AllmäntAllvarJulenJulklappstips!

Medkänsla

Jul är ju en härlig tid, lite mindre majsig med slabbväder iofs, men ändå, det är en ljus och fin högtid.

Jag shoppar julklappar för löjligt mkt pengar, nio ungar är dyrt, och fast de är många så får de nog ungfär lika mkt som andra barn, bara att det SER så mkt ut, granen blir ibland lite osynlig 😉

Men, jag får lite dåligt samvete ibland, som sist jag var i Stockholm och det sitter en hemlös med en filt runt axlarna och där går vi och diskuterar om vi ska ha kaffe och bakelse eller kaffe och macka….hm..det känns liksom inte bra.

Det finns hemlösa även i Uppsala, men det var så länge sen jag var på stan att Stockholm blev ett bättre exempel.

Istället för meningslösa julklappar till folk man inte vet vad man ska köpa till, så kanske vi alla kan kika lite på julgåvor med äkta medkänsla?

Tex:    Läs mer om den HÄR, den här insamlingen är via barncancerfonden som åxå är ett toppenställe att skänka pengar till.

 

 

Eller kanske stödja utsatta barn i Sverige, genom att köpa ett sånt här:

ett smycke som lanseras av Stockholms Stadsmission    

 

Eller varför inte köpa lite getter, fotbollar eller myggnät?

Eller stöd Röda Korsets sociala verksamhet, 200kr räcker till flera besök hos ensamma äldre, eller stödsamtal.

Eller hjälp UNICEF att hjälpa, skänk en summa så någon kan ge sitt barn högenergimjölk, eller vaccin, eller HIV test, malariatabletter, bebisvågar…det finns så mkt elände där ute i världen, på både långt och nära håll, och man behöver inte ge bort massor,  men en liten slant kan alla avvara.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något 🙂

 

Jag tycker inte att jag är så bra på det här med att skänka pengar, men så räknade jag efter…och det blev ju inte så lite 🙂

Jag är Världsförälder, bara det är 1200kr/år, sen bistår jag varje år Hörselskadades riksförbund, Synskadades riksförbund, Gatubarnen i Brasilien, och nåt mer som jag inte minns nu, och det är runt 300 per förening, och sen gör jag ju som de flesta – skänker en slant till Cancerfonden när det uppmärksammas, eller katastrofhjälp, Tsunamin tex…och lite annat smått och gott. Icke att förglömma så stödjer vi ju de lokala föreningarna när de står och säljer bröd vid ICA 😉

 

Uj, nu lät jag kanske pretto, men det gör gott i själen.

Jag vill inte ha några grejor, det har jag så mkt av ändå…så jag kommer nog att klicka hem lite från UNICEF, eller ja…klicka HEM blev ju fel 😉 Klicka bort blir mer rätt 🙂

 

Och med det sagt, så övergår jag till triviala egogrejor 🙂

 

Idag höll jag på att försova oss!

Ihh, jag är inte helt kompis med snooze / avstängning på mobilen, så jag lyckades trycka av alarmet…men vaknade av mig själv tio minuter över sju….så jag behövde inte ens stressa ungarna, pust.

De kom iväg som de skulle och sen vaknade gossarna, och så småningom även Lovelia. Jag satt länge vid datorn och kollade priser, och hörrni? Är Lekmer verkligen så bra ?

ALLA saker jag kikade på där var antingen mkt dyrare eller något dyrare än i butikerna häromkring? Jag kanske hade otur men det känns inte som att jag vill beställa från ett ställe där det är dyrare, även om jag visserligen får åka runt och bränna bensin när jag åker till leksaksaffärerna .

Däremot är jag löjligt sugen på en sån här:

   En, eller kanske två, för de hade paketpris 😉 på Wigglekart.

Ungarna har provat en sån här, och de älskade den, så det skulle bli succé. Det är alltså en form av sparkbil, fast den går framåt av att man vickar på ratten, och den är tyst, för den har inlineshjul. När jag googlade reda på dem så såg jag att de har en ny sida där de har rabatt om man beställer nu 🙂

Jamie och Jordan har verkligen allt, och lite till, så det är svårt att hitta på nåt, men faktisk så tror jag att det får bli Wigglekart till dem. Jamie är ju för liten i år, men sen så:)

Titta HÄR så finns det en film hur den funkar, men ska ni beställa så gör det inte därifrån för det är bättre pris HÄR  🙂

 

En annan sak jag funderar på är hur det ser ut på Net on Net? Alltså i lagerbutiken? Finns det skyltexemplar uppställda så man kan titta och klämma eller är det som bara ett lager med kartonger? För isf kan jag ju lika gärna låta bli att åka dit och klicka hem det eventuella från nätet..Det är mkt man undrar över 🙂

Hm, ja, det hörs ju att jag suttit och glott framför datorn…spännande värre, men inköpen måste planeras, jag brukar skriva en lista på vad jag ska köpa, till vem och vart. ( Dock inte lika ambitiösa listor som dina, Viktoria med snart sex barn 😉  )

Då vill jag inte upptäcka att samma jäkla Barbie kostar 50 spänn mindre nån annanstans…snål eller ekonomisk – döm själv 🙂

 

Nåja, när jag letat klart på nätet så var det lunchtid, och barnen fick lite i magarna innan Jordan fick lägga sig och sova, vilket han ju inte gör utan han grejar ju på en lång stund…men han håller sig på rummet iaf, och det är väldigt skönt bara det 😉 Spelar inte så stor roll om han sover eller bara håller sig i styr 😉

Jag dammsög och torkade golven, och hann precis klart innan skolbarnen dundrade in och återställde det i det forna skicket…Börja om från början, börja om på nytt 😉

Robban kom  med ett stort kuvert och var nyfiken, men blev besviken när det var Jordans klädpaket från D&J

  Som vanligt blev jag supernöjd! Byxorna är mjukisbrallor och tröjan är så himla fina färger, och inga fula fordon! 🙂

 

Jordan vaknade och var sur, han är förkyld så det blir inte så strålande sömn, och jag fick släpa med en grinskalle till Ica för att handla middagsmat, men han blev bara sur en gång där, och han satt ju i vagnen så det blev inget ligga-på-golvet-och-vråla 😉

När jag kom hem hade Patricia och hennes kompis redan börjat med maten, tacos, såklart… köttfärs har vi ju frysen full av, så jag lutade mig tillbaka lite och lät de fixa, nice.

Till Perra som kom hem sent, gjorde jag en paj av köttfärsen och lite grönsaker som blev kvar, han är ju lika less på tacos som jag, men pajen fick väl godkänt. När ugnen ändå var igång ( och för att jag glömde köpa fikabröd på affären och får besök i morgon…) så bakade jag en rulltårta, kokade frysta hallon och redde av dem så det blev nån fyllning. Jo, jag hade kunnat ta Syltkrukans sylt, men ville inte ;), och den skär jag bitar av i morgon och serverar med vispad grädde och en liten chokladbit 🙂

 

Sen röjde jag upp, och då kom Perra hem, lagom till Idolfinalen som han struntar blankt i, men som jag och tjejerna såg, och blev besvikna när inte Robin vann…Jaja.

 

Nu har jag en varm, sovande bebisJamie i knät, som säkert vaknar när jag flyttar på mig för att gå och borsta tänderna….men det är inget att göra åt….:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Viktoria med snart sex barn

  Va, menar du att du inte skriver inköpslistorna i Excel?? 😉

  Jag har beställt från lekmer.se någon enstaka gång där det jag varit ute efter varit slut i lokala butikerna. Annars föredrar jag att se produkterna IRL, det barnen önskar sig kan se stort och fint ut på tv och i reklambladen men i verkligheten kan det vara rent skräp.
  Prisjämförelser butiker emellan kan kännas dötrist men det finns stora slantar att spara om man handlar på rätt ställen.
  Carola : 😉 Nix, men jag får erkänna att jag inte riktigt behärskar excels ljuva konst…annars hade jag nog gjort det 🙂 Men block och penna funkar det med , om än inte lika snyggt som dina. Håller med, det skiljer för mkt för att jag ska låta bli att jämföra!

 2. Viktoria med snart sex barn

  Va, menar du att du inte skriver inköpslistorna i Excel?? 😉

  Jag har beställt från lekmer.se någon enstaka gång där det jag varit ute efter varit slut i lokala butikerna. Annars föredrar jag att se produkterna IRL, det barnen önskar sig kan se stort och fint ut på tv och i reklambladen men i verkligheten kan det vara rent skräp.
  Prisjämförelser butiker emellan kan kännas dötrist men det finns stora slantar att spara om man handlar på rätt ställen.
  Carola : 😉 Nix, men jag får erkänna att jag inte riktigt behärskar excels ljuva konst…annars hade jag nog gjort det 🙂 Men block och penna funkar det med , om än inte lika snyggt som dina. Håller med, det skiljer för mkt för att jag ska låta bli att jämföra!

 3. Nettan

  Fick också he mde fina kläderna från D&J 🙂
  Förra paketet åkte tillbaka men de här behöll vi, gillar verkligen designen/passformen på deras mjukisbyxor.
  Sen så kan jag också tipsa om http://www.hikmet.se de har jätte bra priser och bra leveranstid. Dock så börjar mycket bli slut i lager nu när de närmar sig jul…

 4. Nettan

  Fick också he mde fina kläderna från D&J 🙂
  Förra paketet åkte tillbaka men de här behöll vi, gillar verkligen designen/passformen på deras mjukisbyxor.
  Sen så kan jag också tipsa om http://www.hikmet.se de har jätte bra priser och bra leveranstid. Dock så börjar mycket bli slut i lager nu när de närmar sig jul…

 5. Tove

  Nu vet jag att dina barn inte är några LEGO fans men jag har köpt LEGO väldigt mkt billigare på Dodde.se, finns säkert andra leksaker till bra priser där också.

 6. Tove

  Nu vet jag att dina barn inte är några LEGO fans men jag har köpt LEGO väldigt mkt billigare på Dodde.se, finns säkert andra leksaker till bra priser där också.

 7. Lotta

  Nej, Lekmer är inte billigare – precis som du säger så är de i många fall faktiskt dyrare… Men – det finns andra sajter som är bra – min favorit som jag tycker håller bra priser är http://www.hiko.se. De är dessutom snabba på att leverera.

  Visst blir man nästan lite skamsen ibland när man tänker på hur mycket pengar man lägger på ”onödiga” leksaker och presenter ibland… Men vi ger också pengar – är världsföräldrar, isbjörnsfadder på wwf, skänker pengar till SOS Barnbyar, Barncancerfonden m.m.
  Det finns en sajt som heter http://www.godhandling.se – där kan man bara genom att gå till den sajt man tänkt handla på _via_ godhandling skänka pengar till den välgörenhet man valt. Jättesmart och det känns bra!

  Ha en fin adventshelg!

 8. Lotta

  Nej, Lekmer är inte billigare – precis som du säger så är de i många fall faktiskt dyrare… Men – det finns andra sajter som är bra – min favorit som jag tycker håller bra priser är http://www.hiko.se. De är dessutom snabba på att leverera.

  Visst blir man nästan lite skamsen ibland när man tänker på hur mycket pengar man lägger på ”onödiga” leksaker och presenter ibland… Men vi ger också pengar – är världsföräldrar, isbjörnsfadder på wwf, skänker pengar till SOS Barnbyar, Barncancerfonden m.m.
  Det finns en sajt som heter http://www.godhandling.se – där kan man bara genom att gå till den sajt man tänkt handla på _via_ godhandling skänka pengar till den välgörenhet man valt. Jättesmart och det känns bra!

  Ha en fin adventshelg!

 9. Ami

  Vi brukar köpa sagopaket och liknande från UNICEF till dagmamorna vid jul och sommaravslutningar.

  Samma med skolan. När äldsta sonen kom upp i år 7 blev det klassföreståndare, mentor och lärare och det blev svårt att samla ihop till en person. Därför gjorde vi så att vi samlade till hela arbetslaget och köpte skolmaterial och liknande från UNICEF eller andra liknande ställen.

  Uppskattas väldigt mycket av lärarna och dagmammorna!

  Carola, ha en underbar fördelsedag!!! Kram! 😉

 10. Ami

  Vi brukar köpa sagopaket och liknande från UNICEF till dagmamorna vid jul och sommaravslutningar.

  Samma med skolan. När äldsta sonen kom upp i år 7 blev det klassföreståndare, mentor och lärare och det blev svårt att samla ihop till en person. Därför gjorde vi så att vi samlade till hela arbetslaget och köpte skolmaterial och liknande från UNICEF eller andra liknande ställen.

  Uppskattas väldigt mycket av lärarna och dagmammorna!

  Carola, ha en underbar fördelsedag!!! Kram! 😉

 11. Malin

  Hej jag har som regel att inga vuxna får några saker av mig i julklapp. De flesta har ju så mycket iaf. Så därför har jag de senaste åren köpt från Unicef lite olika grejer som inte är till dem utan till barn som behöver det.

 12. Malin

  Hej jag har som regel att inga vuxna får några saker av mig i julklapp. De flesta har ju så mycket iaf. Så därför har jag de senaste åren köpt från Unicef lite olika grejer som inte är till dem utan till barn som behöver det.

 13. Nea

  Hej!
  På Net on Net har de visningsexemplar av det mesta, och man kan ju tro att det är budget och sånt, men personalen där är jätteduktiga och hjälper en om man inte riktigt vet vad man ska ha, de har iallafall hjälpt mig alla gånger och jag har varit supernöjd 😀
  Ps. De har ju öppnat en lagershop i Uppsala också.

 14. Nea

  Hej!
  På Net on Net har de visningsexemplar av det mesta, och man kan ju tro att det är budget och sånt, men personalen där är jätteduktiga och hjälper en om man inte riktigt vet vad man ska ha, de har iallafall hjälpt mig alla gånger och jag har varit supernöjd 😀
  Ps. De har ju öppnat en lagershop i Uppsala också.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing