Jamie

Ett halvt år!

Idag är Jamie ett halvt år gammal, eller ung:)

Sex månader sen han föddes, och det känns som han alltid funnits, samtidigt som det känns som om han föddes förra veckan…Tid är en konstig sak.

  Han kan inte sitta själv än, men det är inte så långt kvar.

Stadig som en björn är han, mycket muskler 🙂

Han skuttar sig fram i gåstolen, väldigt medvetet och blir förbannad om det tar stopp på vägen om han har ett mål.

Han har jättelångt hår uppe på huvudet, det som förr stod rakt upp i en tuppkam har nu lagt sig ner och ser mer ut som en överkammad flint 😉 Han tar av sig strumporna lika fort som jag sätter på dem, så han får vara barfota mest hela tiden.

  Han är full av bus, och kommer med all säkerhet att bli en fin vapendragare till Jordan, brothers in arms 😉

Han tycker om  den där reklamen för Bredbandsbolaget (?) med Judith och Judith, där de där söta tvillingpojkarna står och babblar med varandra, då lyssnar han alltid noga, bebisspråk är väl universiellt 🙂

Han är en nattuggla, vill inte sova på dagen om han inte får ligga i min famn…och tycker det är jätteroligt att vara med de andra barnen, det är då han trivs allra mest, när de är i Jordans rum och han kan skutta in där med gåstolen och vara med.

Alla barnen avgudar Jamie, han charmar alla. Alla älskar Jamie ♥

Jag måste väl fixa ett pass till honom snart, vi ska ju till Dublin, han och jag och syrran…:)  Jordan var nio dagar gammal när vi ordnade hans pass, men det räckte bara i tre månader…anledningen var att han inte var namngiven och därmed registrerad var nånstans det nu var….Jag trodde det var för att han var pyttebebis, men det var inget som  hindrade att passet räckte de sedvanliga fem åren..konstigt ju.

Visst måste han ha ett pass väl`? Även om vi flyger inom EU?

 

Någon frågade vad barnen har för städområden och om de fick betalt för att städa…

Svaret är Nej, de får inte betalt, jag tycker man ska hjälpa till med basgrejorna här hemma ändå:)

Städområdena är: Badrum uppe, badrum+hall nere, hall uppe, lekrum(Jordans rum alltså) tvätt och vardagsrum( på sommaren poolrum och trädgård)

De ska plocka undan, plocka upp från golvet, tömma tvättkorgen, sortera smutstvätten, ställa ordning på skor och kläder i hallen, städa undan i lekrummet, handfaten ska torkas av och toarullar slängas, och snygga till i vardagsrummet. Det tar max 10 min om de masar och är lata, men oftast runt 5 minuter.

Ska jag göra det tar det en timme… Dessutom, den allra största anledningen till det här, är att de ska få nån slags förståelse för att man tar undan efter sig själv så slipper man städa efter andra. De är väldigt bra på att bara droppa sina saker där de står, låta den tomma toarullen ligga kvar på golvet och sparka av sig skorna framför ytterdörren…

Det fungerar rätt bra 🙂

 

Idag städade jag  garderoben….pust…lite kvar, men det mesta är klart. Inget som syns eller märks för övriga familjen men en klar humörshöjande åtgärd för mig 🙂 Och det i sin tur gynnar ju alla, att man inte blir sur som ättika av att öppna garderoben.

Sen hann jag inget mer.Jo laga mat.

Corrinda var hemma idag med huvudvärk, och blir hemma imorgon med.

Perra och jag möttes i dörren när han kom från jobbet och jag åkte till träningen, idag fick vi prova TRXband….jisses vad jobbigt och svårt ! Men kul 🙂

Vi kikade på Mammor och minimodeller eller va den heter, och den kan jag vara utan, känns inte som nåt jag vill se mer av, inte för att jag blev speciellt upprörd utan för att det var trist. Inte så underhållande. Den kanske blir bättre?

 

Imorgon är en ny dag:)

Jag tänkte mig iväg på shoppingtur, lite reafynd kanske man kan göra fortfarande, och jag lämnar Jordan hemma så han slipper bryta ihop i varenda affär 😉 Perra är hemma, Loppan ska på kyrkis och hon längtar, övriga till skolan utom Corrinda då.

 

Patricia smsade mig idag och frågade om hon fick göra en tungpiercing….Eh NÄ! Det får hon göra när hon flyttat hemifrån om hon absolut ska ha en sån, jag tycker det är fult, äckligt och ohygieniskt och sa jag fult?  :=)

Förlåt alla som har en sån:)  Patricia kommer skaffa en så småningom, men som sagt, hon får flytta först för jag ger aldrig mitt medgivande till det.

Brrrr…

 

Men nu är det Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Gunilla (Nilla)

    En dag sent, men grattis till Jamie på halvårsdagen! Jisses alltså vad tiden går! Och vilken sötis det är! Ja, goa är de alla barnen. Jordan skulle jag jätte gärna vilja låna några dagar 🙂
    Kram Gunilla

  2. jossan

    jamie är så himla söt ! men jag ville nämna att jag och min familj är kompisar med patricia och thilda och deras fina familj i mammor och minimodeller och dom är den typ av familj som inte tycker det är ok att sminka sig , färga håret eller raka benen när man är 9 år … dom är med för att jämna upp lite imot de som tycker att det är ok och jag vet att de klipper ihop fel saker med andra saker som inte stämmer ihop , så jag kan säga att om ni kollar på dom så kommer det bli bättre det kan jag lova ! =) kramar jossan 13 år 🙂

  3. Jenny

    Dina ungar är ju bara så mysiga och goa! Och man märker verkligen vilken otrolig kärlek du har till dom när du skriver om dom. Tack för en bra blogg!
    KRAM

  4. Ulrika

    Han är ju otroligt söt, lillkillen! Grattis på på halvårsdagen!
    Min dotter är drygt 7 månader och drar är också oftast barfota eftersom hon drar av sig strumporna fortare än kvickt. Sen älskar hon även tvillingarna i ComHems (tror jag det är) reklam. Hon skiner upp så fort hon hör/ser dem.
    Man behöver pass även inom EU. Vi skaffade ett till minstingen (som var 3 månader då) när vi skulle till Rhodos i september iaf. Hon ser ju bara för rolig ut på passfotot. Och det ska hon ha tills hon är fem år!!
    Det är bra att du säger ifrån om tungpiercing… tänk bara alla bakterier som kan fastna. Och så måste det ju vara grymt obekvämt.

  5. Bianca

    Jag vill varna lite för tungpiercing också, jag skaffade en i två omgångar när jag var 18 (är 26 idag) och båda gångerna fick jag en infektion som inte syntes alls utan helt plötsligt svullnade hela tungan upp och jag sprang in på toan och slet ut den och då dröjde det ett litet tag så gick svullnaden tack och lov ner. Det är tydligen vanligt att det händer sådana saker, en kompis fick tungan mitt itu pga tungpiercing. Så onödigt att riskera sitt liv för en rent ut sagt ganska töntig sak. Visserligen lärde jag mitt något av det och har aldrig velat ha en piercing eller något sådant efter det. Dessutom är det så himla fult nu att ha ett ihopväxt hål mitt i tungan nu..

  6. Leah

    Jamie är så charmig!

    Trodde du var typen av mamma som skulle tycka det är helt åt skogen med barn som modeller, som puschas av sina föräldrar till att agera sexiga kvinnor fast de är barn….jag ahatar det på alla sätt. Man ska aldrig sexualisera barn.

  7. Mamma Till Tio

    Ja han är bra söt…lillkillen….shit va tiden går fort,tyckte inte det va längesedan man väntade och kolla din blogg stup i kvarten om det kommit ngn bebis….Håller helt med dig om tung piercingen……fattar inte hur man kan göra det i tungan…..Ha en bra dag/Bettan

  8. Anki J.

    Grattis Jamie<3 Man förstår hur fort tiden går när man ser på sina barn, eller hur?

    Nattkramar från Skåneland

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting