Allmänt

Ehh….Lördag :)

Bra rubrik va? Väldigt originell åxå… 😉

Här sitter jag mitt i natten och det ÄR ju inte ens lördag längre, utan söndag…:) Jaja, spela roll.

 

Idag var det slödag, igen, känns som det varit några sådana på rad nu, men det är härligt. Jag gillar att slöa. Barnen med, så det är ju tur att vi är i samma familj.

Perra slöade däremot inte, han klev upp klockan 4 för att åka och sälja sylt i stora staden Stockholm. Brrr…då hade jag knappt somnat 😉

Övriga sov många timmar längre och vi började dagen en bit in på förmiddagen.. Jordan kvicknade till i sin säng och såg att Jamie låg och sparkade med fötterna, så då ropade han lite tyst på brorsan : Määmmmiii??  Määämii vaken??

Ja, man smälter. 🙂

Määämis outfit idag:

– En puss, kanske??

 

Robban har ju tennis idag och jag tog med mig tjejligan för att kolla på skor, i den nya affären i Gottsunda: Deichmann. De har en hel del skor som verkar vettiga, till hyfsade priser, me like:)

Idag fick Trixie ett par med ”ull i” som hon säger, och som var det viktigaste för henne 🙂  men Novalie hittade inga hon gillade. Ett par som var fina och sköna men som kändes lite för fina på nåt vis att leka i, inte helt kompatibla med vinteroverall…svårt att förklara, men hon ville vänta och titta på fler affärer. Lovelia borde ha ett gäng i garaget att välja mellan, jag köper ju nya varje år och vissa blir knappt använda och de får minsann gå i arv, oavsett vad folk säger. En del hävdar ju att man inte ska ärva skor pga att alla har induíviduella sätt att trampa runt på, men det struntar jag i 🙂 Fina skor ärvs. Fula skor kastas. Punkt.

Sen handlade vi middagsmat och efter massa velande så blev det till slut en plockmiddag 🙂

Alla hittar nåt de vill ha, ingen klagar och jag är nöjd. Men jag ska googla matkassar ändå…

 

Ska jag vara helt ärlig så ville jag ha laxrullar, dvs tunnbröd, pepparrotsost och kallrökt lax, och det var därför det blev plock 🙂

Förutom de så var det kyckling, köttbullar, massa olika pommesfrites – hade flera små påsar av olika sort i frysen, couscous, oliver, nån lufttorkad skinka, ägghalvor, röror och geggor , grönsaker i mängd, kräftstjärtar…och lite annat jag glömt..

 

Tjejerna fick själva plocka i lösgodiset, och jag tror nog att det får vara det sista för den här vintersäsongen…

Ska ni höra hur bacillfånig jag är? Jo, på vinterhalvåret så äter vi inte lösgodis, för jag tycker det är sjukt äckligt med alla barn som går och hostar och nyser i precis rätt höjd, plockar med smutsiga fingrar både i själva godiset och tar i skedarna….Lika äckligt med vuxna för allt i världen men de brukar ju ha lite vett att inte låta snoret droppa ner i lådorna iaf 😉

Det är ju iofs samma sak året om, men det är ju så mkt lättare att hindra smittspridning på utomhushalvåret, än när man trängs inne allihopa.

Bläääää för sjukdomar av alla de slag!

Så from nu blir det godis i förslutna påsar.

 

Hemma så var det lugna gatan, Patricia satt i vardagsrummet och tittade på TV och surfade, och Jordan sov. Jamie var hungrig så jag satte mig i soffan och ammade, och lekte med den senast nedladdade appen: My sketch:

  Lovelia.

Trixie

Jag och Jamie 🙂

En sak är då säker, med en sånhär smartphone har man inte tråkigt iaf, det finns alltid nån app att ladda hem..

Och apropå appar…en av mina kompisar har gjort en app för att klocka värkar, just nu känner jag inte att jag behöver den, men ni som snart ska föda barn, eller era män kanske…så de kan koncentrera sig på nåt och känna sig lite delaktiga 😉  kan ju läsa om den :

http://www.aftonbladet.se/halsa/kvinnlighalsa/article13673310.ab     och sen ladda ner den 🙂

 

Janelle kom hem och hon skulle iväg igen på nån fest, så vi körde igång med maten, eller…tja, det var ju jag som körde igång med maten, övriga försvann åt alla håll och kanter 😉

Men det är lika skönt det så  man får greja ifred.

Alla åt massor. , men ändå är det massor kvar, så imorgon behövs ingen matlagning alls, jippie!

 

Jamie fick ett bad på kvällskvisten, det gillar han, och då passade jag på att olja in den där fula skorven som börar komma tillbaka…hm..få se om vi kanske får åka och shoppa på apoteket snart, eller om oljan hjälper..

Rolig ser han ut i alla fall när jag kammar bort det:

Han har långt hår uppe på huvudet 🙂  Ser ut som en liten Professor Kalkyl 😉

Mammaaaaaa, sluta!   🙂

Men det är ju så roligt att styla håret  på en bebis, jag har liksom aldrig haft nån som haft hår förr…det har varit ett hårstrå tills de varit ett år eller så, så den här varianten är ovan 🙂

 

Jordan i sin godnatt outfit:

Ja, han vägrade ta av sig hatten, så den hade han på sig när han gick och lade sig 🙂

 

Nu säger även jag godnatt:

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Marit

    Ååå jag trodde jag var den enda som var sån!!! Skönt å höra att det är fler som skippar lösgodiset över vintern. 🙂

    Kram Marit (som hängde i samma aff grupp 05)

  2. Elin A

    Jag brukar med hålla lösgodiset borta, tar ev dom med papper på ibland. Däremot är jag stenhård med att barnen inte får plocka själv. 9 åringen kan klara av det men absolut inte 4½ åringen eller 3 åringen. Som du säger så hostar, nyser och pillar dom små på allt. Det är läskigt att vuxna ibland går runt och plockar med händerna trots att där finns skopor lediga. Ha en fortsatt skön söndag!

  3. Pinglan

    Hej hej! Håller med om godiset, vi gör samma här. Apropå hår! Tyckte jag såg att Patricia hade hår på bebis bilden du la upp för ett tag sen!?

    Kram!
    Carola: Jo Patricia hade en del hÃ¥r som bebis, men det var inte sÃ¥ här lÃ¥ngt 🙂

  4. Jeslan

    SÅåå glad jag blev att nån annan tänker som jag! Jag köper inte heller lösgodis under vinterhalvåret av samma anledning 🙂

  5. TrollMorsan, Mamma till 8 Troll

    Underbara bilder! Och det där med lösgodis och baciller var nog väldigt smart tänkt. Min störta fasa nu är vinterkräksjuka… hoppas innerligt att vi ska slippa den!!!
    Ni verkar haft en toppen slappar dag och det är ju super mysigt att ha de!
    Ta hand om er!

    Kram till dig och din familj

  6. Jessica

    att du inte sätter dig och kikar på recept på arla.se, recept.nu, tasteline osv? det är ju kul att prova nya recept/maträtter och utmana sina smaklökar…jag tror jag skulle göra så ett tag om jag var du, prova olika recept och bara servera ett alternativ till middag, sen får alla barnen smaka och om det inte duger så se till att ha fil&flingor, mackor etc hemma som nödlösning. det är sååå tråkigt när man inte har nån matinspiration och det brukar lätt smitta av sig på resten av familjen har jag märkt..matlagning&äta ska vara KUL och detsamma med själva uppätningen och stunden runt matbordet 🙂 barn kan behöva lite skjuts för att våga prova nya grejer också, ge inte upp efter en dag! det är fint att erbjuda sina barn olika smaker och maträtter för att iaf försöka motverka kräsenhet, det är så jobbigt att inte våga prova nya saker sen när man är vuxen.. (och irriterande för omgivningen också..har ingen aning om dina barn ens ÄR kräsna men det finns det ju hursom många andra som är)
    Carola: Ja, det skulle jag ju kunna, men grejen är att om jag beställer hem en kasse så blir jag liksom tvungen att prova nåt nytt 🙂 Jag har massor av kokböcker, men det roar ,mig inte att bläddra och leta.. JAg brukar inte servera olika rätter, det blir bara om jag vet att de inte gillar, och speciellt om det är nåt ”dyrt” som tex laxfile´…då känns det så jäkla onödigt att servera dem nåt som de b ara föser runt på tallriken och sen kastar.. De gånger jag lagar två rätter är när vi äter lax, då får barnen fiskpinnar…och skinksås, för det äter inte jag…:) och det kan bli nån meer gång, men oftast få¨r de äta det som bjuds, här tramsar jag inte. Men det är sjukt trist att höra klagomål varje gång…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting