AllmäntAllvarTips

Jasmin

Månadens prinsessa enligt Disney i Sverige är Jasmine:

   Jasmin eller Jasmine??

Hur som helst en Disneyprinsessa:)  Jag misstänker att det blir gap och vrål i kommentarerna om jag säger att Trixie ska på maskerad och vill klä ut sig till Jasmin, eftersom hon ju har alldeles för sexiga kläder på sig;)  Minns alldeles för väl hur arga några av er blev för att mina barn fått kokosnötsbhar och bastkjolar från Hawaii…Hualigen…Men!  Trixie vill inte vara Jasmin utan Törnrosa:)

 

Jag tror att det är för att Törnrosa har en rosa klänning;)

Och kanske för attTrixie fått en Törnrosaklänning!

Jag har ju som bekant inte min dator nu, så jag ska göra ett mobilinlägg

sen med klänningen, för jag begriper inte hur jag annars ska få in den hit?

 

Trixies favoritprinsessa är annars Belle, ur Skönheten och Odjuret, eftersom Trixie själv heter just Belle i andranamn:)

Hade jag vetat att jag skulle få så många döttrar skulle man kanske slagit till på ett varsitt prinsessnamn åt dem;)?

Hade väl varit fint med Askungen, Snövit, Ariel, Jasmine, Belle och Törnrosa…hehe.

Sönerna hade då fått heta: Prinsen, Prinsen och Prinsen….för det är väl ungefär vad männen heter i sagorna;)

 

Jaja:)

 

Idag har solen strålat, och med den även lusten att göra saker, så mellen varven, när den gick i moln, så röjde jag, bäddade rent i sängen eftersom Jamies blöja läckt…tvättade, plockade osv. Och så fort ut i solen när den visade sig:)

Sprayade husvagnen med mögelspray från topp till tå åxå, så nu ska jag bara köpa färg.

Barnen har knappt varit inne idag, Jordan smet iväg i bara blöjan på springcykeln….Han hade tröja och byxor på sig, men de skalade han av sig…och sen åkte han gatan fram och tillbaka, i blöja och inget mer..Inga skor, och ingen hjälm…

Just de saker som jag tycker är viktigast när man cyklar…Men han blev skitsur över att behöva klä på sig, och hjälm…hua…men sen satt hjälmen där även när han körde skottkärran…om än bak och fram;)  Man vet aldrig när den kan behövas..

Kläderna tog jag på tre gånger och plockade upp dem fyra från gräset, så han var en nakenfis idag.

Det tar på krafterna att vara ute och springa, cykla och hoppa studsmatta för han smet in på sitt rum och somnade i fåtöljen..:)

 

Novalie kom hem med en full ryggsäck plus två plastpåsar fulla med alster från skolan, jättefina keramiktavlor bla som vi ska sätta upp på väggen i deras rum:)

Trixie hade en mapp med sig häromdagen och Lovelias kom hem från kyrkis för ett tag  sen så gott om teckningar är det….jag brukar rensa ur och kasta bort de slarviga massproducerade och spara de finaste i en mapp i en flyttkartong ute i garaget:)

Ett hett tips är att inte låta barnen vara med och bestämma….för då får man inte kasta ett endaste dugg, men de saknar ju sällan nåt heller så jag har tuffat till mig på att rensa;)

 

Jag brukar få massa mail, om allt möjligt, och vissa vill jag dela med mig av, så här kommer en bunt nyttiga tips/ info:

 

 

Hej!

Vi är två designers, ida&carin, som är mitt uppe i ett välgörenhetsprojekt för Childhood. Vi har redesignat fem gunghästar som vi fått från Playsam och dessa hästar auktionerar vi nu ut på Tradera för att ge vinsten till Childhood. Den 25 juni kl 22.00 avslutas alla auktioner.

Gunghästarna kommer hela juni att stå i Svarta Lådan som är en utställningsplats för nya unga designers. Svarta Lådan är ett stort skyltfönster på Scandic Malmen som ligger på Götgatan vid Medborgarplatsen i Stockholm. Vid varje häst finns en QR-kod att scanna in för att komma direkt till favorithästens auktion.

Självklart är vårt mål att få så höga bud som möjligt för att få in en stor summa pengar till Childhood.

Vill ni buda på en gunghäst så finns de på de här länkarna:)

http://www.tradera.com/gunghast-till-forman-for-childhood-playsam-ida-carin-auktion_182106_157620104

http://www.tradera.com/gunghast-till-forman-for-childhood-playsam-ida-carin-auktion_182106_157619589

http://www.tradera.com/gunghast-till-forman-for-childhood-playsam-ida-carin-auktion_182106_157620219

http://www.tradera.com/gunghast-till-forman-for-childhood-playsam-ida-carin-auktion_182106_157620708

http://www.tradera.com/gunghast-till-forman-for-childhood-playsam-ida-carin-auktion_182106_157620485

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

Sen lite info, som jag inte alls tycker om att läsa, men det är viktigt…från Naturskyddsföreningen, om det här läskiga

BisfenolA, som visst finns typ överallt…brrr.

De har gjort en film som informerar utmärkt:

[youtubeplay id=”bDXPMCp7SAo” size=”medium”]

 

Och om man inte orkar kika på filmen så kommer några enkla råd här för att undvika BisfenolA;

Några tips som är lätta att följa:
– Undvik leksaker som luktar parfym eller plast
– Om du har möjlighet, förvara plastleksakerna i ett annat rum än det barnet sover i
– Undvik uppblåsbara möbler och leksaker eftersom de ofta innehåller PVC som gjorts mjuk med ftalater
– Välj helst nappflaskor och muggar i rostfritt stål eller glas för att undvika eventuellt skadliga ämnen i plasten

 

Jodå, det är enkelt, men skulle jag gå över till nappflaskor i glas skulle jag få sopa glaskross dagarna i ända, mina barn slänger de över sängkanten när de ätit klart 😉

Vart finns det nappflaskor i rostfritt stål? Nån som vet? Och för den delen vet jag inte vartman hittar glasflaskor heller? Jag har en gammal sen jag var liten, men ingen napp passar till den, så den brukar få vara blomvas;)

Viktig info.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::.

 

Mindre viktig info, men ju roligare:

Minimango tipsar om Veckans vara:

 

Jag är lite sugen på sådana här!

Jag har slutat binda egna kransar till barnen eftersom det tar sån tid att göra det till alla, och alla vill ju ha utom möjligen Robban…så kanske att det här vore nåt? Å andra sidan ösregnar det säkert på midsommar…realist – javisst 😉

Men jag tycker de var söta, så jag tipsar er:)  Klicka på bilden, för att komma till deras sida:)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Det var nog det jag hade idag:)

 

Jag saknar min dator!!! Jag har massa fina bilder från studenten och från dagens soliga utelek, men det är ju ingen idé att ladda ner dem på den här, eftersom den inte är min, och då hittar jag dem aldrig sen..

Får bli ett mobilinlägg åxå, så jag får visa er dagens bilder iaf….!

 

Sen till sist, jag VET att ni väntar på vinnaren av Tassimo apparaten…men det var jättesvårt att utse nån, jag vill ju helst fika med alla, och känner att det blir orättvist hur jag än gör…Jag ska be om hjälp!!

Jag har ju beslutsångest deluxe, och det här var inte lätt, alltså…Om än kärt besvär!

Men den som väntar på nåt gott….ja, den väntar ALLTID för länge, jag´vet, men jag jobbar på det:)

Nu blir det postning av detta, och så fram med mobilen….

Bye på ett tag!!!

 

 

Kommentarer

  1. Viktoria

    Men du, det finns en massa fina namn till gossar! Möjligen får man gå över från Disney till tv-spelsfigurer, men nog finns det namn som gott kan motsvara prinsessnamnen. Jag kan inte påstå att vi har något tema men vi har ju en Esmeralda (Disney) och en Zelda (Nintendo) redan och en rejäl lista på namn till båda sorterna om det skulle behövas någon gång 😉
    Carola: Haha, jodå,men jag tycker ofta att prinsarna i sagorna får heta just Prinsen:)
    Vi kanske skulle haft en Ratchet eller en Clank…eller en Super Mario;)

  2. Anna E

    Glasflaska från NUK har jag köpt på Babyproffsen. I rostfritt stål finns det på bland annat på Naturkompaniet. Man kan köpa till olika överdelar finns överdelar så man kan använda det som pipmugg eller sportflaska också bland annat. Den heter Kleen Kanteen.
    Carola: Ok, tack för tipset:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting