Allmänt

Exakt hur jobbigt ?

Idag har jag tagit reda på exakt hur jobbigt det är när ens lilla barn plötsligt och väldigt oförutsett kräks in public .
Jag tänkte att det är lika bra att göra det ordentligt så scenen blev Ikeas restaurang :/
En till synes helt pigg men inte hungrig Jordan gick runt och grejade medan vi åt och plötsligt hörde jag bakom ryggen hur han grät sådär förtvivlat , tittade och ser honom och en massa kräk på golvet… Flög upp och dit och han kräktes en skvätt till och där står jag och skäms .
För vad vet jag egentligen inte för jag hade inte minsta lilla misstanke om att han skulle vara sjuk.
Men det är ju skitäckligt när nån kräks där andra äter !
Min kompis for iväg efter papper och sen låg jag där och torkade när Jordan blev jätteledsen för att han inte fick nån glass, och så pep han iväg .
Jag kunde ju inte annat än torka klart och sen leta efter honom ,utan resultat , och jag hann se framför mig hur han stod och pjukade bredvid nån ytterligare :/ men tvärtom , han kom med en jäkla chokladboll i näven !? Och hela munnen full, tuggade och var stennöjd.
Jag tog med honom in på toa för att tvätta händerna och han satt och smaskade i sig den stulna chokladbollen ( notera i hårddisken – betala den nästa gång!) och sen drack han vatten och var piggelin.

Vi packade ihop oss snabbt och fick avstå shoppingrundan såklart, och åkte hem.
Sen dess är han pigg ! Inte så matglad men det har han inte varit sen han blev förkyld men han har ätit välling , lite kaffe, nån kaka, chokladbit ( han letar själv i skåpen ) och nu sist russin .

Vad kallar man det här nu då ?
Det är ju ung som för både Novalie och Robban men så många dagar i mellan ?
48 timmar håller vi ju hårt på, men vi kan ju inte isolera oss en vecka eller så 😉

Det här har varit nåt jag fasat för, att nån ska pjuka offentligt.. Det var inte riktigt lika jobbigt som jag trott men inte är det nåt att rekommendera 😉
Jag är ju extremt noga med att försöka hålla våra baciller och virus borta från andra så det känns som ett stort misslyckande . Men som sagt var så anade jag inte det minsta lilla förrän det var gjort så mitt samvete är ändå rent .

Nu blir det 48 timmars karantän igen då . Perra är ledig imorgon och på fredag och vi hade andra planer men så kan det bli och det är tur att man är flexibel ! :).

Jahopp ingen träning heller då , fast jag skulle kunnat propsa på att Perra skulle avokat sin iofs.. Men han erbjöd sig inte och jag tänkte inte så långt 🙂
Jag kan träna hemma ist, så får det bli !

Nu ska jag torka kattkräk … En av dem hade visst kräkts i hallen, ja är det inte den ena så är det den andra 😉

See ya 🙂

Kommentarer

 1. Michaela Lejonberg

  Stackars prins Jordan!
  Walther fick nåt mysko idag med. Han ville ingen frukost ha, utan körde med att han skulle spela dator o greja… han fick minsann äta sin macka INNAN det blev nåt dataspel! Och det gjorde han trots pip och gnäll, sne gick han o la sig o sa att han frös… Tänkte mest att han nog va trött… han hade otroligt svårt att komma till ro igår hos farmor o farfar!
  Men när vi skulle fika så huttrade han mest o va allmänt nere… så vi tempade, 39,2! Sen har han sovit typ hela dagen och inget ätit, bara druckit yttepyttelite. Det sista han drack hos farfar o farmor va liite påskmust och det kräktes han upp!! Men inga mer kräkningar tack o lov, men han har feber o fryser!
  Carola: Brrr, frysa är hemskt! Krya på honom:)

 2. Michaela Lejonberg

  Stackars prins Jordan!
  Walther fick nåt mysko idag med. Han ville ingen frukost ha, utan körde med att han skulle spela dator o greja… han fick minsann äta sin macka INNAN det blev nåt dataspel! Och det gjorde han trots pip och gnäll, sne gick han o la sig o sa att han frös… Tänkte mest att han nog va trött… han hade otroligt svårt att komma till ro igår hos farmor o farfar!
  Men när vi skulle fika så huttrade han mest o va allmänt nere… så vi tempade, 39,2! Sen har han sovit typ hela dagen och inget ätit, bara druckit yttepyttelite. Det sista han drack hos farfar o farmor va liite påskmust och det kräktes han upp!! Men inga mer kräkningar tack o lov, men han har feber o fryser!
  Carola: Brrr, frysa är hemskt! Krya på honom:)

 3. Catarina

  Nej men huvva! Inte kul och vad skämmigt!
  Hoppas att Jordan klarar sig från att kräkas mer!

  Och det är verkligen INTE 12 timmars inkubationstid! 48 för ”normala” magsjukor och 72 timmar vid vinterkräksjuka!
  (jobbar som förskolepedagog)

 4. Catarina

  Nej men huvva! Inte kul och vad skämmigt!
  Hoppas att Jordan klarar sig från att kräkas mer!

  Och det är verkligen INTE 12 timmars inkubationstid! 48 för ”normala” magsjukor och 72 timmar vid vinterkräksjuka!
  (jobbar som förskolepedagog)

 5. Annette

  Kan ju vara en helt annan tillfällighet, så vi hoppas det inte blir något mer, inte brukar dom väl kunna klämma i sig en chokladboll direkt efter och få behålla den ?
  Själv var mitt andra barn ett kräkbarn med kaskadkräkningar och kräktes överallt hela tiden men det var ju iochförsig inte så pinsamt då det inte brukar förknippas med någon kräksjuka.
  Själv har vi gjort mora idag och där har jag för första gången köpt syltkrukans varor:)) Vi har aldrig sett dom förut så jag blev så glad när jag såg din svärmor med sina produkter. Vi språkades lite och det inhandlades lite olika sylter och även lite honung. Har nyss dukat fram en ostbricka och då var jag ju tvungen att öppna hjortronsylten med som jag köpte. Ska smaka gott nu. Ha en trevlig kväll.
  Carola: Åh vad roligt att du handlat av Syltkrukan! Svärmor blev nog glad för pratstunden, hon tyckte det var lite dålig försäljning 😉 Hoppas nu att det smakade bra! Jag kan rekommendera havtornsmarmeladen till ost!!! Hjortron är inte min favorit…:)

 6. Annette

  Kan ju vara en helt annan tillfällighet, så vi hoppas det inte blir något mer, inte brukar dom väl kunna klämma i sig en chokladboll direkt efter och få behålla den ?
  Själv var mitt andra barn ett kräkbarn med kaskadkräkningar och kräktes överallt hela tiden men det var ju iochförsig inte så pinsamt då det inte brukar förknippas med någon kräksjuka.
  Själv har vi gjort mora idag och där har jag för första gången köpt syltkrukans varor:)) Vi har aldrig sett dom förut så jag blev så glad när jag såg din svärmor med sina produkter. Vi språkades lite och det inhandlades lite olika sylter och även lite honung. Har nyss dukat fram en ostbricka och då var jag ju tvungen att öppna hjortronsylten med som jag köpte. Ska smaka gott nu. Ha en trevlig kväll.
  Carola: Åh vad roligt att du handlat av Syltkrukan! Svärmor blev nog glad för pratstunden, hon tyckte det var lite dålig försäljning 😉 Hoppas nu att det smakade bra! Jag kan rekommendera havtornsmarmeladen till ost!!! Hjortron är inte min favorit…:)

 7. Anna

  Skriv din kommentar här!Kan var vinterkräksjukan som går, den har upp till 6-8 dagars inkubationstid..
  Carola: Nää, har den verkligen så lång inkubation? Den är det inte iaf, för det är ju en jobbig variant, det här är hittills lite snällare 🙂 Ta i trä!

 8. Anna

  Skriv din kommentar här!Kan var vinterkräksjukan som går, den har upp till 6-8 dagars inkubationstid..
  Carola: Nää, har den verkligen så lång inkubation? Den är det inte iaf, för det är ju en jobbig variant, det här är hittills lite snällare 🙂 Ta i trä!

 9. Sara

  Fy vad jobbigt med kräk på Ikea. Själva har vi sluppit liknande incidenter hitills iaf. Tycker dock inte att det låter otroligt att han smittats av Robban. Han kan ju ha blivit smittad på måndagen (man kan ju smitta längre än 48 h med) och sen kan det ju ta ett par dagar innan man blir sjuk…hade inte han varit gullig och tagit hand om småsyskonen i måndags med?;-) Elände iaf men skönt att de bara kräkts en gång iaf och inte legat däckade idagar. Inte kul med magsjuka iaf, hoppas att inte fler blir sjuka!
  Carola: Det här med smittvägar..jag har gett upp;) Det kommer om det kommer verkar det som. Ibland blir de ju sjuka fast de inte träffat en kotte eller varit utanför huset på två veckor, och ibland klarar de sig fast alla andra är sjuka…Jo Robban var ju gullig och passade barnen…Men det blir som det blir 🙂

 10. Sara

  Fy vad jobbigt med kräk på Ikea. Själva har vi sluppit liknande incidenter hitills iaf. Tycker dock inte att det låter otroligt att han smittats av Robban. Han kan ju ha blivit smittad på måndagen (man kan ju smitta längre än 48 h med) och sen kan det ju ta ett par dagar innan man blir sjuk…hade inte han varit gullig och tagit hand om småsyskonen i måndags med?;-) Elände iaf men skönt att de bara kräkts en gång iaf och inte legat däckade idagar. Inte kul med magsjuka iaf, hoppas att inte fler blir sjuka!
  Carola: Det här med smittvägar..jag har gett upp;) Det kommer om det kommer verkar det som. Ibland blir de ju sjuka fast de inte träffat en kotte eller varit utanför huset på två veckor, och ibland klarar de sig fast alla andra är sjuka…Jo Robban var ju gullig och passade barnen…Men det blir som det blir 🙂

 11. Jane

  Det verkar vara lång inkubationstid på den här magsjukan. Har 4 barn och de har blivit dåliga efter ca 4-5 dagars mellnrum. Liknande ert, 1 kräk sen inget mer….lite jobbig när man inte vet hur länge man smittar…..men krya på er hoppas ni andra klarar er!

 12. Jane

  Det verkar vara lång inkubationstid på den här magsjukan. Har 4 barn och de har blivit dåliga efter ca 4-5 dagars mellnrum. Liknande ert, 1 kräk sen inget mer….lite jobbig när man inte vet hur länge man smittar…..men krya på er hoppas ni andra klarar er!

 13. Viktoria

  Vi har också haft sån där konstig sjuka här i huset. Efter 48 timmar tror man ju att det ska vara ok, men så började nästa barn kräkas efter 3 dygn 🙁

  Apropå att kräkas offentligt så hade vår äldste problem med att magmunnen inte höll tätt så han kräktes jätteofta i många år – det kom plötsligt lite här och där i affärer, på restaurang, i bussen… och det var lika jobbigt varenda gång med suckande personal och omgivningens dömande blickar.

 14. Viktoria

  Vi har också haft sån där konstig sjuka här i huset. Efter 48 timmar tror man ju att det ska vara ok, men så började nästa barn kräkas efter 3 dygn 🙁

  Apropå att kräkas offentligt så hade vår äldste problem med att magmunnen inte höll tätt så han kräktes jätteofta i många år – det kom plötsligt lite här och där i affärer, på restaurang, i bussen… och det var lika jobbigt varenda gång med suckande personal och omgivningens dömande blickar.

 15. Maria Olsson

  Om han inte har kräkts på 12 timmar är det ingen fara . har pratat med sjukrådsgivningen , när min dotter hade kräkts och om det hade gått 12 timmar så är det ingen fara sa de.
  Carola: Fast hur menar de nu? 48 timmar efter sista kräk bör man hålla sig hemma…Iaf vid vinterkräksjuka, och eftersom de aldrig presenterar sig så bör det gälla alla magåkommor! 😉

 16. Maria Olsson

  Om han inte har kräkts på 12 timmar är det ingen fara . har pratat med sjukrådsgivningen , när min dotter hade kräkts och om det hade gått 12 timmar så är det ingen fara sa de.
  Carola: Fast hur menar de nu? 48 timmar efter sista kräk bör man hålla sig hemma…Iaf vid vinterkräksjuka, och eftersom de aldrig presenterar sig så bör det gälla alla magåkommor! 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing