AllmäntHögtider

Färdig:)

På många sätt, men främst med kalasandet för idag:=)

Sen har jag en envis jäkla huvudvärk, kommer från nacken, och har suttit där sen jag gjorde ”köttbullen” på cirkelfys förra veckan, hatar den och ska fan inte göra den nåt mer;)

Den är mest irriterande, så det är inget farligt, och den ger sig bara muskeln fått slappna av lite..Ska smörja med lite liniment ikväll, Perra har somnat så det är lugnt.. Han brukar inte vara helt nöjd med att jag luktar tigerbalsam, eller ap-salva, eller liniment, eller nåt annat spännande när jag kommer in och ska sova;) Själv tycker jag att det luktar jättegott, så jag lider ju inte, hihi.

 

Nåväl, tårtorna blev så här tjusiga:

Det är överst till vänster först är Corrindas, med ett lager grädde, ett lager grädde/vaniljkräm och så massor av jordgubbar, hon vill alltid ha samma , och det är den här tårtan som alla spetsar in sig på först:)

Sen på det rosa tårtfatet är det Novalies , med ett lager chokladpudding, ett lager grädde och så grädde och lite jordgubbsdekoration samt nonstop. Den här blir det alltid kvar av, det är inte jättegott med chokladpudding faktiskt…men det är Novalie som bestämmer:)

Robbans tårta, är en äkta prins(ess) tårta, med två lager grädde/vaniljkräm och marspianlock. Han tyckte det var så fint med dekoration på att han ville ha han med, och eftersom han gillar choklad, men avskyr allt vad frukt/bär/grönt heter så blev det en vanlig chokladkaka i bitar och spritsad grädde:)  Den här är min favorit:) och det var inte mkt kvar av den så fler höll med:)

 

Alla var punktliga och som det varit iaf de senaste åren så kunde vi sitta ute, helt makalöst att man kan lyckas pricka in en varm fin solig dag att ha detta kalas på varje år! Jag säger det igen, men majbarn är bra att ha, det är värre med de som fyller på senhösten eller vintern…då får man alltid trängas inne.

Jamie smaskade i sig massa tårta, massa pepparkaka och en massa annat onyttigt, och det får man om det är kalas, även om man bara är 10 månader:) Sen får man även byta kläder efteråt eftersom det blir rätt söligt på tröjan…

Mer bilder kommer, måste tömma systemkameran…:)

 

Jag har en liten fundering.. Om DAMM.

Eller kanske snarare bristen på damm. Den här tog jag ur husvagnen:

Jajamensan, äkta brun 70tals plastskål;)

och denna:

 
  Ser ni dammet??  Nä, inte jag heller.

Hur är det möjligt att en husvagn som inte använts på 15 år, inte är dammig??

Sakerna är ju skinande rena, som om man diskat dem och torkat dem torra alldeles nyss? Det här gäller hela vagnen, för jag skurade den ju igår, och var tvungen att fråga mamma och pappa idag om de städat den, Nej sa de, och då var jag övertygad om att Ingrid, vars lada vagnen bott i, varit och städat den, men icke.

Jag torkade av en Torkyhållare, som i mitt kök är flottig och äckeldammig på en vecka, men i husvagnen var det inte ett dammkorn.. samma på garderoben, inget damm….inte heller på de svarta högtalarna som sitter på väggen…?

Kan man kanske få bo i den där ladan??  😉  De kanske kan hyra ut den till dammallergiker, för allvarligt…hur är det möjligt?

I stort sett, om man bortser från musboet i en låda….brrr, luktar inte rosor om muskiss direkt, och för allt i världen lite muslort här och var, så hade man kunnat bo i den där husvagnen direkt. Utan att diska eller skura.

Ja om man inte är kinkig inför det faktum att det kanske rätt troligt sprungit en liten mus över tallriken då förstås;)

 

Perra är gnällig  ;), för han gillar inte att campa, och ser ingen tjusning i det, och tycker det luktar illa i den, men det luktar ju speciellt i alla husvagnar. Jag skurade bort allt mögel igår, utan större problem, det var mer fukt tror jag, jag fick med mig en hel del av den vita färgen på väggarna…hehe, så det får målas om,, men det behövs ju kanske ändå, den är många år sen pappa gjorde iordning den när de köpte den.

Idag ville Corrinda städa den, så hon, hennes kompis, Novalie, Trixie och Lovelia har dammtorkat, putsat fönster, dammsugit och  skurat golvet 🙂 Det är bra med barnarbete 😉  Fort gick det åxå.

Alla dynor är fina och fräscha, otroligt nog, luktar inget och är inte torra, och alla överdrag ligger i smutsen, tillsammans med gardinerna.

Jag är lite ledsen över att mössen kissat på de fina gröna äggkopparna i trä, som inte gick att rädda från soporna, jag hivade allt i den lådan direkt i en soppåse, hade ingen lust att försöka rädda nåt, men de där äggkopparna var nostalgi…Skitmöss!

Lådan får gå till de sälla jaktmarkerna, och även lådan ovanför luktade illa, så den åker i soporna den med, så två nya kökslådor måste tillverkas på nåt vis. Det var nu inga avancerade grejor, men det ska likafullt göras.

Gasol kommer vi inte ha, det är läskigt, och eftersom vi inte kommer åka runt med husvagn, för vi kan ju inte dra den, utan måste ha en lånad dragbil, så kommer vi aldrig vara i behov av den. El finns ju på alla campingar, och vi har värmefläkt och vattenkokare till välling och kaffe, resten tillagar man ju i campingens kök.

Men hur är det, måste den funka för att den ska gå igenom besiktningen??  Känns ju meningslöst att fixa slangar och jox bara för besiktningens skull liksom..

 

Nej, jag måste hoppa i säng, ska upp imorgon och försöka komma iväg till stan för att vaccinera tvillingarna som ju ska till Thailand snart.. men ni måste se kylskåpet först!!

Kolla:

  Hihi, det är så fint ju 🙂

och visst ser det ut att rymma en 9 barnsfamiljs kylvaror???

 Eller, nja…kanske blir lite trångt?  😉

Äsch, det gäller att vara fifilurig, och vi får köpa små förpackningar…jättesmå….typ pyttepyttesmå;)

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Jennie Östman

    Är kylskåpet för litet kan du ju alltid stoppa in era kylvaror i campingkökets kylskåp… Det är väl till för de som bor i tält… Men nöden har ingen lag så när vårt kylskåp i husvagnen slutade fungera så smugglade jag in vår mat där. Liiite pinsamt var det!

  2. Hanna

    Förlåt fel av mig. Numera behöver man visst inte kolla gasolen om man inte vill så det verkar var nya regler.

  3. Hanna

    Om gasolen inte fungerar så måste man ta bort allt vad gasol heter och göra en registreringsbesiktning så det är en vagn utan gasol, I annat fall måste gasolen klara besiktningen för det görs på varje husvagn. ( Så var reglerna för några år sen i alla fall ) Härligt med en gammal vagn, har renoverat 2 gamla vagnar så de blivit jätte fina (eller rättare sagt varit med när maken varit hantverkare och jag hantlangare 🙂

  4. Carola Ö

    Om jag förstått rätt så består damm till ca 90% av hår och hud (döda hudceller) så där kanske du har din förklaring 🙂

  5. Linda

    Jätte fina tårtor :)) Just nu står bakningen mej upp i halsen efter dopet, tur att det inte är födelsedag förrens i Juli. Tycker det är kul att baka om jag får göra det när jag känner för det. Just det glömde att jag lovat baka en rabarberpaj idag 🙂 Vet du varför man inte ska äta rabarber när man ammar ? Får kanske googla på det. Ha en bra dag i solen, kram

  6. Saras

    Numera så måste man säga till på besiktningen om dom ska kolla gasolen. Lycka till med husvagnen. Vi har en ifrån -77 och är jätte fin utvändig som invändig.

    Sara

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting