Allmänt

Saker jag borde göra..

..men inte orkar 😉

Fota massa saker vi tänkte lägga ut på Blocket..blä trist, men orka ha det stående i vägen i garaget då? Jag vet hur det kommer sluta, jag skänker iväg det till Röda korset för att slippa krångla 😉

Ta tag i tvättstugan….

Träna…men vet faktiskt inte om jag orkar..Alltså orkar på riktigt, inte för att jag inte har lust, men jag har faktiskt gått fulla 29 veckor av den här graviditeten i morgon, och det känns både här och var 🙂 Inte så att det är jobbigt i det dagliga livet, men träna vete katten om det funkar… Men jag ska prova:)

Lägga undan de rentvättade vinteroverallerna/jackorna och byxorna. Just nu ligger de på en hög i väntan på att alla ska bli klara så jag slipper göra det flera gånger 😉

Städa i gillestugan sen vi bodde där. Jo det är såklart städat det mesta, men lite grejs står kvar och dräller, vårt gamla matbord tex…Blocket?? Eller svärmor?

Betala räkningar och deklarera…. Men såååå trist, jag gör det i morgon!

Dra på överdraget på fåtöljen. Hur svårt ska DET vara då? Överdraget ligger på ryggstödet och bara väntar..

Rensa lite ogräs. Bara lite , annars blir det så tomt i rabatterna 😉

Leta reda på Jordans skinnjacka!  Vet inte vart den tagit vägen??? Helt spårlöst borta??

Ringa och jaga den där gubben som har hand om trafikhinder och är borta på möten hela tiden…

Och lite annat 🙂

.

Det jag HAR gjort idag är att äta jordens godaste lunch!

Jordgubbarna är ju inte suveräna än, men helt okey, och jag har stoppat i mig massor de sista veckorna.

Dyra, men järnpiller är inte så billiga de heller 😉  Det gäller att motivera sig rätt, haha.

Ananasen däremot….ljuvlig!!!  Det är ju så svårt att se på en ananas om den är finfin eller skräp, ibland är det ju tom möglig..eller stenhård, men den här var perfekt.

Det stod Extra sweet på den, så jag håller utkik efter samma sort i morgon! 

Keso till det hela och sen åt jag upp hela skålen ute i solen, med sällskap av Trixie och Lovelia som åt jordgubbar+glass respektive bara glass till efterrätt efter lunchen.

.

Sen ringde Mirka och vi bubblade en stund:) och efter det blev det en svängom med vitfärg och pensel på möblerna.

Fasiken, nu är det tre lager vitfärg på  och ändå behövs det minst ett till….Nu börjar ju jag ledsna på att måla samma sak..Får ge mig på soffan snart:)

.

När Jordan vaknade ville han smaka på keson:

  Det var inte riktigt lika gott att äta det direkt ur burken, han ville helst ha det på en liiiiten bit FinnCrisp bröd, men den tog ju slut, så då fick burken duga 🙂

Han verkar som vanligt nu, lillprinsen, men är förkyld. Inte så att han påverkas av det men det är snuvigt och snorigt.

.

Vi var iväg på musikleken i förmiddags, och som vanligt är Jordan väldigt intresserad och fokuserad, han tycker verkligen om det, det märks.

.

Vi har fått årets inbjudan till Kyrkisresa:  Tom Tit!

Åh jag älskar det stället, det funkar för alla.  Vi kommer att åka med Jordan, Lovelia och Trixie. Ev tar vi ledigt så Novalie får följa med. Övriga fyra ungar är avundsjuka och vill åxå med 🙂 Det säger ju en del om det stället, att även en 17 årig tjej vill dit.

Men jag erkänner villigt att jag och Perra har hur kul som helst där 🙂  Och Jordan kommer att vara i himmelriket, när man får pilla på ALLT.

Tanken är att vi ska åka dit med alla ungarna i sommar 🙂

Vi kommer ju att koncentrera oss på dagsutflykter iår, av förklarliga skäl, som en ankommande bebis mitt i juli 🙂

Gröna Lund är odiskutabelt enligt ungarna. Jag gillar Furuvik och sen blir det nog Junibacken.

Hemma i Uppsala har vi ju Pelle Svanslöshuset som är enkelt att svänga förbi.

(klicka på namnen så kommer ni till hemsidorna)

.

Har ni börjat planera sommaren?? Några tips??

.

För min egen del så är det att föredra med dagsutflykter, för hur trevligt det än är att resa iväg lite längre, så innebär det ju en väldig massa planerande och packande..Sen ska allt tas om hand efter hemkomsten åxå.

Jag älskar att åka iväg, men det är enklare att bara åka över dagen!

Vi har ju campat många gånger, och det funkar superbra, sist var jag höggravid med Jordan, var väl typ v. 35 eller så när vi drog till High Chaparall. Vädret var hyfsat, men det hela slutade med ösregn 😉

Läs mer om det HÄR om ni vill, från den gamla bloggen. (Jisses vad små de var!!! Lovelia var som en liten skrutt bara ju…)

.

Jag campar gärna, jag är van vid den formen av semester sen jag var liten, och tycker inte det är så värst besvärligt. Nu åker vi ju inte med husvagn tyvärr, för vi kan inte dra med vår bil….muppiga bestämmelser om maxvikt och tjänstevikt osv…utan vi har ju varit hänvisade till tält, trots att vi HAR en husvagn…mamma och pappas, och nu kommer pappa börja tjata om att vi ska ta hem den..det gör han varje sommar 🙂

.

Övriga familjen har dock blivit avskräckta, men jag ska nog få dem på andra tankar nån dag !

De små tycker det är roligt iaf, men de stora vill INTE. Mesar…. 😉

.

Jaja, semestern är en bit bort, först ska vi avverka Sista april.

Det heter väl Valborg i större delen av landet, men i Uppsala är det Sista april. 🙂

Champagne och grötfrukost…forsränning med massa mer eller mindre flytdugliga farkoster….sillunch…mösspåtagning….champagnegalopp…. 

Så ser dagen ut för studenter och ungdomar i alla åldrar 😉 men för oss tråkiga barnfamiljer så har vi reviderat det till:

Sovmorgon….långfrukost….grillmiddag…..majbrasa  🙂

Och jag vet precis vad jag föredrar, varianten utan baksmälla 😉

.

Nu gapar den ena katten om att få gå ut och den andra sitter på fönsterbrädet och vill komma in…Jag ska gå och släppa ut/in dem, och sen koka the:)

Ha det så gott!

Kommentarer

 1. Fia

  Jag känner verkligen igen mig i känslan att man borde men varken vill eller orkar göra ngt, fast det inte är jobbigt eller tar lång tid. Antagligen är man bara lat men ibland är det så skönt att bara vara och inte städa, diska, tvätta hela dagarna:)
  High chapparal måste ni prova igen. det är det roligaste stället vi har varit på, iaf tycker jag och barnen det. Maken är så där måttligt road, tråkmånsen;) Fast vi brukar åka husvagn så vi är inte så väderberoende. Nu får vi se hur det blir för vi får inte plats i husvagnen längre…

 2. Viktoria

  Vi har för första gången någonsin inte planerat något alls under hela sommaren. Jag förmodar att vi ska ta oss uppåt landet till midsommar som vi brukar fira med svärfar, men annars är det helt blankt.
  Just inför sommarlovet så känns det liiite skrämmande att vi har 25.000:- mindre i plånboken varje månad jämfört med förra sommaren – resultatet av beslutet att vara hemmamamma och flexpappa :-/ Ingen utlandsresa i år med andra ord.

 3. lusens mamma

  hej hej! vi ska till furuvik vi med -bor nån km ifrån parken,så de är ju ett måste.. sen ska vi på lite crusingar och bilutställningar.. dottern blir 2 ½ år i sommar, går inte på dagis.. vet inte riktigt vad vi ska hitta på för hennes skull, hon tycker tex de är kul å bara åka till affärn, men nå roligare kan man väl hitta på iaf, haha.. förslag?

  om ni är i västerås och gillar å bada så gillade vi lögarängsbadet, två olika barnpooler och en lite större ute, tror de finns inne med, men vi va bara ute! då va hon 1½år.. jag och dottern är som fiskar.. 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing