AllmäntJamie

Oj vad dagarna går!

Knappt hinner man upp på morgonen förrän det är dags att gå och sova igen 😉

Jag gillar inte det riktigt, för i den här takten så är det ju snart höst, och det gillas INTE, för med hösten kommer sjukdomar och skit, och det är liksom bara ”in i dimman”, för att förhoppningsvis komma ut ur den igen framåt slutet av mars… Perra och jag funderar allvarligt på att emigrera till varmare breddgrader varenda höst…

Men än så länge är det sommar och härligt, så jag ska inte ta ut någon höstångest i förväg 🙂

Jag vet att det är många som älskar hösten, men jag hör inte dit. Finns vissa som gillar vintern åxå har jag hört 😉

.

Idag var ungarna segare än segast på att vakna, och eftersom vi hade lite ärenden att uträtta, så lämnade vi de helt enkelt hemma 🙂  Vi tog med oss Lovelia, Jordan och Jamie och åkte för att köpa nya tallrikar. Igår hade vi Familjen B på middag och insåg att vi inte har tallrikar så det räcker, knappt åt oss och definitivt inte till gäster…så kan man inte ha det. Eftersom vi inte helt kan bestämma oss för vad vi ska ha, så tänkte vi att vi kikar lite på Röda korset….men det var stängt…Återbruket var stängt, och Myrorna hade inga fina. När vi hade kollat utbudet på begagnade så åkte vi till Ikea med gott samvete och köpte nya 🙂

Bara för att vi kände för det så blev det rektangulära 🙂  Köpte skålar till åxå, så nu har vi lite tallrikar igen, ett tag, tills barnen ( eller vi…) har tappat dem i golvet..

Sen svängde vi in på Biltema för att köpa en pump. Jag tror jag blir tokig på att det behövs en speciell pump till varenda cykel/vagn/edyl… Vad var det för fel på att ha en enda ?  Nu tog Perra en med flera adaptrar som väl ska passa det mesta….så länge adaptrarna inte rymmer 😉 som  de har en tendens att göra.

Klor inhandlades åxå, så poolen inte blir grön. Det är STORA mängder klor man gör av med på en sommar…vågar inte ens tänka på kostnaden…men alternativet är att simma bland alger, och det känns så sunkigt 😉

.

Sen hemåt, där barnen ätit glass och jordgubbar flera gånger om, det funkar till frukost kan de intyga, speciellt om frukosten intas runt lunchtid 😉

Perra pumpade vår Babytravel tvillingvagn och sen gick vi en promenad innan han, Corrinda, Novalie, Trixie och Lovelia åkte på speedway.

Kvar hemma blev jag och mina tre söner 🙂  Janelle var faktiskt hemma hon med, men nere på sitt rum så hon märktes inte av. Jordan hade ju sovit middag sent, och jag väckte honom vid 18 tiden…helt galet! och han var svettig som sjutton. Lite mat stoppade han i sig, vi åt rester från igår då vi bjöd på massa plock, så kalla pastapenne, kycklingköttbullar och majs käkade han och drack Perras rabarbersaft till. Sen bäddade jag iordning tvillingvagnen och tog med gossarna på en kvällspromenad:

                          

Jordan tycker om att åka vagn, och den här var det länge sen vi använde, för Lovelia har ju gått själv eller cyklat, och då har vi ju haft en enkelvagn.

Den tjusiga rosa ”gardinen” är en solskyddsfilt, med ssf 50, som jag hängde dit för att kunna dra för när man får solen i ryggen, alltså rakt i ansiktet på Jamie. Nu har ju iofs den här vagnen en suflett i fotänden åxå på liggdelen, så det går att få skugga ändå, men det tänkte jag inte på 🙂

Jamie gillar också att åka vagn:

                                             

                                                                    Jamie 12 dagar gammal 🙂

Han låg och kikade hela vändan, och var nöjd och belåten.

Jordan hittade en liten Nalle Puh figur i vagnen som han ville ge till Jamie:

                                                         

Jag vet inte jag om Jamie är riktigt såå närsynt 😉

Jordan är söt:

                                         

När vi kom hem igen så fick Jamie ligga kvar i vagnen ute, Robban satt och spelade Angry birds intill, och jag satte Jordan i duschen, tvättade håret och tvålade in honom ordentligt och sen på med ny pyamas, och sen hopp i säng 🙂

Tittade på Sommar med Ernst med ett öga, samtidigt som jag pratade med Robban, och lite senare med Mirka 🙂

.

Nu har jag duschat, det var fler än Jordan som var svettiga och klibbiga, och ska snart gå och sova.

Vi funderar på att åka och bada i morgon, men vädret gör ju som det vill, och följer inte direkt väderprognoserna…så vi får väl se i morgon vad vi gör, de lovar dagsregn …. men det gjorde de idag med, och det var ju sol och kalasvarmt från  14 tiden..!

.

Just ja, igår kom vår bvc sköterska på hembesök 🙂

Jamie fick godkänt på allt, men extra guldstjärna för viktuppgången.

Man ska ha kommit upp i födelsevikten när man är 14 dagar gammal, Jamie var nästan uppe i den när han var 5 dagar, och igår, 11 dagar ung så hade han ökat dryga 300g , och det på 6 dagar.. 😀

Jag är en äkta mjölkko helt klart, med gräddknappen intryckt 😉

Jag är inte förvånad eftersom han äter typ hela tiden, och eftersom det är tillgång och efterfrågan som styr bröstmjölksmängden så får han såklart äta dygnet runt om det är det han vill. Tids nog så anpassar sig mjölk och bebis efter varandra 🙂

.

Nu är det sovdags !

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. My

  haha usch ja, det ser ju faktiskt ut som ett ansikte som sticker fram bakom trädet. Något av dina barn Carola? 🙂

 2. Johanna

  Alla årstider har sin charm och trivs man ju inte kan man ju flytta? 🙂 Jag älskar alla årstider och trivs när sommaren skiftar till höst!:-)
  Carola: I wish att det ”bara” var att flytta, då hade vi redan bott på Hawaii eller i Thailand! Det är ju en stor procedur, inte minst med skolan…. Tyvärr:)

 3. Emma

  Är de bara ja som tycker jamies ögonvita är gul på bilden, är de bra? eller bara bilden som gör att den ser gul ut?
  Fin syskonvagn:)
  Lyckades Jordan sova på kvällen sen efter sen middags nap:)?
  Carola : Ja han är lite gul, men det är ingen fara, och vagnens gulgröna innertyg gör det värre än det är 🙂 Jadå Jordan somnade gott igår trots sen middagslur.

 4. Ida

  Vilken fin bild på era söner, mysigt med en kvällspromenad 🙂 Skönt att det gick så bra med hembesöket, Jamie är ju såå söt 😀
  Ja, alla era barn är jättefina.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing