AllmäntHuset

100 procent!!

Pratar ju såklart om tandläkaren, där ALLA tre barnen gapade så fint, helt tvärtemot vad jag trodde 🙂

Imponerad.

Först ropade de in Novalie och då var Perra och parkerade bilen så Lovelia och Trixie fick välja – stanna i väntrummet eller följa med in?

De ville vänta, så vi gick in. Novalie skulle röntga sina tänder, och det är ju sådär lagom kul, så hon var ledsen en stund där, men med lite lirkande så fick tandläkaren in plåtarna där de ska vara och bilderna blev tagna. Tänderna såg utmärkta ut både på bilderna och vid undersökning, pust! Alltid oroligt, för tänk så jobbigt om de skulle behöva laga eller nåt..

Innan hon fick gå ut så fick hon ju kika i skattkistan:)  och valde en liten katt. Strålande lycklig traskade hon med mig ut i väntrummet igen, där Perra nu kommit.

Lovelia mötte mig halvvägs, för nu var det hennes tur! Hon och Trixie hade tydligen kommit överens 🙂

.

Just Lovelia var jag ju övertygad om att hon absolut inte skulle gapa, det har ingen av barnen gjort som 3 åringar..

Men hon klättrade upp i stolen, skrattade gott åt att den åkte upp och sen gapade hon det största hon kunde 🙂

Tandläkaren såg inte ett spår av att hon har napp, så det känns ju extra bra . Finfina tänder även här, och hon fick skattkistan och valde åxå en liten katt .

.

Trixie sen då, och hon hade ju sagt på förhand att hon inte vågade gapa, men jodå, även hon skrattade åt att stolen åkte upp, sa att det kändes lite pirrigt i magen till tandläkaren och sen gapade hon stort. Alla tänder som ska finnas fanns och såg utmärkta ut. Härligt!

Hon valde en liten dinosaurie ur kistan, och sen har de lekt tillsammans med sina små djur:)

Alla tre fick varsitt timglas åxå, så nu står det tre på rad i badrummet.

.

Mitt emot tandläkaren ligger ett bageri:)

  Och traditionen bjuder att är man duktig hos tandläkaren när man är liten så får man fika 🙂 Ja, mutor är en utmärkt form av uppfostran…och det lönar sig att det är positivt att gå dit.

.

Igår fick jag mina beställda kläder från Lilla Skatt 🙂

                                                                       

Två bodys och ett par byxor, och eftersom jag inte ville ha de minsta storlekarna så blev det 60+70 på dem, och de är ju då såklart till bebisen 🙂

Men jag hittade ju en så fin vagnspåse åxå, så den var jag tvungen att ha, den kommer bli så fin på vagnen. Nu har jag knappt promenerat under hela vintern, men nu kommer ju våren:)

  Jag tror att den påsen jag har nu är mörkblå, och jättegammal, så en ny var behövlig, inte bara för att den var fin:)  Två ringar att fästa saker med på vagnen blev det med, de brukar funka fint att sätta fast en sarong med som solskydd de varma dagarna som ju kommer vara massor under sommaren:)

.

Jordan satt med vid bordet och kikade på när jag packade upp, och han  har ju en speciell stil den ungen..

  Han drar upp knäna så han sitter nästan dubbelvikt, och sen placerar han gärna tallriken i knät om han sitter och äter….?

Knasputte.

Det ser inte så bekvämt ut…

.

Idag så har vi varit på musiklek först, och jisses vilken stor grupp vi är! Förra veckan var vi bara 4 barn, och det har varit mkt sjukdom under hela terminen, men nu var nästan alla där. Härligt! Flera små nyfödda syskon, som sitter i sina babyskydd och kikar:) Sötnosar.

Vi fikade lite (smörgåsrån och saft..) och sen åkte vi till Ikea för lunch med Perra. Han hade varit och levererat här och var och nu ville vi kolla till lagerstatusen på vårt beställda kök. Det är svårt att få nån överblick hemma från deras hemsida, men nu fick vi besked. Inte riktigt de besked vi ville ha dock, för de har haft nån jäkla vattenläcka på fabriken där de gör just Lidingö luckorna…så de dröjer.. 🙁

Men, det kunde varit värre, luckor går ju att sätta fast lite senare !

Tanken är att han ska dit och hämta ut alla tusen paket på måndag eller tisdag, pust, jag avundas honom inte 😉

Han kommer bli tokig…;)

.

I morgon är han hemma åxå och då sätter vi fart ordentligt med att röja ur alla skåp och lådor, flytta bort alla möbler och montera ner diverse skåp från väggarna…Sen dyker gubbarna upp på måndag och börjar riva!

Vi ska försöka få till nåt fungerande kök/vardagsrum/lekrum/sovrum nere i gillestugan åxå…

Jopp, vi kommer ha att göra 😀

.

Hm, jag hade tänkt skriva nåt mer, men jag minns inte vad det var??

Mamas bloggservrar har legat nere i ca ett dygn, pga krångel med, jag tror det var snö, frysning och tö…typ, så igår kunde jag inte skriva, och då blir man lite förvirrad 🙂

Men, nu verkar det vara fixat, gick ju rätt snabbt, och förhoppningsvis så funkar allt from nu.

Jag ska väl snart sova, men lyckades somna på soffan i eftermiddags, det är en av riskerna med att vara två vuxna hemma 😉  Tror jag ska äta lite fil först, och kolla på NCIS …

Hörs och ses!!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Michaela Lejonberg

  Skönt att allt gick bra hos tandis:)
  Duktiga tjejer ni har… dom har ni fostrat väl;) Ja var inte alls så duktig hos tandis som barn… men så hade jag en satkärring till tandläkare också… hon la sig över mig med bedövningssprutan i högsta hugg och sa ”här är det jag som bestämmer”, öppnade jag munnen för det? Näpp! Jag höll på o börja lipa, jag var kanske 5-6 år om inte yngre och kommer ihåg detta än oh får smått panik när jag ser kärringen i korridoren. Sen ville de att Walther skulle ha henne, jag sa NEJ TACK! Oh berättade historien! Jag går inte dit med Walther, han märker om jag blir osäker och det gör att han blir det oh det fattade dom och vi fick en annan bra tandläkare!

  Trist att det blir lite förseningar med köket! Men kul attt ni ändå kan komma igång med det! Som sagt luckor kan man ta sen!

  Ha det så gött!

 2. Ulrika

  Jo, det är jätteskönt att sitta dubbelvikt 🙂
  Jag har gjort det i alla år, gör fortfarande. Fast vid middagen nöjer jag mig med att dra upp det ena, det andra viker jag ihop på stolen. 😉
  T om under förlossningarna knödde jag knäna näranog i armhålorna. med bedövning gick det bra trots den hemska foglossningen 😉
  Jag gillar inte att ”sitta fint” på en stol. 🙂
  Carols svarar: Knäppis:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting