AllmäntHögtider

Klarade mig från tårar..

Kyrkis är nu slut, och Brittis är avtackad, och jag  grät inte, mer än inombords…

Det är så många barn med på alla bilder att jag inte kan visa några av hänsyn till de familjerna, alla vill ju inte ha sina ungar uthängda på bloggar 😉

Men Jamie var söt när han försökte kräla i nedförsbacke:

Jordan har hostat sig igenom ännu en natt, och det innebär ju minimalt med sömn även för mig, och inatt tog jag upp honom klockan halv tre, svepte in honom i täcket och gick ut och satte oss på trappan 🙂

Det var 12,5 grader varmt ute och väldigt skönt, även om jag hellre velat ligga kvar och sovit..Den svala nattluften var frisk att andas och efter att ha suttit där en kvart eller så, gick vi in och jag kokade varm choklad på kakao som han sen drack. Det var ett tips från en av er bloggläsare förra gången Jordan hade sån här hosta..Tack:)

Jag vet inte om det var frisk luft, choklad eller sitta uppe en stund som hjälpte, men hostan lugnade ner sig och vi kunda krypa i säng igen efter en dryg halvtimme. Han fortsatte hosta, men inte alls lika jobbigt. Han får riktigt elak rethosta så fort han blir förkyld, lillkillen, det låter som helt vanlig rethosta, så jag tror inte det är förkylningsastma eller nåt sånt, men ni får gärna beskriva hur det låter om ni har erfarenhet:)

Somnade så småningom, bara för att vakna av att Jamie snurrade som en skottspole i sängen vid halv fem…grattis..men han somnade om, och så ringde mobilen halv åtta, och jag hade gett vad som helst för att få sova vidare, men det var ju bara att kliva upp.

Jordan vaknade efter en stund och var piggelin, om än hostig, men Jamie sov tills jag väckte honom. Lovelia hade valt fin klänning kvällen innan, den hade blivit ännu vackrare om jag hunnit stryka den, men man kan inte hinna allt;)

Lämnade in henne för sista kyrkis och inväntade Jenny och så tog vi en promenad, det var svettigt värre redan vid halv tio tiden, härliga värme!

De har alltid skattjakt sista gången , så även idag, och sen var det glassfika på en stenhäll, tack till fröknarna och massa fotograferande, och så de där tårarna i smyg. Lovelia satt tätt intill Brittis, men var glad.

Vi stod kvar länge och pratade, och sen hann vi med ännu mera prat med en av familjerna, och lite matning av fåren, innan jag packade in mina skruttar i bilen och for snabbgt på ICA för att köpa tvättmedel, innan vi åkte hemåt.

Jordan somnade i bilen, stackars liten, så han fick sova, det behöver man efter en hostnatt.

Jamie somnade han med, så jag och Lovelia åt lite lunch, tillsammans med Robban som är lite hängig (huvudvärk) och Patricia som var ledig. Hon hade röjt hela köket, och jag blev så glad, för det såg verkligen för jäkligt ut när jag åkte. Men att komma hem till ett städat kök var en glad överraskning:)

Resten av eftermiddagen tillbringades ute i solen, eller under ett parasoll, och i tvättstugan. Jag är förkyld och känner mig lite småseg av nattsuddandet…så vi kan ju hoppas på en bättre natt.

Jordan är inte helt pigg, så vi får väl se, jag tror vi kommer få krångla lite imorgon på Kulturdagen de har på skolan, men vi får se.

Han kanske vaknar pigg….Hoppas kan man ju:)

 

Lite bilder från vår bröllopsdag hade jag tänkt visa, men så skrev jag nåt annat och glömde det…men lite såhär hade vi det:

En liten flaska bubbel har bott i vårt kylskåp i flera år i väntan på det rätta tillfället. Jag hade tänkt att det skulle vara en vecka efter att Jamie föddes, men då sabbade ju idioten på Utöja det. Inte kan man fira när så många människor mördas..! Så den blev kvar ännu lite längre, men en 25 årsdag utan bubblor går ju inte:)

Corrinda hade fixat present:

Vi
hade pratat om att gå på bio, men eftersom ingen av stora tjejerna kunde vara barnvakt så körde vi hemmavarianten ist, och hyrde en dvd:)

Corrinda hade gärna passat barnen, hon tjatade verkligen om att få göra det, men det skulle bli så sent, hon hade ju skola dagen efter, men vi lovade att gå på bio snart ist:)  I paketet var det ju biogodis, så jag förstår varför hon var så ivrig:

När hon inte fick barnvakta så fixade hon fint i vardagsrummet ist, städade fint och dukade upp:

Jordgubbar, glass, grädde, chokladen, papper, fjärrkontroller, dvd och mina glasögon som jag brukar be nån hämta när jag måste ta ur linserna ibland.:)

Så fint ♥

 

Ute är det vackert åxå:

Magiskt!

Grannens träd…:)

 

Min brudklänning igen då, som avslutning:

Det var kärlek vid första ögonkastet, men jag tvekade ett tag om man verkligen kunde ha en blå klänning…men bestämde mig för att det kunde man:)

Fotot är taget utanför Danmarks kyrka av fotograf Urban Söderlund.

 

Nu vaknar Jamie, så det är dags att ila!

Natti natti:)

 

 

 

Kommentarer

  1. Camilla

    Hur låter det när han hostar? piper det? är det segt slem som är svårt att få upp eller hostar han stötigt?
    Om något av ovanstående och efter så jobbiga nätter så överväg ett besk hos farbror eller tant doktorn,han kan behöva få lite hjälp av bricanyl eller ventolin. Även om det inte är astma så kan det behövas lite hjälp ändå.Ja jag vet inte men om du snorar är trött och inga andra förkylningar så tippar jag på pollen,finns massa piller för det.det där med gå ut och sätta sig mitt i natten brukar vara bra för små barnlungor speciellt när det är lite fuktigt,gjorde det själv med mina barn när de var små ner i vagnen och gå runt hamnen här hemma i Vaxholm en liten tradition de faktiskt har tagit upp så här i student tider.Lycka till med dina små och stora barn.

  2. Lotta

    Hej i sommarsolen 🙂 !
    Härligt att se din fina bröllopsklänning och valet att ha en blå klänning istället för den klassiska vita. Blir alltid glad när människor väljer efter vad dom själva tycker och inte efter andras tyckande el traditioner. Det är absolut inte fel på traditioner om man vill ha det så självklart.
    Jag valde själv att sy mig en knall cerise klänning med pärlor i sidentyg när jag och min goa ”gubbe” gifte oss.
    Ha det gott/Lotta

  3. Maud

    Hej Carola Hoppas att du får sova inatt. Så fina bilder du satt in. Gifte ni er i Danmarks kyska? så fint Jag har ju mycket som förknippar mej med den kyrkan eftersom jag gick i skolan där och har båda mina föräldrar begravda där, Men vad jag egentligen ville komentera var; har du provat med rå gul lök i skivor under sängen för dom hostande barnen någon gång? Jag har använt mej av det många gånger och dom flesta gångerna så har det fungerat. Det luktar ju inte så gott kanske på morgonen, men det är det värt för att få sova lite mer. Har du inte provat så gör det. Lycka till o sov gott. Maud

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting