Allmänt

Ni är allt annat än eniga;)

Jag kan inte låta bli att skratta när jag läser era kommentarer:)  Några säger att smuts inte syns på det mörka golvet, och andra att det syns jättemycket…. Jag säger som Di Leva: ” Vem ska man tro på, tro på tro på när, tro på när det är såhär?”

🙂

Grejen är ju att golvet inte är helt enfärgat , utan lite marmorerat, i båda färgerna, så jag hoppas att det minskar smutsintrycket lite. Vi dammsuger ju typ hela dagarna och dammsuger jag inte så blir det ett varv med sopborsten, så vi kommer nog köra på det mörkare…  Just nu känns det så iaf:) Tack för era åsikter , även om de inte är samstämmiga:)

.

Klänningstips hade ni med!! Tackar:)  Hon ska få kika själv och se vad hon hittar, det är ju inte en ren balklänning utan mer en lite finare festklänning hon vill ha.

.

Igår sa jag att jag skulle sortera klädkassarna…gjorde jag det då? Nix pix de står kvar där de står, vi gick ut hela familjen och hackade is istället.

Klädde på Jordan och släppte lös honom i trädgården, och för första gången på länge kunde han ta sig fram obehindrat. Djup snö är svårt att gå i när man är 1½ år och är påbylsad med tjocka kläder så han har verkligen inte tyckt det varit nåt roligt att vara ute. När han har ramlat så har han inte kunnat komma upp och så har han fått snö överallt..

Men nu , han njöt:)

Här är han på väg in i poolrummet för att kolla om han hittar nåt kul, han fick klämma sig förbi granen som ligger kvar…

Vi tittade till våra snödroppar;

 Tänk vad de kan! Snön är inte ens borta, men de vill upp!  Lite mer sol så slår de ut:)

Jag skottade bort den is som Perra hackade loss, och vi fick bort massor. Isen är tjock, på sina ställen drygt 2dm!!

Men nu lossnar den för varje dag, så härligt.

Barnen ville ta ut sina cyklar, men det fick de inte, nån måtta får det vara 🙂  Minuten innan så åkte de skidor på tomten, men nu är det snart slutåkt för i år, och då kommer cyklarna fram. Men de måste väl fixas lite först, misstänker jag. Pumpas lite och smörjas lite kedjor.

Efter att ha jobbat på bra med isen så hittade jag en plats i solen:

  Underbart!!

Corrinda och Novalie började klä av sig:

Jordan hittade en hink och en spade, och sen satt han där en lång stund och grejade, tänk att snart har han en hel trädgård att spatsera runt i, istf att bara hållas i köket och vardagsrummet. Tjejerna stänger ut honom från sina rum för han sabbar, så han får liksom nöja sig med det  😉

  Nej, han har inte ätit smuts från marken, det är Oboy som nån inte plockat bort från bordet…och då var han  ju där och smaskade i sig såklart, och sen ropade nån om hjälp så jag glömde bort att han behövde torka munnen….och sen var han fullt påklädd av någon hjälpsam syrra och ute 🙂

.

Trixie och Novalie återupptäcker gungorna:

Ooops, där ser jag den där slidebanan vi köpte..(det blå vid skottkärran som sticker upp ur snön bredvid Trixie)…en såndär vattenbana man ska glida på magen,den var inte så kul och blev mest bara liggande…och sen spolade vi av den och hängde upp den för att torka på gungställningen….och tydligen glömde vi bort den sen…hm.

.

Jordan hittade vår gräsklippare.

– Mamma, kom och hjälp nu, så startar vi den här,. gräset behöver klippas!!

  NJa, nog för att det faktiskt är barmark här under den gigantiska granen, men klippa kan vi vänta med:)

.

Vi flyttade runt efter solen, det gäller ju att utnyttja alla små strålar, och passa på innan den försvinner:

En snowracer är finfint att flytta runt och sitta på:)

Lovelia ville klä av sig, men jag sa att det var för kallt.

– Det ÄR inte kallt, mamma!!! Jag fryser inte!

  Och här har vi nog den skyldige till oboyglaset som Jordan hittade….ser att hennes tröja är allt annat än ren 😉  Jaja.

De klär på sig när de fryser, och faktum är att det inte är ett dugg farligt att frysa lite. Folk brukar alltid reta sig på att våra barn är så lättklädda på våren,. men de är kloka och intelligenta varelser, barn, så de klarar av att ta eget ansvar över sina kläder. Värre är det väl med de barn som kläs på med underställ, kläder  och fleecefodrade galonkläder när solen strålar, och de svettas floder och blir våta och kalla inifrån… Nej, här får de själva känna efter:)

Inte heller blir man förkyld av att frysa eller vara för lätt klädd som folk envisas med att säga, förkylning är ett virus och orsakas inte av brist på långkalsonger 😉

.

Novalie hjälper Jordan, han fick till och med låna hennes solbrillor:

  Observera den lilla glada Loppan i rött som rusar runt i bakgrunden 😉  Utan att frysa , haha.

Alla barnen var som kalvar på grönbete, man kan tro att de inte varit ute på hela vintern, men det har de faktiskt …

Fast det är nåt speciellt när solen faktiskt värmer och det droppar vatten från taken 🙂

Till och med katterna var som tossiga, de älskar att leka med ungarna och vara där de är, och nu skuttade de omkring överallt och kikade och nosade. Smulan, som verkar mår helt bra igen, tack gode gud för det!! hittade nåt som hon jagade, antagligen en liten mus….men hon kom inte hem med den, så hon fick nog aldrig tag i den…Pust.

.

När vi sen till slut gick in, efter att solen försvunnit helt från tomten, så var alla röda om kinderna, och glada och lyckliga över att det faktiskt är vår på väg!!!  Kanske inte utan bakslag, men det går åt rätt håll 🙂

Alla i vår familj ser fram emot våren nu, vintern har varit så låååång! Det har varit (ännu) en kall vinter med massvis av snö och det är ju härligt, istf allt slask och blask som brukar vara, men nu känns det som att det är dags för nåt nytt.

Sol, värme och lätta kläder!!!!   Tänk att ta på skor och en tunn jacka bara, inte hålla på och klä på sig i en evighet!

Vilken tidstjuv vintern är egentligen…  😉

.

Vi hade en härlig eftermiddag ute i solen hela familjen, och det var helt klart bättre på alla sätt och vis än att sitta i källaren och sortera kläder!

Det väntar så snällt tills jag har tid.

.

I morgon är det måndag, skola för samtliga, som det ser ut just i denna sekund, men det kan ju ändras till morgonen..

Till och med Perra är pigg igen, och jag hade nästan tänkt träna lite nu på kvällen, men sen hann jag inte före maten så då skjuter jag på det.  Kanske ska sikta på spinningen på onsdag åxå:)

Jag och de små ska uträtta ärenden i morgon med, och sen ska vi väl städa. Perra kommer hem med kartonger som vi ska börja packa ner köket i….just den biten känns inte så där jättespännande, om jag ska vara ärlig, men det blir ju ett tillfälle att rensa lite 😉  Jippie 😉

.

Nu är det sovdags!!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Sofia

    Angående golvet; vi renoverade just vårt kök och funderade på ett sådant rutigt golv med plattor. En försäljare förespråkade det eftersom det är väldigt slittåligt osv men sen sade en annan att det är lite farligt med plattor om det blir liggande vattenpölar som letar sig ner i springorna…då kan hela golvet bli förstört. Om med barn så blir det ju lätt så….vi valde en vit tarkett (ja vi får våttorka golvet varje dag 🙂 ), men hade jag funderat i marmoleumsvängarna hade jag istället valt en hel plastmatta eller marmoleum-matte, inte plattor!

  2. Annelie Susanna

    Håller med dig om barnen och deras kläder, dom får själva känna efter!

    Snygga stövlar du har, iaf det lilla jag såg av dom =)

    Ha det gott!

  3. maria

    Hej
    Ett tips när det gäller golv.
    Jag har ett grå/svart (mörkt) laminat golv i köket och jag ångrar mig nu att jag valde detta.
    Det kalkrika vattnet i Uppsala gör kalk fläcka av varje droppe man spiller på golvet och det syns väl. Dessa fläckar kräver ibland citek för att försvinna.
    Ha det bra
    Maria i Sävja

  4. Jessica Ringdahl

    Hej!
    Jag kan inte annat än hålla med dig vad det gäller kläder och barn. Och hur hemskt det är för barn som svettas floder. Barn har ju också ett helt annat rörelsemönster än vad vi har, de står ju sällan stilla.

    En fördel med att bygga om är just att man får tillfälle att rensa och två gånger, när man packar ner och när man packar upp. Vi har två kartonger kvar ute i förrådet sedan vi byggde om vårt kök 2006 och nu har jag beslutat mig för att slänga dessa, visst är det bra att spara, men nu har jag inte behövt dessa kökssaker på fem år så jag klarar mig nog utan.

    Lycka till med packandet.

    Kramar Jessica Ringdahl

  5. Carina

    Vilka fin bild på katterna. Vi vistades också ute i helgen, läs lördagen, då det var kanonväder. Man märker på katterna att dom också längtat efter våren. Och dom tycker om när vi är ute. Men igår var vi riktigt slöa. Satt inne vid datorerna mest hela dagen. Förutom den stunden vi körde ved. Men så sken inte solen här då.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting