Högtider

Älvas dop:)

När vi kom hem från Furuvik så satte jag mig för att slå in paketet till Älva, jag ville ha ett fint och tjusigt eftersom det är en fin och tjusig liten tjej:)

Jag hade en oval låda som jag klädde med fint papper, och klistrade på sidenband för att dölja skarvarna, och så vek jag en rosett, och trädde pärlor på ståltråd…Lyssnade på melodifestivalen samtidigt och tjoff så hade jag suttit där i en dryg timme:)

Men jag var nöjd med resultatet:

 

På söndagsmorgonen så väcktes barnen och fick äta frukost i pyamasar och sen duscha och fixas iordning, för att ta på klänningarna strax innan vi skulle gå.

Jag skulle ju ha en klänning som mamma sytt, och jag hade provat den flera gånger utan att trivas i den, men jag tänkte strunta i det, för den är fin. Men när jag drog på den, en halvtimme innan vi skulle åka, så funkade det inte. Jag såg ut som jag hade nattlinne på…som typ Jane Eyre, hellångt nattlinne med puffärm och empireskärning…. Jag försökte känna mig fin, men faan, jag kände mig ju inte alls fin utan bara löjlig. Gick in till Janelle som sa att det var jättefint, och så förbi spegeln och såg mig själv och bara : näää!

In till Patricia som sa: Jomen ja… och mötte Perra i hallen som sa: Du kanske ska ta ett bälte??

Småtjejerna sa: Ska du ha den, mamma?

Och jag gick in i sovrummet och slet upp garderoben och rev i lite halv panik fram alla klänningar och kjolar jag ägde, provade och förkastade, förtvivlade och tog på nattlinnet igen, försökte med ett bälte, en sjal, en kofta…men nix.

Till slut blev det kjolen jag hade på Robban & Corrindas dop, ett linne och en spetsblus. Nej, det var inte helt jättesnyggt, men jag kände mig okey iaf:)

Fasen vad jobbigt det är när det blir sådär!  Killarna i huset begrep ju inget alls…;)

 

Kom iväg i tid iaf, trots klädpaniken, och åkte i bastubilen till Torstuna kyrka, och var framme en kvart innan utsatt tid ungefär, i samma veva dök övriga gäster och så Familjen Norrström upp.

Min tjejtrio i olika rosa klänningar från gömmorna:)

Patricia hade gjort lockar i håret på dem så de var så fina.

Fina killar var det åxå:)

Det var en strålande dag, och det var svalt och skönt att gå in i kyrkan, som var jättevacker.  Placerade mina barn och man i bänkarna och gick sen med Mirka, Peter och några av barnen samt Älvas andra gudmor Ewa upp i koret och dopet började.

Prästen var mysig, och det var ett fint dop. Älva strålade som en sol hela tiden, hon är alltid glad den lilla gobiten:)

Inte ens vatten på huvudet fick henne ur balans.

Hela fina Familjen Norrström:

Jamie satt fint på golvet i kyrkbänken mest hela tiden, och  åt kex, min eviga muta i handväskan:)

Efter dopet så samlades vi i kyrkans lokal intill, vi hjälptes åt att duka, för det hade varit folk där på förmiddagen så det fanns ingen tid att förbereda, men med många frivilliga så gick det fort. Mirka hade bakat och alla lät sig väl smaka. Jag längtade efter kaffet för det hade jag inte hunnit på förmiddagen hemma:)

Mina fina:

Det var inte så många familjer, men med många barn per familj blev det massa folk ändå:)

Jag har ingen jättekoll på vem som var vem tyvärr, och fast kameran klickade massor, så blev det mest min egna familj på bilderna…Det var mina tjejer som fotade och de vågade inte riktigt knäppa på övriga gäster..

Jordan:

Han blev förtjust i Ewas Leon, och satt en lång stund och klappade honom på håret:)

Han ville ha armband som jag, och fick ett med Disneyprinsessor:)

Och han chockade mig med att sitta och spela piano riktigt försiktigt! Han kanske har ärvt musikgenen, vi har en del fina pianister i släkten…Kanske måste vi köpa ett piano nu igen….;)  Han har ju stilen iaf:)

 

Efter fikat blev det presentöppning:

Jag såg inte riktigt vad det var i de andras paket, men det har Mirka visat på sin blogg, så jag visar bara vad vi gav till lilla Älva:)

Ett körsbärsträd:) Det kan få växa med henne, och förhoppningsvis ge massa körsbär.

Och så ett armband, med en hästskoberlock, för lycka och välgång:

   Min tanke med det här är att kunna ge henne en berlock för de minnesvärda tillfällena:) Kanske en etta när hon fyller ett år, och en studentmössa när hon slutar skolan, en barnvagn när hon får sin första bebis osv:)

Sen fick hon ett halsband åxå , med sitt namn och en liten älva:)

  Jag var lite orolig att fler haft samma idé, men det behövde jag inte vara:)

Vi hjälptes åt att städa i ordning, tänk vad fort det går när man är många, och sen fotade vi lite till.

Ett kort med mamma, pappa, barn och gudmödrar:

 

Ännu flera bilder:

Som sagt så är jag inte direkt nöjd med min utstyrsel, men vad fasen, med tanke på att jag ångrade mig en halvtimme innan, så får man vara nöjd:) Janelles klänning var ju ifn iaf:) och Patricia hittade en lång kjol nere i klädkammaren som hon ville ha. Fina tjejerna:)

Jamie ser lite förvånad ut;)  Pussar från två håll liksom;)

 

 

Vi åkte hem till Mirka och Peter för vidare mingel och grillning. Solen strålade och det var varmt och superskönt, en alldeles ljuvlig dag.

Älva:

 

Tack för äran att få bli gudmor, tillsammans med Ewa hoppas jag kunna sköta mig 🙂

Tack för ett fint dop, och en trevlig dag.

Och ett stort grattis till Mirka och Peter som faktiskt väntar sitt tolfte barn! ♥

 

Natti natti 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Micaela

  Vilken toppenidé med berlockarmband i dopgåva. Den snor jag rakt av… 🙂 Tack för en underhållande blogg
  Carola: Varsågod:) På båda:)

 2. Jenny

  Lägg av!! Du var ju hur fin som helst!! Men är inte lätt det där med kläder, kan du inte visa klänningen du dissade?
  Tack för en otroligt bra blogg!
  Kram till dig och din fina familj
  Carola: jo jag ska visa den!! Jag ska fota asap:)

 3. Michaela Lejonberg

  Vilken ära att få bli gudmor! Är gudmor till en liten kille, eller liten o lite, han är 11 månader yngre än Walther och ska börja 6års till hösten, tyvärr kom jag ifrån hans mamma av olika anledningar, men vi har återfått kontakten och han och Walther hamnade i samma klass så nu hoppas jag att kunna hålla kontakten med han och hans familj!

  Fina kläder ni hade allihopa:)
  Carola: Jobbigt om det skär sig…hoppas att ni kan hålla kontaktem nu:)

 4. Charlotte

  Vilka fina klänningar tjejerna hade och vilket urfint paket. Det var min chef som döpte henne så jag är glad att ni gillade det =)
  Carola: Tack:) Jaha, var det chefen?? Spännande:) Jag tyckte hon var gullig och bra:) Hälsa henne det:)

 5. Meekatt

  Så härliga bilder! Jamie är ju så söt så det gör ont!
  Tycker du var skitsnygg! Men jag vet, det där med kläder… Att hitta kläder som är snygga och som man faktiskt trivs i är inte det lättaste! Alice sa till mig igår: ”Mamma, klänningen är fin…men byxorna du har till…är asafula!” Det du…ska man nog lyssna på, haha.

  Kram på dig!

  //Meekatt…
  Carola: Min mormor sa alltid att av barn och alkohlister får man höra sanningen…så när ungarna börjar dissa är det läge att lyssna, helt rätt;) Tack för att du godkände min utstyrsel. Jag ska på bröllop snart, tanken var samma nattlinne…förlåt- klänning, men jag vete faen…;=)

 6. Ida

  Jag tycker det är jättehäftigt att ha så många barn som ni har och det måste vara roligt att ha både tonåringar och småbarn samtidigt. Ni var ju jättefina allihop.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing