AllmäntHögtiderTräning

Långfredag med kettlebell:)

Jamie har lagt sig till med att vakna runt 7-7.30…vilket den morgontrötta mamman inte alls gillar, jag tyckte om när han sov vidare till 10-11 🙂  Men, eftersom Novalie vaknar tidigt och kommer upp och spelar på min dator så kan jag lämpa ut lillebror i vardagsrummet och stjäla några minuters slummer till 🙂

Jordan pratade i sömnen i morse, han var så söt, men jag minns inte vad han sa, urgulligt när de babblar sådär 🙂

Jag klev upp så småningom, och hoppade direkt i träningskläderna, för jag skulle ju på Tema Kettlebell kl. 12.

Jag hade sån tur att Jamie somnade till i tio minuter runt niotiden men kvicknade till utan att ha sovit klart, och när jag sen ruskade honom i vagnen, mätt och belåten strax efter 11 så somnade han gott, och sov tills jag kom hem igen 😀  Nästan tre timmar, rekord!

Kvistade iväg till Friskis och mötte syrran, och så var det dags då för nåt vi inte provat förr.

Kettlebell ser ut så här:

  .. och väger allt mellan typ 2 – 60 kg. Man svingar och lyfter och grejar, och i princip hela kroppen är med hela tiden, det är massa bål, skitbra för att få ordning på flobbet 😉 och såklart armar, axlar, lår…tja, det mesta som sagt. Googla om det låter intressant:)

I 60 minuter så fick vi göra massa olika övningar, som sattes ihop i cirklar. Fy faaaan så kul det var!! Och satikens så jobbigt 😉

Jag frågade de andra vad de hade för vikter och de flesta tjejerna hade mellan 8-12 kg, så jag tog en 8 och en 10, och hade kunnat använda 10 kg hela tiden, men det visste jag inte då, utan jag bytte ner mig efter halva tiden.  Vi har haft ganska mkt KB övningar på cirkelfysen så det kändes inte som så svårt att hitta tekniken. Lite ont på ovansidan av handleden har jag efter att ha gjort nån övning där vikten skulle hamna där, men det gör inget. Imorgon utlovade Olle träningsvärk och det ser jag fram emot 🙂 Nu iaf….kommer väl klaga om det då..hehe.  I julklapp förra året, ( eller förrförra…) så gav min syster mig en 12 kg kettlebell, och jag gav henne en 12 kg kettlebell….haha, ja, två själar samma tanke stämmer rätt bra där 🙂   Sen har jag införskaffat en på 8 kg åxå och det är verkligen ett skitbra redskap. Dessutom funkar de super som dörrstopp…..

Efter de 60 minuterna så var det 20 min av nåt han kallade för Joggling, lite mer avancerade övningar, och det stannade vi såklart kvar på, och då handlade det om att jonglera med vikter, läskigt, men roligt . Eller varför inte stå på en uppochnervänd bosuboll och slänga med kb …?  Jorrå..:)

Det jäkliga är att det här passet är på fredagar kl 12.   Syster Yster jobbar ju, och det gör ju även Perra så det blir svårt att komma iväg på det så ofta, men man får passa på när det är lediga dagar.

 

Nog om träning nu då.

När jag kom hem så mötte Janelle mig i hallen med Jamie på armen, då hade hon precis tagit upp honom och han var glad och pigg. Lite full i fan var han åxå…:

   En eldgaffel är bra att ha…

Jag åt lite lunch, var ju superhungrig efter det där passet, och sen duschade jag, och lyckades hitta ett par brallor som passade, jippie! Fast det är inga jeans utan typ tights…jaja.

Sen tvingade jag alla barnen att städa!

De var inte speciellt glada över det, men vad fasen, de får lov att hjälpa till , det mesta beror ju på dem, hihi. Jag utlovade fika efteråt, men det glömde de bort och smet ner så fort de var klara, så fikat fick de ta efter maten ist.

De plockade undan allt som låg och skräpade överallt, jag vet inte vad som händer men ofta så verkar det dra fram en tornado genom rummen som tar med sig lite av varje runt huset? För det är iaf ingen av barnen som sprider saker runt sig 🙂

 

Sen dammsög jag och torkade golvet i köket som såg ut som om nån gått med en kopp droppande oboy fram och tillbaka…

Janelle kom och sällskapade, och jag bad henne laga mat medan jag städade. På sin blogg säger hon att jag gjorde ”andra saker” och så lägger hon ut en bild där jag sitter och babblar i telefonen…? Va? Som om jag skulle sitta och  slöa…?

Men jo, jag pratade med syrran en stund 🙂  Men Janelle då…som inte orkar STÅ och laga mat utan sitter….?

Ser ju bekvämt ut…?

Nä, sanningen är väl mer att jag har torkat golven och hon inte fick stå där förrän det torkat 🙂

Hon har en bunt fina bilder på Jordan och Jamie på sin blogg så kika in HÄR om ni vill se 🙂

 

Perra och Corrinda kom hem strax efter att vi andra ätit klart, Corrindas lag har förlorat sina båda matcher idag, så det var inte kul. Den första med en poäng! och den andra låg de under med 26 p innan de vände och förlorade med typ 10p..

Men det är matcher imorgon ändå, nu kan de väl inte vinna bara antar jag. De verkar ha kul iaf och det är huvudsaken.

Corrinda var trött nu ikväll och gick självmant och lade sig mitt i Lets Dance, det händer aldrig annars, men de ska upp vid 6 imorgon så det var nödvändigt.

 

Imorgon ska vi till mamma och pappa och äta påskmat:) Jordan är fortfarande febrig, men det låtsas jag inte om, han är bara förkyld, och de är inte så kinkiga mina föräldrar, de brukar inte bli sjuka så lätt.  Jag ser ju helst att han vaknar pigg och kry ändå såklart. Idag har han mest gnällt och tittat på Teletubbies, jag lyckades ju få ut den där jäkla vhs-kasetten som fastnat.

Han blir så otroligt ledsen när han spiller eller tappar nåt nu, jag vet inte men jag tror inte det beror på att han är sjuk utan på att han fattar att det blir fel. Han tappade ut en hel sked med couscous och då gick brandlarmet, samma i morse när han lyckades tappa en liten drickyoghurt på golvet…yl utan dess like. Han har ju en frekvens på  rösten som är rätt jobbig i vanliga fall, men de här ylen skär rakt genom skallen på en…jösses.

 

Nej, nu ska jag leta efter ett recept! Syrran påminde mig om nån dessert jag gjorde för två påskar sen, och det enda vi kommer ihåg är att man ska ha den där förpackningen med frusna Mango och Hallon…kan ha varit kesella som man blandade med nåt, men jag minns inte! Och nu bara måste jag ha reda på det för det sitter och gnager 🙂  Det var enkelt, supergott och inte så onyttigt.

Receptet rev jag ur från nån tidning och har nånstans…men vet inte var eftersom vi gjort om köket och då flyttade runt på allt.

 

Japp, ska googla och se om jag hittar. Ha en bra påskafton!

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. R

    Har du ont på handleden får du öva på tekninken. Kb:n ska som rulla inte klonka om du förstår vad jag menar =)
    Carola: Jo jag vet, men tycker det gör ont öven fast den rullar, den hamnar ju på samma punkt..Men ska försöka:)

  2. Mamma Till Tio

    Ha ha ha så där ser det ut hemma hos oss också när man skurat golven…..men det är bra konstigt, när man torkat golven är det som om alla får eld i rumpan och ska ut på golven just då! Brukar säga det när jag vill ha fart på dom……kanske ska ta fram våtmoppen…….Ha en härlig Påskafton nu….solen skiner. …. Wiihooooo =)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting