Allmänt

Picnik…:(

Jag har länge redigerat alla mina bilder i Picnik, men nu ska de minsann stänga ner och sluta.. Jag vet inte alls om jag kan gå med på det faktiskt. Vart ska jag då redigera mina bilder? De har så mkt som jag gillar, även om man inte köpt Premiumvarianten.

Har nån nåt bra förslag? Köpa nåt dyrt program vill jag inte, för då sunkar min dator ihop om jag måste installera nåt stort tungt..

Jag vill ha nåt på nätet, och jag vill helst ha det precis som Picnik;) Hjälp!

 

Kul att höra era kassakö kommentarer! Ni håller ju med mig, så då kan jag fortsätta som jag gjort då. För jag är ju alltid trevlig och glad, och trängs inte 🙂

Perra råkar alltid ut för knasiga människor och situationer. För nåt år sen så var det  just ett sånt här tillfälle, han stod på Ica och hade småhandlat, det vanliga – lite mjölk,fil,bröd,frukt och grönt, en kundkorg ungefär. Framför honom var det två personer, en som krånglade lite med betalningen, och så nästa, en dam som plockat upp sina varor på bandet redan.

Eftersom det tog tid med kunden som skulle betala och det var lugnt i affären för övrigt så kom de och öppnade kassan intill, och ropade: Det går bra här med 🙂

Perra tog några steg ditåt, men då blev damen som stod framför honom,/ med sina varor på bandet redan), jättearg, och gapade att HON var först. Perra brydde sig inte om henne utan ställde sin korg på den lilla hyllan och skulle börja packa upp, men damen kastade sig framför honom med nån vara i handen som hon slängde ner på bandet, sa nåt hetsigt och började springa mellan kassorna för att flytta över sina varor….

Jag minns inte riktigt hur det hela slutade, men jag vet att jag skrattade så jag grät när han berättade 🙂

Där går gränsen, om man säger så, och jag kan omöjligt begripa att vissa människor inte verkar ha nåt vett. Så lång tid tog det ju inte att hon var tvungen att flytta över allt…det var ett enkelt krångel kunden före hade, typ att det slagits in en vara för mkt..Det tar ju en minut att fixa.. Men vem vet, tanten hade kanske bråttom till nåt…;)

 

Vilket tråkväder vi har fått nu då!

Dagen började ju rätt ok, men allteftersom så blev det sämre, för att framåt kvällen snöa och regna om vartannat…Mäh?

Ungarna har varit ute och gjort en stor snögubbe, lika hög, om inte högre, som Corrinda:) och när de kom in var de totalt genomvåta, in på bara skinnet.

Jordan hittade en torr mössa:

 Nyfyndad på rea hos Lindex, 20kr 🙂

Han är inte piggelin än, vår lilla prins. Ingen feber, men hosta, och snörvlig, och det tar på krafterna tydligen, så det är ganska många gnällutbrott här hemma.. Han tycker att det är jättekul när han får gå med tjejerna ut, så då är han nöjd, men det är ju svårt att klä sig för snö/regn.

Robban har spelat tennis, och som vanligt passade jag på att handla under tiden, och under tiden städade Perra hemma.

Jag köpte en ny sopskyffel, för inte ens den får vara ifred för klåfingerbarnen och den gamla har gått sönder..;) och så lite vardagsvaror. Vi handlar ju mer eller mindre varje dag istf att storhandla.

Det tycker många är jättemärkligt, vi som är en så stor familj. Men vi bor en kilometer ifrån en superfin Ica med vädligt bra priser, och sen har vi fem minuters bilväg till Coop och Citygross. Det finns ingen anledning att göra en gigantisk handling då och då, för dels får vi inte rum med alla varor, och det är skittråkigt att plocka in i skåp och lådor när det är typ 10 kassar 🙂

Dels så är det mer ekonomiskt att låta maten ligga på Ica och vänta, då behöver vi inte kasta den för att den blivit dålig innan vi hunnit använda den 🙂

Vi har alltid basvaror hemma – mjöl,,konserver, pasta osv, och så kompletterar vi med fil, mjölk, yoghurt, bröd, pålägg osv var och varannan dag.  Vi brukar ha en hel del råvaror i frysen åxå – köttfärs, lax,kyckling.

Ibland finns det verkligen ingenting att laga mat av, man letar i alla skåp och lådor och hittar liksom inget som funkar, men då är det ju som sagt var en skruttig liten bit till affären bara 🙂 De har öppet till 22 alla dagar 🙂

Perra passerar vår Ica varje dag och svänger oftast in för det jag benämner ” Det vanliga” när jag smsar honom en lista 🙂 och det är ju det som går åt hela tiden, färskvarorna.

Nåt som försvinner i en rasande takt är Oboypulver!

Herregud , ibland tror jag ungarna äter det med sked, för vi gör lugnt av med ett stort paket i veckan, minst.

Men, med tusen kompisar hemma på mellis varje dag så är det ju inte så konstigt, egentligen 🙂  plus att de omöjligt kan dosera rätt, det är alltid en tjock sörja i botten av glaset som de inte gillar…( det som är det godaste av allt…!)

 

Idag lagade jag middagen, helt ensam i köket, inget barn alls i närheten. Lite märklig känsla 🙂

Det blev kyckling som jag strimlade och brynte och sen kokade i en sås av fänkål, gul lök, creme fraiche och kryddor, bla curry för det älskar barnen, pommes frites till bara för att jag är less på att koka ris eller pasta 🙂 Jag åt couscous.

Efter middagen deklarerade jag att eftersom jag gjort allt själv, så var jag färdig med kökstjänsten, och nu fick barnen plocka av , och så lade jag mig på kökssoffan ( Jamie sov i vardagsrummet) och spelade Wordfeud.

   Ahhh, det är härligt med barnarbete 😉

De här två ( Robban och Corrinda) hade inte gjort ett handtag hemma på hela dagen så det var inte mer än rättvist, övriga barn hade hjälpt till med städningen.

Mina fula foppatofflor:) Jag tycker ju som bekant att det är asfult, men lik förbaskat är det himla bekväma skor, och jag har ont i en häl och det blir mkt värre av att gå barfota, plus att vi har kalla golv…ja, det var en bortförklaring 😉

 

Nu ska jag flytta in minsta prinsen i sängen, han sover intill mig på soffan, och sen borsta tänderna och gå och kvarta.

Imorgon är det söndag, inga planer mer än träna vid 5. Härligt. Lite solsken och finväder kanske?? Nja , tveksamt.

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Charlotte

    Längtar väldigt mycket till den dagen då barnen är såpass stora att man bara kan sätta sig i soffan och få dem att röja…

    Du vet att jag brukar kommentera här ibland va? Du har varit och kommenterat hos mig också Carola, så jag hoppas att du inte tycker att jag spammar när jag skriver så här:

    på min blogg försöker jag rädda ett liv idag. Gå gärna in och läs och sprid:
    http://ansgarssyskon.se/2012/02/det-viktigaste-brevet

  2. Trillingmamma och sjubarnsmor

    Hej!

    Jag är ju en trogen användare av Picnik och blev lite ledsen i ögat när jag såg att de skulle stänga ner med.

    Kan varmt rekommendera Picasa 3. Ett gratis och lätthanterligt program precis som Picnik. Annars är inte Photoshop Elements fy skam ;-).. om man nu vill lägga en peng.

    //Eva S

  3. Lina

    Prova Photoscape! Visserligen måste man ladda ner det men det är gratis och inte särskilt stort. Man kan göra typ allt och det är väldigt enkelt :-). Finns svenska version med. Prova!

  4. Anki J.

    Använder ju oxå Picknik och blir ju oxå lite undrande var jag ska redigera bilderna hädan efter? Har tyckt det har varit bra ”ställe” och fixa mina julkort…
    Här i södra delen är det rena tövädret och det innebär en massa gegga, i alla fall när man bor på landet som jag

    Natthälsning från Skåneland

  5. Lottie

    Känner likadant. Picnik är det bästa redigerings program jag har använt och har använt det länge.
    Förstår inte varför de ska lägga ner 🙁
    Jätte tråkigt verkligen!

    Kram kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting