AllmäntJulen

Dagen idag

Åhh tack för alla hosttips! Jag älskar ju huskurer, så jag gillar speciellt de tipsen, tack!

Jag tror inte det är nån fara för RS , han är ju stor kille, och inte heller på allergi mot katterna för då borde han ju alltid vara dålig, och kanske speciellt i deras närhet? men det är han inte. Tack och lov!

Hans andning är helt opåverkad, inte ens när han hostar som värst har han jobbigt det minsta lilla med andningen, så krupp och astma verkar det ju inte heller vara…Återstår.. vanlig eländig hosta, nog så besvärligt.

Men, natten som var så hostade han inte ett dugg! 🙂  Vi hade ju förberett oss på en sån natt till, men det gör ju inget att den uteblev 🙂

Han vaknade lite för tidigt för min smak bara, men jag fick honom att lägga sig hos mig och fakiskt sova en stund till, men det blev ju ingen vidare sovmorgon. Upp och hoppa och se där! Den snö som blaskade ner igår ligger ju kvar . Vitt och fint, så länge man inte går ut för då är det ju bara ett vitfärgat decimetertjockt slasklager som gör så det sipprar in vatten i skorna 😉

Men det gör ju onekligen så att det blir ljusare ute, så jag vill ha mer snö, men gärna lite kallare så den inte slaskar.

 

Idag var det stora avslutningen på kyrkan, med alla olika grupper, från stora ungdomar till små bebisar, och jag skjutsade dit Robban & Corrinda som skulle vara med i ett julspel och samlas kl 15. Corrinda hade basketmatcher i morse, samling 8.00 så hon har haft en intensiv dag:)

Sen åkte jag och de små dit till fyra när det började. Eller vis av erfarenhet så såg jag till att vara där 20 minuter före, för det brukar bli svårt att bli av med bilen annars:) Nu var det gott om plats, men de som kom närmare fyra fick fulparkera..

Barnen vet vart man ser bäst:

  På ett bord långt bak 🙂  Där kan de stå upp och ser bra istf att sitta på stolar och bara se nacken på framförvarande. Jag önskar att alla sådana här samlingssalar byggdes som gamla tiders aulor, eller som biosalonger, med sluttande bänkar så man ser bra vart man än sitter.:)

Det var en vardagsgudstjänst, och jag som inte är troende direkt, tycker aldrig att de är långtråkiga eller högtravande, för de har så mkt teater och små inpass och massor av sång. Gud och det där märks knappt av 🙂

Idag fick alla musiklekbarn komma upp och sjunga en sång, så jag travade upp med Jordan, och Lovelia som ville följa med,(Jamie sov) och sen gick hon upp tillsammans med kyrkis och sjöng kyrkissången, och då följde Novalie och Trixie med .

Sen var det julspel där mina tvillingar var med, Corrinda var en kung och Robban skötte en lampa;) Han ville inte vara med uppe på scenen.

Ett jättefint spel, med massa fina sånger av ungdomskören, och sen var det bara lite prat innan det blev fika. Korv och kaffe och lussebulle.

Jordan han vet ju hur man gör, istf att lägga pengar i korgen på kaffebordet så HÄMTAR han pengar där 😉  Tur att det finns många ögon som vet vem han tillhör och kan hojta till när jag missar.  Många famnar att lämpa Jamie i fanns det åxå idag, och det tycker han är rätt mysigt. Han charmar ju alla 🙂

 

Fikat dukades undan och golvet röjdes från bord och sen blev det dans runt granen.

Novalie i svart och vitt med hästsvans, sen Lovelia, Trixie i rosa med hästsvans, Jordan och Corrinda.

Jordan dansade en liten stund sen gick han in i kyrksalen som är där jag står och fotar, det är öppet mellan, och kikade runt med de andra barnen som inte ville dansa.

Krubban:

Nej den sk ainte se ut sådär,med alla gubbar  i ett hörn, det är barnen som flyttat runt på dem, Jordan är oskyldig. Han ville inte vara med på bild utan sprang iväg så fort jag kom..

När dansen var slut så kom ju tomten!

Två tossiga renar hade han med sig , och en tomte som tappat rösten, och själv pratade tomten arabiska….Jo men det är ju helt som det ska 🙂 Tur att renarna kunde översätta 🙂

Tomten hade med sig godispåsar som delades ut till alla glada, svettiga barn som dansat runt granen, och såklart även till de som inte dansat, och även föräldrarna 🙂

 

Novalies grupp hade vernissage i ett rum, de hade gort som vepor där de nålat fast ett urval av de alster de gjort, och det var så tjusigt. Maffigt när ett helt rum var fyllt av vepor med vackra konstverk.

 

Vi kom vid fyra och åkte så vi var hemma strax före sju, så det blev några timmar. Då beställde vi pizza, och till mig som faktiskt inte ätit pizza på länge nu, tycker det är ganska flottigt och mest onödigt att äta, gjorde jag en sallad på det vi hade i kylen – couscous, ägg, lax,och grönsaker. Gott.

 

Sen var dagen slut, eller mer eller mndre iaf,

Innan kyrkan hann jag med att plocka och ställa fram lite mera julsaker, som vårt fina luciatåg tex…som jag glömde ta fram den 13:e!

Det är ju vår familj 🙂

Perra och jag längst bak…de fick jag av svärmor förra året:)

Sen är ju stjärngossarna Robban och Jordan, tjejerna är tärnor och lucia, och så sitter Jamie på kanten som en pepparkaksbebis:)

Guldfynd.

De stora kommer inte därifrån, vet inte vart, men antar att hon köpt dem på nån marknad.

Ungarna tycker det är superkul att fråga vem som är de, och står där och pratar och filurar:)

 

Nej, nu är det ju sovdags….

Natti natti 🙂

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Jenny

    Mycket fint Lucia tåg 🙂 Här skulle det inte bli mycket till Lucia tåg med 2 vuxna 2 barn + 1 hund 😉 Ha en fantastiska jul och nyår. Jenny

  2. Viktoria

    Här har barnen precis insett att det inte blir någon snö till julafton. Efter alla dessa år i västra Skåne (där bara var femte till tionde julafton har snö) så är de fortfarande inne på att det borde vara vita jular för så är det ju på tv 🙂
    Jättekul grej med ”familjeluciatåg”! Tror nästan jag ska försöka få ihop vår familj till nästa år, det skulle barnen älska.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting