Allmänt

Måndag igen då..

Tjolahopp:)

Idag var Robban hemma med lite ont i magen…som senare visade sig vara ungefär….ingenting 🙂 Nice, sånt är helt ok.

Patricia är superförkyld, men släpade sig iväg till skolan vid 11, för hon orkade inte vara hemma…Nänä 😉

Lovelia, Trixie och Jordan var i toppform!

Jordan röjer ju som en jäkla orkan så fort man vänder ryggen till och i förmiddags blev jag rätt less.. Man måste ju liksom kunna gå på toa utan att låsa in honom nånstans kan man tycka, men nope.

Han hällde ut alla min nya gröt…Köpte nån variant på havregrynsgröt med aprikos och blåbär, bara för att jag tänkte ge mig på ännu ett försök att gilla havregrynsgröt…Funkar det??

Nej.

Jag tycker faktiskt inte att det är speciellt gott, men ner går det ju, och jag inbillar mig att det är nyttigt.

Om man toppar den med hallon och blåbär så blir det ( rätt) ok 😀

.

Den hällde han ut på bänken, sen hämtade han kanelen och hällde på ovanpå…Han har sett att jag gör så *s*.

Först grötflingorna i en skål, på med mera kanel, så vatten från vattenkokaren, gröten är klar på en minut och då öser jag på bären.

Nu var han snäll nog att inte slabba med vatten så jag kunde lätt (eh…) sopa ner flingorna i paketet igen.

(och innan ni gapar om kokhett vatten och vattenkokare – nej han kan inte (ska inte!!) kunna bränna sig!)

.

Rackarunge!  Man blir så trött på honom, men skäller jag på lillkillen så bryter han ut i stora krokodiltårar tills jag ser snäll ut igen, då flinar han sitt busleende 😉

.

Han fick lördagsgodis i helgen:

Har ni sett de här? Finns i vanliga butiker, och antingen Nicke Nyfiken eller Hello Kitty.

Små pyttiga askar, proppfulla med russin, eller i vissa – russin + aprikos, eller russin – äpple.

Svindyra om man jämför med helt vanliga russin…men ibland faller jag för de söta askarna 😉

Jordan gillade dem, och vi fick dammsuga upp massvis av torkad frukt….hm..

Jag gillar egentligen inte russin som godis , de är ju sega som fasiken och fastnar i tänderna…då känns det som att vanlig mjölkchoklad är snällare…så det brukar han få istället 😉

.

                                                                               Lovelia, min lilla sötnos:

                                                

Hon börjar få så långt hår! Och , precis som övriga syskon i den här åldern så är det lockigt och fint.

Ingen av dem har fått behålla några direkta lockar utom Patricia , som har helt ljuvligt hår med stora fina lockar…och vad gör hon??? Jo plattar det!!!  Eller som nu, lockar det med locktång…..för då blir det fint, annars tycker hon det är risigt och fult..

Vi var iväg i går och köpte locktång åt henne, och jag passade på att köpa nytt headset till min mobil, det jag har är inte mitt utan nån har snott det och gett mig nåt gammalt skräp…:)

Men eftersom jag inte använder mitt mer än ibland, så har det varit ok, men jag vill iaf ha ett. Nu har jag ju en Sony mobil med fjollkontakt, den där avlånga, och då fanns det såklart bara originalgrejor, för typ dubbelt så mkt som kopiorna, och dessutom fula och tråkiga…Men till slut så blev det en adapter med mikrofon + vanliga lurar sen 🙂  .

.

En sväng på Skopunkten blev det med, och Patricia fick några tygskor, Corrinda fick ett par converseliknade, och Lovelia fick de här:

Nu ska jag åka tillbaka och bråka lite med dem, för det stod att de kostade 99kr men jag fick minsann betala 179kr…. Kan vara för att det var nån rabatt med det där Nilssonkortet de börjat med, men det har jag så den ska jag ha i så fall..

Jag trodde det var Patricias skor som var dyrare än jag trodde, så jag kollade inte kvittot så noga förrän vi kom till bilen, och när jag insåg att det var fel iddes jag inte gå tillbaka…:)

Fixar det i veckan, det är ju inte riktigt dags för sådana här dojor än i alla fall.

Jag ska ända dit med fler av barnen för lite vårskoinköp, så det blir ingen vända i onödan.

.

Nu är det barmark lite överallt!! Härligt:) Det är så trevligt att köra bil på torra fina vägbanor! Inte sådär jättemkt grus heller, för det verkar har åkt iväg åt sidorna..

Värmen får gärna hålla i sig. Jag gillar den här årstiden, precis när vintern äntligen släpper taget, för även om det blir bakslag, så går det åt rätt håll, och allt underbart ligger framför en!

Hela våren och hela sommaren är oskrivna blad, och man kan hoppas på 30+ och strålande sol varenda dag från april till oktober… Sen blir det ju inte så, men just nu kan man hoppas:)

Så fort värmen kommer på riktigt så kommer även klagomålen….

– Usch det är så varmt….

– Nu är det FÖR varmt…

– Kan det aldrig regna??

Osv 😉  Det är samma människor som klagar på att vintern varit för lång, för mkt snö och för kall , så man kan vara säker på att vissa aldrig är nöjda …

Jag skrev om det i somras, och fick då en massa kommentarer och förklaringar på varför det var så, och jag förstår att det är jobbigt med värme om man är sjuk eller så, men det är ju så att vi alla är olika även här.

Jag älskar solen och värmen!  Jag avskyr snö och kyla! Fick jag bestämma så skulle det vara sol och varmt året om, jag skulle vilja ha Australiens klimat, minus alla dödliga djur…. 🙂

Jag mår alltid mkt bättre på sommaren! Jag har ont i nacken och ryggen rätt ofta, och det försvinner nästan helt när det är varmt, men på vintrarna är framför allt nacken rätt dryg..

Beror till stor del på kylan, och sen på alla tunga jackor som tynger på nacken.

Hela min familj är likadana som jag, vi är riktiga soldyrkare hela bunten, så varför i herrans namn vi bor i Norden  är en obegriplig gåta…Troligen av födsel och ohejdad vana 😉

Vi borde ju helt klart förflytta oss, men grejen är att det blir så långt för Perra att pendla till jobbet då *asg*

.

Nä, nu ska jag ta och hänga upp lite tvätt, det mesta kan tumlas, men det var några klänningar som mår bättre av att torka på galge, så jag ska fixa med det nu tror jag.

Nu har jag kvicknat till…har varit seg hela dagen, orkar inte, ids inte, vill inte…Men nu har Perra köpt Blutsaft så imorgon är jag pigg som en lärka…visst??   😉

.

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Anna

    Jordan låter som min Lilly 😀 det ska rivas överallt!! och säger man till så kommer tårarna..lilla tonåren liksom 🙂
    Men om du inte gillar havregrynsgröt? varför äter du det? mat ska vara gott och lagat med kärlek 🙂 jag skulle aldrig kunna äta något ”bara för att det är nyttigt” då äter jag hellre annat som är nyttigt och gott 🙂
    Fast då tillhör jag ändå katergorin som älskar havregröt 🙂
    Jag testade också de dära askarna, fast Hello Kitty…men både jag och barnen tyckte de var smaklösa och lite halvhårda 🙁 då köper jag hellre en påse blandad frukt, eller de godaste…aprikoser extra soft…eller osvavlade aprikoser, mums!!
    hoppas att ni mår bra allihopa!! p.s…min äldsta sa häromdagen att hon går på samma skola som er äldsta 🙂
    Carola svarar: Härligt att han inte är ensam:) Havregrynsgröten ja…Men alla säger ju att det är så gott, och då får jag för mig att jagmåste prova:) Som det är nu så är det lite äckelgott…lutar åt att det kan tänkas bli rätt ok till slut, med rätt tillbehör!
    Katedralskolan mao:)

  2. Linda

    Gröt är inte heller min favorit men ibland så fyller den ju sin funktion!
    Min dotter däremot skulle dock kunna leva helt på välling och gröt…
    Men för att komma till saken, jag brukar koka vanlig havregrynsgröt och sen som någon hade skrivit redan; toppa med ett rårivet äpple.
    Har testat en del olika varianter men av alla onda ting så är detta det minst onda 😉
    Ha en bra dag / Linda
    Carola svarar: Ja…fyller sin funktion ja:) Ungefär så smakar det..men jag börjar luta åt att det är rätt ok… Äpple…det fanns en sån variant med, färdig;) Råriva är inte min grej, jag river med lite knogar….:)

  3. Viktoria

    Jag gillar inte vintern och jag gillar inte när det är stekhett på sommaren heller så jag är sällan nöjd 😉
    Jag hade varit gladast om det var 20-25 grader året om (utom på julafton för den dagen ska det helst vara snö). LAGOM är bäst!
    Jag har absolut bosatt mig i fel land och hade jag varit ung och singel så hade jag flyttat söderöver illa kvickt 🙂

    Russin är inte särskillt nyttigt det heller, men bättre än det mesta i godishyllorna. Jag har inte sett askarna förut men ska kolla efter dem för speciella tillfällen. Vår lilleman har fått solrosfrön, havrefras och russin i sin skål på lördagskvällen länge eftersom jag är som jag är, men nu har han fått börja smaka lite skräpgodis som syskonen.

    Jättefin bild på Lovelia!

  4. Fia

    Jag håller med dig vad gäller havregrynsgröt men jag brukar göra en egen variant som faktiskt är just god och inte så slemmig som vanlig. Koka med mjölk istället för vatten och sen på strör jag solroskärnor och rårivet äpple. Den sortens havregröt gillar jag faktiskt så mkt att jag kan äta den istället för lunch ibland och den är nyttig:D

  5. Annelie Susanna

    Jag har permanent järnbrist eftersom min kropp inte tar upp järn som den ska. Jag har magkatarr och på andra sätt känslig mage så jag tål inte vilka järntabletter som helst, Niferex kapslar funkar bäst och när jag är gravid så har även jag druckit Blutsaft, så du är på rätt väg till att bli piggare =) Lycka till!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting