AllmäntHusetTräning

Smakråd nu då:)

Jag funderar ju på ny kökslampa, den vi har nu tycker jag är jättefin, men som sagt så är den för liten för bordet vi köpte i våras, halva bordet blir utan lyse.. Det funkar på vår och sommar, och nu under vintern har vi haft massa ljus på bordet, men det är drygt i längden med att man inte ser ordentligt.

Den jag funderar på att köpa tre av och hänga i rad är den här:

Ikeas Ottava.

Jag kan bara inte bestämma mig för om den är fin eller ful? Perra tycker ful, men sen när lyssnar jag på honom i sånt här ;)?

( jo det gör jag, ibland iaf…)

Är det nån av er som har en sån här? Bländar den? För i så fall går den bort direkt.  Jag tycker den är fin med den stora glasgrejen, vad det nu kan heta. Passar den i vårt kök tro? Bilder på vårt kök finns i kategorin Huset, om ni orkar och ids 🙂

Väldigt tacksam för goda råd!

 

Jamie är glad, och som alltid, ju mer man gapar ju gladare är man 😉

Dagens outfit på honom är Tröja från H&M och byxor från Lindex 🙂

 

Jag fick en del gjort sen här hemma, när jag väl lagt ifrån mig gosegrisen och hämtat på kyrkis, samt åkt och handlat, det blev iaf en avtorkning av alla köksstolar, Jamies stol var inkladdad med majskrokar…ahh jag hade glömt hur de fastnar, och att man måste torka bort helst innan det kommit dit för annars sitter det som berget,och golvet under var inte så fint det heller..men nu är det rent.

Dammsuget och skurat. Badrummet hann jag med sådär halvt, skurade toan, handfat, badkar och plockade lite. Jag ska byta handdukarna, men hittade inte de nytvättade? Eller har jag inte tvättat dem kanske…hm..Ja, men då får jag ta några andra än de jag tänkt och tvätta imorgon.

Köket röjdes ännu en gång efter mellisätande, och sen ville barnen gå ut och leka.

Trixie hade ingen lust så hon softade framför Tv:n, nöjd med att hon gått hem själv idag eftersom Novalie var sjuk.

Huvudvärken gick över på en liten vila, för övrigt, sådana åkommor är ok 🙂

Novalie och Lovelia klädde på sig och gick ut och åkte skidor, och när Jordan såg dem ville han med, så jag drog på honom overall och skickade ut honom till tjejerna, som genast satte honom i en pulka och drog efter sig. Eller…Novalie drog både Jordan och Lovelia 🙂 och de hade hur kul som helst. Själv frös jag…brr, det är kallt nu, temperaturen låg på -10, och det är ju inget mot hur det var förra vintern, när minus tio kändes behagligt;) Men då jämförde man ju med de -25 som det var mellan varven..

Hu, jag är inte gjord för sånt här klimat, jag vill ha sommar och sol!

 
Jamie ♥

 

Plötsligt insåg jag att klockan var nästan halv fem och jag måste åka före fem för att hinna till Friskis, med barnen som ville med så får man plussa på 10-15  min så det var inte bråttom, men jag skulle ju inte hinna laga middag innan…och efter är det väl sent att börja, jag är aldrig hemma före 19.00

Jag var inställd på att passet började halv sju som igår, men det är halv sex idag…suck vad korkat.

Jaja, de hade ätit mellanmål iaf så de skulle klara sig, så jag susade ner och bytte om, och sen gjorde jag iordning Jamie och Trixie klädde på sig. Novalie kom in med en storgråtande Jordan, som tagit av sig vantarna…och såklart frös om de stackars illröda händerna 🙁

Har jag sagt att jag avskyr vintern?   😉

Jag satte in honom i bilen, drog på vantar och stoppade om honom med en fleecefilt, men han hade så ont  i händerna att han skrek och grät en lång stund, innan han faktiskt blev varm igen. Framme på Friskis ville han absolut inte ta av sig filten, så invirad i den gick han in 🙂

Sen släppte han den inte på länge 🙂

 De lekte kurragömma i skåpen ..Jag hittade ingen halsduk till honom hemma, så han fick låna Janelles scarf:)

– Hallååå, här är jag!  satt han och ropade inifrån olika stängda skåp och så blev han superlycklig när han blev hittad 🙂

Perra var lite sen, så Novalie höll koll på småbröderna innan han kom, och vi var i salen med utkik så vi såg hur de gjorde lika som deltagarna på gympapasset i stora hallen 🙂

Idag var det en av favvoinstruktörerna, och hon har bra musik så det är mkt roligare än technoremix skräpet som kan vara annars.

Jag klarar (nästan)  armhävning på tå, vilket är mer än jag någonsin gjort 🙂 Jag orkar inte hela vägen ner till golvet, men halva iaf  och orkar göra en sisådär 6-7 sådana och jag är sjukt nöjd med mig själv 😀 Den dan jag orkar en riktig armhävning, hela vägen ner till golvet och upp igen på tå, då ska jag fira, då blir det nya kläder igen.

Sen ökade jag på vikterna i hantelrodd sista varvet och jäklar vad jobbigt det var, men det ska kännas att man slitit.

 

Put a sock in it!

 

Jamie var lite sur när jag kom ut, så jag ammade, och sen gullade han med min syster medan jag hjälpte Jordan på med overallen, och så åkte vi hemåt. Halt som bara den, spann loss när jag gasade bara lite för mkt, och istf 80 fick vi åka 50, men hem kom vi och det var ju huvudsaken.

Skyndade mig att laga iordning kycklingen, och strax före halv åtta fick barnen mat.. fint det när de ska lägga sig åtta..;)

Ibland känner jag mig orutinerad…men inte så ofta, tack och lov.

Jag har en ny sås till kycklingen, skivar fänkål och lök och steker på lite, på med Milda 4%, i med lite senap , basilika , salt och peppar och ev lite soja och så får den brynta kycklingen koka där i en stund, eller så åker allt in i ugnen.

Ungarna tycker det är supergott 🙂  Jag gör stora bitar av fänkålen och löken så de kan pilla bort den.

 

Corrinda kom hem från basketen, och hon och Robban occuperade duscharna inna jag fick tillträde dit, sent om sider, efter att ha röjt av köket då, som vanligt 😉 och sen var det Biggest Loser och en kopp kaffe i soffan, där jag sitter än, alldeles för trött för att flytta på mig 🙂

Men det är dags nu snart.

 
Ju mer man gapar ju gladare är man, som sagt 🙂

 

Just det ja, idag på förmiddagen knackade det på dörren. Vi har ingen ringklocka, för den rev vi bort när vi gjorde om köket och sen har vi glömt /struntat i/ avvaktat med/prioriterat bort att sätta dit en ny;)

Utanför stod en budkille med ett paket, suprise surprise!!

  Guldpapper och allt.

Vad det var i får ni se imorgon 🙂

Nu är det minsann dags att hoppa i säng.

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Lisa

  Vi hade två sådana i vårt förra lantliga kök. Passade otroligt bra och fick mycket fina kommentarer MEN jag upplevde ljuset som totalt omysigt, alldeles för skarpt – man ser ju rakt på glödlampan. Vi testade olika sorters glödlampor men inget hjälpte och någon dimmer hade vi inte.
  Slutade med att de bara hängde som prydnad…och jag sålde dem dyrt när vi flyttade. (Tror inte köparen visste att de var från Ikea….)

 2. fru m

  Funderar du på en ny lampa.
  Jag tillverkar jättefina i tyll.
  Johanna lampan är ca 70 cm i diameter och jättefin över ett stort matbord.
  En ide kanske.
  Titta på min nyskapade blogg om du vill.

  mvh
  tylltanten.wordpress.com

 3. Madeleine

  Jag har den lampan i köket. Är supernöjd med den, den ger bra ljus och är snygg! Passar alldeles ypperligt i drar kök också då den lantliga/industri chic är inne just nu 😉

 4. Linda

  Hej! Vi har två sådana lampor över vårt köksbord 🙂 Med dimmer kan man ju själv välja hur stark de kan lysa… väldigt mysig belysning när man drar ner på dimmern !

 5. Nathalie - mamma till Ellen

  Har en väninna som har två eller tre såna på rad ovanför köksbordet. Tycker inte alls dom har varit bländande på något sätt 🙂
  Att bara titta på lampan sådär rakt upp och ner är den inte särskilt fin tycker jag, men däremot när den är på plats ovanför bordet så är det en helt annan grej 🙂
  Kör på!!

 6. Lina med 5

  Jag vill tipsa dig om en kökslamp som heter Mora xl om du söker på namnet så får du fram bilder.Jag har en sådan själv och älskar den,särskilt denna mörka årstid är det sååå mysigt att tända ljusen uppe på lampan:) Vi har likadant köksbord som er från IKEA med båda iläggskivorna i och jag tycker att lampan lyser upp hela bordet jättebra vid läxläsning tex då extra ljus behövs.Ett tips är att sätta dit en dimmer om ni inte redan har det så man kan anpassa ljus efter behov.
  Mvh Lina

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting