AllmäntJamie

Laddat upp:)

Det var slut på ägg hemma och det går liksom inte för sig, så när Janelle övningskörde så tog vi en sväng in på Ica. Ja, vi lämnade bilen på parkeringen, syftningsfel…hihi..

Då passade jag på att köpa på mig lite prova på mat till Jamie:

Jajamen, vi kör med Nestlé av den enkla anledningen att det visst smakar bättre? Semper gröten är den första av deras produkter jag köpt på länge, för barnen tycker faktiskt inte om deras sortiment…Nu försöker jag med Jamie.

Jag vet faktiskt inte om Nestlé fortfarande är bovar som får mammor i väldigt fattiga länder att tro att bröstmjölksersättning är bättre än att amma, och  får dem att köpa svindyrt pulver som sen blandas i för små mängder i skitigt vatten så de stackars små bebisarna blir som små tunnisar?

Det var så förr, och jag hade sån ångest över att Janelle totalt vägrade Sempers välling, medan hon glatt slurpade i sig en kompis Findus välling….och när det var samma sak med Patricia, och sen tvillingarna..

Jag har heller ingen aning om Semper är så jäkla rättskaffens och inte har sånt för sig….idag har ju alla företag rötter som förgrenar ut sig överallt, i hela världen och i alla möjliga och omöjliga konstellationer, så det är inte lätt att veta.

Men eftersom barnen nu ratar det ena och äter det andra så blir valet till slut det som de äter , och sen har jag inte dåligt samvete över det 🙂

Jamie ska nu få smaka lite av varje, han är starkt anti bitar i maten upptäckte jag idag när jag gav honom en liten bit köttfärsbiff, hualigen så han jolmade runt med den lilla flisan..nä då var hummusen jag gjort bättre, även om den var aningen för grynig och inte helt slät. Jag köpte därför 6 månaders burkar 🙂 Släta och fina.

Den lilla burken med päronpuré köpte jag enbart för att den var söt och gullig….:)

Återkommer med resultatet, ev dröjer det lite om han tänker fortsätta vara febrig.

Jag ska handla lite flaskor osv, men Ica hade inget annat än det jag hade så det får vänta tills han är frisk så han kan åka med, att skicka Perra är som att be Robban byta förgasare på bussen 😉 Då kommer han hem med nåt helt annat, alternativt exakt det vi redan har….Han är bra på annat 🙂

 

Jamie hade hög feber i morse igen. Han fick alvedon vid 20 tiden på kvällen innan och inte förrän framåt 7-8 tiden var den tillbaka, lite konstigt. En alvedon i morse räckte sen hela dagen, och så fick han ikväll igen…eller var det på eftermiddagen förresten?? Hm…nja, det var nog runt 17 tiden:)

Han är gnällig, men inte överdrivet, och han skuttar runt i sin gåstol och är rätt nöjd.

Han har fått en liten tand åxå!!!  En pytteliten flisa sticker upp i nederkäken:)  Jag tror inte att den är orsaken till febern, eftersom Jordan varit sjuk på samma vis. Nu kan han bitas med ännu mera kraft….:/

 

Novalie hade väldigt ont i huvudet i går kväll, så där så att hon nästan grät för att det gjorde ont trots att hon fått alvedon och låg i sängen i ett mörkt tyst rum, så hon blev ju hemma idag, så det där utv samtalet fick vi ju skjuta på, typiskt när vi hittade en lösning på det.. Novalie var inte ett endaste dugg sjuk idag, men bättre en dag hemma än att chansa, med tanke på att Patricia, Jordan och Jamie varit/är sjuka.

Lovelia var ju nöjd med att få sällskap av en storasyrra här hemma, och de pysslade på, spelade spel och målade. Loppan var ju på kyrkis först, och då myste Jordan och Novalie ihop sig i soffan och såg på film, han var alldeles tyst och nöjd, lillgubben:)

 

Nån annan som hade gjort det mysigt för sig:

   Jag skulle lägga ner Jamie och försökte dra undan filten, och där låg Smulan i godan ro, hon ser rätt sur ut över att jag kom och väckte henne;)

I mitten av vår säng i sovrummet låg Zlatan, så jag kunde ( otur va??) inte bädda sängen idag, som så ofta för nån av katterna ligger gärna där, tur vi har en dörr att putta igen så man slipper skämmas om man får oväntat besök 😉

Våra katter hårar inte speciellt mkt, det är stor skillnad på våra och mamma och pappas katter. En av deras tre är iofs långhårig, men jag tror att alla fäller massor. Smulan hårar knappt nåt alls, och Zlatan mest på våren, det gör inget alls. Nog för att det är katthår både här och var, men det gör inget att de ligger i sängen eller vagnen för det är inte en luddhög där sen 🙂

 

I vårt sovrum har vi Jordans spjälsäng och en liten utdragssäng som Lovelia sov i innan hon flyttade ner till tjejerna. Den sover hon fortfarande i ibland, om hon inte känner sig helt kry eller bara drömt nåt, men jag skulle vilja att Jordan flyttade över till den. Han klättrar ju ändå ur spjälisen på två millisekunder liksom…Men det vill han absolut inte höra talas om.

– Det här är min säng, säger han och pekar på spjälisen om jag frågar om han vill sova i den andra.

Tanken vore ju då att Jamie kunde sova i Jordans, men jag kanske får ta in den andra spjälsängen från garaget, och försöka mecka in den…eller så kan Jamie sova kvar i vagnen och sen hos mig, men det var ju det här med att sluta snutta hela nätterna…;)  Får fundera vidare på det där.

 

Nu har jag gått hemma i tre veckor till och från med sjuka ungar, och jag känner att det börjar krypa i mig av allt jag vill göra.

Vi hann ju med en lunch på Ikea och en handling på Citygross mellan Jordans ochJamies feber, men nåt mer spännande än så var det länge sen vi gjorde. Jag har ju varit iväg och  tränat och så, men jag och alla barnen har knappt varit ute tillsammans. Vi behöver köpa vårskor, och det behövs lite leggings och sånt, så jag skulle uppskatta om friskheten kunde hitta hit 🙂 Nu gärna.

Man blir lite försoffad när barnen är sjuka, speciellt de små, för de kräver ju liksom att man sitter med dem i famnen, i soffan och ser på barntv…..man hinner inte så mkt, men man gör ändå inte ett endaste dugg..mer än det man måste då såklart, för ingen lagar ju middag åt en, eller byter blöjor;)

Jag skulle vilja ha hit värmen, solen och friska barn så jag hittar lite inspiration till att göra nåt mer än bara röja köket..

Det blir lite tröttsamt i längden, även om jag älskar mitt nya kök:)

 

Nu ska jag släppa in Zlatan som sitter på fönsterblecket och tittar surt på mig, och sen dra mig mot sängen, imorgon är en ny dag.

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. lillys mamma

    hipps banan persika pure älskade min dotter, hon ville inte veta av potatis eller orot mmde va ju vidrigt, sött so jölken ska de va 🙂 kan även ja tipsa om banangröten!! och om han gillar att stoppa saker i munnen själv finns de som en STOR napp med hål i ”sugdelen” som man kan stoppa in en bit banan,päron eller nå annat mjukt i.. verkar bra.. tommee tippee flaskorna är bra, de fick min bröstjölk i när ja va sjuk och knappt kunde hålla henne.. henens pappa fick sköta pumpen nån gång med, för ja va helt slut, men ville inte ge ersättning, och isf hade han fått åka å köpa, och ja hade ju fått ont av att inte bli tömd.. sen blandade ja i lite välling som skais i bröstmjölken i flaskan när hon skulle sluta ama, hon va i jamies ålder då..

  2. Sanna, mamma till Liam och Saga

    Testa nestles ”lilla laxgrytan” den föll min åttamånaders ”jag vägrar äta allt utom tutte och frukt” dam i smaken. Väldigt slät puré också. Damen här hemma dissar allt med bitar, men bita mamma i tutten så hon måste äta antibiotika går bra 😉

  3. Helena

    Jag vill tipsa dig om Hipps barnmatsburkar från 6 mån, det
    Det absolut enda mina småbrudar velat äta(förutom bröstmjölk) är Hipps barnmatsburkar. Den är liksom ”len” i konsistensen, och bl.a. smaken ”nudlar med grönsaker(är nog något köttaktigt också har jag för mig) har varit mycket populär i detta hus;-). Lycka till med ätandet:)!

  4. Åsa

    Prova TommeeTippee nappflaskorna som finns hos Babyproffsen vid Draget. De fungerade för min lille när inga andra funkade. Tyvärr är de lite dyrare men funkar det är det värt det! Lycka till!

  5. Viktoria

    Jag trodde det var Semper som skodde sig på tredje världen förr, men jag kan ha fel.
    Slät puré är nog bäst att börja med för bitar i maten är ju typ så långt ifrån bröstmjölk som man kan komma.

  6. Linda

    Tyvärr tror jag att det bara är typ Barnenshus som säljer flaskor med nappar som ser ut som en bröstvårta. Lycka till:)))
    Carola: Eftersom Barnens Hus ligger så vi nästan ser det hemifrån, typ 5 min med bil, så är det finfint om de finns där:)

  7. Gunilla

    Ja, jag längtar också efter sol och värme. Nu vräker snön ner.
    Har du provat att göra äggmjölk?
    2 ägg
    50 g smör
    2-3 dl kokande vatten
    Smält smör och vispa i äggen, häll på kokande vatten och vispa ordentligt.
    En del barn gillar det bättre än välling.

  8. paulastankar

    mina två första totalvägrade sempers välling, när det gällt burkmaten så har de nog ätit vilket som.. medans den sista nu bara dricker sempers välling, och den luktar godare än nestle tom.

  9. Anna

    Hejsan,
    Jag har en fundering på det där med sängarna. Går det inte att köpa ett påslakanset med blixten mcqeen eller rorri på och bädda i utdragssängen? Då kanske Jordan vill sova däri?

  10. lena

    Jag håller också på att vänja min snart 9 månaders kille vid mat. Välling struntar jag i, det har ingen av mina barn gillat. Det jag kan tipsa om är hipps matburkar, de smakar lite mer, och börja med 6 månader min kille gillar inte den grövre konsistensen. Vet inte hur det är med Nestlé nu, men Jag försöker hålla mig ifrån dom..

  11. Annelie

    Hej!
    Tänkte tipsa om barnmaten, att om det är svårmatat/spottas ut från barnmatsburkarna, kan det hjälpa att blanda med lite fruktmos, för att gömma smaken lite. De brukar gilla fruktsmaken bättre =). Det kanske också kan hjälpa att börja med gröt från 4 mån, typ Banangröt, den är ju lite mera lättsmält än från 8 mån, om han inte gillar den. Så kan man trappa upp sen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting