Allmänt

Kanske vill ni…?

….se mina prinsessor?  🙂

Vi har varit hos farfar och hans fru på middag idag, och då ville tjejerna vara fina och valde kläningar ur de välfyllda garderoberna…och sen gick de in till Patricia och bad om att få bli fina i håret, och som pricken över i skulle de ha läppglans åxå..

Jag tycker att smink på småtjejer är vulgärt och ganska osmakligt, jag vet att många inte håller med, men jag vill inte att mina tjejer sminkar sig förrän de kommer i den åldern då ”alla andra” målar sig….;) Alltså typ uppåt femman, sexan, vilket jag även då försöker hålla tillbaka, men det är ju lika med att prata för döva öron..;)

Men läppglans slickar de bort efter två minuter så det kan jag gå med på, hihi. Och så till kalas som” kräver” en målning, typ Hollywoodkalset Novalie var på, men att sminka dem och gå ut offentligt – nä tack.

 

Håren plattade och inte rufsiga för en gångs skull. Tjusiga Lovelia och Trixie.

Novalie var med en kompis på Lek&Buslandet så hon kom precis när vi skulle åka, så hon fick ingen make-over men var glad ändå.

Jamie har inte tillräckligt med hår för att bli så värst fixad än, men han är ju fin som han är:

  Notera hur tjejerna dansar i bakgrunden.

 

Det är väldigt mkt prinsessor här hemma nu, och har så varit i ganska många år, så det är ju tur att jag tycker om det jag med.

Ni vet att Disney finns i Sverige och har bland annat en Facebooksida va?  Där har jag Gillat såklart och får mer eller mindre varje dag ett roligt Disneycitat:) Hur kul som helst!  Sen kan jag ju lugnt placera mina barn, tom Jordan, framför TV:n och slå på DisneyChannel så sitter de där som ljus tills jag  stänger av, världens bästa barnvakt. Som jag en gång i tiden sa att jag aldrig skulle göra! Va? Vaddå sätta barnen framför Tv:n för att få en lugn stund?? Meh…man kan väl typ läsa en bok eller så ist!?

Eller huuuur 😉

Jag älskar min barnvakt, och även om många barnprogram driver mig till vansinne med sina blippande och bloppande så erkänner jag att det är effektivt om man vill laga mat ifred, tex.  Nu har de en Prinsesskampanj på Disney där de uppmärksammar en prinsessa i månaden, och det är så kul! Den här månaden är det Mulan, och det är en figur som jag faktiskt har lite dålig koll på? Tror inte att de små ens vet vem hon är? Janelle och Patricia har koll, kanske Corrinda men inte de som kommer sen, för Mulan har ju varit lite bortglömd. Jag vet att vi har en VHS med henne, men den har nog hamnat i en låda med filmer som sällan ses..

Mars prinsessa var Belle, och det är en favorit eftersom våran Trixie heter Belle i andranamn:)  Jag älskar filmen Skönheten och Odjuret  åxå, och vi brukar skråla Skönheten är hooooon, odjuret är haaaaaaan….här hemma i köket, fråga mig inte varför, men de flesta sånger från Disneyfilmerna fastnar, eller hur?? Eller är det bara vi här hemma….?

 

Hur som helst så är det alltid ett säkert kort att köpa prinsessaker till de flesta tjejer i Lovelia och Trixies ålder, de är 4 och 6 år, och även fast vi har mkt så blir de alltid lika lyckliga över nya saker:)

Kolla Trixies min:

Hon är så sugen på att få öppna:) och sen dockorna fick komma ur sina plastlådor så leker ungarna med de hela tiden. Novalie tycker det är precis lika roligt hon, och de bygger upp olika miljöer i sitt rum som de sen leker i. För mitt öga ser det ut som de kastat ut en hög med saker, och det skriker ”Städa!” i hela kroppen, men tittar man en gång till så ser man ju att det faktiskt är väldigt mkt arbete bakom, så de brukar få ha det kvar:)

De har fått en passande förvaring till alla sina barbiedockor åxå, lådorna de hade tidigare har liksom svämmat över…

   Dålig bild:( men hade ingen bättre.

Och för att riktigt frossa i prinsessor, så har Trixie en cykelhjälm som passar perfekt och som hon är mäkta stolt över, hon köpte den själv i höstas för födelsedagspengar:

 

Det är hon själv som fotat den 😉

 

 

Nog om det för idag:)

Imorse låg den här godingen och skrattade bredvid mig:

 
  Extremt kass bild, men det var mörkt i sovrummet.

Han sken som en sol och sprattlade med benen, hela kroppen faktiskt, och det är ju rätt ok sätt att vakna på:)

 

Vi klev upp och gjorde oss i ordning, Jordan är imponerad av alla byggare som håller på att byta tak på grannens hus, så han står gärna i köksfönstret och kikar.  Grejade lite, gjorde musli, fixade med Tassimoapparaten som ville bli lite avtorkad, ungarna sölar lite, och  aktade mig så mkt jag kunde från att bli påkörd av Jamie i gåstolen…Utan foppatofflor så kör han sönder hälsenorna på en, men med de på så tar de stöten…Att dessa fula skor kan ha så många pluspoäng, det är nästan pinsamt.

Vid halv tre packade vi in oss i bilen, alla barnen utom Patricia. Jag skjutsade Janelle till en kompis, och det var de sju minsta som följde med till farfar. På vägen så hämtade vi upp gammelmormor. Denna underbara människa som är snart 98 år, bor tre trappor upp, UTAN hiss, och de där trapporna suger musten ur en, de är skitjobbiga, men hon nästan skuttar ner. Jag gick för att möta henne och hann en halv trappa upp, och hörde pigga snabba steg uppifrån och trodde det var nån annan, men nej då det var minsann hon 🙂  Jag är så imponerad av henne.  Nu börjar hon dock prata lite om att det är dags att lämna in, men hon är helt nöjd och inte ett dugg orolig, hon har haft ett bra liv och tycker att hon gjort sitt. Helt saklig och osentimentalt. Jag hoppas såklart att hon hänger i ett bra tag till, för snällare finns inte. Underbar helt enkelt.

 

Vi skulle vara hos farfar kl. 16.00 och några minuter i rullade vi in på gårdsplanen, den känslan är alltid lika trevlig, jag gillar att komma i tid 🙂 Perra som jobbat var redan där, och vi kunde sätta oss till dukat bord och avnjuta lite påskmiddag.

Jamie vaknade och fick sitta i Perras gamla barnstol:

   Säkert ett samlarobjekt vid det här laget 😉

Jamie hoppade och skuttade i den, men den står stadigt.

 

Vi hade det trevligt och åt god mat, och jag stoppade i mig inte mindre än tre portioner äppelpaj…hoppsan, men de var ganska små;) Vi är sällan bortbjudna på mat, men de  gångerna så passar jag på att frossa. Lördag är det middag hos mina föräldrar och sen hoppas jag att vi kommer iväg till Mirka och Peter på söndag eller måndag 🙂

Hemma igen så hade jag spetsat in mig på ett intervallpass på crossen, jag brukar kika på Äntligen hemma samtidigt, men ikväll var det ju hockey….ihh så trist, så det fick bli nåt annat skräpprogram. Det är ju rätt tråkigt att köra cross, men med ett öga på tv:n så går det snabbare.

Dusch, och sen Desperate Housewifes, och så lite mail och surfande, och nu är klockan sent igen.

 

Imorgon ska vi få hit lite tjejer på fika och lek, och det ser min lilltrio fram emot, och jag ser fram emot att få snacka lite skit och bara sitta still, utan att känna att jag kanske borde göra nåt… Men jag måste verkligen ta och vika tvätt, för det har jag inte gjort på länge nu och de rena korgarna svämmar över mer än någonsin…hua.

A skulle baka bullar, så det är tur att jag ska träna på kvällen, haha.

Ja nu vaknade Jamie så han ska få amma lite så går vi väl och sover sen då.

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. antonia

    Jag kände inte igen trixie, trodde det var någon kompis eller nåt! Är det bara jag som tycker hon ser annorlunda ut?
    Carola: Hon börjar bli stor:) Och så har hon håret uppsatt, läppglans och en tand som sitter halvt på trekvart, så hon är sig inte lik på den här bilden:)

  2. Mia

    Hejsan

    Har aldrig varit inne på din blogg förut… den är ju supermysig.. Kämmer så väl igen mej också i disneysångerna.. sjungs rätt ofta här hemma, men för tillfället är det mer Hakuna Matata sången så går om och om igen.. 🙂 Då vår 3 åring är helt frälst i allt vad lejonkungen handlar om..

    Nu ska jag fortsätta min rundresa bland bloggar.. går igenom bloggarna som har länkats i gruppen på fejjan.. 🙂

    Ha det gott och trevlig påsk.. Mvh Mia

  3. carola

    ah, vad roligt, mitt barnbarn som fyller ett snart har just en sån stol fast vit med röd sits!!!! trodde det var efter hans mamma men då är det säkert hans mormor som haft den!!!

  4. Jeka

    Älskar verkligen din blogg och ta del av er vardag. Jag har dock en fråga; vad är det för crosstrainer du har? Vill också ha en hemma men vet inte vilken man ska köpa.
    Carola: Tack <3 Min cross är en Casall,kostade runt 6000 dyra kronor, men funkar utmärkt. Jag hade hört att de billigare var lite skrangliga och bullriga och det ville jag sbolut undvika, för då ledsnar jag direkt…Det finnsett gäng förinställda program och den är enkel att meckla med när man ska ställa in de olka sakerna, även om jag konstant gör fel, haha, men det är mer jag än den:) Köpte den på Stadium

  5. R

    En så’n stol hade mina ungar, en vit med grön sits. Kanonbra! Den har säkert samlarvärde. Om inte mitt minne sviker var den från IKEA.

  6. Mikaela

    Vår minsta heter Belle i tilltalsnamn, när hon döptes för 4 år sedan var det endast 4 som hade det som tilltalsnamn, kommer inte ihåg hur många som hade det som andranamn men runt 30 stycken tror jag det var.
    Carola: Ett fint namn:) Trixie är ju sex år, och jag minns inte om jag kollade upp det ens…det tycker jag är roligt iofs så det gjorde jag säkert:) Vi funderade ju på om hon skulle heta Trixiebelle, men beslöt oss för att dela på det, i sakristian vid dopet:)

  7. Elsa

    Vilka fina prinsessor du har!:)) Håller heeeelt med om smink, inget smink förrän de är i 11-12 -års åldern minst. Smink ger ju lite signaler, tyvärr, enligt mig.

  8. Viktoria

    Här har vi två barn som är tokiga i allt prinsessigt (och det är bara den ena som är tjej), det ska vara klänningar och prinsessfilmer och glitter och fluff så man nästan storknar ibland. Men det går ju över en dag.
    Jag älskar musiken till Disneyfilmerna och tänkte precis häromdagen att jag önskar jag hade kvar min gamla samlings-cd med filmmusiken.
    Jag såg Skönheten & Odjuret som musikal i London och det var ett stort minne för livet!

  9. Lotta m åtta

    Mina småtjejer är oxå vansinnigt förstjusta i alla prinsess-saker 🙂 Barbidockor o kläder med allt som har med Disneys prinsessor att göra är sååå fint, tycker de. Därför får de gärna kläder med de motiven…till några av mina kompisars stora förtret! En del är så illa emot allt ”flickaktigt och prinsesslikt” så de nästan blir illamående o vill bara ha neutralt. Men gillar mina tjejer rosa så ska de ha rosa. Hade Albin gillat det så hade han fått detsamma. Han har förresten en snygg rosa skjorta som han älskar, så visst kan killar oxå gilla rosa 😉

    Härligt att bli bortbjuden på mat! Det är vi på lördag, till mina föräldrar…men i år blir det lite annorlunda eftersom min mamma gjort illa en arm, så vi får hjälpa till lite med maten 😉 Men det ska väl bli bra o gott, trots att vi själva stått o rört om i grytorna 😉

    ps tack för omtanken om Emma….jag hoppas hon blir bättre snart för jag är sååå superless på sjukdomar o skit nu…

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting