GraviditetHuset

Vad duktiga ni är:)

Visst är det Patricia på bilden:)

  Men det hade kunnat vara de flesta av tjejerna, för de har varit rätt lika varandra i den här åldern. Ska se om jag kan hitta lite bilder på dem och jämföra.

.

Idag har Perra och jag varit och tittat på ett hus!

Nej, vi letar inte direkt efter nytt boende, men när det dyker upp ett som passar oss, så måste vi kolla, och det här passar oss som handen i handsken! 14 rum, varav 9 sovrum…bara det låter ju fint, och sen ligger det i samma område som vi bor , och vi vill absolut inte flytta härifrån!  De som bor här har  fem barn men nu har alla flyttat hemifrån utom ett som är typ 17 år.

Ja, allt var perfekt, huset var otroligt välskött, och det var precis så som vi vill ha det, många rum, inte så stora men många, och fina sällskapsytor förutom det.

Ett enda litet fel hade det….ett enda, men tämligen oöverstigligt, nämligen priset 🙂

5,3 milj i utgångsbud… det slutar ju på minst sex…och även om vi lätt får en 3,5-4 milj för vårt hus så skulle vår måndadskostnad öka löjligt mkt, och man ska ha roligt åxå, inte bara bo!

Men förutom det så var allt finfint 😉

Kolla på det HÄR.

.

Istf att flytta så gör vi det bästa vi kan av vårat, och idag innebar det att Perra fick hjälp av Justus att släpa ut den lilla tvättmaskinen som stod här när vi flyttade in.. den har jag bett om att få antingen inkopplad så vi kan använda den, eller bortforslad så man får ytan den upptar, men inget har hänt på fem år, men nu så 🙂

Det är ju ingen gigantiskt yta, men att ha en stor grej som bara står ogillar jag. Det var samma med ett stort  avhärdar aggregat vi hade i pannrummet, för att ta bort en del av kalket i Uppsalavattnet..men den har inte varit påkopplad sen vi flyttade in…Den fick rörmokaren ta bort när han ändå var här och grejade i köket, och det är så skönt att få väck sånt skräp. Vi hade ett gammal kylskåp där inne med, som de tidigare ägarna konverterat om till vinförvaring…

Men hallå, orka. Det släpade vi upp förra sommaren 🙂

.

Igår, när jag skulle träna i gillestugan, så fick jag börja med att tokröja 🙁  Kidsen hade varit där och stökat till, flyttat bord för de hade spelat eye-toy, ätit chips, plockat ur tv-spel och dvd filmer ur sina fodral utan att lägga tillbaka osv..Såg gräsligt ut.

Medan jag trampade på crossen så såg jag våra tre cd-pelare, och insåg att vi ju lätt fick rum med tre till jämte dem vi hade, och efter att jag trampat klart, kört styrkan och duschat så gick jag in på blocket och kikade. Hittade en annons med tre st, smsade killen, fick svar direkt och sen hämtade vi dem 🙂

Bar ner dem och se där! Alla Tv spel, dvd och videofilmer fick rum, nu kan vi ta bort den lilla byrån vi förvarat dem i, och den andra bänken och kanske…kanske att ungarna kan ställa tillbaka dem!?

Jag tvingade ner ALLA barn dit ner och sen fick de hjälpas åt att städa 🙂

Dammtorka, röja, dammsuga och torka golven.

Det tog dem ungefär lika lång tid som det tog för mig att ensam röja i köket efter middagen 😉

.

Jag pysslade sen i tvättstugan, vek en massa ren tvätt och bar iväg till rätt byrå. Sen ville Trixie ha hjälp med att välja språk på Trassel filmen, så jag gick in dit, satte mig på knä, och hjälpte dem med det, sen snurrade det till i huvudet, eller så var det hela rummet som snurrade, vad vet jag, men Lovelia och Trixie verkade inte märka det 😉

Blodtrycksfall deluxe…jisses, det brukar jag sällan få, jag har lågt blodtryck men det brukar hålla sig vid att jag blir lite yr om jag studsar upp för snabbt på morgonen, vilket typ aldrig händer 😉 men nu…uscha.

Jag kvickade mig till soffan och slängde mig ner med fötterna på armstödet, och bad Trixie gå efter Perra, tänkte att det vore ju lite bra om han kom om jag svimmade 😉 men så långt gick det inte, utan det snurrade och svartnade för ögonen en stund, men sen var det bra igen. Men han fick hålla i mig för säkerhets skull när jag gick i trappan, kände mig som en riktigt skruttig skrutt…

.

  Men, det vore väl märkligt om det inte ska vara några krämpor överhuvudtaget 🙂

Både igår och idag har det varit tungt att vara höggravid på eftermiddagarna. Det känns att blodtrycket inte är så högt, och jag blir andfådd av att gå från en stol till soffan, typ. Vilade 1½ timme efter  middagen både igår och idag, och det är skönt att ligga ner en stund.  Äta är ju ingen hit heller, om jag ska klaga lite, för det får liksom inte plats så mkt åt gången..;) Men annars har jag absolut inget att gnälla över, för jag mår fint, har ingen foglossning, inte ont i ryggen eller knät som jag hade förra gången, utan känner mig helt som vanligt, bara tjockare 😉 MKT tjockare..

.

Vi satte upp hallspegeln idag åxå, och det var ju ett tag sen jag verkligen SÅG mig i helfigur , eftersom vi inte haft nån spegel som man gått förbi bara sådär, utan fått gå in till Corrinda och Novalie och stå nära.. men ja…tjock var verkligen ingen underdrift 😉

.

Lovelia och Jordan har busat idag, mest hela dagen:)

De jagar varandra och tjoar och gapar, och inte kan man skicka ut dem heller för det har regnat mest hela tiden.

Lovelia var på sitt första kalas igår 🙂  Som bara hon av syskonen blev bjuden på, en egen kompis alltså.

Perra fick stanna, och det hade varit trevligt på alla sätt och vis, massa hembakt och kaffe, så han var lite mätt när han kom hem.

Jag kontrade såklart med att jag tränat medan han svullat 😉  haha.

.

I morgon ska Janelle följa med och jobba på Syltkrukan, Patricia var med några dagar förra veckan, men nu har hon tydligen jobbat klart…Perra tänker sig vara ledig hela juli, så ska de jobba är det nu. Jag har upplyst dem om att jag inte tänker ge dem en massa pengar utan att de faktiskt får tjäna ihop  dem själva.

Tycker att de är så stora nu, snart 16 och 17½år att de ska känna på det här med arbete = inkomst,  inget arbete= noll pengar. Man kan inte bara ge dem pengar.

.

Jaja, de tycker ju att de tjänat massor, men sen tar det slut och då inser de att de borde jobbat mer… Inte mitt problem 😉 Jag har tjatat på dem, och påpekat att de har tur att kunna arbeta på Syltkrukan istf att behöva söka andra sommarjobb, men det går inte riktigt in. Men de kommer att begripa det sen.

.

Nu ska jag hämta nåt att äta, som sagt det ryms inte så mkt åt gången, så det blir många små mål.. får ta tag i det sen, efteråt.!

.

Ha det bra alla!

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Mimmi

  Har sett bilderna på huset ni var och tittade på och det verkar ju alldeles perfekt för er stora familj! Man lever bara en gång så varför inte ta och satsa fullt ut? Nog borde det finnas lösning på detta? Synd att det är så uppsjåsade priser i er hemtrakt kan jag tycka… Kanske ni kan bygga ut ert nuvarande hus istället? Lycka till med knodden i magen och resten av familjen!

 2. sofia

  Jätte fint hus. 😉

  När har dina förlossningar startat, har bebis kommit före Bf datum eller har du gått över tiden mer? 🙂
  Carola: Ja visst är det:) Det har varit lite olika, men oftast runt BF datum. De är födda i v 40+6, v 40+3, v 38+2 tvillingarna, v 39+5, v 41+6!!!!, v 38, v. 40+3

 3. TuvaLiten

  Eller får ni ta och flytta ner hit till skogen ;o) betydligt billigare hus. vi hade visning på vårt i lördags och hade b la en 10-barns familj som var här och kikade ;o)
  Carola: Javisst, fast det blri så långt för maken att pendla till jobbet 😉 Men vart ska ni flytta då??

 4. Vivi

  Kom ihåg när jag själv var gravid, lite och ofta. Dock var jag hungrig hela tiden dom sista månaderna… Jag tycker du är jätteduktig som har klarat så många graviditeter. Jag själv har bara genomgått en och den var inte lätt. Foglossningen kom väldigt tidigt, i vecka 14, så jag hade grymt svårt att gå på slutet.
  Men alla graviditeter är så olika.
  Vila mycket nu (=
  Kram
  Carola: Ja det är ju så, alla är olika:) Tack!

 5. Annelie Susanna

  Åh, herregud vilket hus!! Vore perfekt för oss, synd att det aldrig blir mer än en dröm 🙁
  Carola: Säger samma sak…men hoppas på ett under kan man ju 😉 Fast…sen är det fan så dyrt varje månad bara i uppvärmning osv..så, njä.

 6. Anna

  Wow! Vilket hus, passar er familj perfekt! Är ju inte säkert att det blir budgivning, här i Göteborgstrakten har det börjat lugna sig iaf. Det är inte så att ni känner dom & att dom kan tänka sig att släppa huset till er för 5.3?
  Carola: Det blir budgivning på i princip allt här i Uppsala… Även 5,3 är för mkt, vi har ingen lust att sitta med mer än dubbelt så mkt i lån som idag…Vi har ett hus som duger fint åt oss, såp det är ingen panik, men drömma går ju 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting