AllmäntÅrstider

Underbart!

Idag var det ett helt underbart väder! Solen sken, det droppade och drippade från taken, fåglarna kvittrade och det blåste bara lite lite 😉

Jag missade inte snön som kom på natten, fick skyffla av ett stort sjok från bilen, men den försvann ju och liksom åt upp det som redan låg på backen, och summa summarum så var det en fin dag!

Som alltid när det börjar bli vår, så kvicknar mina livsandar till och jag vill ut, jag vill rensa,röja och greja!

Idag blev det hacka is…

   Innan jag började var det en heltäckande ismatta, nu är den upphackad i  småbitar och jag har fått till en ränna så att den stora, djupa vattenpölen nu är ett minne blott, för den har runnit ner i gatbrunnen:) Som jag först fick lokalisera där under isen ute på gatan..Samma visa varje år 🙂

Nu har jag ont i händerna…som varje år. Hihi.   Ihh man ser ju en solstråle på bilden! Det såg jag inte när jag tog den, men vad härligt:)  Mögelbilen kom med på bild åxå…

Jamie fick följa med ut, och jag satte honom på Jordans plats i vagnen så han kunde heja på sin mamma som jobbade och slet:

  Det är väl dags att ta bort liggdelen förstås….han är ju stor nu.  Lovelia i bakgrunden hjälper till med skyffeln. Jordan ägnade sig åt att dra runt på springcykeln. Minns ni att han älskade att dra den runt runt i somras?? Han har återupptäckt den nu:)  Bara väldigt halt på sina ställen så han låg på magen och ylade mellan varven, svårt, för att inte säga omöjligt att ta sig upp själv i overall och galonbyxor över det…;)

 

Mitt i allt hackande ville Jamie att jag skulle skaka på vagnen så han kunde somna…bortskämda unge 😉 så då gjorde jag det och sen sov han gott ute i vagnen länge och väl, medan jag satte mig i dörröppningen på en liten pall och vände näsan mot solen:

 Ahhhh jag älskar solen!!

Givetvis fick jag inte sitta i ensamt majestät länge, utan fick sällskap, först av Lovelia:

 … och självklart ville Jordan vara med han åxå, och kom och kröp upp i knät med sin vällingflaska, som han gått runt med och tjatat om att få påfylld hela dagen. Man skulle kunna tro att han inte får nån mat här hemma…? Men det får han, och välling är morgon och kväll, inget annat 🙂

   Mysigt!

 

Efter kyrkis idag så åkte vi till leksaksaffären!

För, efter att ha sett på Familjen Annorlunda igår, där barnen slutade med napp….kanske inte heelt frivilligt, hihi, men ändå, de slutade 🙂 så frågade jag Lovelia om hon kanske kunde tänka sig att sluta med sin?

För våra tjejer har envisats med nappar upp i femårsåldern…Lovelia är 4½ så jag har preppat henne ett tag nu, och hon får bara ha den när hon ska sova. Men det är liksom hög tid.  Jag sa att när man slutat får man  åka till leksaksafären och handla vad man vill. (Mutor och hot är som bekant mina bästa vänner 😉  ) och först funderade hon, så sa hon Ja, sen Nej, och sen Imorgon…

Men i morse hade hon sovit utan nappen! Perra intygade att den inte fanns där när han väckte henne, så då var det ju bara till att hålla mitt löfte…

Tacknämligt så valde hon inte det dyraste i affären utan en liten barbiedocka med bil, och så detta;

  En liten ask med magnetiska ”pappersdockor”

Hon pysslade länge med det här och hon är så stolt!

Återstår att se om nappen sitter där i munnen imorgon…men hon frågade inte efter den nu ikväll iaf.

Jag passade på att köpa varsina nya Top model pyssel/ritbok åt småtöserna på samma gång, de älskar dem och satt tillsammans och målade och pysslade efter middagen. Köpte topmodel pennor med, i hår och hudtoner 🙂 Succé.

Jordan hittade en racerbil som han ville ha, och fick, hela 19 kr;) och så blev det en sandhink, jag kastade massor i höstas, och det var en fin lila med Hello Kitty på som både Jordan och Lovelia gillade.

 

Jag var på Ica en sväng för att ta ut pengar till Corrinda som skulle på basketmatch, och där ordnade jag trafikstockning…

Pappa stod med sin bil och vinkade, och jag körde upp intill honom, med gott om plats för mötande att köra runt, fast jag stod på fel sida iofs, men det är liksom stort där..Nu tyckte inte han som blev först i den jättesupermegalånga kön att han kunde köra runt, utan han väntade på att jag skulle flytta mig.( gubbe med keps och ratten i ett krampaktigt grepp två centimeter från näsan..say no more..hehe)

Bah..men folk gör ju sådär hela tiden och det funkar, men inte när jag gör det för en enda gångs skull…utan det blev stopp långt ut i rondellen… Backa, backa, och ” – Mamma, de pekar fuck you åt dig, vad pinsamt” från Patricia som jag hämtat upp…

Fast det säger ju mer om dem som gör så, herregud, vuxna människor..

Jo, det var osmart av mig, men sååå farligt illa till stod jag inte.   Pappa kan intyga det 🙂

 

Imorgon är det träning, ev Ikealunch och musiklek. Corrinda ska provspela för basketklass 🙂 borde inte bli några problem, hon är jätteduktig.

Nu är det tandborsten som gäller!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Mamma till fem

  ” Mamma de pekar fuck you ”
  Dagens bästa kommentar 😀
  Åh, vad jag kände igen mig i det förresten. Precis som du säger så kan andra göra dumheter utan att en enda jäkel reagerar men om en annan någon endaste gång får för sig att tänja lite på de oskrivna reglerna, då får man veta att man lever 😉 Och vad är det med folk och att peka finger i trafiken egentligen, det är ju inte heller ett beteende som de skulle göra i något annat sammanhang. Min mamma är sån och jag tror att hennes ständiga svordomar och fuck-you-finger i ansiktet på folk har avskräckt mig från att nånsin göra likadant haha. Nej, men skämt åsido jag har oändligt med tålamod och förstår inte poängen med att reta upp sig på allt och alla.
  Jag gillar verkligen att läsa din blogg!

 2. Katia

  Mina barn slutade med napp runt 3-års åldern båda två. Dem gav alla sina nappar till kattungarna på skansen. Oj vad dem var stolta sen. Det känns stort på något sätt när dem slutar.

 3. Anna Köhler

  våran äldsta son slutade med både välling o napp då han var exakt 18månader gammal, sen våran yngsta slutade med välling vid 2års ålder och napp vid 18månader då mutade jag han faktiskt fick jag hans napp så fick han en stor säng haha han gick med på det direkt

 4. Maria

  Hej
  Undrar vad du tycker om Baby Travels syskonvagn? Funderar på en sådan till sommaren då jag väntar trean å tvåan endast är 1,5 år.
  Carola: Jag gillar den väldigt mkt! Iaf om man inte behöver fälla ihop den så ofta;) för det tycker jag är meckigt, men de flesta tycker det är easypeasy. Värd sina pengar, speciellt om du köper begagnad:) Lycka till 🙂

 5. Ulrika

  Ja, vilket härligt väder det var igår. Jag trotsade hostan och tröttheten och lämnade min influensa-familj hemma en stund för en sväng till affären. Vårvädret var helt klart värt soffvilan resten av dagen. Soffvilan på en mammas vis alltså: ligga ner en stund, upp och hämta vatten till hostande barn, sitta en stund, upp och hämta upp lillan från vilan, sitta en stund, upp och ta tempen och ge medicin till sjukt barn, ligga en stund, upp och fixa något att äta till tillfrisknande barn etc.

 6. Viktoria

  Här är vi taskiga och kastar alla nappar när barnen ska fylla 1 ungefär.
  Den där asken med magnetdockor verkar kul – jag är på jakt efter presenttips åt dottern som fyller 5 år snart så jag ska nog ge mig ut och se om jag kan få tag på sådana.
  Skönt med lite vårkänslor!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing