Allmänt

Först sa jag nej

Ibland , eller om sanningen ska fram – ganska ofta, så svarar jag Nej på ungarnas frågor om de får göra si och så . Skittrist , jag vet .
Ofta tänker jag efter och inser att jag svarar rent slentrianmässigt och så ångrar jag mig 🙂
Jag försöker tänka på att kunna motivera mitt nej , både för barnen och för mig själv men som sagt … Även solen har fläckar 😉
Nyss frågade Lovelia om hon fick blåsa såpbubblor och jag sa nej , men tänkte efter och varför inte ?? Finns ju ingen som helst anledning ?
Så en lycklig loppa är nu ute och blåser bubblor i kylan 🙂

20111128-134233.jpg

Kommentarer

 1. Viktoria

  Jag försöker verkligen tänka på det där, för det är ju så lätt att bara säga nej utan någon djupare orsak.
  Oftast är det ju sånt som man som vuxen tycker känns onödigt – blåsa bubblor på vintern, gå ut när det bara är en halvtimme kvar till middag, bada mitt på dagen… Men gör det ungarna glada så får de väl hållas.

 2. Viktoria

  Jag försöker verkligen tänka på det där, för det är ju så lätt att bara säga nej utan någon djupare orsak.
  Oftast är det ju sånt som man som vuxen tycker känns onödigt – blåsa bubblor på vintern, gå ut när det bara är en halvtimme kvar till middag, bada mitt på dagen… Men gör det ungarna glada så får de väl hållas.

 3. Jenny

  Hej Carola! Hur ser du på det här med hur mkt sötsaker man ska ge sina barn? Ger ni barnen endast lördagsgodis eller äter de sötsaker även i veckan? Är ni hårda med att barnen inte ska få i sig för mkt onyttigt?
  Hoppas jag inte startar någon debatt bland alla dina läsare nu! Jag har inga fördomar mot hur andra ser på sötsaker och onyttigheter bland barn,jag är enbart nyfiken på din åsikt!:-)

 4. Jenny

  Hej Carola! Hur ser du på det här med hur mkt sötsaker man ska ge sina barn? Ger ni barnen endast lördagsgodis eller äter de sötsaker även i veckan? Är ni hårda med att barnen inte ska få i sig för mkt onyttigt?
  Hoppas jag inte startar någon debatt bland alla dina läsare nu! Jag har inga fördomar mot hur andra ser på sötsaker och onyttigheter bland barn,jag är enbart nyfiken på din åsikt!:-)

 5. Ulrika

  Känner som vanligt igen mig. Brukar också av ovana ofta säga nej nästan direkt när barnen frågar om något de vill göra. Måste lära mig att tänka efter först, för ofta är nejet helt onödigt.

 6. Ulrika

  Känner som vanligt igen mig. Brukar också av ovana ofta säga nej nästan direkt när barnen frågar om något de vill göra. Måste lära mig att tänka efter först, för ofta är nejet helt onödigt.

 7. Fia

  Wow, sådär känner jag med..haha.
  Ungarna frågar nått och jag svarar nej..utan att igentligen ha någon anledning.. dumma mej.
  En vanlig fråga som jag ofta sagt nej till är ”får jag gå och bada?”
  Nu svarar jag alltid ja..haha.. (om det inte sker 3 ggr per dag alltså)

 8. Fia

  Wow, sådär känner jag med..haha.
  Ungarna frågar nått och jag svarar nej..utan att igentligen ha någon anledning.. dumma mej.
  En vanlig fråga som jag ofta sagt nej till är ”får jag gå och bada?”
  Nu svarar jag alltid ja..haha.. (om det inte sker 3 ggr per dag alltså)

 9. Anna

  Helt rätt att man ska blåsa såpbubblor när man vill, spelar väl ingen roll om det är varmt eller kallt ute:) På jobbet gör vi ofta det med barnen:)
  Tack för en mycket bra blogg!!

  //Anna

 10. Anna

  Helt rätt att man ska blåsa såpbubblor när man vill, spelar väl ingen roll om det är varmt eller kallt ute:) På jobbet gör vi ofta det med barnen:)
  Tack för en mycket bra blogg!!

  //Anna

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing