AllmäntHögtider

Novalie 9 år:)

Idag var det dags för nästa firande, Novalie som fyller 9 år!

Vi samlade ihop oss som vanligt och sen tågade vi ner till en liten dam som sov räv, och låtsades vakna av vår sång:) Men sen sabbade hon det hela genom att säga att hon väckt Lovelia och skickat upp henne, hihi.

(Anna;hon skulle absolut ha tunikan som pyamas….)

Ivrig och glad öppnade hon paket efter paket. Det var en egen hårborste, de har haft egna allihopa men tappat bort dem…så nu var det dags för en egen….lite onödigt att dela borste med tanke på alla luslarm hela tiden…en t-shirt och ett linne, en top och jeansshorts, en Top model bok, några badleksaker – alltså stoora uppblåsbara att ha på stranden/poolen, en Barbie Fashionista, som man kan byta huvud på…en väska som man fick med vid Barbieköp och nåt mer jag inte kommer ihåg.

Barbien var nog bäst:

   Följt av top och shorts

Idag var det strålande sol ute och varmt så det blev dagens outfit för hennes del, och den var nog alldeles perfekt.

Jag smög i säng efter att ha sjungit och kramats lite, Jordan har hostat så hela natten att jag inte kunnat sova, och när mobilen ringde i morse var jag så trött att jag inte ens fattade vad det var..men eftersom Jordan själv var pigg som vanligt, förutom hostan då, så avvek vi inte från planerna att gå på hans musikleksavslutning, så jag sov ingen lång stund, men ack så välbehövligt att vila några ögonblick extra!!

Jenny messade och frågade om vi kunde hänga med på stan för lite hårklippning av sonen, och eftersom Jordan är så långhårig ( eller var…) och jag behövde shoppa en annan sak, så bestämde jag mig för att sällskapa, och planerade för att åka mellan kyrkis och öppet husavslutningen ( åxå det kyrkan) på em, det är ett glapp på 2½ timme där.

Fixade iordning mina gossar, och så iväg till musikleken:

Fokus:)  Trumma är jättekul, och det har barnen fått göra sen de var pyttebebisar, för alla får trumma under en välkomstsång, hur liten och nyfödd man än är:)  Jamie har ju lärt sig att ta sig runt på nån rumphasningsvariant, så han utforskade rummet åt alla håll och kanter, spännande som bara den. Andras skötväskor är speciellt roliga;)

Musikleken avslutades med glasskalas, och då kom Lovelia ut från kyrkis, så vi packade ihop oss och åkte i min bil ner på stan.

Det fanns dropin tid för båda killarna, så Jennys W började och Jordan hittade en rolig grej att inspektera:

 Här satt han som ett ljus och väntade, men fick flytta över i en vanlig stol när det var klippdags. Varför vet jag inte, men det funkade fint det med.

Jag bad de klippa ganska kort eftersom han har fått så tjockt hår som dessutom växer rätt fort, och hon tog av rejält, medan Jordan skrattade åt att det såg tokigt ut:)

Sen fick han välja färg att spraya i det färdiga håret, och valde grön:

 
Bättre bild än så här bjöd han inte på:) men han är så fin, det är fint att se hans ansikte. Janelle tycker att han är fin i sitt vildvuxna hår med, men jag tycker att det mest ser ovårdat ut, en kort frisyr ser ju övervuxen ut , men när en viss längd uppnåtts funkar det ju igen…Fast jag tycker det är fint med pojkklippningar:) Tids nog ska han väl ha långt hår som Robban, men det får han bestämma själv då.

Klubban efteråt smakade extra gott tror jag. Lovelia fick två rosa slingor i sitt hår hon med trots att hon inte klippte sig, de var snälla tjejer på salongen som såg att hon så gärna ville ha:)

Vi stressade vidare, men jag hittade vad jag skulle ha, och dessutom hann vi med en snabblunch innan vi åkte tillbaka och mötte upp Novalie, Trixie och V vid kyrkan.

Lite pyssel, och sång och mera glass senare så var det slut på terminens sista Öppet hus, och imorgon kommer dagen jag fasat för.

Det är sista kyrkisdagen, och vår underbara kyrkisfrökens sista dag, sen slutar hon:(  ( Eller inte riktigt än, men snart)

Lovelia började gråta här i kväll för att Brittis ska sluta…åhh, mitt hjärta blöder, jag vill inte!!  Jag vill absolut att Brittis ska följa sitt hjärta och prova på det arbete hon utbildats för, men jag är samtidigt en stor egoist och vill ha henne kvar, för jag har ju barn kvar som ska gå kyrkis..

Hon är som sagt underbar, på alla vis, det finns ingen som kan SE barnen så som hon, och få alla barn att känna sig fantastiska. Alla får en plats i hennes knä, och ingen blir bortglömd. Jag kommer gråta floder imorgon…!

Fast för Lovelias skull får jag nog knipa ihop, för hon är ledsen som det är ändå..

Hur det blir till hösten är inte klart än, kyrkis fortsätter, men vem som försöker ersätta är inte klart, och det blir ingen avundsvärd position direkt, det är omöjligt att ersätta Brittis nämligen.

Nä fy, nu börjar jag snart snyfta!  Blä..!  Bäst att prata om nåt annat!!

 

Jag packade in barn och tusen väskor i bilen, Novalie och Trixies, Corrindas och Ms och så puttrade jag hemåt, bara för att vända hemma och åka på ICA för att hämta ut ett paket, som inte alls var det jag ville ha, men jag behövde handla lite, hade ingen mat, och bråttom, jag skulle träna.

Det fick bli ett säkert kort, köttbullar och stuvade makaroner!

Jag har försökt att göra egna köttbullar många gånger, och jag tycker de är jättegoda. Jag kan omöjligt äta köpta…urk. Men barnen….de vägrar äta! De tycker de smakar antingen för mkt eller för lite eller för konstigt, eller så är de för stora eller för små eller för fyrkantiga eller nåt annat…Det är helt enkelt inte kul att stå och rulla och steka köttbullar som sen dissas och ratas!

Så jag anlitar Mamma Scan eller nån av hennes kollegor. Utan att skämmas;) Speciellt dagar som denna när jag knappt varit hemma.

Janelle och Patricia hjälptes åt att passa barnen, eftersom Perra var på föräldramöte på basketen..Jag vet ingen annan månad som är så stökig som maj, jag blir fattig som en kyrkråtta eftersom jag ideligen måste muta barnen att vara barnvakt 😉

Ibland vill/kan de inte och då får man ju finna sig i det åxå.

Vissa perioder så får tonåringarna passa de mindre mkt, men det låter mer än vad det är åxå. Det handlar oftast om korta stunder när jag ska handla nåt, eller det är nåt möte eller träningen. Det är sällan många timmar, och jag försöker vara lyhörd för hur de har det, Janelle har massor i skolan tex, medan Patricia har det softare. Och som sagt, mutor är fint, med en sedel kommer man långt;)

 

Jag har fått kuponger så jag kan hämta ut Almondys frusna tårtor, ni vet de där helt underbara:)  och passade på att hämta ut en idag till Novalie så de kunde fika efter middagen. De har nästan inte tid att vara inne nu när vädret är som det är, utan det är utomhus som gäller, ända tills myggen vaknar till ordentligt när skuggan kommer på kvällen…brrr, Jordan var ute och lekte i sandlådan i bara blöjan, han kommer ha myggbett imorgon, de är så elaka så här i början..!

 

Nu ska jag ta och avsluta, jag ska lämna Lovelia på kyrkis imorgon och passa på att ta en promenad, om det inte regnar för då blir det bil  och sen kaffe i väntan på avslutningen…snyft.  så det är väl lika gott att komma i säng, förstås.

Natti natti 🙂

 

 

 

 

Kommentarer

  1. Katie

    Jag satt inte vid datorn igår så jag såg inlägget om Novalies födelsedag nu!
    Krama om henne varmt ifrån mig som Grattis i efterskott! Stora tjejen nu! =) hoppas ni hade en fin dag <3

    Kramar, Katie

  2. Viktoria

    Min femårige brorson klippte sig i slutet av mars och färgen de sprejade i hans hår går inte bort. Han kommer att ha en bred röd rand över huvudet tills de kan klippa bort det :-/
    Det låter onekligen jättelyxigt att ha ”barnvakt” även om det bara är korta stunder. Duktiga stora syskon och skönt för er att slippa ta med alla små överallt alltid.

  3. Emma

    Det är ofta du vill förklara hur syskonen får passa varandra. Har du fått mycket påhopp om detta? Det känns som du måste ursäkta dig hela tiden. Som att du och din man alltid ska klara er själva utan barnvaktshjälp. Det är väl givet att vi behöver mycket stöd och barnpassningdhjälp regelbundet, alla föräldrar oavsett antal barn. Syskon, vänner mor och farföräldrar , man tager dom man haver. Va stolt över att era barn kan hjälpa till.
    Carola: det är lite i förbeyggande syfte som jag ibland förklarar in absurdum, för alltid finns det nån som vill vrida och vända på det så att det är synd om barnen för att de är så många syskon…Och vill få det till att de äldsta får för mkt ansvar och så. Vi ser det mer som ett ge och ta, hjälper man till med barnvakt, så får man andra favörer, det kan handla om att vara ute lite längre, gå på bio eller få en slant:)
    Om du visste hur många som tycker att vi med många barn får ” skylla oss själva” i allt från att det är svårt att få barnvakt, till att det kör ihop sig med ekonomin ibland..Vi får heller aldrig gnälla om att det är jobbigt ibland, som de med ett, två eller tre barn får, utan vi ska liksom skylla oss själva för hade vi inte skaffat oss så många barn så hade det inte varit nåt problem tydligen 😉
    Jag gnäller ändå;) för livet med många barn är som i vilken familj som helst:)
    Jag är superstolt över att våra barn är så ansvarsfulla att vi kan lita på dem när det gäller att passa de mindre! 🙂

  4. Catrin, Varberg

    Idag blev jag jätteglad. Fick tillbaka mönstret på bonaden av din mamma tillsammans med ett trevligt kort OCH blomstercheckar. Åh, vad mysigt. Hälsa och tacka så jättemycket.
    Carola: Det är VI som ska tacka!!!! Den blev jättejättejättefin:) Hoppas att du inte saknat mönstret för mkt när det drog ut på tiden bara… Tack <3

  5. Jess

    Vilken salong klipptes Jordan? Skulle behöva gå med min son och behöver tips. Bilen skulle vara lockande:)
    Grattis till Novalie!
    Carola: Skäms att säga det men vet inte vad den hette…Men den ligger på kungsgatan, det ligger två frisörer nästan bredvid varandra, och det var den närmast dragarbrunnsgatan…Om det nu kan vara till nån hjälp med min förvirrade förklaring 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting