AllmäntGraviditet

Okeeey…en följetong alltså…

Idag visar min babywidget på 0 dagar kvar till bebisen kommer, det är alltså BF idag. Vecka 40+0.

Jag har inte någonsin fött barn på den beräknade dagen, och jag hade heller inte en endaste känning att det skulle vara på gång, varken i går eller inatt, så döm om min förvåning när vattnet plötsligt gick kl 07.00 i morse? Bara sådär, jag rörde inte ens på mig..

Vattnet har fö aldrig gått, utan de har alltid fått ta hål på hinnorna och efter att de gjort det så har det kommit en bebis nästan direkt. Det var en mkt märklig upplevelse måste jag säga, fruktansvärt obehagligt med drippelidroppande vatten som rann….blä!

.

Nu ska jag säga redan nu, innan ni stressar upp er att jag och min tjocka mage innehållande ett stycke bebis , är hemma igen. 🙂

.

Men eftersom jag inte hade en jäkla aning om hur man beter sig när vattnet gått, så fick jag ju kliva upp och ringa förlossningen, som skrattade åt mig, en blivande niobarnsmamma som fick sig en alldeles ny upplevelse 🙂 och bad oss komma in för en kontroll.

Sagt och gjort så väckte vi Janelle som fick komma upp, och Perra åt lite frukost, jag var allt annat än hungrig så jag drack lite fil bara på stående fot, och sen åkte vi.

.

Jag var nervös för att det skulle sätta igång med full kraft nu när vattnet gått, som det alltså brukar göra, det brukar vara det sista som händer innan krystvärkarna, så jag ville in och vara på plats. Men jag kände inget alls, inte ett endaste ont.

Väl inne så hade jag högt blodtryck? Jaha, men så kul då, det har jag typ aldrig, men jo, jag var sjukt stressad så kanske inte så konstigt. Ctg såg finfint ut, inte en samandragning värd att nämna dock, men en bebis som var pigg.

De tog lite blodprover för jag var lite yr, och urinprov, som alla var utan anmärkning, ingen havandeskapsförgiftning på gång…det har jag heller aldrig haft så de trodde ju inte på det på allvar, ville mest utesluta det.

Ett Ul som visade huvudet ner på bebisen och sen…..tadaaaa… nästa nyhet – vi skickades ut på promenad!

Störtlöjligt!

Jag brukar få värkar, regelbundna direkt, och då åker vi in, och efter typ 2 timmar så har vi fått en bebis.

Det här är……fånigt 😉

.

Jaja, vi gick iväg till cafeterian, handlade tidningar och lite att äta, gick en sväng till, men det var ju kallt och regnade så det var ju allt annat än majsigt. Jag hittar ju typ överallt på sjukhuset via kulvertarna men de sparade vi lite 😉

.

Jag hade inte en tillstymelse till värkar, och fick bara ont i ryggen och fogarna av att gå så vi gick tillbaka, det gjordes en ny kurva ctg och sen fick vi ….. åka hem.

Det kändes ännu mera störtlöjligt.

.

  Handlade middag på vägen hem, och så åkte vi hem till kidsen, som undrade varför vi kom hem igen?

Jag är sur, tjurig och allmänt grinig, tycker inte alls om det här, vänta på att få skitont är INTE min grej.

Läcka fostervatten är obehagligt.

Och så blir jag orolig, för allt.

Jaja, i morgon ska de sätta igång det, säger de, men det beror väl på hur det ser ut på förlossningen.

.

Lovelia var ju lite liknande, där åkte jag in en fredag för att det blödde lite, blev inlagd, och sen sipprade det liiite liite vatten. Skulle sättas igång på lördag, men det var kaos på förlossningen och vi två mådde bra, så de sköt upp det till söndagen, när det blev samma visa, och sen fick jag egna värkar på måndag…då föddes hon på ett kick 🙂

.

Jaja, det var det. Håll alla tummar och tår ni kan nu, för att allt går bra och gärna snabbt och smärtfritt 🙂

Nu ska jag ligga i soffan och sura, glo på Scooby doo, sen Seven och sen sova…

Hörs:)

Natti natti:)

Kommentarer

 1. susanne

  Hej!
  Hittade din blogg av ett tillfälle idag!
  Ville bara säga grattis till ännu ett litet barn, följde ju med i tv när du fick förra ;)) Hoppas ni alla har det bra!
  kram susanne

 2. Therese med fyra

  Tre av mina fyra förlossningar startade med att vattnet gick och sedan snabba, intensiva värkar och bebis inom ett par få timmar!!! Lilla fyran myran som är en liten tjej lät vänta på sig, när det äntligen var tid så fick jag pinvärkar en hel dag utan resultat. Kom in på förlossningen en sen kväll efter tio, värkarna kom hela tiden och ingen vila alls mellan, bm fick ta hål på hinnorna och direkt kom krystvärkarna och lilla loppan föddes därefter 23.03!!!!

  Härligt att lillkillen är hos er nu och att ni båda mår bra efter en snabb förlossning! Lycka till med Jamie!

 3. Leah

  Har bebisen kommit!!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!

  Jag fick faktiskt tårar i ögonen av glädje (och avundsjuka).

  En son!!!

  KRAMAR FRÅN LEAH

 4. Emma

  Såg på Perras facebook-sida att bebisen kommit, otroligt fin liten kille ni har fått! Stort GRATTIS till hela familjen!!

 5. m fr FL:)

  Haha,. många ggr jag fick läsa för att fatta.. vadå har bebis INTE kommit?!?!? hahaha.. Smått trög, jag?? Nääää 😉 Önskar dig massa lycka till- MEN gissar att NU lär bebis faktiskt ha tittat ut till er 🙂 Skickar iväg en stor kraaaam!

 6. Annica

  Jag gissar att han kommer den 16 juli =)
  Hoppas det går bra för er.
  Du är ju så cool så det kommer det säker att göra.
  Väntar med spänning på bilder på eran nyaste lilla nykomling

 7. Vivi

  Ja nu är jag nyfiken på hur natten varit?
  Har bebin kommit eller vilar den gott i din mage!?
  I vilket fall som önskar jag er och framför allt dig Carola lycka till!!
  Kram!

 8. Jenny

  Hejja, nu kommer bebisen snart. När min 2:a kom så var vi in på koll då jag läckte vatten, fick igångsättningstid kvällen efter. Vaknade med buller och bång på morgonen, 4 timmar senare var hon här. Hoppas det startar av sig själv och att allt går bra. Kram

 9. Leah

  När första barnet skulle födas började det med att jag gick på toaletten och märkte att jag aldrig slutade ”kissa”, det bara kom mer och mer vatten…vi åkte in till sjukhuset, där de ville skicka hem oss.Blivande fadern vägrade så vi fick ett rum.Jag låg i med liknande menssmärtor hela natten, det var hemskt, dagen efter föddes miraklet, som snart ska börja skolan.Det gjorde ont då värkarna försvann när jag fick en sådan där bedövning i ryggen, inga smärtor men inga värkar heller, så de fick dra ut ungen ett helt team, med tång, händer och jag hade sååååå ont.
  Men efter så var jag i prima form.Om något omtumlad jag var ju nu MOR.

  LYCKA TILL!

 10. Jenny

  Spännande, låter som magen snart är ett minne blott o bebis är här 🙂

  Min minsta tös var ett sånt där barn som kom punktligt på BF-dagen, o tänk va mycket enklare det skulle vara om alla bebisar var lite punktliga 🙂 Man får ett datum på UL o så kommer bebisen då 🙂

  Lycka till idag nu om det inte redan är klart ! 🙂

 11. Gunilla

  Självklart håller jag tummar och tår för att allt går bra! Smärtfritt?? Ja, det där är ju så olika. Själv märkte jag knappt att jag födde barn 🙂 Du kanske redan har fått barnet.
  Kram Gunilla

 12. Viktoria

  Vattnet gick när jag väntade första barnet, men det är också enda gången. Då var jag också inne och blev hemskickad igen eftersom jag inte hade värkar men hann bara precis hem och vända – för när jag kom innanför dörren hemma så startade krystvärkarna på en gång! Jag trodde jag skulle få föda i sjukhuskorridoren men vi kom in på rummet igen alldeles innan bebis var ute.
  Jag håller alla tummar för er! Nu är det inte långt kvar 🙂

 13. Sofia

  Vad ”komiskt” att du fött åtta barn där alla varit liknande förlossningar (vattnet har inte gått och de föddes på ett par timmar). Jag väntar ivrigt på bebisen, går in här med hopp om att det har kommit en liten bebis men får väl vänta lite till… 🙂

 14. Annelie Susanna

  Åh, nej va tråkigt!
  Så där var det ju för mig när jag fick Milo, mitt 6:te å sista barn. Jag som var van vid snabba förlossningar på knappt 3 tim -5 tim från det att jag känt att något var på gång!
  Men när Milo föddes så tog det 17 tim, barnmorskan sa att nu var min livmoder trött på att föda barn 🙁

  Fast det går nog bättre för dig, säkert bara ett tillfälligt bakslag, lycka till gumman!! 😉

 15. Maria

  Kul att få uppleva ngt nytt! 😉

  Var det båda hinnorna som gick då? När jag skulle ha barn nr 2 så gick ena hinnan hemma vid 01.45, åkte in på kontroll på förlossningen och blev kvar då dottern lossnat från fixerat läge till rörligt. Fick sedan barn ett par timmar senare, kl 07.08 är hon född efter tre timmars värkar. Hinna nr 2 fick de ta på förlossningen!

  Annars så har de tagit hinnorna på förlossningen alt att vattnet gått när ungen varit på väg ut.

  Den här gången blir jag igångsatt så det blir en ny upplevelse för mig. Har 5 mil till förlossningen och förra gången fick de sätta igång mig pga dåligt värkarbete och den förl tog 56 min!!!

  Tänk, imorgon får du träffa din bebis…jag får gå 6 veckor till!

  Lycka till imorgon!

 16. =)

  Såååå spännande,om än lite trökigt! Hoppas att du får sova ordentligt inatt så du är utvilad imorgon!Lycka till nu så hoppas jag att nästa inlägg innefattar en presentation utav eran nya familjemedlem!Kram och sov gott:)

 17. Jenny

  Men vad spännande!! Nu kommer ju JAG knappt kunna sova 🙂
  Lite sådär var det för mig med min fyra, vattnet gick med ett tjoff men inte tillstymmelse till några värkar inte. Så har det inte varit nån av de andra gångerna. Men värkarna kom igång efter ett par timmar och då gick det lika fort som det brukar.
  Hoppas det blir så för dig med!

 18. Michaela Lejonberg

  Grattis till vattenavgången!
  Mitt vatten gick 33 1/2 timma innan Walther föddes. Hade bara nån enstaka värk under 19 timmar innan det hela startade med en hejdundrandes massa onda värkar… men den där väntan på värkarna var skitjobbiga… det var det som var värst… väntan på värkar! Vi låg desutom kvar på sjukhuset, dels för att det var 4 veckor kvar till förlossning och dels för att det var snöigt och otäckt halt ute (påväg från parkering till förlossningens ingång höll jag på att lägga mig 3 gånger för att det var så halt…en promenad på sisådär 50m annars!)

  Lycka till nu Carola! Hoppas bebis inte tänker ha så bråttom så du föder hemma eller i bilen!

  Kramkram

 19. Karin

  Har fött barn fem gånger, det har börjat på lite olika sätt varje gång. (Men ont gör det ju förbaske mig varenda gång, så in i …) Du fixar det här såklart! Lycka till imorgon, ska tänka på dig!

 20. Anna

  Vilken duktig bebis som väntar tills jag är hemma …
  Fatta va roligt de hade i fikarummet över att du inte hade koll på läget ;P

  Syns snart! Kram <3

 21. Johanna

  Hoppsan 🙂 Nu händer det ju snart iaf… fast det visste vi ju ändå! Bebis är ju färdigbakad 😀

  Med min första son gick vattnet dagen innan, fick inga värkar. Var inne på kontroll och blev hemskickad, åt pizza på kvällen och städade (fick nått extra energiryck)

  Dagen efter var jag inne för kontroll igen, inget hade hänt… Men helt plötsligt kom en värk, och så var det igång!!!

  Hoppas du får sova gott inatt och att du föder bebis på förmiddagen!!!

  Håller tummar och önskar dig lycka till!!!

  STOR KRAM

 22. Eva

  Snart är det nog på gång ska du se!! Håller tummarna!!! Hade samma med min tredje, men det hoppade igång av sig själv innan dom hann sätta igång det!! Lycka till!!!

 23. Ida

  Nämen herregud. Ja samma hände för mig andra gågnen. Vatten men inga värkar. Min bebis var inte fixerad så det blev sängläge på förlossningen och sedan lite värkstimulerande. Mina egna värkar kom ungeför samtidigt så efter två timmar var det klart. Håller tummar för att du komemr igång inatt.

 24. Emma

  Så märklig och så tråkigt! förstår att du tjurar. Passa på att ät massa gott också så du har energi sen. Hoppas du kan sova i natt så att du orkar med förlossningen i morgon. Lite roligt ändå att det inte går till på samma sätt varje gång, lite variation är alltid bra.

 25. Ullis

  Hejsan!

  Jag håller alla tummar och tår jag har för att bebisen ska komma ut snabbt och enkelt. Även om man har fått många barn (i mitt fall 4) så kan förlossningen starta på många vis. Så visst blir man lite besviken när det inte blir som det brukar.

  Ett stort lycka till!

  Kram Ullis

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting