AllmäntHuset

Lite hur som helst

Jag hinner inte riktigt med att blogga 🙁 Jo Hinner gör jag, men det känns som att det är ett jädra tjat om samma sak hela tiden…… Köööket!

Blir nästan less själv:)

 Men snart (haha) är det klart och då kan jag kanske tänka på nåt annat.

Tills dess får ni hoppa över att läsa om renoveringen om det är ointressant, jag lovar att det kommer annat sen:)

.

I söndags så var vi iväg till Stockholm, på det där eventet .

Jag tog med mig Robban och Corrinda, mina söta roliga tioåriga tvillingar, och vi hade det trevligt.

Hemma hade jag googlat karta och jag trodde mig ha koll på vart vi skulle…i teorin. Jag hade skrivit upp adressen, och visste att om vi höll oss på Sveavägen så skulle vi komma fram, skrev upp alla korsande gator så jag skulle ha koll. Ja, det hade varit bra att skriva ut hela kartan, men nu iddes jag inte gå upp, baxa bort en stor skänk som står framför TV bänken där vi har skrivaren….så jag litade på att det skulle funka:)

Bad idea:)

Det hade funkat finfint om inte den där Olof Palmes gata hade ställt till det! Den jäkeln gjorde så vi fick traska fram och tillbaka på Sveavägen några varv för att hitta rätt riktning, som såklart var det vi gick åt först, eftersom jag hade ju faktiskt bra koll.

Ni Stockholmare ler glatt åt mig, men det är faktiskt inte så enkelt att navigera i er stad som ni tycker ! I Uppsala däremot, DÄR är det easypeasy 🙂

.

Jag är ju inte den som reser till Stockholm stup i kvarten även om det är rätt nära, så bara det där med att ta rätt tåg hemifrån Uppsala är en liten pärs, innan konduktören kikat och okeyat biljetten så vet jag aldrig om jag verkligen är rätt . haha.

Robban och Corrinda surrade hela resan medan jag läste tidning, och sen traskade vi som sagt en hel del innan vi kom fram till Laserdome där eventet skulle vara.

Ungarna försvann in direkt för att spela lasergame, och kom ut en stund senare, genomsvettiga och glada:)

När resultaten lästes upp så hade Robban kommit på andra plats.

Korv med bröd serverades, men mina hade ätit på McD innan, de är inte så förtjusta i det, så de drack bara lite läsk, nån glass ville de inte heller ha. Konstiga kids ibland.

Vi fick sällskap av inga mindre än dessa polare:

Ja Corrinda i mitten då, Robban vägrar att vara med på bild, och så två Stormtroopers (?)

Det var fyra vita snubbar och en i säckar, typ, tyckte jag hörde nåt om Sandfolk? Men jag har sorgligt dålig koll på StarWars! Sorry:)

Eventet var ju för Lego Star Wars, Clone Wars… det nya Tvspelet som precis släppts.

De här välklädda gossarna var sen med barnen och spelade en andra omgång, och med tanke på hur svettiga ungarna var så vill jag inte ens veta hur varmt det måste varit för dem!

Det spelades super musik på det här stället, hela tiden vi var där så var det bara gamla Europeskivor:) så även fast jag satt utanför så hade jag godkänd underhållning jag med.

.

Efter den andra omgången så ropades trean, tvåan och ettan upp, och mina barn var tvåa (Corrinda) och Etta (Robban) så de var hyfsat nöjda, kan man lugnt säga 😀

Vinst kommer på posten, så det ska bli spännande, jag tror minsann det är det nya spelet, hm…gånger två då kanske…? Jaja, det visar sig.

Båda var glada och tyckte att jag skulle vinna fler biljetter till sånt här…eh, jo men visst, jag gör väl det då 😉

Vi har ju lasergame i Uppsala, men det här var tydligen mycket coolare och maffigare och större och bättre på alla sätt och vis.

.

När det var slut så travade vi in till city igen, vilket tog ungefär en tredjedel av tiden när vi nu visste hur vi skulle gå, och sen passade vi på att köpa present till ett kalas de ska på i helgen. Ett lasergamekalas faktiskt 🙂

.

Sen gick vi till stationen, vädret var inte så mysigt, med snålblåst och regn så det var liksom inget roligt att vara ute.

Perra skulle hämta oss vid tåget och så skulle vi åka och äta mat, men eftersom jag älskar Pizza Hut och det inte finns här (???!!) så bestämde jag att jag skulle äta innan tåget gick, ungarna ville inte ha, så jag satt där och moffade i mig, spillde såklart tomatsås mitt på magen…. Men kom på ett supertrick – nämligen om man sprayar fläcken med koksaltslösning , Renässans plus nässpray, så försvinner den:)

Jag trodde ju inte det såklart, men hade ingen våtservett att torka med, så jag tog vad jag hade, lite MacGyver 😉

Samma uppfinnare till det här:

                          

Innan ni sätter i halsen av ilska och gapar om att det är livsfarligt att sitta så här,. ¨så lugn….Bilen står parkerad hemma på uppfarten:)

Men det ser så oerhört obekvämt ut att sova ihopklämd som en liten hög, så jag uppfann lite, en vit sjal som kudde, och en rosa sjal som huvudspärr. Den rosa kan inte åka ner så han stryps heller, såklart.

Han sov som en liten gris i flera timmar.

.

När jag ätit upp mina pizzaslicar, så var Robban akut skithungrig och ville inte vänta tills vi kom hem med att äta på McD som var tanken, så vi gick och köpte mat till honom på stationen som han fick ta med sig.

På tåget var det mer eller mindre knökfullt, att få tre platser ihop var omöjligt och vi gick från vagn till vagn, och inte förrän i den allra sista, eller första om man så vill, precis bakom loket, så fanns det, med bord till och med. Vi slumrade alla tre mesta delen av resan hem och var sådär lagom hurviga och frusna när vi klev av, men Perra och övriga barn stod och väntade med bilen så vi behövde inte frysa så länge.

Till McD, vår vän i nöden, och utfodrade vår lilla flock och sen hem igen till gillestugan 🙂

.

Perra har skruvat ihop nästan alla köksskåp nu, det är bara de tre högskåpen kvar, och ett hörnskåp. De tar sån plats och vi vet inte var vi ska göra av dem. De kan ju inte gärna behöva flytta på alla skåp när de ska lägga golvet.

Idag spacklade de bara, så det tog nån timme på morgonen enbart, jag hade missuppfattat det och trodde det var idag de skulle komma 4 pers, men det är tydligen i morgon. Då räknar de med att först slipa och sen kunna tapetsera med den snygga tapeten. Sen får vi se.

Perra ska ägna dagen åt att åka till soptippen tror jag….det är tur att det är lågsäsong på Syltkrukan nu så han kan vara hemma, för det hade varit jäkligt drygt att vara ensam, och det är hela tiden nåt han ska köpa, eller fixa.

.

Janelle hade tagit min sladd till kameran, hon trodde det var hennes, så bilder kommer snart….

.

Några har efterfrågat en frågestund, är det nåt ni skulle gilla???

Om ni kikar in på min gamla blogg så finns det gamla frågestunder där, det ni undrar kanske finns där??

Sen har jag en frågeruta där med, så det går utmärkt att ställa frågor, jag svarar allt eftersom 🙂

Men självklart kan vi köra en här med om ni vill!!

.

Nu ska jag gå en runda, tömma tumlaren och ropa på Smulan, och sen sova. Sov en stund på em för jag hade sån förbaskad huvudvärk , men det går nog bra att somna ändå:)

Var ju på utvecklingssamtal med Novalie förresten!!!

Allt var bara bra, idel beröm och glada leenden 🙂 Jag hade ju inte väntat mig nåt annat heller 🙂

,

Nu , är det natti natti:)

Kommentarer

 1. Anette

  Hej, vad besviken jag blir att inte hitta ett inlägg av dig? Hallåååå, skriv nuuu!!:) Jag tycker inte att du skriver för långt alls, tvärtom tycker jag att du har den bästa bloggen och de bästa inläggen av alla jag läser. Tycker du skriver så varierat om lite allting:).
  Carola svarar: Tack:) Jag har gjort dig till viljes;)

 2. Ullebulle

  det är intressant det du skriver, tyvärr har du så långa inlägg så orkar oftast inte läsa igenom..ett tips bara;)
  Carola svarar: Jaja, men det här är JAG, jag skriver såhär:)

 3. Viktoria

  Nu är det under 100 dagar kvar tills bebis kommer 😀
  Carola svarar: Ja jag ser!! Helt galet ju:) Men han kommer säkert lite senare, som Jordan…eller Trixie…13 dagar över BF….hu;)

 4. Ida

  Jag vill gärna läsa (och se bilder) från renoveringen…..
  Förstår om du inte orkar varje kväll men blir besviken när jag loggar in på morgonen och inte hittar något nytt inlägg 😉
  Carola svarar: Jag kommer med bilder!!! Kul att höra att du saknar mig när jag är frånvarande:)

 5. ChristinaW

  Hej! Vill bara säga att jag verkligen gillar dina berättelser om vardagen. Härligt att höra hur du löser alla små och stora problem. 😉
  Fortsätt blogga men kom ihåg att vi inte är viktigare än du! Var rädd om dig själv och din hälsa.
  Kram Christina
  Carola svarar: Tack!!! Nej då, jag prioriterar inte bort mig själv, det är jag för ego för, eller kanske smart:)

 6. Karina

  Nej, det är inte farligt att sitta sådär. Eller att ha något runt huvudet på barnet. Det finns såna uppfinningar faktiskt. Och det brukar rekommenderas att göra så, om barnets huvud ramlar framåt. Då andra sidan så är det inte heller farligt när huvudet ramlar framåt. Och sålänge barnet inte vaknar så är det nog inte obekvämt heller.
  Carola svarar: Han vaknar ju….annars hade det inte varit nån fara:)

 7. Mollie

  ÄLSKAR din blogg! 😀

  Läser Mirkas, Louise och Maddes blogg också (de från fam. annorlunda säsong 3) – men din blogg är klart roligast att läsa 😀 För du skriver så personligt och varierat 🙂

  Saknar er i familjen annorlunda! 🙁

  Kraaaaaaaaam! 😀
  Carola svarar: Åh man tackar, det är trevligt att vara bäst, i någons ögon:) Tack!!

 8. Malin

  Hej!
  Tycker inte att du ska vara orolig över att du bara skriver om renoveringen. Och som du skriver, det är ju bara att hoppa över att läsa just den biten om det är så..
  Jag blir så glad när jag ser att du har gjort ett nytt inlägg. Du skriver både långt, intressant och underhållande! Håller med om att hitta i U-a är en lätt match jämfört med Stockholm!
  Lycka till med fortsättningen av renoveringen!
  /Malin
  Carola svarar: Jag är inte orolig, mest lite less på mig själv:) Men det är ju så att det man pysslar med får stort fokus. Tack för dina ord!

 9. Viktoria

  Jag tycker det är jättekul att höra om hur arbetet med köket fortskrider – dels hur ni överlever under tiden och så är jag förstås nyfiken på slutresultatet!

  Låter som en trevlig utflykt till Stockholm och jag kan ju tänka mig hur kul tvillingarna hade det 😀

  Jag var ju tvungen att kolla upp Bilstorlsnördens länk nedan…Gud så smart! Varför har ingen nappat på den grejen här?! Borde inte vara så svårt att sy heller 🙂
  Carola svarar: Fint att du gillar det:) Jag kikade åxå på länken, och det borde ju vara easypeasy med tubtrikå, behöver man ju inte ens sy:)

 10. Carina

  Den bilden på Jordan påminner mig om min före detta granne. Vi hade cyklat till badet och på hemvägen somnar sonen i barnsadeln bakpå. Huvudet” hängde och slängde” så hon tog sitt bälte och satte det runt pannan och ryggstödet för att hålla huvudet på plats.
  Nöden är uppfinningarnas moder.

  Vår katt Molly dök inte upp igår fastän vi var ute och ropade på henne. Inte fanns hon där imorse heller.
  Hoppas hon är på plats när vi kommer hem från jobbet idag.
  Carola svarar: Hoppas att er katt kommit hem!!!!! Inte kul när de försvinner, även om det bara är en natt. Vår kom hem på eftermiddagen, tack och lov:)

 11. Bilstolsnörden

  Det är inte livsfarligt att ha huvudstöd på bilbarnstolen, och ”uppfinningen” finns redan: http://www.melrosekids.com/head-snuggler.php

  /Bilstolsnörd av stora mått 😉
  Carola svarar: Skit åxå:) då var jag inte så MacGyver som jag trodde då;)? Men det ser smart ut, även om jag misstänker att det finns folk som sätter i halsen bara vid tanken på det:) Men så är det, och jag tror på en bit tubtrikå….ska nog leta i gömmorna:=) Tack för länken!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing