Allmänt

Full fart idag :)

Efter en slödag får man ta en full rulle dag för att jämna ut det lite, eller hur 🙂

Natten var ju som vanligt, eller lite bättre för Jamie somnade i min famn vid midnatt och där fick han ligga kvar till ett-draget för att somna ordentligt och sen kunde jag flytta in honom till min säng.

Corrinda kom upp precis när jag skulle lägga mig och sa att hon inte kunde somna…stackars liten, hon har varit hemma med huvudvärk och lite allmän hängighet i två dagar, och inte gjort så mkt, så det kan ju bli lite felvänt dygn då. Jag sa att hon skulle läsa lite och om hon inte somnade så fick hon vara hemma en dag till, det känns inte ok att skicka en unge som inte sovit till skolan.

Imorse så sa inte Perra nåt om att hon var hemma så jag bara antog att hon var i skolan, och tog med småkillarna och åkte till Toys r us, för att köpa present till ett kalas Novalie ska på på söndag, hämtade upp J på vägen åxå så jag fick sällskap:)

Bäst vi stod där och funderade, så smsade Corrinda och frågade vart vi var…då var hon ju hemma 🙂 och ville ju hänga med oss, som jag sagt att hon kunde få göra, så det var ju bara till att åka hem och hämta henne .

Vi stannade på kyrkan och väntade in Lovelia och W och sen tog vi en sväng på Ikea, lunch och shopping.

Barnmenyerna kostar tio kronor…och min och Corrindas kyckling kostar 49kr…det är svårt att komma billigare undan 😉

Corrinda gillar Ikea hon med, och hon flirtade till sig ett litet rött Lack bord, en fleecefilt och en hjärtlampa.

  Jamie tog på Trötterluvan och somnade gott, efter att ha suttit med vid bordet i restaurangen i en barnstol för första gången, hur spännande som helst.

 

Ljus, galgar, glödlampor, salladsslunga och lite till blev dagens skörd, och efter Ikea blev det KappAhl, vi var ute efter kläder som ropade Hollywood..för det är temat på kalaset på söndag.

Hittade en paljettjacka, och två olika paljettklänningar på reasnurran till Novalie, och så blev det en skjorta och ett par byxor till Jamie.

Novalie godkände kläderna, och vi hittade en fjollhund modell paris Hiltons med tillhörande väska hemma, som hon sen kan ha lite käckt på armen, stora glammiga örhängen och stort lockigt hår….låter det som Hollywood?

 

Hemma väntade alla skolbarn utom Janelle som slutar sent på torsdagar, och efter lite amning så var det dags att göra middag.

Corrinda hade pratat om raggmunkar, åxå efter hemkunskapsrecept, så det gjorde jag, det var evigheter sen sist, men det är ju jäkligt gott! Tycker jag….men inte barnen helt klart för det blev massor över…;)

 

Jag fick superbråttom mitt i matlagningen, det tog lite mer tid än jag tänkt att både skala och riva potatis, så jag fick lämna över det sista till Corrinda, och sen susa iväg till Friskis med de två minsta killarna i släptåg. De andra klarar sig ju själva hemma, ja inte Lovelia ensam såklart, men det är hon ju inte utan har sällskap av de andra:)

Perra mötte upp mig, Jamie sov och Jordan gick direkt fram och pekade på den lilla kioskförsäljningen de har, och sa Bnaaaaaan,, pappa, Bnaaaan :), och efter den där bananen så misstänker jag att han fick en kexchoklad åxå 😉

 

Cirkelfyspass, såklart, och svettigt och jobbigt såklart 🙂

Nästa vecka åker Perra till Örebro, det är marknad där i flera dagar. Jag avskyr det, av flera olika skäl, det tyngsta är att ungarna ALLTID blir sjuka..men iår kanske vi kan bryta trenden, please?

Det andra är att det är tråkigt att vara ensam..och sen finns det ju den där lilla biten med att jag inte kommer att kunna träna 🙂

Om jag inte mutar ungarna hårt  och jag har redan börjat en kampanj för att kunna komma iväg på torsdag…men eftersom jag inte vill lämna Jamie hemma så måste jag muta två ungar, en som passar barn hemma och en som  följer med och passar Jamie…det blir nog dyrt 😉

Vi får väl se hur det blir.  Annars får det bli enbart hemmaträning nästa vecka, förutom måndag då.

Men…det är ingen större idé att planera så långt fram, då spricker bara planeringen och man blir besviken, bättre att ta det dag för dag 🙂

Och som belöning för att jag står ut med Perras jobb så åker ju jag till Dublin, så jag ska inte klaga så mkt….;)

 

När jag kom hem så stoppade vi Jordan i säng med välling, och sen gjorde jag en omelett med skinka och lite ost, och barnen kom en efter en och snosade i luften ” Åh vad det luktar gott” ” och ville smaka, och alla tyckte det var det godaste de ätit på länge…

Jaha…vanlig omelett är grejen alltså, om man ska bli poppis 😉

 

Jag måste få visa Jamies fina present från Chile som avslutning :

   Visst är den fin?

Och så ljuvligt mjuk att det är makalöst.  Min duk är fin den med, det är ju mitt vanliga knep – 5 meters plysch från Jysk och ovanpå den en genomskinlig vit duk med blomrankor, från Jysk den med. På jul hade vi en röd duk under och det var superfint det med.

Nu är det sovdags, så jag ska försöka fösa ner Jamie som sover i min famn, på soffan så jag kan göra mig i ordning. Om jag lyckas utan att han vaknar är däremot tveksamt 😉 så antagligen har jag en piggelin kille här snart….

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Neta

    Finns färdig raggmunksmet i hink, hur smidigt som helst 🙂
    Jag planerar också kläder med Hollywoodtema, för den blivande studenten till den stora studentfesten på BJ 8 maj. Tror det blir dyyyyrt 😀 Ni kanske också är drabbade av den?

  2. Neta

    Finns färdig raggmunksmet i hink, hur smidigt som helst 🙂
    Jag planerar också kläder med Hollywoodtema, för den blivande studenten till den stora studentfesten på BJ 8 maj. Tror det blir dyyyyrt 😀 Ni kanske också är drabbade av den?

  3. Mamma Till Tio

    Ja tröjan va verkligen jättefin =) ja det där med sjuka ungar när man ska göra ngt stämmer verkligen….här ska Stefan iväg på skidträningsläger över helgen….och gissa vem som blev dålig i går…jo Ville….tror att det är halsfluss igen…..och jag är ju inte på topp själv för att ta hand om det….så jag håller med dig….så typiskt att det alltid kommer ngt ivägen…..Ha en bra dag /Bettan

  4. Mamma Till Tio

    Ja tröjan va verkligen jättefin =) ja det där med sjuka ungar när man ska göra ngt stämmer verkligen….här ska Stefan iväg på skidträningsläger över helgen….och gissa vem som blev dålig i går…jo Ville….tror att det är halsfluss igen…..och jag är ju inte på topp själv för att ta hand om det….så jag håller med dig….så typiskt att det alltid kommer ngt ivägen…..Ha en bra dag /Bettan

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting