AllmäntAllvarResaTips

Det här med hygien nu då…

Jag fick en kommentar om att det var illa att jag sa till barnen att inte gå på toa i skolan…och givetvis får de ju gå på toa om de behöver! Men, skoltoaletterna är inte ett under av fräschör direkt, och jag undviker absolut att gå på dem själv. Värst är det när det är både kill och tjejtoa, för killar är tydligen inte så himla intresserade av att kissa där man ska…utan skvätter både här och var. Janelle berättade att ett tag när hon gick i mellanstadiet så var en lärare tvungen att följa med killarna till toan för att inspektera före och efter för det var ett sånt nersölande:(

Det här gäller fö vuxna män med, och jag väljer alltid en ren damtoa om jag kan, och undviker mixade, för så fort en man varit på en toa så är det messymessy på nåt vis….;) Ja, det är att dra alla över en kam, men håll med om det i stort!

Med tanke på hur toaletterna i skolan ser ut och luktar så är inte heller barnen speciallt lockade av att gå dit heller. Jo, de städas säkert, men vad hjälper det?

 

Sen en annan kommentar om att inte ingjuta bacillskräck och skapa tvångssyndrom med överdrivet tvättande och spritande.

Jag förstår helt hur du menar, men jag tycker inte att jag överdriver när barnen ska tvätta händerna, och sprita, före maten, och efter toabesök, när de kommer hem från skolan och om de varit i kontakt med nån som är sjuk. Det är så man undviker  de flesta smittor:)

God handhygien har man bara nytta av, alltid!

Sen kräver jag inte att de skrubbar sig med lut 😉

Det här med hygien är ju en viktig del av livet som verkar falla bort mer och mer. En undersökning jag läste för flera år sen visade ju att väldigt väldigt många vuxna människor slarvade med att tvätta händerna efter toalettbesök tex. ( Japp, flest män…) och tittar man på folk i allmänhet så är det ju inte de flesta som går och tvättar händerna efter att de snutit näsan direkt…hostar i handen gör ju många – det är fint att man samlar allt virus så man sen lätt kan föra det vidare via närmsta ledstång eller telefon 😉 och hur många går inte till sitt jobb och smittar ner sina kollegor, bara för att man själv inte kan hålla sig hemma? Min syster lackade ur på en arbetskamrat för tre veckor sen när vederbörande satt och såg ut som ett hålögt snorande hostande blekt spöke precis intill henne i det minimala rummet de delar och kommenderade hem personen i fråga , som sen dess varit sjukskriven…Det är inte schysst att dela med sig i alla lägen 😉

Jag vill inte höra om att ni inte har råd/möjlighet edyl att stanna hemma när ni är sjuka, för vem har det? Men det är ju som vanligt så att man står sig själv närmast, och hellre du än jag 😉 Tänk bara så trevligt det vore om folk som var sjuka höll sig hemma och tog hand om sig själva, det skulle alla vinna på i längden ju .

 

Nog om det. Nu till roligare saker!

Jag vill ha!!!

 En Barbapapa ljusslinga!!!  Det här är veckans vara hos MiniMango och kostar istf 399kr nu 299kr tom 20 mars.

Man kan tydligen sätta de små figurerna lite var stans på sladden vilket gör den ännu mer till en Måste Ha sak 🙂

MiniMango har fått in massa roliga saker, så kika in där, men kanske att ni låter bli Barbapapa för den är min 😉 Måste bara klura ut vart den ska få sitta….? Eller okey då, ni får klicka hem en:)

 

Idag var alla barn utom Janelle i skolan igen, hon hade ju problem med illamående en period i höstas, och skolsköterskan och hon kom fram till att det var nån form av magkatarr, och nu är det ungefär samma:( Trist. Inte så mkt att göra åt heller, mer än att sköta sig med mat och sovtider, och inte stressa…säg det till en andraårs samgymnasist…..

Jag och Jamie åkte till musikleken medan Perra och Jordan åkte och köpte cykellås, ungarna har dammat av cyklarna och nu är det bara det som gäller som transport till skolan, härligt.

Han lämnade sen av Jordan hos mig och vi väntade på Lovelia , under tiden så fikade vi. Jordan ville så gärna ge Jamie ett mariekex, men nja…det fick bli ett smörgåsrån ist:

  Jamie ser tveksam ut, som vanligt.

Jordans supersnygga svarta jeans är från H&M, julklapp från mormor och morfar.

På vägen hem från kyrkis åkte jag  till Lager 157, hade aldrig varit där så jag skulle bara kika snabbt, och insåg att dit måste jag ju igen, jösses vad mkt de hade som jag ville ha:) Ska ha med mig så lite barn som möjligt bara, så man  kan kika och prova i lugn och ro. Idag hade jag trötta barn som ville hem och äta, men nästa gång blir det seriös shopping.

Lunch till barnen, och sen gjorde jag mûsli, och fick snilleblixten att mixa det och koka gröt på till Jamie, så sagt och gjort, mûsli bestående av havregryn, solrosfrön, linfrön, kanel och rapsolja mixades fint och kokades, och så blandade jag i jordgubbsylt så det skulle bli sött och gott, och jodå, han åt 🙂  Inte helt övertygad om att det var gott, men det gick i flera skedar iaf.

Lite amning på det och han var nöjd och glad och sov en stund.  Lovelia spelade på min dator, och Jordan såg att Janelle delade ett äpple och ville såklart ha han med, och grät stora förtvivlade tårar när hon bara tog äpplet och gick ner igen…. så han fick ett eget, som han sen smaskade på  samtidigt som han läste tidning:

Corrinda kom hem med kompisar , och efter att de ätit lite mellis så gick de ut och härjade, och Lovelia och Jordan hängde med ut och sen var de ute länge och väl. Det blåste rätt ordentligt idag så det var inte läge för kaffe ute, men jag satt i solen i köksfönstret ist och det är nästan lika fint det 🙂

Trixie och Lovelia åkte med kompis V hem, hon har en lillbror som Trixie leker med, och eftersom de stora tjejerna har gympa ikväll så brukar de alltid leka på tisdagar. De går oftast hem till V  och så skjutsar de till gympan och jag hämtar sen, skönt att kunna dela på sånt.

I morse gjorde jag ett fynd i garderoben:)

   Koftan jag fick av syrran i julklapp för flera år sen 🙂 En färg jag absolut inte skulle köpa själv, men jag gillar den ändå:) Klänningen / tunikan är från Boobdesign och köpt på superrea:)

Lite solbränna skulle inte skada, det är rysligt blekt nu….

 

Efter middagen hämtade jag från gympan, och sen hem och ammade innan jag röjde köket. Jamie somnade så jag gick och lade Jordan och sen ner till crossen, och det blev en halvtimme på den, dusch och sen småkikade jag på Äntligen hemma, tillsammans med de tre minsta tjejerna, som var så trötta att de nästan somnade, men lägga sig innan det var slut skulle de INTE 😉

Skrev lite papper, bla intygade vi att Patricia får åka på studieresa…till Ullared! Men hallå? Nu är det lite orättvist här alltså, jag vill ju åka dit ju ..! Perra skulle hellre hugga av sig armen än sätta sin fot där så han är ju enbart lättad att vi inte är involverade på nåt vis, men jag hade ju kanske gärna sett att de jade klassmammor som skulle följa med, hehe.

Nädå, jag har inget större sug efter att åka dit, det är för långt för att shoppa, i mina ögon. Men roligt att de ska dit 🙂

Och apropå resor , så har vi skjutit upp vår Irlandsresa!

Flera anledningar, men allra mest för att Jamie är inte den enkla behändiga bebis som han var när vi bestämde att han skulle få följa med..Syrran och jag har pratat om Irland sen innan Janelle föddes, och har vi nu väntat så här länge så kan vi avvakta lite till, för att åka med en strulig bebis som kanske sabbar hela resan…njä:)  Vi åker ensamma lite senare.

Ännu en anledning är att mamma och pappa tar med sig Robban & Corrinda till Thailand i sommar! Det blir såklart jättekul för dem ( och javisst är vi vuxna superavis, hihi) men det är ju inte gratis, och vi är inte gjorda av pengar så det känns som att det är prioriteringsdags, och iom att Jamie krånglar så var det inte så svårt att bortprioritera mig själv 🙂

Allt har sin tid, och Irland ligger förhoppningsvis kvar senare. Även Egypten och vår dykresa som vi pratat om sen milleniumskiftet har sin tid………> sen;)

Men, helt utan husmorssemester tänker jag inte bli, och det blir nån övernattning på nåt schysst spa eller så, det blir alldeles lagom 🙂 Tips mottages tacksamt på trevliga övernattningsgrejor 🙂 behöver inte vara just spa.

 

Nej, men, nu är klockan mitt i natten igen..Vart tar tiden vägen på kvällarna? Dags att krypa ner och slå ihop korpgluggarna.

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Mamma till 2 killar

    Jag mådde illa av p-pillret trinetta el vad det nu hette. Gick till läkaren och fick tabletter mot illamående, men när jag slutade med p-piller försvann illamåendet.

  2. c

    Ni två kanske kan åka till Ullared i alla fall? Går ju att bo på deras motell och sen är det bara att shoppa. 😀

  3. Elsa

    Visst är hygien viktigt, men överdriven användning av bakteriedödande medel gör ju bara bakterierna resistenta eller hur? Dessutom behöver vi ju lite bakterier :).

    I vår familj är vi överlag rätt friska, t.ex. min dotter på snart 11 år har aldrig varit magsjuk!! Och vi övriga insjuknar inte heller i magsjuka varje år. Vet inte ens när jag senast varit ordentligt sjuk själv?

    Så vad vill jag säga med detta? Jo, vi är inte överdrivet noggranna med hygien. Händer tvättas, jo, men inte hela tiden.

  4. Carina

    Jag önskar att det fanns fler personer som har samma inställning till hygien som du. Det slarvas otroligt mycket med både handtvätt och även att man stannar hemma minst 48 timmar efter magsjuka.

  5. Ulrica

    Visst är det bra med god hygien. Tvätta händerna efter toabesök mm. Men att sprita händerna hela tiderna tycker jag är att ta i. Man kan ju göra det när man kommer hem, men inte efter varje tvätt tycker jag. Sen går det också till överdrift med det här Yes med bakteriedödande effekt. Det behöver vi inte ha i våra hem. Det är bra med lite bakterier. Det gör att man inte så lätt blir allergisk. Och det behövs för balansen i naturen. Har man magsjuka eller liknande så kan man ju vara lite extra nitisk just då såklart.

  6. åsa

    Hej Carola!
    Nu blev jag lite nyfiken på vart du fixat korten?
    Har du hittat nåt annat roligt ställe nu när picknik lägger ner. Gillar teckensnittet du användt.
    Kan ju bara hålla med om att en tripp till Ullared är en kanonresa för dig och syster….
    Brukar försöka komma dit 2 ggr/år. Har ca 20 mil enkel väg. Iblnd stannar vi över, men oftast åker vi över dagen.
    Hoppas nu våren kommer snart för att stanna.
    Kram Åsa

  7. Sara

    Åh, det här kanske är en jättedum kommentar – men har ni kollat Jamies öron? Vår minsta är några veckor yngre än Jamie, och har i perioder varit riktigt missnöjd med allt och sovit superdåligt. Det var såklart jobbigt, men jag tänkte bara att alla barn är olika och vissa är gnälligare och sover sämre. När läkaren på BVC kollade hans öron visade det sig dock att öronen var boven! Han hade ju kanske haft ont i öronen jättelänge. Efter en penicillinkur är det som om vi fått ett helt nytt barn, SÅ glad och nöjd!

  8. Ami

    Ja du får ju göra slag i sak nu då och följa med i år. Jag åker ner under DreamHack, 16-18 juni. 🙂
    Fixar Patricia UV-dräkt eller ska vi köpa den i juni? 😉
    /Ami

  9. Maggan

    Hej! Tips på husmorssemester? Du var själv inne på det innan: Ullared! De har ju stugor till uthyrning och man kan boka badtunna. Jag har inte testat själv,vi bor ganska nära,men har flera vänner som åkt dit med kompisar eller kollegor och de säger att det är jättemysigt. Man shoppar och sen kopplar man av på kvällen,.myser ,äter gott och badar i vedeldad badtunna. Men det är ju klart en bit att köra för dej…! Men det finns kanske nåt liknande på närmre håll? Ha en bra dag!

  10. Belinda

    Hej Carola!

    SÃ¥ rätt du har angÃ¥ende att tvätta händer, det slarvars även för vuxnas del väldigt mycket med handhygien, äckligt tycker jag, sen att folk skyller pÃ¥ att man inte har rÃ¥d att vara hemma, vilket skitsnack, snarare snÃ¥lheten som talar… Visst man förlorar lite pÃ¥ nästkommande lön men sÃ¥ farligt är det faktiskt inte, dom som kommer och smittar ner andra kan ju betala deras karens sen ju, dom kanske inte heller har ”rÃ¥d” att vara hemma!

  11. Tess

    Vilken fin blogg du har Carola! På tal om Gekås så har jag bara en 20 minuters bilfärd innan jag är framme på Gekås, så där är jag minst 4 gånger om året 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting