AllmäntJamie

Han log !! :)

Åhhh lilla mysiga Jamiegubben, han log minsann  för första gången alldeles nyss 🙂

Och mot MIG , helt otippat;)

Så 20/8-11 kl. 00.15 kan vi skriva in i Jamies babybok att första leendet visade sig …. fast han har ingen sån än..Illa, det måste jag snarast åtgärda!

Han låg i min famn och tramsade lite, var proppmätt men ville ända snutta lite, och så släppte han taget plötsligt och log så vackert , flera gånger dessutom och han lyssnade noga när jag pratade med honom, och svarade med olika miner och små jollerljud – även det för första gången . Vi hade en lång konversation med minspel och ljud och leenden 🙂

Underbart.

.

Här ler han visserligen inte, men han är bedårande ändå 🙂

                                  

Han ligger bredvid mig på kökssoffan medan jag drack kaffe tidigare idag.

                     

Den är toppen, den där gamla soffan som jag ägnat många timmar åt att måla om, från grön till vit, nu i sommar , för här kan man lägga små bebisar medan man själv äter , så är de oftast rätt nöjda, eftersom de ändå är nära 🙂

Dessutom så är det ljust och fint från fönstret så de kan kika ut lite.

.

Tidigare idag så var vi tillsammans med J och W på Gränby köpcentrum. Lite shopping , men mest umgänge, vi åt lunch:

Jordan dricker inte kaffe utan det är vatten;)

Novalie och Js dotter V skulle på kalas på kvällen så ett besök på leksaksaffären blev nästa stopp, och där blev Jordan alldeles lyrisk när han fick syn på hyllan med bilar  och andra fordon … Kom inte och snacka om att det inte är skillnad på pojkar och flickor, för det ÄR det , och det baserar jag helt ovetenskapligt på mina egna barn 🙂

Alla våra barn har haft tillgång till samma leksaker, vi har alltid haft bilar och dockor, tågbanor och hästar, dockvagnar och traktorer. Alla tjejer har lekt med dockor och ratat bilarna totalt. Tågbanor har de tyckt varit rätt kul, men gärna lagt med små dockor i leken. De har lagt dockor i vagnen och kört runt.

Båda sönerna har varit tvärtom, de har plockat med bilar, radat upp dem och kört runt. De har kastat ur dockorna ur vagnen och sen kört rally med den, alternativt kört sina bilar där i.

Med så många systrar så har ju till slut dockor , barbies, polly pocket och annat tjejkrafs tagit överhanden här hemma…men Jordan leker inte med det ändå. Han tar i så fall barbiebilen och kör runt med;)

Lådan med bilar älskar han, men han bär gärna ut bilarna i trädgården där de försvinner, så innehållet minskar.

Han blev som sagt alldeles överlycklig över att se så många bilar, helikoptrar och traktorer på en gång, och ville dit och kika. Eftersom han bara är nästan två år så begriper han ju inte riktigt det här med att man inte får öppna förpackningarna, och att man måste betala innan man leker med sakerna:) så han fick bara titta inte röra.

Vi hittade en lastbil som han fick, och han var så lycklig över den där, satt med förpackningen i famnen i bilen hem, och ville inte släppa den ens för att ta av sig skorna :

                                                 

Lovelia fick en LPS grej som var nersatt med 399kr, kostade numera 50kr , och det kan den vara värd 😉

(jag som skulle rensa ur leksakerna….hm)

Kolla snyggingen i vita shorts… knappt använda i sommar så vi passade på idag, men nu är de inte så värst vita längre…

.

Inte verkar det som om den där huvudsäkringen vill funka som den ska heller, ikväll lade den av igen, trots att elektrikern lagt om lite saker..skit åxå.

Kanske kan det vara nåt fel på tvättmaskinen lik förbannat…jag får köra uteslutningmetoden i helgen, som han sa, och sen ringa honom igen om det fortsätter strula….*blä*

Men det innebar att jag inte kunnat tvätta Jordans byxor, och vi ska på kalas i morgon…han har inga kläder..

Inte Jamie heller för det mesta ligger i tvätten.

Jaja.

.

Corrinda köpte ju en ful sak igår, kunde ni gissa vad det var ???

Jo en sånhär:

                                             

Stadiums svar på One Piece, Zipperall eller vad det nu kan heta…

Jag tycker de är så fruktansvärt fula!! Förlåt alla som har en, men de ÄR fula…;)

Okey, jag köper att de kanske är bekväma, fast jag tycker det verkar besvärligt att gå på toa..massa tyg på golvet och inget på kroppen..brrr, och vill man ha nåt mysigt att skräpa runt i HEMMA så visst. Men hur kan man visa sig offentligt i en alldeles för stor sparkdräkt?? Vuxna människor? Tonårstjejer? Killar med kanske men jag har bara sett den på tjejer i varierande ålder.

Fast…det kanske är det ultimata postgravida plagget när jag tänker efter…slappt och oformligt så allt daller och flobb döljs 😉

.

Nu ska jag sova, jösses klockan är massor!

Natti natti.

.

ps. Är jag inte bra på att skriva med en hand , så säg? Jamie ville inte alls ligga ensam utan på min ena arm 🙂 ds

Kommentarer

  1. Puff

    Och till ”Eva Rockner” – enligt min erfarenhet så vet inte en 10 månadersbebis hur man leker med en docka. Däremot så kan vem som helst fatta att något med hjul rullar fram och tillbaka. Det är liksom normalt för en 10 månader gammal bebis att föredra en bil oavsett kön på bebisen.

    Först i 2-årsåldern lär sig ett barn att det är skillnad på mamma och pappa, att de är byggda olika och börjar förstå att samhället förväntar sig olika saker av dem beroende på om de har en snopp eller snippa.

  2. Puff

    Du som tidigare pratat om stenåldersinstinkter, att bebis och mamma ska leva i symbios osv.
    Jag köper att flickor dras till dockor eftersom de sett sina mammor ta hand om bebisar i årtusenden och vill göra likadant.
    Bilar har bara funnits i 100 år. Hur kan det vara något ”typiskt pojkigt”?

    Det är ett socialt kön som man klistrar på barnen, man lär dem hur man är en flicka respektive pojke.

  3. eva rockner

    Skrattade för mig själv då jag läste om att du tycker det är skillnad på pojkar o flickor, jag håller med dig fullständigt!!! Min första var en tjej, dock hade vi lite bilar och 1-2 dockor och hon föredrog dockorna lekte hon med bilar så åkte dockan i den. Nr 2 en pojke tittade inte ens åt dockorna, provade när han var runt 10 månader o satt på golvet – gav han en docka, han tittade o la bort den. Gav han e bil, han tittade o började leka! Och det har hållit i sig på resten av skaran också pojkar o flicor, även om dom numera har mer av både dockor o bilar att leka med. Pratade med en granne där vi bodde tidigare, han var barnläkare och han berättade att det fanns en forskare eller nåt som sett en skillnad på mäns och kvinnors hjärnor och skrivit en artikel om det i nån läkartidning – dock hade hon som jag förstod det blivit ”nerröstad” av andra läkare! Jag håller dock på din teori om olikheter! Vad söta Jamie o Jordan är!

  4. Jessica

    Håller fullständigt med om att de där One-Piece-varianterna är fruktansvärt fula i alla sina utföranden och har fått dottern att lova att OM hon köper sig en sådan när vi åker till USA i höst, så får hon bara ha den på sig hemma. Kan inte för mitt liv förstå att man går UT i dylika ting. Jag skulle dock absolut kunna tänka mig en egen -att ha på i soffhörnet nu i höst/vinter…

    Och ja, ang pojkar och flickors val av leksaker: Samma här. Dottern ärvde massor av bilar och liknande efter makens halvbror som är 5 år äldre än henne – och hon har aldrig lekt med dem. Sönerna i sin tur har aldrig visat minsta intresse för dotterns alla dockor…

  5. Maria H

    Håller med om att de där overallerna är gräsliga. Skulle ALDRIG i mitt liv klä mig i en sån, inte ens hemma! Bläää!

    Mysigt när man får kontakt med bebisen! Det är ju nu det riktigt roliga börjar, inte bara goset som också är så himla mysigt.

  6. Maria

    Det där med att det är skillnad på pojkar och flickor… Boys will be boys osv… Självklart finns det en biologisk faktor, men det du tar upp här, det har INTE med det biologiska att göra. Jag har aldrig träffat dig eller din make, men jag kan tänka mig, genom det jag sett i Familjen Annorlunda, hur ni väljer att uppfostra era barn.
    Medvetet eller omedvetet uppmuntrar du dina barn till att gå in i rollen som ”pojke” eller ”flicka”. Dina söner uppmuntras till att leka tuffare lekar, du klär dem i mörka, slitstarka kläder och du uppmuntrar dem till att vara okänsliga och hårdhudade.
    Dina döttrar får höra hur fina och söta de är, vilket lär dem att tänka på sitt utseende och att leka stillsamma, snälla lekar. Deras kläder är snävare och ömtåligare, och har tryck med söta prinsessor.
    Jag är inte expert på området, men jag hoppas att jag kunnat ge ett litet annat perspektiv på saken.
    Läs mer på http://ladydahmer.se .
    (Hoppas att du inte upplever mig som alltför rabiat, jag vill inte vara otrevlig, men kanske ge en tankeställare.)
    Kram!

  7. Bex

    Ja, dom där One Piece dräkterna är inte alls snygga, faktiskt. Det är ju en sak, som du säger, om man har dom hemma, men typ på stan- ne…. Och Jamie log för första gången- Underbart!! Och tack för ditt fiiina mail! Jag blev jätteglad och tycker det ärr superkul att lilla jag får ett mail av DIG 🙂 Ha det bäst!

  8. Agnes

    Varför tar du aldrig kort med systemkameran längre…?
    Lixom bara Iphone4 bilder…
    De är ju mkt bättre kvalité på dom korten man tar med systemkameran! 😉

  9. sara

    Visst är overallerna fula och utan passform men…fullständigt underbara att ha på sig. Bor i ett gammalt dragigt hus och köpte en i våras och vips så slipper jag gå omkring och småfrysa och känna mig ruggig. Drar den helt enkelt utanpå de kläder jag har på mig.

    Problemet är bara att jag inte vill visa mig i den så om jag ska hämta posten eller om det knackar på dörren så åker den fort av!

  10. Mamma Till Tio

    Åh shit såg när du skrivit ditt inlägg….då är det bara 1 timme & 45 minuter tills jag går upp !!!!! Ja visst är det härligt med det första leendet,det värmer i hela kroppen. Sen håller jag med dig om att killar är killar och tjejer är tjejer….när man har så många barn som vi har….då ser man att det verkligen är så….våra killar har ju också haft många syrror runt sig men inte sett åt tjejgrejerna !! Ha en bra Lördag så gott det nu går i detta väder !!

  11. Malin m Tilde, Nora o Ellen

    Åh, vad mysigt med första leendet!
    Precis så tyckte jag också när Tilde o Nora var små!
    Men nu här jag läst på lite (tycker att det är jätteintressant!) Och framför allt så har jag testat. Det handlar inte bara om att HA vissa leksaker (t ex bilar o dockor) utan att uppmuntra att använda de saker som är lite ’bundna’ till andra könet.
    Så med Ellen så testade jag te x att peka ut bilar etc och utbrista åh titta bilen! (aldrig gjort med tjejerna o hade garanterat gjort automatiskt med en pojk) och gå fram o kika. Ibland. Ellen är nu den fordonstokigaste tjej man kan tänka. Och nej, jag kan sätta pengar på att hon inte varit det om jag inte gjort så 🙂

    Och just sådant är så himla intressant, tycker jag 😉 Känner att jag Iom sådant (det med bilarna var ju bara ETT exempel) ger henne mer möjligheter framöver.

    Corrinda var btw lika snygg i sin onepiece som Tilde är i sin svarta 😉

  12. Linda

    Skriv din kommentar här!

    Glömde att säga att jag gläds med det första leendet. Jag fick ett själv i förra veckan. Det är helt underbart, världen liksom stannar upp en sekund eller två, mer blir det inte innan någon kallar tillbaks en i verkligheten 🙂

    Kram Linda

  13. Linda

    Skriv din kommentar här!

    Glõmde ju säga att jag gläds med första leendet! Det finns inget underbarare. Fick ett själv i förra veckan, det värmer i hjãrtat. Allt annat jobbigt bara fõrsvinner då.

    Kram Linda

  14. Linda

    Skriv din kom
    Hej!
    Håller med dig om att pojkar är pojkar osv..
    Tittar man ãven på våran familj där killarna har tillgång till mängder av tjejsaker så är det dock grabbsakerna som väljs. Det är också de som hänger mest i fönstret när traktorerna drar förbi. Så man kan säga vad man vill om att man inte ska styra barn i vad de väljer att leka med, det finns oftast så starkt där ändå. Finns alltid undantag förstås.

    Kram Linda

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting