Allvar

Förbannade j-vla försäkringskassan! (Varning för argt,impulsivt inlägg)

Hur i hela friden kan folk som är så satans förbannat jäkla inkompetenta få jobba där??

Ursäkta språket, men när det kommer till idioter på FK så kan jag omöjligen använda ett trevligare ordval för de ÄR inkompententa, och satans jävla idioter 😉

.

Jag har ju sökt vårdnadsbidrag för Jordan, det är ju det där som inte alla kommuner har, mkt märkligt och sjukt orättvist. Det är ju för att han inte ingår i nån barnomsorg man kan få bidraget , inte för att han är sjuk på nåt vis.

Jag vet att man måste ta ut 250 dagar föräldrapenning innan man kan få VB, och jag har räknat, fram och tillbaka, hit och dit, krånglat med dagarna så de ska vara precis 250 st , för jag ska ju gärna vara hemma så länge som möjligt även EFTER att han fyllt tre, då VB avslutas.

Jag hade tagit ut 250 dagar, och ansökte och fick VB redan i april.  När jag ringer FK och ber om ett intyg på uttagna dagar så säger de att jag INTE kommit  upp i 250…nähä??  Men? Nä, då är det ju brytdagar och skit, och sen hävdade människan att jag inte fick räkna de dagar med lägsta ersättning, gamla garantidagarna…det var tvunget att vara sjukpenningdagar.

Jaha? Dum som jag var, stressad till tusen för det var ju liksom maj då, med alla skolaktiviteter, avslutningar, insamlingar osv, så jag tog mig inte tiden att dubbelkolla det… Varför kan jag inte bergripa för jag vet ju att de sällan har rätt på FK. Jag har hatf otaliga tjafs med dem, och alltid, ALLTID har JAG haft rätt, och borde mao arbeta där istf de… 😉

Jag tog snällt ut 250 dagar sjp förutom de 88 garantidagarna jag redan slösat iväg…

.

Nu när jag äntligen fått det där intyget, och fått krångla med kommunen fram och tillbaka så jag skäms, allt pga att FK inte kan de regler de borde kunna, så inser jag att JAG hade rätt, såklart, och det är både garantidagar och sjukpenningdagar som tillsammans ska komma upp i 250 dagar!!!

Men, eftersom de sa att det inte gällde garantidagarna, så har jag ju ”slösat bort” dem, iom att jag ju räknade med dem från början och tog ut sådana plus sjp, dessutom så har jag ju tagit ut fler sjp dagar än jag behövt, som jag då alltså i slutänden förlorar tid hemma med Jordan! Och dessutom fått skjuta på VB….

Men blir man förbannad eller vad???

.

Jag har inte sådär väldigt lätt att bli skitarg, men när det kommer till att FK slarvar bort mina dagar, som jag surt försöker förvärva så att de ska räcka så länge som möjligt, för att jag ska kunna vara hemma med mina barn, då jäklar blir jag arg så det sprutar eld genom öronen!!

Jag ska säga en sak, som ni kan komma ihåg för evigt , och det är, håll för öronen för jag skriker:

JAG HATAR FÖRSÄKRINGSKASSAN!     AVSKAFFA ELÄNDET!

De gör inte ett enda dugg rätt, och den som tycker det lär göra klokast i att knipa igen truten idag, för jäklar i min låda vad jag är arg nu!

På måndag, när jag lugnat ner mig och dubbel och trippelkollat allt, ska jag ringa dem och skälla ner första bästa idiot, det spelar liksom inte så stor roll vem det är för alla är lika inkomptenta…tragiskt nog.

.

Så, nu har ni läst årets elakaste och gnälligaste inlägg,  men jag var liksom tvungen att lufta och vädra lite 🙂

Tack för att ni finns 🙂   <3

.

Jag håller på med Furuvikbilderna, det tar tid ska jag säga, för de måste förminskas för att passa här på bloggen, så det är lite jobb, men snart så…..:)

*morr* Ska dricka kaffe och lugna ner mig lite nu….sen får jag nog hoppa upp på crossen när Perra kommer hem så jag får utlopp för alla aggressioner….om bebisen kommer pga hård träning så är det alltså FKs fel…. haha  . Idioter….

Kommentarer

  1. Sara

    Min kusin hade exakt samma problem. Hon hade tagit ut 250 dagar exakt (för självklart vill man ju spara så många dagar som möjligt!), blandat sgidagar och lägstanivådagar. Inte heller på vår kommuns hemsida (haninges) stod det något om att man var tvungen att ta ut sgidagar. Både hon och jag har sen tidigare tagit ut 250 dagar blandat sgi och lägstanivådagar för varsitt äldre barn. Då var det inga som helst problem. Det var 2008. Men nu gick inte fk med på att skriva ut något intyg eftersom att de bara fick godkänna sgidagar. Efter mycket strul tog fk tillbaka hennes uttagna lägstanivådagar och ersatte dessa med sgidagar. På det sättet har hon fortfarande bara förbrukat 250 dagar för barnet i fråga.
    Kommunen har nu ändrat informationen på hemsidan Utan att tacka.

  2. Jema

    Jag kan inte annat än hålla med! Nu har jag blivit motbevisad och det finns en och annan även på FK som kan tänka och visa empati.
    Tänk om jag fått ta vård av barn när jag hade ett allvarligt sjukt barn istället för att slösa hennes dagar på att sitta på sjukhus… Såhär i efterhand så vet jag att jag skulle ha fått det.
    Eller tänk om en kvart ”för mycket” arbete i veckan när man är sjukskriven inte hade resulterat i 25% avdrag på sjukpenningen. ”Du får fika utanför jobbet på trappan” sa handläggaren på FK!

    Ja ja det här kan man irritera sig i en evighet på.
    Kram!
    Carola: Ja, jag vet ju en del av hur ni haft det, med både barn och vuxens sjukdom, så jag vidhåller att de är puckon, men det finns en och annan guldkantad person där med…:)

  3. PB

    Så här står det på regeringens hemsida ang vårdnadsbidrag. Kanske skulle kolla upp fakta först innan du skäller på fk!!

    ”Finns det några krav innan man kan få vårdnadsbidrag?
    Vårdnadsbidrag kan man få tidigast efter det att föräldrapenning med anledning av barns födelse har utbetalats för 250 dagar. De 250 dagarna ska vara dagar med belopp motsvarande förälderns sjukpenning eller på grundnivå 180 kr per dag. De 90 lägstanivådagarna med ersättning motsvarande 180 kronor per dag kan inte räknas med i de 250 dagarna.”
    Carola: Oh så trevligt att du googlar åt mig.. Jag kollade givetvis fakta på MIN kommuns hemsida, och där stod det inte så. Nu hade det inte blivit så stort fel som jag först trodde, och jag hade fel om garantidagar, men iom att ers på båda är 180kr/dag så trodde jag såklart det var de det gällde.
    Men, fakta kvarstår att FK är en usel instans, och även om jag hade fel i detta, så har jag haft så förbannat mkt krångel med dem under alla år att jag går i taket så fort nåt krånglar..

  4. Kerra

    Du får väl inte ha VB samtidigt som du har fp för den lilla sen?

    Sen får du ju inte ha ngt barn i förskolan då, så har du tänkt ha alla hemma?

    Vad jobbar du annars med??
    Carola: Nej, jag får inte fp samtidigt med Vb, utan det är enbart VB som gäller. Jag har inga barn i barnomsorgen!!! Varför skulle jag? Det är ju liksom därför jag vill ha mitt vb…! Jag kommer ha Lovelia och Jordan hemma i höst plus bebisen, Trixie börjar i sexårsverksamhet. Så har jag gjort med alla barnen, de är hemma med mig.
    Jag är barnsköterska, jobbar på sjukhus:)

  5. Annelie Susanna

    Det är otroligt hur mycket som går fel hos FK!! Jag har varit ”kund” där sedan 1991 (till å från) och det har ALDRIG flutit på smidigt!!
    Ibland måste man skriva ett förtyligande på ett extra papper och trots att jag skrivit så noga som det bara går så har dom ändå skickat mig brev och frågat om det jag just förklarat och när jag ringt upp så tycker dom att mitt svar har varit glasklart å vet inte varför jag fått ett nytt brev med fråga. Dom skickar så mycket onödiga brev, varför ska man lämna sin mail å telefonnr om dom aldrig tänker ringa upp?? EN gång var det faktiskt en kvinna som ringde mig, EN gång på 20 år!! Då slapp jag få flera brev om samma ärende och att vänta länge på mina pengar! Många ärenden kunde klaras av snabbare om handläggarna ringde upp folk ist för att skicka brev!!

  6. paula

    @carro.. Man får INTE ta fpenning samtidigt som vårdnadsbidraget..INGEN i hushållet(mamma/pappa) får ta ut sjukpenning,fpenning,handikappsersättning osv från fkassan.Ingen av föräldrarna får ha akassa osv…

  7. Nettan

    Jag förstår dig tyvärr allt för väl, de är inte roliga att ha och göra med. Men ibalnd blir man glatt förvånad och får prata med riktigt trevliga handläggare, synd bara att man oftast inte får behålla dom så länge.
    Kämpa på, hoppas du får kontakt med en av de få som fortfarande kan reglerna och har gått en kurs i trevlig kundkontakt.

  8. Maria

    När jag ansökte om vårdnadsbidrag för dottern för drygt ett år sedan sa kommunen till mig att man måste ta ut 250 fp-dgr till sgi-nivå. Garantidagarna fick inte räknas med i dessa 250 dgr.

    Annars så kan jag hålla med om att myndigheter ofta resonerar knepigt i olika avseenden. Men just nu tycker jag att vissa privata bolag är än värre. Gubben här blev uppsagd i februari pga arbetsbrist och har fortfarande inte fått ett arbetsgivarintyg som är riktigt. Igår blandade vi in facket för efter att de gjort fler blunders så är det bara att sätta hårt mot hårt!

  9. Sonja

    Ni som försvarar FK med indragningar, låg lön, överbelastning osv. DET är problem som de anställda ska ta med sina chefer och överordnade och fackförening. Det ska INTE gå ut över försäkringstagarna.
    Många av försäkringstagarna brottas med precis samma problem på sina arbetsplatser och får själva ta itu med det. De ska inte behöva lösa arbetssituationen för FK:s anställda också.
    Orkar man inte med att sköta sitt arbete utan att andra blir lidande, får man väl sluta. Eller – sjukskriva sig.

  10. paula

    men de sa samma till mig att det måste vara sgi dgr, så jag tog ju snällt ut de dgrn….menar om d inte va så kunde man ju sparat de … men detta om vab n’är en e f.ledig stämmer…. jag hade min dotter som mår psykiskt dåligt när lillebror föddes,vilket betydde att hon ej klarade sin skolgång under hela vårterminen, det var jour m henne eftersom hon inte klarade av att va själv osv..men jag fick INTE ta ut vab på henne då…

  11. Janet

    Jag hade också problem när min dotter operarde sig jag tog ut vab och min man tog semester så vi båda kunde vara hos henne det gällde en dag när jag fyllde i vad den andra föräldern gjort den dagen srev jag att han hade semester för att kunna vara med vi operationen då kunde jag inte få någon ersättning eftersom han hade semster den dagen. Jag fick ringa många samtal innan jag fick rätt. Man blir förbannad

  12. Erika

    Fy vad mesiga en del av er är som ska ta era anhöriga i försvar. Ni är inte med dem under en hel arbetsdag. Ni kan omöjligen veta hur ofta eller sällan de behandlar ett ärende fel.
    Både FK’s personal och chefer borde ha någon som piskar dem över ryggen ibland så att de faktiskt lär sig att göra rätt redan från start. Det är fasiken inte kul när ens familj och ens ekonomi drabbas pga andra människors idioti.

  13. Carro

    Måste bara fråga kommer du få vårdbidrag för Jordan och fp för bebisen? El få man inte ha det samtidigt kanske? Nyfiken befinner mig snart i samma sits=)

  14. Ida

    Jag håller med dig! Försäkringskassan kan ju vara riktiga puckon, man kan bli riktigt less på dem.
    Skönt att få skriva av sig lite också, det brukar kännas bra efteråt även om det inte kul när man blir riktigt irriterad och arg.

  15. Josefine

    Jag ska inte säga emot dig, och förstår att du är så jävla förbannad. För det ska du vara! MEN, de som jobbar på försäkringskassan får ta mer skit än vad de förtjänar. Som tonårsdotter till en jävligt hårt övertidarbetandes mamma, som aldrig är hemma mer än 4 timmar per dag (förutom natten), som jobbar sönder sig, blir jag ledsen när försäkringskassan hela tiden kritiseras. Det är inte personalen som alltid gör fel, hugg tag i cheferna och deras beslut istället. Jag kan inte göra något åt det, min mamma kan inte göra något åt det heller, för arbetet måste skötas. Med tanke på all personal som fått gå har de mer jobb att sköta än vad många andra har på sina arbetsplatser. Så snälla, tänk en gång extra innan ni kastar skit på försäkringskassan. Tänk på de anställda som jobbar dygnet runt och aldrig kan äta middag med familjen. (överallt finns det idioter som inte kan sitt jobb, likaså på försäkringskassan)

  16. Isabel

    Hej Carola!

    Jag har läst din blogg under en längre tid och tycker att det är både roligt och intressant att få ta del av dig och din familjs tillvaro. Jag kommenterar nästan aldrig inlägg, men idag är ett undantag.

    Jag blev ganska så förvånad och berörd när jag läste ditt inlägg om Försäkringskassan. Personligen tycker jag det är orättvist av dig att dra alla människor som arbetar där över samma kam. Jag har en mycket nära anhörig som arbetar åt just FK och hon är verkligen inte inkompetent!

    De som jobbar på FK är i ett hårt pressat läge, arbetar från tidig morgon till sen kväll och gör sitt allra bästa, det är helt säkert!

    Hälsningar, Isabel.

  17. Tezz

    You go girl 😉
    Kan bara instämma i allt du säger.
    Verkar som vem som helst kan få jobb på FK du är inte ensam om avsk dom.

  18. Missan

    Jag kan berätta att handläggarna på FK försöker så gott det går, men det är jäkligt svårt att ge folk rätt service när man sagt upp en tredjedel av alla handläggare samt infört nya tekniska system innan de blivit färdigtestade…

    De senaste fem åren har personalen på FK härjats med ordentligt och den totala bristen på arbetsro får den här typen av konsekvenser. Lägg till att handläggarna på kundtjänsten får sämre löneutveckling om de pratar med en kund i längre än tre minuter… Det kan liksom inte sluta på något annat sätt än att det blir trassel.

    Men missförstå mig rätt, det finns absolut folk där som borde jobba med annat. Så är det i alla branscher. Och jag förstår till hundra procent frustrationen över att ha slösat bort dagar! Jag tycker att du ska anmäla det till myndigheten (de loggar alla samtal och kan se vem som sagt fel).

  19. May Britt

    Jag håller helt och hållet med dig.Har oxå haft mycket problem med FK.Till och med när det gäller att få barnbidraget på barn 2…de kan inte ens de reglerna!!!

    Nej,du har all rätt att vara förbannad och inte behöver du ursäkta för det heller…stå på dig!!

  20. Madeleine

    Man ska ha så lite med försäkringskassan att göra som möjligt. Håller med dej som vanligt i dina argument!!

    (För övrigt håller jag med om vårdnadsbidraget, det borde finnas överallt, även om man bor i en kommun som lovat att inför det men helt skitit i det!!)

  21. Ewa (mamma till 6 döttrar)

    Åhhh denna FK… ja hur många gånger har man INTE varit i strid med dem?? Otaliga!

    Och när jag hade vårdbidrag på min dotter för hennes autism.. så sa ”kärringen” bakom disken (när jag skulle ansöka om nytt)
    Tycker du verkligen att ni behöver ha ett fullt?

    Öhhhhh…. vad??

    Då sa jag: Har du barn?
    Hon: ja hur så?
    Jag: är dem friska?
    Hon: Jaa det är dem.
    Jag: BRA! Då byter vi en vecka så får du se hur vi har det och komma in i verkligheten.. och så gick jag.

    På eftermiddagen ringde hon mig och bad om ursäkt faktiskt.. stort gjort av henne.. och så sa hon att vi givetvis var berättigade till det vi hade ansökt om.

    Tack sa jag väldigt kort…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting