AllmäntGraviditet

Saker man inte visste att man behövde… ;)

Men som visar sig vara oerhört praktiska är tex tjocka magar. De kan fungera som tex bord när man äter lunch i solstolen under parasollet, med en god bok som enda sällskap 😉

Lunchen bestod av jordgubbar, grekisk yoghurt och honung….Boken har jag precis börjat på och den är bra, äntligen har jag letat reda på nåt läsbart som räcker en stund.

.

Idag röjde vi igen, det är mkt sånt nu, men det är sånt man bara hinner med när man är ledig..

Först plockade vi in allt som skulle till Röda korset i gula bussen, sen allt skräp som låg i carporten och trädgården, tre stora cementklumpar tex 😉 och sen åkte Perra iväg med det till dit det skulle. Jag fortsatte plocka reda på allt som man nu kom åt i carporten 🙂 Ställde in alla miljoners olika blomkrukor i garderoben tex..Nån som behöver en ytterkruka nån gång så är det bara att hojta! Jag har massor, och de gröna fingrarna har jag tappat bort nånstans så de står mest och tar plats 😉

Sen krattade jag bort allt smått skräp som låg där, småbitar av tidningar, trasiga små plastsaker osv. Sopade av alla plattor åxå så man kan gå där barfota igen . Blev så fint så.

Hittade på korgarna jag skulle sätta upp i lilla soprummet som vi använder som förråd, och spikade upp dem, plockade ordning där inne och sen gick jag och kikade om vi kanske hade en cykel som kunde passa Novalie.

Vi har nämligen en jäkla massa cyklar åxå…Inte lika många som vi har ytterkrukor, men m å n g a !

.

Och till min stora lycka så hittade jag minsann en perfekt cykel . Haha, den som spar han har….men ganska trångt om plats….;)

Den är nog lika stor som den andra hon har och inte vågar cykla på, men det går att sänka sadeln mer på den här.

Hon fick tvätta av den först, för den var ju inte så grann, och sen pumpade Perra däcken , som höll luft fast de var totalt platta från början, och jag sänkte sadeln, och sen cyklade hon iväg:

Den ser lite liten ut…men hon gillar den.

Funkar tills hon vågar sig på nästa .

.

Perra köpte fler plattor och fogsand när han var iväg, så efter att han ätit lite så satte jag mig i min stol och tittade på när han jobbade 🙂

Han fick gräva bort lite till av gräset , och sen skruvade vi bort staketet så vi kunde skjuta bak soptunnorna lite till. De bultarna var inte att leka med, det var dryga 1½dm att skruva av muttern…..och rostigt och eländigt..men efter att han suckat ” – Det här går inte..” några gånger och jag klämkäckt svarat a la Gunde Svan : ”- Ingenting är omöjligt, bara olika svårt ”  😀  så var de loss.

Jordan vaknade och kom och kollade vad vi pysslade med, och jo, han kan tänka sig att det blir bra det här:

 -Schysst av er att fixa en egen liten terass åt mig..och på den HÄR sidan staketet?? Man tackar 🙂

.

Sen fick han syn på en mask, och den var rysligt spännande, och ”äckig”:

Bäst att att ta det säkra före det osäkra, och hålla sig på avstånd…

Fast….han är ju så himla nyfiken åxå, så han bara måste ju kika lite närmare:

Ihhhhh den rörde på sig!!!!!  Mammaaaaa!!!

– Äckig!

Håll dig där du, så sitter jag här med min välling…på lite håll är den rätt kul 🙂

Plötsligt kröp masken ner i springan mellan två plattor och då blev det ju ännu mer spännande.

Han roade sig länge 🙂

Jordan är så rolig nu för han försöker verkligen prata och härmar oss, han har ett stort ordförråd om man har lite fantasi 😉 och kan skilja på katterna, vilket inte Trixie som är 5½ kan… Jordan säger Mulaaa, åt Smulan och Lataaa åt Zlatan 🙂  Klockrent ju ..

.

Nå hur blir det då, med våra stenar?

Ja så här såg det ut strax efter att vi börjat:

Gräs hela vägen fram, långt ut på gatan, och en liten sluttning, som inte syns så bra. Här syns bulten på grindstolpen åxå , som vi skruvat loss…

Och när vi avslutade för idag ser det ut på detta viset:

Ojämt och eländigt, men bara halvklart. Det primära för oss är att vi ska få vår soptunna tömd även när det snöat lite.

Det enklaste hade ju varit att gräva bort gräset och sen bett de som har hand om vägen att asfaltera igen det, men det vore ju ingen sport 😉 Tror inte de hade gjort det heller, utan klagat på att vi sabbat och förstört.

Brevlådan ska sitta på grindstolpen, och så ska vi dra in staketet bakom tunnorna.

Jag hade ju liksom tänkt att det enda vi skulle göra var att flytta brevlådan, och ställa tunnorna på andra sidan staketet! Haha…

Men men, det blir bra när det är klart, och det är faktiskt rätt roligt 🙂

.

Nu ska jag äta lite jordgubbar och hallon som Perra kom hem med.

Sa jag att det är bra med en mage som bord??    😉

😉

Ha det gott,

Natti natti:)

Kommentarer

  1. petra

    Tack för ditt svar om städning! Haha ja varför inte ha den som bord när den ändå är där 😉
    HAr funderingar på tygblöjjor till minstingen men tror det blir jobbigt. Har ni använt eller funderat nån gång på det?

    Min lilla Liv är skeptisk mot all djur i verkligheten men pratar gärna om dom annars och vill ha en hund 😉 det är roligt med dom små!
    Carola: Jag tänkte ha det till första, Janelle, men det föll på att vi inte hade råd att köpa in den mängd som behövdes från början, de var dyra när de kom! Sen tror jag inte att jag skulle orka med det, jag är för lat helt enkelt! Och…har tvätt så det räcker ändå;)

  2. Bex

    Haha, du är för rolig du! 🙂 Och den där lilla ”berättelsen” med Jordan och daggmasken kan du ju nästan göra till en bok ;D
    Carola: Haha, ja kanske skulle printa ut bilderna och göra en bok till Jordan iaf 🙂

  3. Therese

    Vad läser du för bok?=) Jag älskar att läsa, så nya tips är alltid välkomna…
    Carola: Hm…Ödets makt , eller nåt sånt, och nån författare jag inte minns….:)

  4. Johanna:)

    Haha, smart 🙂
    En fritidslärare på min skola, Totte(Han heter Torkel men alla säger Totte) är ganska tjock(sorry), och han brukar ställa sin kaffekopp på magen XP
    Carola: Man måste använda sina tillgångar;)

  5. Leah

    Tänk vad de vardagliga tingen är intressanta.En bra vardag är guld värd.
    Carola: Ja, det ger perspektiv att ha småbarn:)

  6. Anna

    Va bra det blir!

    @ Neta: Det är klart att man ska väga av osv enl konstens alla regler, men hon skrev ju att de inte var klara än. Måste ju kolla så plattorna får plats innan.

    För övrigt så har vi inte vägt av osv vid våra soptunnor och det funkar perfekt ändå. 🙂

    Hittade en liten sak till bebisen i går 😀

    Kramar från London
    Carola Tack! Och skönt att höra att det funkar med era tunnor ändå:) Bebisshopping i London…mmmm:) Ha det toppen!!! Glöm inte den där Charing cross adressen med trollspön!

  7. Neta

    Ja avvägt är det ju inte så frågan är om det överhuvudtaget kommer att gå och dra de där tunnorna på dom plattorna där när det frusit på vintern. Mark vidgar sig ju.
    Man gräver ju ur, väger av med sand och vattenpass innan man lägger dit plattor och sen fogar man med finsand så dom ligger still även vid tjäle och tö.
    Carola: Jodå, vi har avvägt Noooga om vi ska ha plattor eller inte 😉 Eller..jaha?? Du menade inte så 🙂 Nej, vi har ju bara grävt ur, hackat bort den ojämna asfaltskanten så det blir raka (så gott det går) kanter och sen lagt dit plattorna som vi tänkt oss. Sanden och vattenpasset är nästa steg, såklart! Grejen är att det inte kommer att bli perfekt hur noga vi än är med underlaget, eftersom det är berg under…och gatan är ju liksom där den är, så vi kommer att få göra så gott det går bara, men det kommer ändå att bli enklare än att dra tunnan på gräset, över en stenkant och sen typ 5-6meter till sopbilen.
    Vi är inga experter på sånt här, men inte helkorkade heller 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting