Allmänt

Friskt?? Ta i trä…

Den lilla snorungen Jamie, som nyser så det stänker långan väg, därav namnet 😉 har varit feberfri idag 🙂

Han fick inte följa med på Jordans musiklek ändå, utan Perra tog med sig den större av småkillarna på sång medan jag och Jamie softade hemma. Han sov länge, och sen hann vi bara äta frukost och göra oss i ordning för att sen möta upp dem vid kyrkis.

Perra åkte och jobbade, och jag och killarna väntade på att Lovelia skulle sluta, vi stod ute i solen och jäste, underbart!!

Idag fick vi ett extrabarn med oss, nämligen W som jag lovat skjutsa hem, och snälla J bjöd oss på lunch och lekdejt, så vi stannade kvar där en stund. Så skönt att komma ut ur huset för en timme eller två! Hon visste givetvis om att barnen varit/ är lite halvkrassliga.

Vi stannade där tills Novalie och Trixie, och deras V slutade skolan, då kom jag på att de inte hade nån nyckel hem, så vi fick lite bråttom. Jag måste verkligen ta och göra lite fler nycklar till ytterdörren, det funkar inte att ha till bara de fyra största barnen längre..

Ska se om jag kommer ihåg det bara:)

 

När vi kom hem så hade Jamie somnat i bilen, och jag satte mig ute med en kopp kaffe och njöt av solen och värmen, medan barnen hoppade studsmatta och sen gick på en picknick. Det finns en liten gräsplätt två hus bort som de brukar gå till, alldeles lagom långt, och Jordan kan få följa med för det är fortfarande på vår gata. Han tycker ju att det är hur kul som helst att få gå med dem större på äventyr och brukar sköta sig.

Lillskrutt vaknade och var glad och pigg, så jag värmde på lite av spagetti och köttfärssåsen till honom och han såg ganska nöjd ut:

   Törs jag säga att även den här ungen tycker om kaffe??  Jag gav honom det som var kvar i min kopp, jag har mkt mjölk i, och det var minsann inga som helst problem, han skrattade och gapade stort efter mer…;)

Perra kan ju alltid ge honom det i nappflaska…hehe.

 

Jag hade glömt att ta fram laxen men det är ju ingen stor grej för den blir ju lika bra om man tillagar den från fryst, det gillar jag som inte har sån framförhållning, så den åkte in i ugnen och sen slängde jag in fiskpinnar åxå till de som inte fattat tjusningen med lax…*skakar på huvudet*

Eftersom vi varit borta så hade ingen röjt köket och alla barn skulle ju äta mellis så det plockades fram och tillbaka mackor , smör och ost… Eftersom det blev jäkla kladdigt på bänken så gjorde jag en felsökning i kylskåpet och hittade en öppnad burk med fetaost i olja som hamnat på sniskan och det mesta av oljan hade runnit ut på hyllan, där smör, ost, skinka och annat stod så allt var kladdigt.

Urk, olja är så svårt att få bort ju. Jag tycker inte om fetaost för det första och för det andra, om jag ska ha sådana så vill jag absolut inte ha i olja för det tycker jag är vedervärdigt, samma om jag råkar ta fel och får tonfisk i olja….brrr, måste skölja bort den.

Alltså är det Perras fetaost, och det är alltid enklare att bli sur och irriterad när det är nån annans grejor som gör så man får extraarbete…;) Hade det varit min så hade jag svalt irritationen och torkat, men nu muttrade jag elaka saker en stund åxå 😉

Fast bara en liten stund för sen kom jag på hur fånigt det var 🙂  Nu är en hylla ren i kylskåpet, får ta resten i morgon för det blir ju sån skillnad….hm;)

 

Vi var en reducerad skara som satte oss vid matbordet, Robban var på juniorer, Corrinda på basket och Perra på jobbet, men övriga var hemma. Jag åt inget för jag skulle träna, men då kan man ju alltid roa sig med att passa upp på de andra, framför allt de minsta.

Lovelia åt massa fiskpinnar och var glad:

   Potatismoset tror jag däremot att hon spred ut över tallriken utan att äta så mkt av ..

 

Janelle är nöjd, för efter att Lasse grejat med hennes dator utan att få det trådlösa att funka, så skaffade jag en 15 meter lång sladd som vi satte direkt i modemet, och nu fungerar det 🙂 Visserligen ligger det en sladd från övervåningen, längs med korridoren och in i henns rum, men den ska vi fästa upp i taket, det blir inga större problem:)

Patricias minidator har jag hämtat, och den ser ut att funka den med:) Ta i trä på båda…

 

Efter middagen stökade jag undan det värsta, ställde mat på kyla till tvillingarna och så drog jag till Friskis.

De bygger om så det finns ingenstans för barnen att vara, men ändå envisas de med att vilja följa med, och blir ledsna om de inte får? Jaja, det är ju tur att de vill så man slipper tvinga dem 🙂

Hem igen, stoppade Jordan i säng efter blöjbyte och tandborstning, detta eviga tjafsmoment….att det ska vara så hemsk att borsta tänderna??  Tur att han tycker om att gå och lägga sig iaf, för det går fort att övertala honom om att få borsta så han får sova sen 😉

Jag gjorde en omelett på lax, spenat, oliver och ost, som jag delade med Perra när han kom hem. Eller jag åt min halva före för jag var skithungrig… och så sällskapade jag med en kopp kaffe sen, innan jag skuttade in i duschen.

 

Imorgon, tja eller redan nu för den delen, så är det den 19 april, och mitt redigeringsprogram Picnik stänger ner…..:(

Jamie kan få illustrera exakt vad jag tycker om det:

 
Precis så tycker jag!!

Nu har jag fått några alternativ av er, som jag har testat lite, men envist hållit fast vid det gamla invanda till sista sucken, så vi får se hur det blir nästa gång jag ska redigera bilder, typ i morgon… Det blir nog bra:)

 

Imorgon ska jag försöka ta och göra en storstädning, jag har ju haft en klängranka på mig de senaste dagarna så det sunkar ihop snabbt, men om det nu kanske är slut på feber….ta i trä, Janelle kände sig febrig…..så kan man kanske försöka sig på att hinna få ordning och slippa det på fredag….Vore nåt 🙂

 

Nu är det sovdags!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Sara i Uppsala

    Vår tvååring kan in perioder övertalas att borsta tänderna riktigt bra med hjälp av en app som heter Teeth Timer. (Just nu är inte en sån period, dock). Hoppas Jamie fortsätter krya på sig nu!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting