Allmänt

Vad onödigt det känns med snö nu?

Eller hur? Vem blir glad över det liksom.. Snö ska det komma lagom till första advent och sen ska den ligga kvar tills sportlovet är slut, sen ska den väck för att inte återkomma förrän första advent..

Inte i mitten på april, tack så väldigt mkt:)

Mina stackars småblommor som jag så glatt noterade hade kommit upp i torsdags, när det var varmt och skönt ute, såg lite frusna ut nu..

Men de klarar sig väl.  Barnen var sura för att studsmattorna var tunga av snö, jag var förbannad för att jag fick skyffla bort ett kvarts ton äckelblöt snö från vindrutan eftersom torkarna inte orkade veva…och så smälte allt bort igen. Vitsen med snön var  då…..?

Nä det finns ingen, just det 🙂

Nog om sånt!

 

Jag ägnade hela fredagen åt att bära på lilla gubben Jamie, han hade hög feber och var ledsen om han inte var i famnen.. Hämtade min Mei-tai sjal och knöt in honom i och den gillade han ju, men alltså….att bära honom på magen nu är inte kul alls efter en stund…mina axlar och nacke gillade det inte alls, och efter att han sovit en halvtimme och jag suttit med armarna lyfta framför mig och sytt nya band i massa bebis slipsar ;O) så var jag tvungen att knyta loss honom så fort han vaknade för jag trodde att axlarna skulle ramla av;)

Men mysigt var det allt:)

   Hittat ny app  där man kan göra sådana här collage:)

FotolrPS heter den.

Bilden längst ner så har Jamie fått välling….ohh vad han inte tycker om den 🙂

Men ohhh vad jag börjar få lite ångest över att lämna honom i över ett dygn nu i början av maj, alltså om bara några veckor, när jag ska på MammaBloggalan!! Han gillar inte alls sin far…eller det gör han ju såklart:) men han protesterar mot maten far i huset erbjuder…  Och hur ska han kunna sova?? Han som ska amma/ snutta hela nätterna, måste snutta för att somna om osv… Ja men hur tänkte jag när jag trodde att han kanske skulle äta välling nu? Varför skulle han det när ingen annan gjort det?   HUaligen…Perra kanske får sätta sig i bilen och köra dit så får jag smuggla in honom på rummet 😉

Eller så löser det sig, vi är ju inte där än 🙂

Han har inte fattat hur man gör med nappflaskan, själva vällingen är nog rätt ok, men just det där med att suga på en napp är ju inte hans grej, han tar ju inte vanlig napp heller.

 

Natten till lördag var heller ingen rolig natt. Jamie kunde inte komma till ro utan vaknade ideligen till, och grät, så när morgonen kom så var jag tröttare än när jag gick och lade mig. Kunde sova lite på morgonkvisten iaf, tur det. Jamie somnade han med och även Jordan låg och kvartade länge. När vi sen klev upp så var ju Jamie feberfri. Lovelia med:)

Jaha? Härligt!!

Han fick följa med till tennisen, vi gjorde ärenden på vägen, och sen åkte vi hem, ammade och jag bytte om och åkte och tränade med syrran. Kettlebells, som hon nu äntligen fått upp ögonen på 😉 men det är ju kul ju.  Skjutsade henne till tåget efter att hon snabbduschat, och sen hem och äta middag. Det finns ingen mat som smakar så bra som den som jag själv slipper laga 😉

Jordan har slagits med tjejerna om Nintendospelen….det är ju inte hans,och han är lite liten för dem, men han tycker de är såå roliga:)

 
  Ett bra sätt att få honom att sitta still är att säga att spelet måste laddas 😉

Han begriper att sladden ska vara i väggurtaget, men det är inte lika självklart att den andra änden ska sitta i spelet….här gör den det iofs 😉

När jag kom från träningen så hittade jag en oväntad syn inne hos Patricia:

  En hel bunt ungar som samsades om Pacman tv spel:)

Patricia, Jordan, Janelle och Robban.

Ibland är de ju roliga!  Patricia är fortfarande krasslig, hon har en hosta som inte är att leka med, och ont i halsen, så studieresan till Ullared blir inte av för henens del… Skitttråkigt, men det är ju inte roligt att åka så långt och vara halvsjuk.

Hade det rört sig om en kortare dagstur hade hon kunnat hänga med, men inte massa mil i buss och övernattning tillsammans med flera andra tjejer…Patricia hostar ju så hon knappt kan sova, och hur ska då de andra få en blund i ögonen…?  Tråkigt!!

 

Ett collage till:

 

Idag var Jamie feberfri, Lovelia piggelin och alla andra helt ok, utom Patricia som är krasslig, så Anna och Lasse vågade sig hit på fika:) Janelles dator funkar inte, och Lasse är liksom min personliga datasupport, jag mutar med lite fika och trevligt sällskap så brukar han kunna ta sig en titt:)

Vi träffas alldeles för sällan, så det är bra ibland att datorerna strular 😉 även om Janelle inte håller med…;)

Nu kunde han inte trolla, så vi har lite alternativ att försöka med, så får vi se..ser väl inte jätteljust ut.

Kul att träffas, som alltid iaf!!   Jag slog till och bakade en blåbärspaj, som jag nu ätit en , helt onödig, bit till av , och nu är jag äckelmätt…Onödigt som sagt…Men gott 😉

 

Jamie vaknade efter att ha sovit några timmar på kvällen, med skithög feber igen? Spännande det här…not.

Nu kvicknar han till igen….så jag ska väl ta honom med mig och gå och sova då kanske….

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Linda

    Hej. Har du testat att byta ut nappdelen på flaskan mot en del som ser ut som pipmuggspipen. Hmm vilken bra förklaring. Finns en variant som ser ut som pipen till pipmuggar som man kan sätta istället för sugdelen på nappflaskan. Med den behöver dom inte suga på samma sätt utan vällingen rinner ut genom 2 hål som när man dricker ur pipmugg. Kram

  2. Sara i Uppsala

    Hej – det var jag som kom fram till dig i Gottsunda förut, som också har en bebis som inte gillar att sova (i alla fall inte utan en tutte i munnen). 😉 Vi har haft EXAKT samma problem med nappflaskor och välling. Nu har det lossnat lite – igår drack han en hel dl! Vi testade Nestlés välling från 8 månader med päronsmak. Den var tydligen så god att den var värd att jobba lite för! Och så funkar det bäst med såna här muggar:
    http://www.jollyroom.se/philips-avent-spillfri-mugg-200ml-gron.html

    Tänkte bara tipsa! 🙂

    Förstår att du har ångest över övenattnningen men det kommer säkert gå kanon! Och om det inte gör det så har du i alla fall fått sova en natt, och det är ju heller inte så dumt. 🙂

  3. mettemy

    Ha inte ångest! Han är ingen spädgris längre, han är med människor som älskar honom och han kommer att äta när han blir tillräckligt hungrig och inser att tutte ej kommer att erbjudas 🙂 Det här är kanske precis vad ni behöver för att bryta mönstret med tuttning natten lång…Lycka till, slappna av och ha kul för det är du värd:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting