AllmäntHuset

Amen och punkt:)

Jag skulle ju kunna göra ännu ett inlägg i den här diskussionen, men till vilken nytta?  🙂

Ni fattar hur jag menar och tänker ju.  Jag tycker det är superkul att så många är engagerade, och jag hoppas att ni orkar läsa alla kommenterar för de är verkligen värda!!  Det finns så många kloka människor där ute 🙂

Jag håller med er alla som har samma åsikter som jag själv, såklart, men med det inte sagt att jag avskyr er övriga, hihi.

Jag vill nog ändå ta tillfället i akt och faktiskt be er fundera lite djupare på varför ni som lämnar era små barn gör det, och ni som enbart gör det för att ha kvar dagisplatsen tills senare, och mår dåligt av att lämna barnen – kanske hitta en annan lösning. Ni är så många som skrivit just det, att ni inte velat lämna barnet men gjort det ändå för att det har varit enda möjligheten.  Kanske finns det en annan lösning. Eller inte 🙂 Man kan ju prova.

.

Jag gör så, funderar i helt andra banor än vad jag egentligen tycker, bara för att se hur det skulle kunna vara. Jag försöker sätta mig in  hur det skulle vara att inte ha kyrkis, eller ÖF i närheten,  hur det skulle vara att kunna sköta alla ärenden utan en svans av barn med mig, eller om ungarna verkligen skulle ha det bättre med någon annan på dagarna.

Svaret på det andra skulle ju vara att jo, det vore ju skönt, men å andra sidan så är det inte så värst jobbigt att ha med dem heller. Svaret på tredje är – noway in hell 😀

…………………………………………………………….

Så vad säger ni? Ska vi gå vidare?

Jag har nu avverkat två av tre riktiga brandbomber, det första var bilbarnstolar och det andra dagis….

Jag lovar att snart ta upp det tredje, nämligen amning….hoho…;)

.

Igår var jag och väskminglade 🙂  Tog med mig kompis J och åkte till El Stockholmo och först fikade vi…mmmm.

En stor cinnamonlatte och en utsökt snickerskaka…mums.  Kaloriintag = massor 😉

Så gick vi till Väskminglet, och jag måste säga att det är lite fräckt att bli mottagen i dörren och avkryssad på gästlistan som Vip 😀

Det var ett exklusivt mingel med ganska få inbjudna, lokalen var ganska liten men väldigt mysig, och väskorna….Ja…to die for 🙂

Den här står på min önskelista:

Hundkopplet intill kan vi ju ta när vi skaffar oss en hund nån gång i framtiden:)

Väskorna fanns i svart , vitt och brunt, alla lika fina!

  Ja en kass bild, men jag är inte den som slänger upp kameran hur som helst..Man vet aldrig när man får skäll..;)

 ( tänker på H&M som flippade ur när jag fotade mina barn…)

Lite tjusig mingelmat var uppdukat:

  I helt underbara skålar från Guzzini  🙂  Vitt vin  och rött vin, eller som i somligas fall då – vatten 😉 i kristallglas, som det satt en liten tazzle på med ett nummer, det var utlottningar av fina priser under kvällen.

Nu vann jag ju tyvärr varken valfri väska , kristallglas eller skålar 🙁 men vad gör det, jag har ändå ingen plats i skåpen  😉

Roligast var nog ändå att träffa de här sköna damerna:

Jag, Maria 😉 Jenny, Linda och Petra .

Petra är ju Willvins skapare, de fina och praktiskt skötväskorna, som jag ju vann!!!  i en bloggtävling när Jordan var liten. Just på den här bilden ser det ju iofs inte ut som om nån av oss skulle behöva en väska…. 😉

Min väska köpte Corrinda på Röda korset när vi var där….hm, och jag tyckte det var väl ett jäkla onödigt inköp,  men gick med på det, den kostade ju typ 20kr.. Några dagar senare hängde det en skitsnygg väska i hallen här hemma och jag trodde det var nån av tonåringarnas kompisar, men det var ju Corrindas…som jag nu har snott, den var helt perfekt 😀

.

Att gå på mingel var ju helt klart ett trevligt avbrott från vardagen, även om det ju egentligen inte är mer än att stå med ett glas i handen och snacka skit 😉

.

På väg ut fick vi en röd och vitprickig goodiebag, med lite smått och gott, mascara, handkräm, nån liten påminnelsebeeper, armband och nåt mer, ska fota sen, det har jag glömt.

Tog tåget hem och passade på att äta lite goda smörgåsar och dricka loka smultron samtidigt som vi pratade, det är sällan vi hinner prata till punkt när vi har våra barn med oss 😉 

.

.

Idag har Perra varit ledig och vi har åkt runt och beställt till köket!  Den 28/3 kommer de och börjar riva – spännande!

Vi började med golvet och plötsligt hade jag grov ångest över att det inte skulle bli bra med det mörka vi bestämt oss för….men herregud vad jag velar!  Vi åkte på två nya affärer för att se om vi blev nåt klokare, och på den ena så hade de ett golv som jag gillade, det var liksom perfekt!!!  Men, laminat 🙁 och det gillar vi ju inte. Perra gillade det inte heller, han tyckte det såg gammalt och slitet ut redan som nytt..

Det ledde iaf till att vi hastigt och lustigt tog det ljusare grå!!  Med risk för kommunalgrå känslan…

Får väl köpa färgglada trasmattor 😀

.

Vi beställde golv, tapet och kakel på samma ställe, men bården vi ville ha till kaklet fanns inte där så det blev att åka tillbaka till den första affären… Många i och urplockningar av barnen i bilen blev det…

Tapeten blev åxå hastigt vald…men tror den kommer bli finfin.

Mitt i hade jag en tid hos Marita, min barnmorska på MVC så vi åkte dit. Perra stannade med ungarna i bilen och de fick lite mellanmål i form av äpplen och bananer, medan jag sprang upp och fick blodtrycket mätt (= utmärkt) och magen klämd på, samt bebisens hjärtljud avlyssnade (= finfina).

Jag har totalt glömt av att jag skulle boka tid efter ultraljudet…men kom på det nu i veckan. Marita skrattade bara åt mig och sa att det ju tyder på att jag mår bra när jag glömmer att man ska på mvc-besök. Hon är superbra 🙂

Ny tid blir den 1/4 så kommer vi  i fas med de ordinarie besöken..

.

Citygross för handling efter det, och vi var ju inte ensamma där direkt. Perra ville inte äta tacos idag, han är lika less som jag, så vi hittade en helt oemotståndlig smörgåstårta i delikatess disken som vi ska smaska i oss medan kidsen tuggar tacos. Den räcker säkert till lunch i morgon med….eller nattmat 😀

.

När vi hämtade Loppan och Trixie i lekhörnan så var Lovelia sååååå kissnödig, stackarn, så vi ilade till toan medan Perra betalade, och de var riktigt fina och fräscha. Jag är inget fan av offentliga toaletter…det ska verkligen vara akut innan jag besöker en sån, och jag riktigt känner hur baciller och virus anfaller så fort man är där….Hua.

Tack och lov för handsprit på småflaskor 🙂

.

Väl hemma så stoppade vi Jordan i säng och åt sen en sen lunch. Janelle och Justus var hemma redan, och Robban kom precis före oss, och sen droppade det in ungar:)

Corrinda kom med två kompisar och Novalie med två. Fullt hus 🙂

Nu har de flesta kompisarna redan åkt hem och vi ska väl så småningom börja med middagen, iom den sena lunchen så är ingen så hungrig. Janelle och Justus åt pommes frites och chickybits de hittade i frysen, och Robban mannagrynsgröt, tjejerna åt korv med bröd till mellanmål…..Det hör inte till vanligheterna ska väl tilläggas innan nån undrar hur många varma mål mat per dag man egentligen bör äta 😉

.

Jag sitter och funderar på om jag ska gå ner och köra lite på crossen/köra lite kettlebell före maten, men tror att Corrinda är där med sina kompisar…Men jag  tror det får bli så, så att man kan äta den där smörgåstårtan med gott samvete 😉

.

Nu vaknade Jordan så jag ska plocka upp honom och gosa lite allra först, på återseende 🙂

Kommentarer

 1. dfgdfg

  Nej nu slutar jag läsa här. En del får foton bara sådär och länkningar, nej inte ens när man gör videor och skit kan du bjuda på en länk.

 2. Lotta

  Den svarta väskan var grymt snygg. Vart finns den å köpa och vad kostar den??
  Carola svarar: Alla väskor kommer att finnas att köpa i en web butik på Amelia, tror den öppnar på måndag!!! Kika in på Amelia.se
  Kostnad: Dyr:) Jag har inga exakta siffror, men det jag hörde glappas om var typ 3-4 tusen…

 3. Linda

  det var trevligt att träffa dig och din vän =) ha det bra, ser fram emot kommande diskussioner om amning =) jag är ju en sån där hemsk flaskmatare haha
  kram
  Carola svarar: Flaskmata??? Herregud, jag kanske inte vill prata med dig nåt mer;) Nä, bara skojar, såklart:) Tycker det var trevligt att träffa dig med:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting