Allmänt

Nu är dagen slut…

— och här sitter jag, som vanligt mitt i natten 🙂  Nattugglan är mitt andranamn, hehe.

Först : Fick en kommentar om att vi har så fina namn på våra barn, och det tycker ju jag med såklart  🙂 och en undran var de kommer ifrån. Jag har skrivit långt och utförligt om det på vår hemsida http://www.familjenwetterholm.se/

Den uppdateras inte så frekvent, men det är en såndär Jagskabara grej;)  Men det står lite om alla barnen, förlossningsberättelser, var namnen kommer ifrån osv:)  Så kika gärna in där och läs!

 

Idag var det ju ett riktigt trevligt väder ute, solen sken och det var ganska varmt, jag körde ut Jordan och Lovelia på förmiddagen, först ville de absolut inte gå ut för igår frös de, men när de väl insåg att det var skönt så gick de inte in på knappt hela dagen 🙂

Jordan älskar sandlådan:

  Den är inte så stor och ganska skruttig, en skräpbyggsats från Bauhaus…men vi grävde bort en gammal Ölandstok så det blev en djup grop som vi sen fyllde med sand…när vi flyttade hit:)  Sen skulle vi byta ut den där sanden förra sommaren, och tänkte vara smarta och se till att det verkligen blev gjort genom att ta den gamla sanden till nåt vi gjorde…minns inte vad men det kan ha varit stenläggningen vid soptunnorna.

Lådan blev nästan tom och inte fasiken kom det nån ny fräsch sand! Så typiskt.  Men det var massa saker som kom i vägen hela tiden, som regn, förlossning, och sånt 😉  Jag ska se till så Perra fixar ny snarast:)

Jordan och Lovelia och Trixie med, struntar i att det är dåligt med sand och bygger massor av det lilla som finns. Här visar han att det är en sandform med Nasse på:)

Ser ni så fin han blev i tröjan från Mysmyran?? Han tycker om den och skulle tom ha haklapp på sig när han åt så han inte skulle smutsa ner bilen 😉 Sötgroda.

 

Jag fick en massa gjort idag och igår, all tvätt vek Corrinda och jag igår kväll, hon är ju lite knäpp och tycker det är skitkul, men det beror nog kanske på det eminenta sällskapet ( mig ) hehe;) Jag tycker det är superhärligt att ha hennes sällskap iaf.

Sen tvättade jag ju ännu mera såklart, och när jag skulle vika in Jamies kläder så var det så fullt i lådorna att jag rensade ur dem först, och då bidde det ju en massa plats….Jag drar lite på sånt där, för det är ju dels jobbigt( läs: Tar tid) men sen är det lite tungt att lägga undan bebiskläder och inte veta om man får användning för dem igen, speciellt de allra minsta kläderna… De har jag ju sorterat bort för länge sen, men lite koftor och sånt i stlr 62 låg kvar. När man tvättat och tumlat kläder några gånger så stämmer ju inte storlekarna riktigt, så det ligger allt mellan 62 och 92 i Jamies lådor, och allt passar 🙂

När det är gjort känns det bara bra, och nu ska jag kika över vad som finns i sommarkläder, för det var mest långärmat och långbyxor, och det lär ju bli lite varmare iaf.

 

Jag satt och funderade på det här med vädret när jag åkte iväg och tränade nu ikväll. Jag blir alltid mkt gladare och mer effektiv under sommarhalvåret, mer positiv inställd till det mesta, inget känns speciellt besvärligt. Medan det på vintern kan kännas för jäkla jobbigt att ta med sig fyra ungar till Ica för det tar liksom en kvart innan man är iväg med påklädning och skrapa rutor..så är det inte det minsta motig nu när de bara stoppar fötterna i fopporna och drar på en liten jacka och man är iväg på två sekunder.

Jag skulle helt klart inte bo i Sverige, utan på varmare breddgrader! Lite känner jag redan nu hur ångesten över att det ska försvinna och gå mot vinter igen sliter i själen, men den är lätt att trycka undan just nu när allt ligger framför oss.

Perra tycker om möjligt ännu mindre om snö och kyla, så det är ju tur, så inte han älskade det och trivdes som fisken i vattnet, tja, eller isbjörnen på isflaket kanske 😉 och jag hatar det med varje fiber i min kropp.

Dessvärre är vi oense vart vi ska flytta! Jag förordar i första hand Australien, i andra Hawaii och i tredje hand kan jag väl tänka mig typ medelhavet nånstans, medan han säger Thailand, Thailand och möjligvis Italien för fotbollens skull 😉

Thailand är fint och underbart, men jag vill inte bo där, jag vill bo där jag begriper språket!

Nu är det ju inte helt enkelt att bara flytta sådär, då skulle man kanske inte skaffat sig nio ungar först och främst, för det är ju inte gratis med skola osv…så det blir väl Sverige ändå då….och jag älskar Sverige!! På sommaren 🙂

Men det gör ju alla, eller de flesta iaf. Allt blir så mkt enklare, och det är ju lättare att le mot en främling när man inte har halva ansiktet nedkört i en stor halsduk och blicken fäst i backen för att inte halka omkull;)

Man blir så mkt mer social nrä det är varmt, man kan gå en promenad och fastna i samspråk med grannen över staketet, nåt som inte inträffar vintertid direkt, man kan sitta och umgås på nån uteservering eller äta glass på en bänk utanför Ica och prata med bekanta som ska handla 🙂

 

Jaja, ni vet ju hur jag tycker om vintern, men det var vad jag funderade på när jag åkte till träningen, med solen som bländade så jag höll på att krocka;)

Det var tungt att träna idag. Kan kanske bero på dålig sömn? alla vitlöksbröd jag mulade in i helgen?Eller på inget alls;)

Blir nog bättre imorgon.

 

Vi hade lite logistikfunderingar innan Perra gick och lade sig. Jag hade bokat in ett utvsamtal med Novalie kl 14 imorgon, men nu är ju Jamie sjuk så jag får ju svårt att ta med honom, hm…Perra har ju fem mil till jobbet och det blir lite långt att åka fram och tillbaka för en kvarts samtal.. Så vi bestämde att försöka boka om det, när jag hörde Patricia hosta:)

Ja just det ja, hon är ju hemma, och då kan hon kika på småkillarna. Problem solved 🙂

Hennes klass är i Ullared nu, medan hon ligger hemma och är skruttig, men så blir det ibland.

 

Till slut vill jag t acka för alla tips om flaskor och nappar och pipmuggar!!  Jag har ju faktiskt bara provat med de vi redan har, men ska nu åka och inventera lite på nån babyaffär. Både pipmugg och flaska,  och kanske köpa nån annan välling åxå.

Ofta är lösningen så enkel att man inte ser den förrän nån visar på den 🙂

Kanske ska göra det i samband med utv samtalet?? Fast det känns inte så schysst att börja testa när han inte är pigg…men det är ju iofs lika bra att ha det hemma 🙂

 

Nu ska jag inte babbla mera, utan vi ses imorgon helt enkelt!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Lisa

    Hej! Tänkte på när du ska bort på gala, går det inte att pumpa ur då? Eller tryck ut mjölk då å då å frys in i iskubsformar 🙂 Så det finns iaf lite hemma utifall han inte vill ha nå annat!

  2. JustPixie

    Kollade in klippet på eran hemsida där Patricia sjunger, vilken röst hon har! Skulle vara jätte kul om du kunde övertala henne att lägga upp en till film där hon sjunger, för hon är verkligen jätte duktig 🙂

  3. Johanna

    Har du testat majsvälling? Min lilla tjej som är jämngammal med Jamie vägrade all vanlig välling när jag började sluta helamma men majsvälling fungerade bra i början. Nu tar hon alla olika sorter. 🙂 Och bara Avent-flaska med stor rundad napp tog hon, blev liksom mer som att suga på brösten än de små napparna som finns till nappflaskor.

  4. Vickan

    Vi behöver alla någonstans att bo. Själv har jag tre (snart fyra) barn och det funkar inte att vara familjen annorlunda längre (alltså barnen gillar det men jag vill inte vara annorlunda eller Ikeatokig mer). Såg att Neta som lagt en kommentar har tips om någon större gård som kanske skulle funka? Vad kostar den (och jag hoppas att inte ”kyrkis” står för någonting som har med kyrkan eller kristen skit att göra, vi är absolut negativa till allt som har med slavreligion och framförallt sånt som har med kristendom att göra..) Nå! Det där ordnar sig alltid, vi har en del pengar att lägga in i ”projektet”. Hör av dig så fort du kan så vi kan flytta till någon mysig gård (inte innan 20120901). mvh Vickan; stolt i min ektoplasm.

  5. Neta

    Hörde i Fam Annorlunda att Perra sa ”Så här skulle vi bo” eller liknande om Peter o Mirkas bygdegård så jag vill bara tipsa om att Brunnby bygdegård är till salu. Ligger kanonfint i en backe, med grannar nära men inte synliga. 2 mil närmre till jobbet för honom och bra skola upp till högstadiet, buss utanför knuten och faktiskt gång (15 min) och cykelavstånd in till Björklinge. Bra barnverksamhet på kyrkis här också.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting