är välanvänd. Bara att lägga i sängen när det är kallt, eller ha på magen om man har ont. När jag fick Patricia så hade jag fruktansvärda eftervärkar på BB så då kom de med en sån här, och jisses vad det lindrade skönt. Nu finns det inga, folk snodde väl hem dem….

Men jag har alltid haft en sån här nerpackad i BB väskan 🙂 Nästan lika viktigt som kameran..!

Värmeflaskorna på bilderna kommer från Marks & Spencer. Övrigas köpte jag på Primark, förutom Novalies som jag köpte på en affär som hette Next…eller ??

Jag googlade nu och det finns här i Sverige med, ganska mkt dyrare iofs och inte riktigt lika fina, men jag rekommenderar de helt klart.   De håller värmen bättre än vetekuddar, speciellt om man har de under täcket eller en filt. Lägger man dem i vagnen en stund innan man ska lägga ner en liten bebis blir det varmt och gosigt:)

Finns massa användningsområden.

.

Det låg fyra laxfileér på tining så jag antog att det var dagens middag, och eftersom Perra inte tänkt längre än så gjorde jag som jag ville:)

Skar den i tärningar och panerade de lite med grahamsmjöl, salt och citronpeppar, stekte dem.

Kokade jasminris till, barnen älskar det , men jag äter gärna couscous så jag gjorde iordning lite sånt. Det är bara jag som gillar det …  Sallad, mozzarella och tomatsallad, oliver, inlagd vitlök, kokt broccoli och kokta morötter och så det eviga komplementet till lax = fiskpinnar….

Jaja, det blev lax, couscous och sallad kvar till lunch i morgon 🙂 

.

Perra letade i 10 minuter efter Lovelia medan jag höll på med maten, han hittade henne inte. Vi trodde att hon gått och lagt sig och somnat nånstans, men hon fanns ingenstans….Inte i nån av alla soffor, inte i nån säng…Vart var hon???

Till slut hittade han henne, inne hos Janelle och Justus, hon satt mellan dem och spelade spel på hans iphone 🙂

Hur sött som helst, och uppskattat av dem alla tre.

.

Nu har jag precis serverat min sjuke make en smoothie på mango, ananas och papaya, spetsade den med vodka 🙂

Haha, tänkte skrämma bort hans baciller en gång för alltid. Min var lika, minus spriten, plus lite hallon, och det finns inget som är så gott tror jag!!  Corrinda ville ha en med hallon/blåbär och vaniljyoghurt så det fick hon och så satt vi här och sippade på varsin smoothie . Mysigt.

.

I morgon hoppas jag att jag kan komma iväg en stund, jag är less på att snora runt här hemma, och det är barnen med, vi har lite att fixa med åxå . Men vi får väl se.

Janelle ska ha middag ihop med en kompis på lördag så de kanske behöver hjälp att handla lite, ska kolla med henne sen, och vi behöver väl fylla på våra förråd vi med.

.

Sen måste vi ta tag i städningen som blivit så eftersatt nu….inte kul, men ack så nödvändigt.

Jo men det hörs ju vad roligt vi ska ha:)

Nu ska jag hoppa i säng, ska upp med barnen i morgon med, vad gör man inte för sin sjuke make:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Malin

    Hej Carola!
    Vart i Sverige kan man köpa sånna värmare o vad googlar man på?
    Har en vän som är svårt sjuk som använder vetekudde mycket men tyvärr svalnar den alldeles för snabbt!
    Du kan mejla mig på malinj80@gmail.com
    Tack
    Malin

  2. Linda

    Gillade det rutiga golvet du visade i förra inlägget. Vad är det för golv (märke) det ser ut att vara en stor panel med färdiga rutor. Letar rutigt linoleumgolv till vår källare. Berätta gärna om du vet vilken färg det hade också.

  3. Viktoria

    Vi har en värmeflaska här i form av Nalle Puh, en kvarleva från mina år i UK. Där hade ju ALLA varmvattenflaskor. Jag måste säga att jag inte är helt överens med att barnen använder den – jag är livrädd att det av någon anledning ska sippra ut hetvatten eller gå hål på den.
    Vi har i stället fastnat för vetevärmare som man bara värmer i micron. Mycket smidigare tycker jag och de börjar komma i lite roligare varianter de med.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting