Allvar

Indragningar hit och indragningar dit

Ja det är taskigt att dra alla över en kam, men å andra sidan har jag haft med dem att göra sen 1994!!

Det har ta mig tusan varit strul fler gånger än det varit rätt, och jag är ledsen att säga det, men när JAG som lekman kan läsa mig till de rätta reglerna och inte de som arbetar där, då är det illa.

Jag har blivit nollad i min inkomst, på felaktiga grunder….fick dra det till Riksförsäkringskassan där jag fick rätt…

Jag har fått avslag på att Perra ska få vara hemma med VAB  på ett barn när jag tagit ut FP på ett annat…inte en gång utan många gånger…Tex när Corrinda bröt benet och var rullstolsbunden när Trixie var nyfödd…

Jag har fått avslag på min sjukskrivning när jag var gravid med tvillingar, när i stort sett varenda tvillinggravid i övriga Sverige blev ssk from v 25… Oj vad snabbt de ändrade sitt beslut när jag gick till pressen..hehe.

Det var de saker jag fått dra upp i högre instanser, men strulat har det som sagt gjort mer ofta än vad som borde vara tillåtet.

Jag har ingen som helst tilltro till denna instans. Jag är inte ensam heller dessvärre..

.

Ja, visst sliter de som jobbar där, men att inte kunna sina regler och sitt arbete är lik förbannat inkompetent, eller hur?

Jag menar, om jag ringer och frågar nåt, ska de då inte kunna svara bara för att de har häcken full av att andra frågar?

Nej det köper jag inte.

Om jag ringer till ICA och frågar vad mjölken kostar idag, då ska de inte hitta på nåt som låter bra, utan ge mig det korrekta priset, eller hur? Samma sak med FK. Man kan inte tolka saker och regler som man själv tycker verkar bra, utan man måste göra det som det är korrekt.

Oavsett om man sen är underbemannade.

.

Jag är knappast ensam om att dra folk över en kam heller, och det är ju inget jag  gör till vardags utan när jag är skitförbannad och i hyfsad affekt, men hur många säger inte att : ALLA som röstar på Moderaterna är dumma i huvudet!  Eller ” Alla araber är terrorister!”  Kanske : Alla som jobbar i kassan på MCDonalds gör det för att de inte kan få nåt annat jobb…Eller : Alla som jobbar inom vården har ett inre kall och därför behöver de ingen vidare lön…

Tja eller denna: Alla män inom barnomsorgen är pedofiler.

Alla bögar är fjolliga

Eller varför inte det jag får höra till leda : Alla som skaffar sig många barn är outbildade, korkade och ligger samhället till last, samt man KAN INTE ta hand om fler barn är typ 2½ st…

Jag tror att alla drar saker/folk/instanser osv över en och samma kam väldigt ofta, utan att bry sig nämnvärt, och jag är precis som alla andra och blir grinig ibland.

När jag dessutom har rätt så det skriker om det och återigen fått bevisat för mig hur folk inte kan sköta sitt arbete så blir jag sur. Med all rätt, faktiskt.

.

Jag vidhåller att det är en meningslös instans som borde uppdatera sig och framför allt se till att kunna sitt jobb, de pysslar med människor, och det är viktiga beslut de tar , då ska de kunna klara av det åxå.

Jag HAR träffat på en eller två trevliga handläggare med god kompetens på FK, båda fick städa upp efter sina mindre kloka kollegor, och hur kul på en skala är det då?

.

Nej, nu ska jag laga mat, det är fredag idag…..jippie 😉 Typ, eller nåt 🙂

Jag återkommer 🙂

.

Kommentarer

  1. Viktoria

    Inte är det roligt att ha med Fk att göra precis.
    Vi vet inte än om jag kommer att få någon föräldrapenning alls när minstingen anlänt då det hänger på vilket datum FK anser att han kom till. Kan bli intressant att se hur de ska lista ut det :-/
    Carola: Haha, jo du, det kan de ju roa sig med att fundera på,…. Vad trist att behöva oroa sig för det!!

  2. Mollie

    JAG ÄLSKAR DIN BLOGG 😀
    Du vågar skriva utan att vara ”rädd” för hur folk ska reagera, haha 😀

    MÅNGA av de andra familjen annorlunda bloggerskorna skriver bara om saker som ska locka folk, tyyp ”SNART ska jag berätta om detta, SNART kommer en tävling som ni inte vill missa” – Ja, du fattar 😉

    Så egentligen.. KEEP UP THE GOOD WORK 😀
    (och lycka till med FK)

  3. Linda

    jag som har haft Ms i snart 6 år har också haft en hel del att göra med dem. En kvinna på Fk tyckte att ”Jag skulle bli frisk”! Ja så sa hon till mig. Synd att man inte spelade in det så man kunde gå till tidningen med den otroligt dumma meningen.

  4. Mikaela

    Du behöver inte ursäkta dig DU ÄR MÄNSKLIG precis som oss andra! Alla får vara arga och behöver får ur sig allt ibland 🙂 det är bra att du är dig själv 🙂 fortsätt med det! Jätte kram

  5. Marine

    Tycker helt klart att du har rätt att vara förbannad. Och precis som du säger: de bör ju faktiskt kunna veta vad deras egna regler säger. Det är inkompetent att inte ha den kollen. Om jag som sjuksköterska skulle tala om någonting direkt felaktigt och vilseledande ikring en sjukdom t ex så skulle jag ju kunna åka dit så det visslar om det. Det tillhör varje profession att vara uppdaterad inom sitt område. När man inte längre intresserar sig för att vara det: ja, då är det hög tid att byta jobb!

  6. pia

    Men!
    Vi har just blivit nekade fp på en när jag, nysnittad dessutom var hemma med en alldeles ny bebis! Dessutom har det barnet som var sjukt ett funktionshinder vilket innebär mycket lyft. Som nysnittad får man ju bara bära bebisen i 4 veckor, inte en treåring på 17 kilo….

    Menar du att fk gjort fel, alltså?

  7. Maria

    Är så glad att det finns fler som tycker som jag angående FK, är så trött på deras o kompetens!! Synd att de själva inte har insett hur dåligt saker och ting sköts!!
    // Mia

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting