Allmänt

Tillbaka på banan igen, tror jag:)

Usch det är riktigt värdelöst att vara sjuk! Jag somnade igår när Perra kommit hem, och jag halvlåg på soffan och ammade Jamie, och sen sov jag i flera timmar, tillsammans med lilla gosgrisen, vilket var mysigt iofs.

Perra har ju noll och intet vårdande i sig, så är man sjuk får man vackert fixa själv ändå, inga ömma ord eller värktabletter direkt… men jag fick ju ligga ifred iaf och det får man väl vara glad åt, kanske 😉  Han menar på att jag gör precis likadant, men vad han glömmer är att jag de första typ 10 åren alltid försökte pyssla om honom och göra det sjuka bättre på alla de vis jag kunde, men han blev bara arg och ville vara ifred…så då ledsnade jag, och han får nu vara ifred, men då är det fel…

Jaja, ni vet ju hur det är 😉 Hur man än vänder sig har man ändan bak..

Trots att jag var dålig blev jag ändå förbannad när han trodde att jag bara var lite allmänt förkyld…för det lägger jag mig ju knappast och sover bort dagarna för, då är det ju bara att snyta sig och komma igen 😉 men nu var det matt, yrsligt, huvudvärk, ont i kroppen och lite lätt illamående, plus förkylningen, så jag var sjuk på riktigt, men idag är det så himla mkt bättre!

Ingen kan vara gladare än jag:)  Matt känner jag mig lite mellan varven, men det kan bero på att jag i glädjen över att må bra igen ( förutom snuvan då) skuttat runt och grejat på hela dagen 🙂

Dammsugit, plockat i och ur diskmaskinen, tvättat,vikt tvätt, röjt badrummet, Jamies skötrum, hjälpt småtöserna städa sitt rum, gått en promenad i solen, saltat med tösalt, lagat två olika middagar och massa småplock. Ahhh det är härligt att vara tillbaka 🙂

 

Hur som helst, dagarna som gått i bilder!

I torsdags ville barnen till Ikea! JA, det var de som ville, men jag behövde ju inte direkt övertalas:) och vi drog iväg.

Novalie, Trixie och Lovelia ville såklart vara i leklandet och dumpades där, medan jag Jordan , Jamie och Robban gick en sväng och kikade. Jag ville att Robban skulle ha en byrå under sin loftsäng, men han var inte alls med på de noterna, han ville ha det precis så som han har nu..Jaha:)

Men korv och glass ville han ha, och det fick det bli efter avslutad runda:

  Mmmm, mjukglass!  Jordan fick i sig nästan hela sin, men det var ganska mkt som rann längs med struten och ner för händerna…

Det kom fram en man och frågade om alla barnen var mina?

– Ja det är det, sa jag stolt som vanligt, men undrande lite varför han tyckte de var många, jag hade ju bara några med mig?

Hihi, en snabb räkning visade att det ju faktiskt var sex stycken barn med och det är ju ganska många:) Jag tycker inte att jag har speciellt många barn, och definitivt inte när inte alla är med 🙂  Allt är relativt.

Novalie är ju ..tja…i sina egna ögon;) väldigt snygg med sina benvärmare 🙂

Jamie sov gott halva vändan men sen vaknade han och när barnen åt så var han skitsur, men sken upp mellan varven:

Vi har bytt till den väldigt mkt större Babynomade kopian som jag fick tips om av nån av er här:)  Den är bara i ett lager fleece men det räcker ju gott.

På Ikea så har de ju rosa prinsessbakelser och jag frågade ungarna om vi kanske skulle köpa sådana och fika hemma, eftersom det ju fötts en liten prinsessa just den dagen, men de gillade inte sådana, så de fick välja annat fika:

Ikea har börjat med kanelgifflar 🙂 och så chokladflarn, tillsammans med pappas svartvinbärssaft. Funkar, men så värst prinsessigt var det ju inte 😉 Det är däremot min triss i sessor och lilla prinsen himself 🙂

På kvällen så tog jag med allihopa till Friskis på träning, och de tränade nästan lika mkt som jag fast utanför salen . Och sen vilade de..

Det kanske inte var det smartaste draget att träna när jag ändå var förkyld, och det kanske bidrog till att jag blev så seg och matt sen…ska inte göra om det , lovar.

För sen låg jag ju mer eller mindre hela fredagen, antingen i sängen eller på soffan.

Kvicknade till när jag lagade mat och sen var jag hyfsat ok under kvällen, men då satt jag ju i soffan..

När jag röjt efter maten och skulle göra iordning Jordan för natten så var han borta? Jag ropade på honom och han svarade, men kom inte…När jag ropade igen och började gå ner för att leta reda på honom så hojtade Novalie att han var med henne i badrummet, och när jag öppnade så har hon bytt hans blöja, tagit på pyamas och kammat håret, samt satt i ett hårspänne 🙂

  – För att jag ville, mamma 🙂

Novalie är en liten mamma, det anses så fult att säga det för då drar folk genast slutsatsen att hon måste för att jag inte hinner med all barnen….bah, men hon gör det för att hon vill! Hon tycker det är roligt att fixa och hjälpa sina småsyskon. Hon kammar håret på de mindre, och flätar och grejar, hjälper dem att hitta och klä på sig, håller ordning på sina och deras saker, och har stenkoll på det mesta. Omtänksam och underbar, och snäll ut i fingerspetsarna.

Och nej, hon behöver eller måste såklart inte, jag hinner:)

  Jaaa, det är stökigt som sjutton, men inte nu längre 🙂

 

Jag hade fått paket, med sånt där bubbelplast med stora bubblor, och det tyckte ju barnen var hur kul som helst, och när Jordan kom så ville de ju att han skulle få prova:

   -Hoppa, Jordan!

-Vaddå?? Hur menar ni nu?? Hoppa?

Ja men tjejerna är ju inte sena på att visa :

  Ganska liten plastbit med många hoppande barn på, och det tog inte så lång tid innan alla bubblor var sönder. De lät väldigt högt, så mitt huvudvärkande huvud var ganska nöjd med det 😉

 

Idag då, Perra halvglodde på Vasaloppet, nåt som inte intresserar mig ett dugg, men jag råkade sätta mig i soffan för att amma precis när målgången var..men minns inte vem som vann för det , men han såg glad ut 🙂

Solen sken så vi tog en halvkort promenad, det blåste ju svinkallt om man inte var i lä, men det finns hopp!

Vid vårt stuprör ser det ut såhär:

   De var iofs i knopp redan innan all den här snön kom, och har sovit lite väl inbäddade, men nu så, är de på gång, och jag älskar det !

Lovelia och Trixie ville absolut cykla, även om de fick leda cyklarna mer än halva vägen för det är isigt, men på sina håll är det barmark:

  Väl påklädda och hur lyckliga som helst över att få cykla.

Vår uppfart är fortfarande som en isgata, få se om tösaltet gjorde nån verkan.. men det såg ut så hos de flesta vi gick förbi, svårt att hinna snöröja när det toksnöar, följt av tokregn och iskyla…hm..

Men nu hör jag att våren är på väg, det är visst redan vår i södra Sverige, och det är ju underbart:)

 

Nu ska jag ta och dra mig tillbaka för natten, och sen är det dags för skola och vardag imorgon igen…svisch så gick det sportlovet!

 

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

 1. Åsa

  Hej! Var har du köpt kopian och vad kostar den? Mvh åsa
  Carola: Du menar babynomadekopian? Jag minns inte! :(och jag har googlat länge nu för att hitta tyillbaka, men det var ett tips frånb en läsare…Jag lovar länka om jag hittar 🙂

 2. Katie

  Novalie är så lik mig som liten =) jag var bara 3 ½ år då jag kånkade runt på min nyfödde lillebror och hjälpte lillasyster med allt mellan himmel och jord =)

  Hoppas ni fått en fin start på veckan Carola! Kramar, Katie

 3. Bex

  Haha! Ne, man märker att du inte är intresserad av vasaloppet, för det var nämligen damernas vasalopp och en hon som vann inte en han 😉 Men det är fint, det gjorde min morgon! 😉

 4. Bex

  Haha! Ne, man märker att du inte är intresserad av vasaloppet, för det var nämligen damernas vasalopp och en hon som vann inte en han 😉 Men det är fint, det gjorde min morgon! 😉

 5. Anna Köhler

  jag har jättemånga syskon 9 st och vi hjälpte till så gott vi kunde när vi var mindre 🙂 har en syster som hjälper mig med mina söner när hon hälsar på o jag har 2 barn 🙂

  du o Perra är ju så underbara haha 🙂 min 3åring är så när han är sjuk vill bli lämnad ifred åh blir storebror sjuk så blir han sur för att jag inte ”pysslade” med honom haha

 6. Anna Köhler

  jag har jättemånga syskon 9 st och vi hjälpte till så gott vi kunde när vi var mindre 🙂 har en syster som hjälper mig med mina söner när hon hälsar på o jag har 2 barn 🙂

  du o Perra är ju så underbara haha 🙂 min 3åring är så när han är sjuk vill bli lämnad ifred åh blir storebror sjuk så blir han sur för att jag inte ”pysslade” med honom haha

 7. Ida

  Vilka otroligt söta barn ni har. Jag tycker att det är gulligt när barnen hjälper varandra, så trist att en del ska vända det till något negativt. Det handlar nog om avundsjuka skulle jag tro. Är ju bara roligt när barnen vill hjälpa till och det har ju inget att göra med att man själv inte hinner. Gillar att du skriver långa inlägg med många kort.

 8. Ida

  Vilka otroligt söta barn ni har. Jag tycker att det är gulligt när barnen hjälper varandra, så trist att en del ska vända det till något negativt. Det handlar nog om avundsjuka skulle jag tro. Är ju bara roligt när barnen vill hjälpa till och det har ju inget att göra med att man själv inte hinner. Gillar att du skriver långa inlägg med många kort.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing