AllmäntJamie

Ändrade planerna.

Svensk sommar är ju upphov till många nödlösningar…och såklart så var det ju mulet och grått idag när vi skulle till Årsunda. Inte ens förvånad 😉

Smsade med H på morgonen och det var lika där, så vi skjuter på det.

Frågan var då vad vi skulle göra i stället??

Barnen ville gärna till Nickis, leklandet i Uppsala, men, tyvärr så är det så förbannat sunkigt där, så jag vill helst inte dit..Det är inte så stort, det är ganska smutsigt…och det är ungefär 100% luftfuktighet där, beroende på alla barn och vuxna som svettas ikapp …;) och det är alltid tokvarmt, oavsett väder. Går man dit mitt i vintern så nog är man svettig och klibbig efter en stund.  Ska jag nu betala ett lekland så väljer jag gärna ett annat.

.

Vi googlade 🙂

Och hittade Lek och bus i Infracity. Det tar ju inte så lång tid att köra dit, runt 30 minuter, så vi testade.

Innan vi åkte så tjatade jag på alla om att ta på strumpor, men lyckades ändå missa att både Lovelia och Jordan var utan…men det var ju fint att de sålde strumpor där då 🙂

För det var nämligen obligatoriskt. Fast så värst konsekventa var de ju inte, för typ hälften av alla barn var barfota…?

Jaja, skit samma, jag föredrar att mina har strumpor på.

Värre var det ju då att de inte tillät vagnar inne….Jag erkänner att jag blev fly förbannad, inte helt motiverat, men jag hade inte sett nåt på hemsidan om att det inte var tillåtet, och tycker ju att sån info är ganska viktig.

Hade jag vetat det  så hade jag kunnat ta med en sjal att bära Jamie i, och vi hade inte använt vagnens varukorg som förvaring av allt vi inte ville bära på ..tex.

Så, jag snäste nåt inte allt för trevligt till tjejen i kassan, och viftade irriterat bort hennes erbjudande om en smulig babysitter, och tog loss liggdelen och bar in. Det var visst ok. Och det var ”av säkerhetsskäl” som inte vagnen fick komma med in, inte för att den smutsade ner…och nog sjutton är det lika utrymmeskrävande med en liggdel som en hel vagn?

Bah. Jag blev skitsur, och ägnade en god stund åt att försöka skaka det av mig, jag kan vara rätt tjurig 😉

Men, efter en stund så fick det vara slutsurat!

Allt annat var ju bra på det där stället, nämligen 🙂

Rent och fräscht, utomordentlig ventilation så luften kändes sval och fräsch, och gott om plats. Bara en sån sak som att de gick runt och plockade av borden och torkade av dem, gör ju mkt för trivseln 🙂

.

Fota barnen däremot….det var inte lätt:

Jordan med nya rosa strumpor, och massa spring i benen 🙂

När vi skulle hem ville inte Trixie följa med:

 Fina skarpa bilder va ;)?

Tre timmar betalar man för, och det var alldeles lagom.

Ungarna vill tillbaka imorgon 😉 men de får vänta ett tag iaf , men vi åker nog tillbaka..

Hemma så lagade vi mat, Janelle hade beställt chiliconcarne, så det blev det, och det är så gott!

Jag har bytt ut min plats vid matbordet ett tag, istf att sitta på en stol så tog jag idag plats i soffan, då kan Jamie ligga bredvid mig och jag kan äta med två händer 🙂

                                                  

Här ligger han på en kudde intill mig och kikar, nöjd och glad .

Och när han ledsnar på att ligga där, så får han ju så gärna komma upp i famnen :

                                              

Lilla pyret <3, älskar dig så mycket!!

.

Efter middagen fick Janelle röja köket, vi försöker avveckla hotellverksamheten som barnen tror att vi driver… 😉

Det är inte klokt vad de har smitit undan nu under lovet! De har människor att träffa, platser att besöka …och hjälpa till hemma har låg prioritet. Nu ska det bli ordning på torpet igen, för även om jag älskar alla barnen innerligt, så älskar jag inte att städa efter dem..

.

Jag, Perra, Lovelia, Jordan och Jamie tog vår kvällspromenad. Idag kom jag ihåg att aktivera min app på Iphonen, som talar om hur långt och fort man går, så nu vet vi att vi gick typ 3 km i ett ganska lusigt tempo 😉

.

Nu är det sovdags, ska bara göra Jamie färdig för natten, och så hoppas vi på SOL i morgon då…!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Sussan

  Vi har ett lek & busland i örebro, påminner om det ni varit på, o där får vagnar tas med in, håller helt med att en liggdel tar ju lika stor plats.

  Ha en härlig söndag.

  kram

 2. Mamma Till Tio

  God förmiddag !!!
  Håller med dig om Nickis istan…inte för fräscht där inte !!! Men jag hade inte en aning om att det fanns ett lekland på Infra City……där kommer det att bli ett besök inom kort…..såg ju hur bra som helst ut !! Kul att man kan få lite tips på bloggar !!! Ha en bra dag /Bettan

 3. eva-med-7 barn

  Lät som ni fick en härlig dag ändå, fast jag förstår din irritation över att du inte fick ta in vagnen borde ha stått på hemsidan!
  Vi var till Leos lekland i Kalmar, där var det också rent o frächt men blev varmt. Vagnen fick vi ta in, man ställer ju vagnen efter väggen inte där barnen springer så dit kommer vi åka fler gånger!
  Undrar över D&J kläderna, hur är dom i storleken? Min minsta har 92 i kläder från typ Lindex, kan hon ha 86/92 då eller är det båttre med st 100? Sugen på att testa det lite!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing