AllmäntJulenJulklappstips!

Aloha girls :) (paketkalendrar och julklappstips)

Vi förflyttar oss till Söderhavet en stund:)

Jajamensan, tjejerna har rätta movsen 😉

För massor av år sen så var jag, syrran och mamma och pappa på Hawaii, och då lärde vi oss (nåja, försökte) att dansa hula hula, det är svårt. De kjolar som de har på sig väger massor, till skillnad från de här med några strån i bara, men tjusiga ändå.

  Extra fint med byxor under 😉  Observera kokosnötsBH 🙂

Jamie ville ju såklart inte vara sämre han:

  Med en lei lika stor, eller ännu större, än han själv.

Corrinda var den som ville ha en bastkjol, det var hon noga med att påpeka, så det är klart att även hon fick en:

Vad de nu ska med dem till? Men roligt är det 🙂

 

Vad gulliga ni är som kommer med förslag på varför Jamie varit så ledsen på natten!!

Jag tror inte på nattskräck, det är inte på det viset riktigt, Patricia hade det en period och hua vad drygt det var….

Öronen är jag stensäker på att det inte är, ingen av barnen är öronbarn och tillsammans har de haft ungefär två öroninflammationer, Patricia, och Robban, nej Janelle har haft en gång med, okey tre stycken då.

Totalt . Helt ok:)

Han har inga som helst ömheter vid öronen och det ser fint ut, dessutom blir det inte sämre av att han ligger ner, så inget öronont.

Inag tänder på väg heller.

Snuvig var han men inte så farligt, men tillräckligt säkert för att må dåligt. Jag tror på en kombo av snuva, lite feber och drömmar.

Natten som var sov han som en stock igen, så jag hoppas att det var bara tillfälligt.

 

Ni ville se paketkalendrarna:)

De två första:

Janelles till vänster och Patricias till höger. Hänger snett…

Så Robbans:

Corrindas:

Novalies:

  Den långa röda är Lovelias, den har mamma inte gjort, utan den är en tillfällig , Lovelia är den som står på tur att få en tjusig:)

 

Trixies:

 

 

 

Åh de är så fina allihopa!

Ungarna älskar att få ta fram dem och hänga upp alla små paketen, för det har de tjatat sig till att få göra 😉

(tjatat…som i ”det är jobbigt att hänga upp 192 paket, nån som vill hjälpa mamma??)

 

Ni ville ha inspiration på saker att lägga i, och det är mkt gott i dem, helt ok för att få 192 småsaker är inget vi vill, hellre en liten godisbit varje dag i en månad, det är ju inte så att de äter massor av godis direkt . Sen är det lite pennor, stickers… och ungarna läser här så jag kan inte skriva mer 🙂

Till Robban är det skitsvårt! Småsaker till killar finns ju knappt.. Han  är ingen legokille annars hade ju det  varit smart. Det blir lite trams och tjafs och choklad 🙂

I dagens paket var det :

Önskelistor!

De är nu ifyllda och ska till Tomten med posten 🙂

Barnen funderar på vad som händer om de önskar sig nåt mer, som de glömt skriva 😉

Bara så ni vet så finns Tomten. Han bor i Tomteland, eller på Nordpolen, kanske är det ena stället ett sommarställe?

Han kommer varje jul, först lämnar han en liten klapp i julstrumpan och sen återkommer han på kvällen. Barnen frågar vem det är som klätt ut sig, och vi vuxna ser oförstående ut …Vaddå klätt ut sig?? Vem skulle göra nåt så fånigt?

Alla vuxna är dessutom på plats så de kan inte skylla på nån av oss 🙂

 

Jag har börjat skriva listor och bläddrar i kataloger och på nätet, det gäller att få till julklapparna så alla blir nöjda. Som alla vet så samarbetar jag med Tomten, eftersom det är svårt för honom att hinna med riktigt 😉

I år är det få önskemål från de fyra största, men ack så dyra..De mindre har mest Barbies och målarböcker så det är varken svårt eller så värst kostsamt.

Jag önskar mig hälsa och välgång för alla 🙂

 

Ett litet julklappstips tänkte jag bidra med idag, och det är den här:

  Hm, det ser ut som en såndär påse man hänger om halsen på hästar som de kan äta havre från, men det är bara en taskig bild:)

Det är en sopkorg. Japp, speciellt framtagen till bilen:)

Jag älskar sånt här, som egentligen är totalt onödigt för helt ärligt så kan man antingen låta bli att sopa ner i sin bil, eller använda en vanlig påse…men, det är ju så mycket snyggare med en snygg skräpkorg, eller hur?

I min bil kommer den att komma till användning! Jag hängde in den här nu ikväll och kastade bort den papperpåse som låg där full med halstablettspapper, p-biljetter, näsdukar, smått skräp helt enkelt.

Det höjde utseendet och lyxen i kupén med 100% 🙂

Finurligt att man använder vanliga plastpåsar, 2 liters, som man sen kastar .

Snygg!!

Den finns på Design of Sweden som drivs av två unga killar som hade det som projektarbete att ta fram en tidigare variant av den här, och den vann tom pris för bästa hantverk 🙂

Kolla på deras sida för bilder när den hänger i bilen!

 

Julklappstips nummer ETT, vi får se om jag kanske kan skaka fram flera 🙂

Jag älskar tips, så feel free to give it to me 🙂 Alla tips är välkomna.

 

Nix, dags att sova, imorgon ska jag upp med tuppen och väcka barnen, Perra jobbar. De har pratat om det i ett år nu, för under december så väcker jag de ofta, och de vill se julkalendern på TV, så jag ruskar liv i dem så de hinner klä på sig före, och så rostar jag mackor och värmer choklad, som de sen får äta framför TV:N 🙂 Ni förstår ju vilken lyx.

De tycker att det är så himla mysigt 🙂

De får aldrig äta framför Tv;n annars, och aldrig se på Tv på morgonen, så det är verkligen unikt.

Dessvärre måste de gå till skolan själva, Perra brukar skjutsa dem, men jag har ingen lust att dra upp de minsta för att köra dem den lilla biten, det är inte försvarbart, men de är oftast helt klara i väldigt god tid de här dagarna så det brukar inte vara några problem.

 

Jaja, svammel…..:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Melinda

  Håller med Emelie. Hur tänkte du då, eller snarare inte tänkte… Det är inte gulligt eller fint nånstans och då menar jag ”outfiten”. Förresten funderat på att börja tänka lite ur genusperspektiv? SUCK!!!

 2. Sandra

  Vilka fina hula hula tjejer. Vi har oxå paketkalendrar till barnen och dom älskar det. Håller med dig lättare att hitta till tjejer än killar.
  Kolla gärna mitt lilla krypin. Jag syr barnkläder

 3. carola

  Kika in på Cecilia Blankens blogg och se diskussionen om ”harems” kläder där!!!! Apropå era bastkjolar!!!
  Carola: Jag säger bara ” suck”, och jag hade lugnt köpt likadana:) Tyckte de var jättesöta.

 4. Ewi

  Julklappstips då man har barn… Är att göra en foto-väggkalender. Man får ha det lite i bakhuvet (om man inte fotar året om oberoende) under året, och ta lite sommarbiler, vårbilder, höstbiler och vinterbilder. Sen laddar man upp på nätet, finns massa olika fotofirmor som gör dessa och man har en perfekt julklapp från familjen till alla farmödrar, mormödrar och annan släkt som redan har allt annat man kan komma på!
  Carola: Ja det är en jättebra idé, vi har gjort det flera gånger. Nu är det några år sen dock.

 5. Hanna

  Du är ju helt fantastisk!! Beundransvärt att få ihop paketkalendrar till alla barnen. Och jag som tycker det är jobbigt med paketkalender åt 2 barn, men gör det för det blir så mysiga mornar med små paket och sen adventskalendern på TV. Börjar du med kalendrarna i augusti, eller hur sjutton hinner du?? Imponerad!
  Tack för en härligt inspirerande blogg,
  kram
  Carola : JAG gör inget , det är mina föräldrar och syster som fixar 🙂

 6. Annette

  Vilken lycka för barnen med kalendrar med paket i :))
  Tusen tack för julklappstipset! Det var verkligen super. Jag vill gärna ha en papperskorg i bilen men maken vägrar för det är för fult! Nu är en carbag beställd och en julklapp klar åt maken:)) Toppen . kram

 7. Barnens Hjältar

  Milla var så där nattskrikig i början när mjölken rann till, det kanske är något i kosten? Nu har jag inte läst innan så du kanske redan funderat på det men magen brukar ju ställa till det. (eller tänderna)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing