Julen

Bidde ingen get i julklapp utan en…

…Bikupa!

Farmor, svärmor, Perras mamma ; kärt barn har många namn, är ju för sjutton gubbar biodlare! Vad kan då vara mer klockrent än att köpa henne en bikupa? Eller tja, ge en kvinna i ett fattigt land en bikupa är väl mer rätt:)

 

Julafton är över för denna gången, och jag är så glad att alla barn blev glada över sina julklappar. Jag ägnar ju många timmar åt att planera, förbereda, inhandla och till sist slå in dem, och det är ju en del bryderi.

Jag vill ju att alla ska bli så glada som det bara går, och jag vill ju undvika avundsjuka och ledsna miner, ingen får bli besviken.

Det är ju en mardröm att nåt av barnen inte skulle få nåt de verkligen önskat sig utan sitter där med en ledsen min..

Nio barn, det är många att fundera ut den perfekta gåvan till 🙂

Nu blev det ju inte helt bra iom att Tele2 inte kunde få fram Iphonen som skulle hit till jul 🙁 men tjejerna själva hade visst redan bestämt att Janelle skulle få Perras gamla, och Patricia min, så det var ju då Janelle som drog vinstlotten.

Nu har inte Perra hunnit med att tömma sin så verkligheten blev ju att båda tonåringarna blev utan just idag, men det blir ju ändå fel.

Morrar fortfarande lite över utebliven info från tele2 s håll, men ännu mer över Vistaprint!

Jag skickade ett argt mail till dem och fick omgående mail tillbaka där de satte tillbaka mina pengar på kontot och bad om ursäkt om att utifall det orsakat besvär…. OM ATT UTIFALL?? Kom igen, vad sjutton tror ni? Jag har skickat julkort..alltid. Sen jag flyttade hemifrån. Jag tycker om det, jag gillar att få julkort i brevlådan och jag vill skicka. När jag dessutom lägger ner tid på att fota och sen redigera ihop ett kort så vill jag inte få en skruttig ursäkt om att utifall det orsakat besvär, jag vill ha mina kort så jag kan skicka dem sent…OCH nästa års kort gratis 😉 Det har jag nu krävt så får vi se hur det blir 🙂

 

Julefrid var det, inga elaka påhopp 🙂

Vi började dagen med att öppna paket i julstrumporna, Jordan fattade ju inte vad jag menade när jag från sängen försökte dirigera honom att titta i strumpan…han tittade ju på sina fötter där strumporna från igår satt kvar 😉 men sen hajade han ju, och fick en fin skjorta med julslips, och en biltransport med bilar på. Lycka:)

Småtjejerna fick varsin klänning, kofta, pysselbok, hårband. Robban en axe spray, han gillar att lukta som pappa ;)och en skjorta, och de lite större tjejerna linne,kjol, parfym och lite smycken.

Jamie fick en Blixtenbil, en mjukisvariant som var rätt ok att tugga på:)

 

Sen frukost alla tillsammans, det händer typ aldrig eftersom vi har olika tider vi ska iväg på morgonen, men det gör de å andra sidan väldigt mysigt.

Lunch hos mamma och pappa kl 14.00, med god mat som alltid, Robban längtar efter mormors kycklingspett, som kanske inte är en traditionell julrätt, men vem bryr sig 😉

Svärmor och Perras mormor var med oss iår, vilket gjorde det extra trevligt.

Kalle måste man se på, det är liksom bara så, och nu har de större barnen börjar hänga med i syrrans och min skönsång, så vi hade lite allsång till Askungen, och sen kör vi lite repliker på det 🙂

”- Men Ferdinand? Varför leker inte du med de andra små tjurarna??”.

”: Nåja, vad är väl en bal på slottet??”   eller kanske:

” – Hon är säker, gamla Bettan ”  😉

Inte så noga att orden blir helt rätt, men betoningen och uttalet är viktigt 🙂 haha, ja vi är nördiga.

 

Barnen vill se Kan du vissla Johanna, och eftersom det blir så tajt att hinna hem efter den till Tomtens ankomst, så körde Perra hem ungarna efter Kalle, medan jag och syrran hjälpte till att röja innan vi anslöt.

Hemma vidtog den långa väntan, som inte  var så lång alls, vi vuxna hann typ dricka lite kaffe, men det vet man ju hur barns tidsuppfattning är, speciellt när de väntar på Tomten 🙂

Så kom han då, Tomten, och Jordan var så glad, ropade och pekade och tjoade, och ingen annan ville öppna dörren så jag gick dit med honom i famnen och öppnade. Jordan superlycklig, tills han såg Tomten….Jäklar vad rädd han blev!

Undras om Tomten kanske är lite halvdöv nu efter det illvrålet som Jordan la upp 😉 Han var fullkomligen livrädd och jag fick gå undan med honom och sitta i ett annat rum. Inte vet jag hur jag tänkte när jag öppnade, uppenbart inte så långt för det borde jag väl ha fattat att han skulle bli rädd, han är ju två år och alla de andra kidsen har ju varit lite rädda då…men Jordan är ju alltid så kaxig..

Nåväl, han var nyfiken åxå, och vi avancerade framåt, från hans rum till precis utanför vardagsrummet, men sen var det stopp, han stod och böjde sig för att kunna kika på Tomten men ville absolut inte gå in, och det är ju såklart inget nån tjatar på  honom om heller.

Stackars Tomten kände sig nog lite ovälkommen 😉 tur att de andra barnen var glada att se honom annars skickar han nog nån annan nästa år 🙂

 

Jordan hade lite problem sen med själva utdelningen av paket, efter att Tomten gått vidare till nästa hus, för han trodde ju att alla paket var till honom, eller att han skulle gå omkring med dem i famnen och visa upp dem, det var jobbigt att släppa ifrån sig dem, och det var många ” Miiiina! Miitt!” men det är ju så det är med småbarn. Han och jag satt i ett hörn och öppnade hans paket sen, och det bästa var nog en Rorribil, han älskar Rorri, och pratar ofta om att han vill se det på TV, så jag borde ju kanske köpt en film med honom kanske…men det gjorde jag inte.

Som jag skrivit tidigare så var det All in med fordon, han fick en helikopter, ett litet flygplan, ett stort lastflygplan, en brandbil, en Rorri, en ledbuss,…. och det kunde inte varit bättre . Han gillar sina bilar och flygplanen som flyger förbi ovanför vårt hus är Wooooow och Åhhhh kolla!

Kläder i massor fick han åxå, och de ville han prova alla på en gång 😉 men det funkade ju inte så bra.

 

Småtjejerna fick Barbies, pet shop , zoubles, Monsters High. mm och varsin helt oäkta One piece.:) Lovelias är en plyschoverall från Lindex och sååå fin, medan Novalie och Trixies är från Kappahl, och de har gått runt i dem hela kvällen alla tre 🙂

De fyra största sen då, det är där pengarna rullar 🙂 Det var TV, mobiler, ipod, piercingar i en salig blandning.

Alla är nöjda, allas kläder passar, ett enda par byxor behöver bytas och det för att de var felsydda.

 

Vi packade sen ihop  papper, kartonger, granbarr och små grejor en lång stund, nu är poolrummet fullt av kassar med emballage som ska till tippen, köksbordet är fullt av saker som ska tas om hand, och det ska jag göra nu.

Imorgon är det juldagen. Det innebär oxfilé, potatisgratäng, bär och glass, och jag ser fram emot det, speciellt desserten, jag älskar bär och glass! Och grädde 🙂

 

Kanske att jag lyckas få till lite fotande också, idag blev det sparsamt med sånt, och jag missade som vanligt att fota barnens fina juloutfits….

Typiskt 🙂

 

Ha nu en fortsatt fin jul!

Njut av den, var ni än är och vad ni än gör 🙂

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Leah

    Jag tycker mycket om tiden kring jul, och ser alltid fram emot julafton-men vad sköönt jag tycker det är när det är över!!!!

    Vi var ovanligt sparsama med julklappar i år, och de tyckte ungarna var tråkigt, men ingen av oss har det för fett just nu.

  2. Leah

    Jag tycker mycket om tiden kring jul, och ser alltid fram emot julafton-men vad sköönt jag tycker det är när det är över!!!!

    Vi var ovanligt sparsama med julklappar i år, och de tyckte ungarna var tråkigt, men ingen av oss har det för fett just nu.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting