Allmänt

Antingen…

…så håller jag på att bli sjuk, och det vill jag verkligen inte! så där har jag lagt in en protest, och då är alternativet att jag gormat på ungarna lite för mkt….;)

Jag har lite nästan-ont i halsen och känner mig stel i nacken, ( kan bero på alla plankor jag gjort sista dagarna…;) ) lite huvudvärk och en allmän hurvig känsla i kroppen…

Blä.

 

Idag har vi städat undan sommaren….:(

Fyy vad jag ogillar det, det är ungefär tusen gånger roligare att ställa fram alla möbler på våren än att plocka undan dem!

Min seghet kan bero på det med för allt i världen,för jag blir på så jäkla dåligt humör av att tvingas inse att nu är det slut, nu börjar ett halvårs feber, hosta,snorande och gud förbjude, kräks…..brrrr.

Jag har sagt det förr, och jag kan säkert upplevas som tjatig, men det struntar jag i  för jag verkligen, VERKLIGEN hatar vintern, och hösten.

De där underbara klara dagarna, med solen som strålar och löven dansar, eller snön gnistrar, ja de är vackra och fina, det håller jag med om, på samma sätt som det kan vara mysigt att kura ihop sig under en filt i soffan, tända ljus, dricka the och se på en film.

Mysigt, absolut.

Men verkligheten är ju den att det är nån som är sjuk mest hela tiden, och är ingen sjuk just nu, så har de precis varit eller kommer bli …

Inte bara i min familj, utan i hela samhället.

Sen, var ligger mysigheten i att kura ihop sig inför den isande , bitande vinden, som viner och kylan som kryper in på bara skinnet, snöglopp eller ösregn och snorhala vägar…En extra kvart för påklädning innan man ska iväg, och så inte glömma motorvärmaren…

Jag hatar det!

Jag vill ha väder som tillåter öppna dörrar, året om, det behöver inte vara sol och högsommarvärme, men varmt åtminstone.

Tänk vad mkt pengar man skulle spara om man bodde i ett varmt land 🙂

Inga vinter kläder a ´tusentals kronor, inga svindyra vinterdäck, glycol, inga höga uppvärmningskostnader….

 

Nu vet jag att det inte är så värst mkt att göra åt, det blir liksom vinter oavsett hur mycket jag ogillar det 😉 och jag gillar inte att gnälla heller, faktiskt 🙂  men jag drabbas av samma ångest varje år…..Vill inte!

Då känns det väldigt lockande att flytta till solens land, men det är ju inte bara att dra iväg med nio ungar..tyvärr.

 

Så, alltså var jag på dåligt humör idag, för att det var frost i morse och för att det snart är vinter.

Häpp.

 

Sen tänkte jag prata lite mera mat 🙂

Det är inte för att jag känner att jag har så mkt pengar att slänga ut på mat, eller är för lat att googla recept eller bläddra i en av mina Många kokböcker, som jag funderar på att beställa hem en matkasse.

Jag känner mig själv och vet att om jag får en kasse med givna recept och råvaror, då lagar jag det, oavsett om det ser lite krångligt eller inte så gott ut( i mina ögon) , och det finns ju då möjlighet att upptäcka nåt nytt.

Om jag ska bläddra själv så dras jag till gamla, vana råvaror som jag vet hur de smakar och hur man lagar.

Jag är faktiskt rätt ok på att laga mat, jag tycker bara inte att det är kul. Jag tycker inte det är speciellt kul att äta heller, om sanningen ska fram, det är mest ett måste. Nej, jag har inga ätstörningar, men det är inget roligt helt enkelt.

Att umgås runt mat är överskattat, iaf om man som vi har småbarn som välter glas och tappar tallrikar 😉 eller hoppar upp och ner från stolarna femtisju gånger…

 

En matkasse , även om det bara blir för oss fyra största, skulle tvinga mig att laga annat. Hittar jag sen några nya favoriter, så kan jag alltid anpassa dem efter barnen 🙂

I vanliga fall så lagar jag ytterst sällan olika maträtter!

Det finns några tillfällen, tex om vi ska äta lax, så ser jag ingen anledning att laga till alla, för att sen se dem sitta och peta i maten för att sen kasta bort den, det är lax för dyrt för 😉 då kan de få sina fiskpinnar, som de gillar och som åker in i ugnen bredvid laxen, så det är inget extra besvär.

Och när barnen vill ha pasta med skinsksås så måste jag göra en annan variant till mig och Perra, för skinksås tillhör en av de rätter jag tycker är riktigt motbjudnade. Så där är det ju jag som är kräsen 😉

 

OM jag beställer en matkasse, så kategoriserar det under REN LYX 🙂 Mammaglamour 😉

Jaja, vi får se hur det blir.

 

Dagens nyhet : Jordan har lärt sig klättra ur spjälsängen!

Jag hörde att han vaknade i morse, och låg och pratade för sig själv, sen blev han tyst, och då somnade jag om, bara för att efter en stund inse att jag ju hörde honom på lite för långt håll för att vara i samma rum…:)

Jodå mkt riktigt , han hade tagit sig ur sängen och mkt tyst öppnat dörren och gått och satt sig med tjejerna framför Tv:n, där satt han som ett solsken när jag kikade ut 🙂

När jag lade honom för att sova middag så höll vi ju på ute, så jag gick ut igen och fortsatte greja på, och rätt var det var så satt han i sandlådan, med gummistövlarna på och grävde och var lycklig, och blev ganska deppig när jag bar in honom igen, men gav med sig när han fick en flaska välling..

Och sen, som grande finale så gicfk Perra och lade honom för natten vid 20-tiden, och efter en halvtimme, fyrtio minuter så hörde jag hur han tog i handtaget på dörren. Perra som varit borta visste ju inget om hans utbrytarkonster, så han blev jätteförvånad när Jordan kom ut, log stort och sa : Heeej Pappa 🙂 Heeeej Mamma:), stängde dörren och satte sig i fåtöljen.

– Uppe. Konstaterade han nöjd och glad, och det var svårt att låta bli att skratta:)

 

Jag tror att han skjuter sängen från väggen genom att använda benen, då kommer den nära våran så han bara kan svinga sig över och landa mjukt, men är inte säker, för den lilla busen ställer tillbaka sängen väldigt noga efter sig , ordning och reda 🙂

Slut på friden, med andra ord . 😉

 

Nu måste jag hoppa i säng, jag ska upp 7 imorgon igen för det är marknad i Uppsala på Vaksala torg, och då¨åker Perra tidigt så jag ska upp med barnen.. Sa åt dem att leta reda på vantarna för det ser ut som det bara ska vara några få plusgrader imorgon och då behövs det.

Ha en trevlig vecka:)

 

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Gabricia

    De följs åt de små. Här har S med lärt sig att ta sig ur sin de senaste dagarna. Det var typ det dummaste han kunde lära sig känner jag just nu.

  2. J +10

    Åhhh vad skönt att man inte är ensam med att verkligen hata höst/vintern!!! .. Snö kallt o jävligt ..totalt meningslöst.. Bortappade vantar o igensnöade vägar ..o dessa eviga sjukdomar….hatar dessutom verkligen att frysa!! Nä en fin liten villa i spanien i julklapp tack!!!! Ska vi dela ?!?! Vi tar dom små o rymmer !! 🙂
    Carola: Ja men herregud vilken bra idé! Jag är definitivt på 🙂

  3. lillys mamma

    lilly lärde sig koma ur resesängen och spjlsängen förra somarna,när hon va 18mån.. men sen ublerade vi o,så hon inte kunde lita på våran säng, å då kom hon på att de va läskigt, å har slutat.. men om ja fäller ner långsidan kliver hon ur.. hon blir 3 i vinter, och ska då få en juniorsäng, i samband med att nattblöjan ryker..

  4. Susanne

    Hej!
    Läste i ett tidigare inlägg om Jamies skorv och vill bara tipsa om ett helt suveränt shampo som heter Neccin (uttalas Nexin). Du blöter hans hår, shamponerar och låter det sitta kvar ett par minuter, skölj och shamponera gärna en gång till + skölj. Jag har använt detta shampo till båda mina barn, man slipper kladdet med salvor! Min äldsta son hade jättemycket skorv, och fastän jag slarvade en del genom att bara shamponera en gång istf två så blev det bra! Doftar härligt gör det med! På kanske en vecka ser du tydligt resultat om han har mycket skorv, tvätta varje eller varannan dag ca. Shampot är ganska dyrt, ca 200 kr för en flaska men helt klart värt det! Obs det är ju ett ”vuxenshampo” så undvik ögonkontakt. Finns att köpa hos frisörer, tror inte apotek har det… (en del använder det mot eksem i hårbotten, eller de med psoriasis). Hoppas du provar, lycka till!! PS Går utmärkt att använda det på sig själv, med eller utan hårbottenproblem, tack vare den fräsha doften 🙂

  5. Michaela Lejonberg

    BusJordan!
    Walther kom aldrig ur sin spjälsäng men däremot resesängen när vi var hos Peters föräldrar. TUR att vi var på övervåningen där han låg, för jag undrar om han klarat trappan ner då! Nu såg vi ju han när han kom ur rummet med stort smajl! Han hade stått oh gungat fram sängen mot Peters säng och klivit över och sen ner på golvet! Vi smög på han när han gjorde det igen!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting